Toronto – Los Angeles 5:0 (kon.) | New Jersey – Anaheim 1:2 (kon.) | Pittsburgh – Carolina 1:2 (kon.)
Columbus – Philadelphia 3:2 (2:1 po s.n.) | Dallas – Montreal 6:2 (kon.) | Nashville – Minnesota 3:2 (kon.)
Arizona – NY Islanders 1:0 (kon.) | Colorado – Edmonton 5:1 (kon.) | Florida – Vancouver 5:4 (2:1 po s.n.)
Boston – New Jersey 2:1 (1:0 po s.n.) | Tampa – Ottawa 5:2 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
5:2 (2:1, 1:1, 2:0)
Ottawa Senators
Neděle 20.12.2015, 23:05 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Amalie Arena dnes byla znovu vyprodaná, našlo si do ní cestu 19092 diváků.
    58:40 Steven STAMKOS - 5:2
     
    58:40
    Tampa právě vstřelila branku!
    Dave Cameron se i po čtvrtém inkasovaném gólu rozhodl riskovat a hosté jsou za to tvrdě potrestáni! Další puk do odkryté svatyně Senátorů totiž poslal STEVEN STAMKOS, jenž tak přidal svůj druhý dnešní gól! Asistence: Nikita Kučerov, Vladislav Namestnikov.
    58:27 Alex KILLORN - 4:2
     
    58:27
    Tampa právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Hedman po mantinelu vyhodil kotouč z pásma a po zaváhání Zibanejada se k němu dostal ALEX KILLORN, jenž pohodlně zakončil do prázdné branky! Bez asistence.
     
    57:48
    Čas na vyrovnáním se Senátorům začíná rychle krátit, hosté dvě a čtvrt minuty před koncem vybojovali buly v útočném pásmu a Hammond míří na střídačku!
     
    54:55
    Na dvě minuty za vysokou hůl si půjde na trestnou lavici odpočinout Vladislav Namestnikov (TBL).
     
    53:31
    Domácí měli další skvělou šanci, ale Hammond Strålmana reflexivně vychytal, a udržel tak akcie Senators poměrně vysoko!
     
    50:42
    Nikita Kučerov zkusil oslovit Stamkose nenápadnou, ale parádně provedenou zadovkou, jenže domácí kapitán tváří v tvář Hammondovi promáchl!
     
    48:56
    Není to gól! Valtteri Filppula se pokusil vymíchat Hammonda a poté trefit mezírku mezi jeho betony, ale Hamburglar se nenechal obalamutit!
     
    48:56
    Asi jsem to zakřikl! Garrison našel parádním pasem přes půlku hřiště rozjetého Filppulu, jenž byl zahákován Wierciochem a pojede trestné střílení!
     
    36:20
    To byla šance! Namestnikov vyslal do útoku svého krajana Kučerova a ten se řítil sám na Hammonda, ale nepodařilo se mu zakončit! K puku se poté ještě dostal Steven Stamkos, ani on ale stoprocentní šanci nevyužil – Craig Hammond totiž proti jeho střele z bezprostřední blízkosti předvedl neskutečný zákrok!
    34:28 Erik KARLSSON - 3:2
     
    34:28
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A už je to opět jen o gól, hosté využívají přesilovou hru! Bishop se teď hodně čertí na své spoluhráče, přes něž totiž vůbec nic neviděl, a neměl tak šanci zastavit tvrdý projektil ERIKA KARLSSONA z voleje! Asistence: Mike Hoffman, Jean-Gabriel Pageau.
     
    32:22
    Nikita Kučerov (TBL) se po několika minutách vrátí na trestnou lavici, tentokrát jde pykat za držení.
     
    31:57
    Erik Condra měl po parádním pasu Blundena na hokejce čtvrtý gól Blesků, tváří v tvář Hammondovi ale neuspěl!
     
    31:15
    A nakonec z toho byla velká šance Bolts, Hammond si však se střelou Ryana Callahana poradil a eliminovat dokázal i jeho následnou bekhendovou dorážku!
     
    26:39
    Teď to zkusil od modré Braydon Coburn a strážce ottawské svatyně vyrazil kotouč pouze před sebe, kde stál Mike Angelidis, ale ve skvělé pozici nedokázal kotouč trefit!
     
    23:03
    Nikita Kučerov (TBL) o kotouč bojoval až příliš vehementně a je vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    22:45
    Gól oficiálně platí, sudí Morton ho nyní posvětil!
     
