K. Vary – Olomouc 1:2 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 3:2 (kon.) | Litvínov – Chomutov 3:2 (2:0 po s.n.)
Plzeň – Sparta 2:4 (kon.) | Liberec – Pardubice 2:1 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 1:2 (0:1 po s.n.)
konec
Bílí Tygři Liberec
2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 22.11.2015, 17:00 • Home Credit Arena, Liberec. • Tipsport extraliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký den, v liberecké Home Credit Areně se dnes v rámci 22. extraligového kola utkají domácí Bílí Tygři s Pardubicemi.
     
    Favorizovaní Severočeši budou bojovat o udržení první příčky, kterou nyní hájí jen s jednobodovým náskokem před druhou Plzní. Do zápasu jdou s dvěma porážkami v zádech (na Spartě a v Chomutově), doma ale ovládli tři z posledních čtyř partií.
     
    Pardubice se stále potácí v dolní polovině tabulky, byť mužstvo po příchodu nové trenérské dvojice Král, Zadina viditelně pookřálo: naposledy otočilo zápas s Olomoucí a předtím vyhrálo ve Vítkovicích.
     
    Liberci se však proti východočeského sokovi nebývale daří – porazil ho v šesti předchozích vzájemných zápasech včetně toho letošního v Pardubicích, kde vyhrál 4:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Hosnedl) – Říha, Ševc, Šimek, Havlín, Výtisk "C", Plutnar, Kajínek – Řepík, Vampola, Birner – Bakoš, Bulíř, Radivojevič – Valský, Jelínek, Krenželok – Špaček, Lakatoš, Vlach – Ordoš.

    HC Dynamo Pardubice: Maxwell (Vejmelka) – Gregorc, Štajnoch, Čáslava "C", Nedbal, Ščotka, Bokroš, Šeda, Havlík – Svoboda, Redenbach, Marcinko – Moučka, Nahodil, Šimun – Poulíček, Tomášek, Voženílek – Pipek, Kaut, Panna.

    Rozhodčí: Šír, Svoboda – Kajínek, Zavřel.
     
    Na úvodní vhazování se proti sobě staví Vampola a Redenbach.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:38
    Liberečtí poprvé zahrozili. Vampola u hrazení vydoloval puk zpod bruslí soupeře a z jeho práce později těžil Bakoš, jenž pálil z kruhu. Maxwell zasáhl betonem.
     
    01:23
    Tygři špatně rozehráli a zastavilo je zakázané uvolnění. O pár chvil později hledal Bulíř zadovkou před brankovištěm své spoluhráče, žádný z nich tam však neoperoval.
     
    02:26
    Liberec právě vstřelil branku!
    Třetí pardubická formace sice na okamžik zamkla soupeře před vlastním brankařem, ale Tygři bleskově vystřelili do protiútoku a poprvé slaví. Prosadil se JAKUB VALSKÝ, jenž nabral rychlost ve středu hřiště, přebruslil obránce a přímý souboj s Maxwellem zakončil ranou do horní poloviny branky. Asistence: Petr Jelínek – 1:0.
    02:26 Jakub VALSKÝ - 1:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    03:38
    Pardubice mohly bleskově odpovědět. Za libereckou defenzivou se zjevil Jakub Svoboda, jenž si dokázal Schwarze i položit. Kotouč už ale nezvedl nad jeho tělo.
     
    04:57
    Rozhodčí poprvé v zápase vylučují. Na trestnou lavici odešel za podražení Poulíček, po jehož ataku se hodně těžce zvedal Výtisk. Na střídačku odbruslil až za pomoci týmového lékaře.
     
    05:17
    Domácí mají tlak. Vampola si několikrát vyměnil puk se Ševcem a důrazný bek nakonec od modré čáry příklepem vystřelil. Trefil však jen clonícího soupeře, od nějž se kotouč odrazil do středního pásma.
     
    06:14
    Hra je pro postavení útočícího hráče v brankovišti přerušena a vykázána do neutrální zóny, kam se nyní hráči staví na vhazování.
     
    06:58
    Hosté jsou v pěti, početní převaze protivníka se ubránili bez úhony. Tygři však zůstávají u puku a také v útoku. Birner se tlačil do zakončení, na Maxwella si však nepřišel.
     
    07:58
    A další zákrok hostujícího strážce svatyně. Liberec je lepším týmem, hosté zatím především v obranném pásmu trochu zaostávají bruslařsky.
     
    08:33
    Poulíček byl v rohu kluziště hodně ostře namasírovaný na hrazení a hostující střídačka se zlobí na rozhodčího, že zákrok neposoudil jako nedovolený. U kotouče už jsou zase domácí.
     
