Buffalo – Los Angeles 2:1 (po pr.) | Montreal – Ottawa 3:1 (kon.) | Tampa – Washington 1:2 (kon.)
Columbus – NY Islanders 2:3 (po pr.) | St. Louis – Dallas 3:0 (kon.) | Nashville – Colorado 2:3 (kon.)
Arizona – Carolina 4:5 (po pr.) | Calgary – NY Rangers 5:4 (po pr.) | San Jose – Minnesota 0:2 (kon.)
NY Islanders – New Jersey 4:0 (kon.)
konec
New York Islanders
4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
New Jersey Devils
Neděle 13.12.2015, 23:00 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:27
    Devils utkání dohrají v přesilové hře, NIkolaj Kuljomin (NYI) je totiž znovu vyloučen. Tentokráte ze krosček.
     
    55:58
    Na druhou stranu do protiútoku pádil po levé straně Lee Stempniak, domácí brankář si ale jeho pokus vychutnal povedeným zákrokem lapačkou! Greiss o čisté konto bojuje zuby-nehty!
     
    55:15
    Mike Cammalleri (NJD) usedá na trestnou lavici, Islanders tedy dostávají možnost přidat pátý gól do sítě New Jersey. Pokračovat se bude až po komerční pauze.
     
    51:28
    Nikolaj Kuljomin (NYI) míří na trestnou lavici za vyhození puku přes mantinel – zdržování hry. Zřejmě poslední naděje pro Devils k tomu, aby se zápasem ještě něco udělali.
     
    47:45
    Šance pro Ďábly zažehnout jiskřičku naděje. Brock Nelson (NYI) inkasuje dvě trestné minuty za držení protihráče.
    39:17 Marek ŽIDLICKÝ - 4:0
     
    39:17
    Islanders právě vstřelili branku!
    A už je to čtyři nula! Podruhé v utkání se trefuje bývalý Ďábel MAREK ŽIDLICKÝ! Ten se nyní dostal k odraženému kotouči na pravém křídle a velice povedenou střelou příklepem po zemi překonalt Keitha Kinkaida! Je to 4:0 a obrat v utkání už je téměř nemožný. Asistence: Thomas Hickey a Steve Bernier.
     
    38:44
    Velice pěkně se nyní ve středním pásmu dokázal uvolnil Nikolaj Kuljomin, ale zakončit už nedovedl. Posléze se ještě k dorážce v zajímavé šanci dostal Steve Bernier, kotouč ale skončil jen nad Kinkaidovou brankou!
     
    27:28
    Cory Schneider už to v brance nevydržel a míří vztekle na střídačku, od této doby ho nahradí Keith Kinkaid!
    27:28 Matt MARTIN - 3:0
     
    27:28
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí celek už vede o tři góly! Celou akci výtečně založil Casey Cizikas, který se uvolnil přes Damona Seversona na pravém křídle. Puk se o chvíli později dostal na modrou čáru ke Calvinu de Haanovi, jehož tvrdou střelu nejprve hokejkou škrtl Cizikas a pak jí ještě zvládl tečovat MATT MARTIN, díky němuž tak Islanders získávají vedení 3:0! Asistence: Casey Cizikas a Calvin de Haan.
     
    24:54
    Adam Larsson (NJD) a Steve Bernier (NYI), bývalí spoluhráči, se nyní mezi u střídaček poprali! Rozhodčí ale oba rozvášněné kohouty oddělili po krátké době. Švédský zadák se mstil za svého spoluhráče Greenea, kterýho domácí útočník nepříjemně srazil.
    Oba borci jsou nyní vyloučeni za šarvátku, ten domácí navíc ještě za vražení na hrazení a hostující za vyprovokování bitky. Hraje se tak čtyři na čtyři. A aby toho nebylo málo, dostal Larsson ještě osobní desetiminutový trest.
     
    15:18
    Lee Stempniak (NJD) míří na trestnou lavici za hru vysokou holí, čtyři minuty dlouhá přesilovka tak bude následovat po komerční přestávce.
     
    13:01
    Patrik Eliáš posílal puk na modrou čáru, ale obránci ho nezachytili a dostal se tak až k Schneiderovi. Ten rozehrál na své spoluhráče, jenž ovšem kotouč ztratili a další branku měl na holi Grabovskij, nicméně brankář týmu z Newarku hosty zachránil od další pohromy!
    11:53 John TAVARES - 2:0
     
    11:53
    Islanders právě vstřelili branku!
    Ani jednou Ostrované výhody vhazování v útočném pásmu nevyužili, ale nyní je to mrzet vůbec nebude! Z následné útočné akce se totiž v mezikruží dostal k puku Kyle Okposo, který ho poslal směrem k tyčce Schneiderovy branky. Tam ho úspěšně do klece tečoval JOHN TAVARES, jenž tak vsítil třináctý gól v sezoně! Asistence: Kyle Okposo a Brock Nelson.
    07:53 Marek ŽIDLICKÝ - 1:0
     
    07:43
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí přesilovou hru sice nedokázali využít, nyní se ale dostávají do vedení, takže je to mrzet vůbec nemusí! MAREK ŽIDLICKÝ dostal nabito na modré čáře a nekompromisní dělovou ránou propálil vše, co mu stálo v cestě! Pro českého zadáka je to specifický gól, jelikož skóroval proti svému bývalému zaměstnavateli. Asistence: Michajl Grabovskij a Josh Bailey.
     
    07:22
    Josh Bailey z rychlé útočné akce vybídl ke střele Grabovského. Ten touto velkou šancí nepohrdl, nikým nehlídaný před brankou ale minul!
     
    05:42
    A máme tu první vyloučení utkání. Kyle Palmieri (NJD) inkasuje dvouminutový trest, ačkoliv si hosté chvíli mysleli, že právě oni budou hrát přesilovou hru. Cory Schneider už mířil z branky a málem si pořádně zavařil.
     
    01:25
    Johnny Boychuk na modré čáře nahrál na Calvina de Haana, který už překonal Coryho Schneidera. Za hostujícím gólmanem číslo jedna ale zazvonila tyčka, takže si Ďáblové mohli oddychnout!

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 8. Židlický (Grabovskij, Bailey), 12. Tavares (Okposo, Nelson), 28. Martin (Cizikas, de Haan), 40. Židlický (Hickey, Bernier)


    New York Islanders: Greiss (Halák) – Leddy, Hamonic, de Haan, Boychuk, Hickey, Židlický – Nelson, Tavares "C", Okposo "A" – Lee, Nielsen "A", Bailey – Kuljomin, Grabovskij, Bernier – Martin, Cizikas, Clutterbuck
    New Jersey Devils: Schneider (od 28. Kinkaid) – Greene "C", Larsson, Moore, Severson, Gelinas, Schlemko – Cammalleri "A", Josefson, Stempniak – Tlustý, Blandisi, Palmieri – Eliáš "A", Kalinin, Kennedy – Matteau, Gionta, Tootoo

    Rozhodčí: Rooney, Hebert – Barton, Henderson

    Diváci: 13 259
    bahis siteleri