Bayern – Ingolstadt 2:0 (kon.) | Wolfsburg – Hamburg 1:1 (kon.) | W. Brémy – Kolín nad Rýnem 1:1 (kon.)
Hoffenheim – Hannover 1:0 (kon.) | Darmstadt – Hertha 0:4 (kon.) | Leverkusen – Mönchengladbach 5:0 (kon.)
konec
Bayer Leverkusen
5:0 (1:0)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 12.12.2015, 18:30 • BayArena, Leverkusen • Německá Bundesliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Bayer Leverkusen ve šlágru kola deklasoval v domácím prostředí Borussii Mönchengladbach 5:0!

    První poločas šlágru 16. kola německé Bundesligy nabídl parádní podívanou! Do utkání vstoupil jednoznačně aktivněji domácí celek, nicméně první šanci utkání měl hostující Traoré, jehož střelu však Leno lapil! Ve 27. minutě předvedl Leno další parádní zákrok, tentokrát proti zakončení Drmiće! Po půl hodině hry se domácí dočkali, když se prosadil Stefan Kießling! Oba celky následně měly velké šance, avšak další branka nepadla!

    Hned na začátku poločasu zahrozil Hernández, jehož rána však mířila těsně mimo! Gladbach měl velkou šanci v 56. minutě, kdy však Raffael trefil ze standardky tyč! V 63. minutě se radoval z druhé branky domácí celek! Javier Hernández se dokázal prosadit po krásném sólu ve vápně! Hned o tři minuty později se prosadil podruhé v zápase Stefan Kiessling! Smrtící úder vyslal Leverkusen mezi 74. – 76. minutou, kdy se dvakrát prosadil Javier Hernández, čímž zkompletoval hattrick!

    Leverkusen se tak dnešním vítězstvím dostává na šestou příčku, na svého dnešního soupeře ztrácí pouhé dva body!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (20:23:12)
    Dnešní utkání mělo pouze dva střelce! Chicharito hattrick a Stefan Kiessling dvě branky!

     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Leverkusen je i v závěru utkání velmi aktivní, a ještě se pokouší o další branku! Obrana Gladbachu je však velmi pozorná!
    88. Nebezpečná střela Bellarabiho
     
    88
    A mohla z toho být šestá branka domácí celku! Středem hřiště se prohnal Karim Bellarabi, který před vápnem vyslal přízemní ránu. Jeho pokus však skončil mimo!
     
    87
    Domácí trenér Ruger Schmidt provádí své poslední střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází Kevin Kampl, který dnes podal velmi dobrý výkon! Na jeho místo přichází Marlon Frey!
     
    86
    Hostující Gladbach šel do zajímavého protiútoku, který táhl středem hřiště Xhaka. Švýcarský reprezentant následně roztáhl hru na levou stranu, odkud odcentroval Oscar Wendt. Centr švédského obránce však ve vápně nikoho nenašel!
     
    85
    Leverkusen se následným dobrým napadáním dostal vpřed, a kombinoval na pravé straně. Obránce Donati se dostal k centru, kterým málem našel ve vápně Kiesslinga. Německý útočník nakonec na míč nedosáhl!
     
    84
    Exekuce rohového kopu se ujal Julian Korb, který však míč poslal pod sebe na Granita Xhaku, a Gladbach se dostává do kombinace. Domácí obrana však brání skvěle ...
     
    83
    Julian Korb tentokrát velmi dobře napadal na pravé straně rozehrávajícího Kampla, a vybojoval rohový kop!
     
    81
    Julian Korb na pravé straně nestíhal v souboji s obránce Wendelle, a tak Brazilce poslal k zemi. Hlavní rozhodčí mu udělal žlutou kartu!
     
    80
    Leverkusen je mometnálně v laufu, a za velkého potlesku domácích fanoušků kombinuje na vlastní polovině hřiště!
     
    79
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Javier Hernández, přichází Admir Mehmedi.
     
    78
    Gladbach je opravdu hodně zaskončený ze současného stavu, a momentálně kombinuje na vlastní polovině. Havard Nordveit byl tak opatrný, že raději poslal míč zpět k brankáři Sommerovi!
    76. Javier HERNÁNDEZ - 5:0
     
    76
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Totální destrukce Borussie pokračuje, a čtvrtý celek ligové tabulky dostává nepopulárního "bůra"! Kevin Kampl poslal dlouhý nákop na pravou stranu, kde Bellarabi vyhrál souboj s Wendtem, a před brankou našel zcela volného JAVIERA HERNÁNDEZA, který zkompletoval svůj hattrick!
    74. Javier HERNÁNDEZ - 4:0
     
    74
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Leverkusen svého soupeře drtí, a přichází čtvrtý "kousek" v brance Yanna Sommera! Obrana Borussie hodně divoce rozehrávala, a přišla ztráta. Míče se zmocnil Kiessling, který dostal míč do středu hřiště, kde se nacházel JAVIER HERNÁNDEZ. Mexický útočník vyslal krásnou střelu, na kterou Sommer ani nereagoval!

    Jan Havlovic

    Branky: 30. Kießling (Hilbert), 63. J. Hernández (Kießling), 66. Kießling (Çalhanoğlu), 74. J. Hernández (Kießling), 76. J. Hernández (Bellarabi)

    Karty:   40. Jantschke (MNC), 81. Korb (MNC)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 8:3. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:18.
    Bayer Leverkusen: Leno – Hilbert (46. Donati), Tah, Toprak (C), Wendell – Kramer, Kampl (87. Frey) – Bellarabi, Kießling, Çalhanoğlu – J. Hernández (79. Mehmedi).
    Náhradníci: Krešić – Frey, Papadopoulos, Mehmedi, Donati, Ramalho, V. Jurčenko.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Jantschke, Christensen, Nordtveit – Korb, Xhaka (C), Dahoud, Wendt – Drmić, Stindl, Traoré (46. Raffael).
    Náhradníci: Sippel – Elvedi, Brouwers, M. Schulz, Raffael, T. Hazard, Hrgota.

    Rozhodčí: Tobias Stieler – Ittrich, Thielert (vš. Německo)
    bahis siteleri