    09:52
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté špatně rozehráli a Tygři snadno přidávají druhý zásah. Řepík sebral volný puk na levé straně hřiště a posunul jej na střed volnému MICHALU BIRNEROVI. Tomu střela švihem zřejmě nesedla úplně ideálně, možná proto ale zaskočila připraveného Maxwella. Asistence: Michal Řepík – 2:0.
    09:52 Michal BIRNER - 2:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    11:14
    Hostující snahu o útočný kontr zastavil ofsajd. Voženílek se po odpískání ještě dostal do strkanice se soupeři a celou situaci musel uklidnit až rozhodčí.
     
    12:05
    Teď sledujeme trochu klidnější pasáž. Pardubice mají v poslední dvouminutovce poprvé kotouč častěji na holích, nemohou však přejít přes střední pásmo.
     
    13:19
    Zato Liberec hrozí! Především úderná první letka. Zleva krásně vypálil Birner a jen těsně minul. O chvíli později napřáhl Vampola a jeho projektil cinkl o levou tyč Maxwellovy klece.
     
    14:25
    Plutnarovo nahození od modré čáry lapil pardubický gólman v lapačce a přerušuje hru. Hostům krátká přestávka jednoznačně přijde vhod, vždyť v obraně jsou znovu v jednom kole.
     
    14:40
    Hostům se nedaří uklidnit hru ani založit kloudný útok. Navíc příliš často chybují. Teď měli štěstí, že Tygři lépe nenaložili s mizernou rozehrávkou Nedbala.
     
    15:47
    Pipek na druhé straně motal dvojici libereckých hráčů za brankou Schwarze, do šance si však nevybruslil a nedokázal ani přihrát.
     
    17:56
    Mezi mantinely se přiostřilo. Bokroš nejprve po tvrdém hitu málem přelétl na libereckou střídačku a o pár vteřin později si tvrďák Ščotka počkal na Valského. Tomu musel z ledu pomoci až lékař. Vylučovat se ovšem nebude.
     
    18:38
    Teď už se ale vylučovat bude a znovu na hostující straně. Na trestnou lavici odešel útočník Tomášek. jenž se provinil podražením.
     
    18:57
    Hřiště nyní připomíná spíše bitevní pole. Sudí poslali za katr za držení hostujícího Nahodila, krátce po přerušení však Ševc surově srazil Štajnoha a dostal trest 5 minut + do konce utkání. Liberec tedy hraje přesilovku čtyři na tři.
     
    19:38
    Ve výhodnější variantě početní převahy si domácí nepočínají vůbec špatně. Ale nemají dobře seřízená mířidla. Šimek například z dobré pozice trefil jen Maxwellovu hruď.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Domácí publikum vyprovází rozhodčí pískotem. Divákům se nelíbí hlavně trest pro Ševce, pro nějž zápas skončil. Liberec byl jinak jednoznačně aktivnějším týmem – na střely vyhrál uplynulou třetinu 20:6.
     
    Druhé dějství začne přibližně v 17:56.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:39
    Zkrácená přesilovka Bílých Tygrů skončila. Tomášek naskočil do hry a spoluhráč mu naservíroval pěknou přihrávku na kruh, útočníkovi ale střela vůbec nesedla.
     
    21:35
    Výhodu jednoho muže v poli teď za Ševcův faul mají Pardubice a pokud nevstřelí gól, užijí si ji ještě něco málo přes dvě minuty. Zatím se jim nedaří udržet v pásmu.
     
    23:10
    Gregorc na modré čáře posunul puk na Redenbacha a jeho slabý pokus se ostřel o gólmanovy betony. Domácí čtveřice už by nutně potřebovala vystřídat.
     
    24:16
    Už se hraje v pěti na obou stranách, Pardubice nedokázaly více než dvouminutovou přesilovku využít.
     
    25:05
    Hra se nicméně trochu vyrovnala. Zapotil se také Maxwell, jehož střelou z otočky prověřil Birner. Brankář Dynama byl pozorný a puk vytěsnil.
     
    25:21
    Severočeši budou hrát další početní převahu. Za nedovolené bránění si odpyká dvouminutový trest Panna.
     
    25:59
    Tygři drží útočné pásmo a ostřelují soupeřovu tvrz ze všech stran. Maxwell měl co dělat hlavně proti Jelínkovi, jenž se srdnatě pere na hranici brankoviště.
     
    26:42
    Velká šance domácích. Krenželok oslovil nádhernou přihrávkou volného Vampolu, který byl u branky úplně neobsazený a pálil k tyči, hbitý Maxwell se ale stihl přesunout.
     
    28:05
    Hosté jsou v pěti, leč stále pod tlakem. Teď se osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    28:32
    Další vyloučení na pardubické straně. Za hákování si jde na trestnou lavici odpočinout útočník Pipek.
     
    29:12
    Tomášek obětavě padl do Šimkovy rány a z ledu se zvedá hodně těžce. Tygři v přesilovce soupeře drtí a snaží se pálit ze všech pozic, Maxwell však ve druhé části odolává.
     
    30:18
    Hostům hrozila třetí pohroma, ale měli štěstí, že Bulíř na brankovišti nezakončil. Měl přitom dostatek času i prostoru na to, aby vrtící se puk zametl do sítě. Trefil ovšem pouze brankářův beton.
     
    30:50
    Pardubice se znovu ubránily, dnes jsou zatím v oslabení stoprocentní. Tygři mají každopádně nad sokem jednoznačně navrch, chvílemi až o třídu.
     
    32:12
    Čáslavovi ruply nervy a pustil se do Vampoly, který předtím kapitána Dynama provokoval. Oba hráči se chvilku pošťuchovali na středu hřiště, pak jim sudí udělil shodný trest 2+2 minuty za hrubost.
     
    33:50
    Duel nyní příliš atraktivní podívanou nepřináší. Hra se často kouskuje a obě mužstva hodně chybují. Více práce má stále Maxwell, ale lehké střely z posledních minut pohodlně pochytal.
     
    34:36
    Další vyloučení: Tomášek příliš dlouho držel puk v rukavici a dostal trest za zdržování hry. Hosté ještě předtím utekli do přečíslení, ovšem Poulíčkova přihrávka adresáta nenašla.
     
    35:38
    Gólových příležitostí si Bílí Tygři vytváří dostatek. Tak jako teď Krenželok, jehož sražená střela se vznesla do výšin, svezla se po Maxwellově rameni a nakonec skončila jen těsně vedle.
     
    36:41
    Východočeši kompletní. Vlach a jeho spoluhráči se teď až příliš ukvapili a přibrzdil je ofsajd. Vhazování ve středním pásmu.
     
    37:59
    Další šance Bílých Tygrů. Jelínek nabral rychlost a ze strany si vybruslil až před Maxwella, jenže v lepším zakončení mu zamezil zezadu atakující obránce.
     
    39:21
    Bulíř nejprve nepřesně vypálil a později hlídkoval, jestli Maxwellovi nevypadne puk z lapačky. Nestalo se. Hra je přerušena a hráči se staví na buly po brankářově pravici.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá část skončila bez branek, byť bylo příležitostí ke změně skóre dostatek. Tygři potvrzují roli favorita a soka zatím ještě v podstatě k ničemu nepustili. Pardubice mohou děkovat hlavně americkému brankáři Maxwellovi, že není rozdíl mezi oběma celky ještě vyšší.
     
    Třetí dějství začne přibližně v 18:49.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Po čtrnácti vteřinách hry se opět vylučuje. K trestoměřičům si jde sednout Vampola, který hned po vhazování hákoval na středovém kruhu soupeře.
     
    41:12
    Ščotka vystavil své spoluhráče do ofsajdu. Hosté se za minutu přesilovky ještě nedostali do útočného pásma.
     
    42:38
    Vampola je zpátky na ledě, Dynamo nepředvedlo v početní výhodě vůbec nic. Zahrozit se teď snažil Nahodil, avšak z rohu si nedokázal vybruslit do lepší pozice.
     
    43:48
    Krenželokova střela měla gólové parametry, ale prolétla kousek vedle. Kajínek později hledal na modré čáře hlídkujícího spoluhráče, přihrávku však zachytil Nedbal.
     
    45:02
    Maxwell měl znovu plné ruce práce. V jeho brankovišti si hodně důrazně počínal Bakoš, jenž se snažil zamést puk za čáru i vleže. Z podobné pozice neuspěl ani Šimek.
     
    46:35
    Brankář Dynama vykopl do bezpečí i pokus Řepíka. Pardubice mají obrovské problémy s přechodem do útoku, většinou totiž ztratí puk už ve středním pásmu. Tak jako teď Tomášek.
     
    47:48
    A když o kotouč nepřijdou, zastaví hosty ofsajd. V něm byl nyní lapen Kaut a hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    48:59
    Moučka chtěl přihrávkou z vlastní třetiny oslovit neobsazené spoluhráče, ale podklouzl a v pádu napálil puk jen na zakázané uvolnění. Pak v kleče oddychoval a kroutil hlavou. I takové situace zrcadlí zmar hostů v dnešním klání.
     
    49:10
    Pardubická obrana opět vyhlašuje stav nejvyššího nebezpečí. Sudí vylučují Tomáška za nedovolené bránění a hosté hrají další oslabení.
     
    49:49
    Znovu skvělý Maxwell! Opora hostů stáhla ze vzduchu nepříjemnou střelu Radivojeviče, kterou se snažil ještě tečovat Bulíř. Gólman Dynama je jednoznačně nejlepším hráčem svého týmu.
     
    51:11
    Schwarz odklepal poslední vteřiny liberecké přesilovky a hosté už jsou kompletní. Ihned dokonce vyrazili kupředu, ale Radenbach za brankou spoluhráče nepřetlačil.
     
    52:15
    Naděje Pardubic mizí v nedohlednu. Kvůli prohřešku Bokroše (hákování) budou totiž hosté opět hrát ve čtyřech.
     
    52:47
    Řepík si pěkně nabruslil až do výhodnější palebné pozice, ale na spolehlivého Maxwella si nepřišel. Hra je přerušena.
     
    53:58
    Liberečtí už nejsou v přesilovce tak aktivní. Snaží se hlavně držet kotouč na svých holích a možná se dostat i do co nejvýhodnější palebné pozice. Krenželok teď střílel z kruhu a trefil konstrukci branky.
     
    54:59
    Pozor, i hosté se v útoku probudili. V situaci dva na dva naznačil Redenbach střelu a pak přihrál Marcinkovi. Ten měl slušnou šanci, jenže vůbec netrefil branku.
     
    55:24
    Tak přeci jen ještě šance pro hosty? Budou hrát přesilovku, jelikož Kajínek pyká za sekání.
     
    56:16
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A drama je na světě! Dosud neškodné Pardubice využívají přesilovku a mají na dosah vyrovnání. Prosadili se však hodně šťastně, jelikož Schwarz po sérii zákroků zůstal ležet v brankovišti. Voženílek ho nejprve nepřekonal, PATRIK POULÍČEK už ale ano. Asistence: Daniel Voženílek – 1:2.
    56:16 Patrik POULÍČEK - 2:1
     
    57:59
    Rozbíhá se poslední dvouminutovka třetí třetiny. Domácí šetří každou vteřinu a nikam nespěchají, Dynamo potřebuje v první řadě získat pásmo.
     
    58:23
    Dynamo si vyžádalo oddechový čas. Minutu a půl před koncem závěrečné periody se vhazuje ve středním pásmu.
     
    58:51
    Hráči se rvou o puk za brankou Schwarze. Maxwell dostal pokyn ze střídačky a pouští místo sebe na led šestého hráče!
     
    59:19
    Domácí vyhodili puk do bezpečí, Voženílek ho sebral a zakládá útočnou akci.
     
    59:35
    Vhazování před Schwarzem. Zbývá dvacet pět vteřin.
     
    59:56
    Ještě buly ve středním pásmu po ofsajdu Dynama. Je rozhodnuto.
     
    59:56
    Tak ještě jeden trest na závěr. Hostující střídačka obdržela menší trest za nesportovní chování. Odpyká ho Nahodil.
     
    Konec zápasu.
     
    Bílí Tygři vítězí naprosto zaslouženě, soka dokonce přestříleli neuvěřitelným způsobem 62:16. Dali však jen dva góly, přestože měli příležitostí nespočet. Pardubice držel skvělý brankář Maxwell, jenž pochytal několik šancí. Hosté nepředvedli pod Ještědem skoro nic, i tak se jim v závěru podařilo duel zdramatizovat. Vyrovnat však nestihli. Přeji příjemný zbytek dne. (19:32:49)
    Marken.cz

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 3. Valský (Jelínek), 10. Birner (Řepík) – 57. Poulíček (Voženílek)


    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Hosnedl) – Říha, Ševc, Šimek, Havlín, Výtisk "C", Plutnar, Kajínek – Řepík, Vampola, Birner – Bakoš, Bulíř, Radivojevič – Valský, Jelínek, Krenželok – Špaček, Lakatoš, Vlach – Ordoš.
    HC Dynamo Pardubice: Maxwell (Vejmelka) – Gregorc, Štajnoch, Čáslava "C", Nedbal, Ščotka, Bokroš, Šeda, Havlík – Svoboda, Redenbach, Marcinko – Moučka, Nahodil, Šimun – Poulíček, Tomášek, Voženílek – Pipek, Kaut, Panna.

    Rozhodčí: Šír, Svoboda – Kajínek, Zavřel.
    bahis siteleri