    22:45
    Ale pozor, trenér Sens Dave Cameron si vybírá trenérskou výzvu, a tento gól se tak bude ještě kontrolovat u videa!
    22:45 Mike ANGELIDIS - 3:1
     
    22:45
    Tampa právě vstřelila branku!
    Čtvrtá lajna Tampy se usadila v útočném pásmu a chlapci povolaní z farmy v Syracuse se nakonec prosadili! S Marchessaultovým pokusem si Hammond sice poradil, poté se však odvážně prokličkoval až před hostujícího gólmana Blunden a MIKE ANGELIDIS z neskutečného závaru dorazil puk do sítě! Asistence: Mike Blunden, Jonathan Marchessault.
     
    19:52
    Ben Bishop (TBL) je známý svou aktivní prací s holí, teď to ale přehnal a zahákoval Kylea Turrise, Sens tak druhou třetinu začnou v početní výhodě, pokud se jim v příštích osmi sekundách nepodaří skórovat.
     
    17:58
    No a pozor, Karlsson znovu vypálil a Bishop jeho ránu reflexivně vyrazil před sebe, kde však číhal na dorážku připravený Alex Chiasson, ani on ale na domácího brankáře nevyzrál!
     
    16:28
    Domácí postupovali ve dvou proti jedinému hráči Sens a švédský zadák Victor Hedman to vzal na sebe, s jeho projektilem si však Andrew Hammond poradil!
     
    15:50
    Ryan Callahan (TBL) z toho nakonec vyvázl s dvouminutovým trestem za nesportovní chování.
     
    12:19
    To bylo těsné, tečovaný pokus Jasona Garrisona z vrcholu pravého kruhu proskotačil jen o pár centimetrů vedle levé tyče poloodkryté ottawské svatyně!
     
    08:37
    Před Hamburglarem bylo znovu pořádné horko! Hostující gólman jen s obtížemi vyrazil další Nestěrovovu bombu a poté si poradil i s nebezpečnou dorážkou z Killornovy hole!
    07:16 Steven STAMKOS - 2:1
     
    07:16
    Tampa právě vstřelila branku!
    Svěřenci Jona Coopera přidali další branku! Kučerov si několikrát vyměnil kotouč s Namestnikovem a poté křižným pasem nabil kapitánu STEVENU STAMKOSOVI, jenž vsítil svůj třináctý gól v sezóně! Asistence: Nikita Kučerov, Vladislav Namestnikov.
     
    06:03
    Zack Smith (OTT) podrazil Marchessaulta a domácí si zahrají ve dvojnásobné početní výhodě!
    05:23 Nikita NESTĚROV - 1:1
     
    05:23
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tak to bylo rychlé, Blesky ještě v té samé početní výhodě dokázaly srovnat! Domácí zakombinovali v útočném pásmu a Victor Hedman oslovil na modré napřaženého NIKITU NESTĚROVA, jehož tvrdá bomba skončila až v síti! Asistence: Victor Hedman, Alex Killorn.
    04:21 Zack SMITH - 0:1
     
    04:21
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hosté ale ve vlastním oslabení otevírají skóre a jdou do vedení! Mladík Lazar využil Marchessaultova zaváhání na útočné modré, protáhl se až do útočného pásma a nenápadným pasem oslovil nikým nehlídaného ZACKA SMITHE, jenž bekhendem překonal Bishopa! Asistence: Curtis Lazar.
     
    03:24
    Mark Stone se neukvapil a parádním pasem našel z druhé vlny si najíždějícího Codyho Ceciho, jehož ránu z první Bishop parádně lapil a do rychlého protiútoku se vydal Steven Stamkos, jemuž vracející se Stone znemožnil zakončit!
     
    01:40
    No a Coburn vyfasoval další dvě minuty za vyprovokování bitky, které odsedí Jonathan Marchessault. Za vykázaného Borowieckiho sedí za katrem Shane Prince.
     
    01:40
    Oba kohouti vyfasovali pětiminutové fauly za bitku a Mark Borowiecki byl navíc za svůj ošklivý hit vyloučen do konce zápasu!
     
    01:40
    Nicnetušící Brian Boyle schytal ošklivý hit od Borowieckiho a okamžitě se ho vydal pomstít Braydon Coburn, jenž v pěstním souboji hostujícího pořízka nakonec udolal!

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 6. Nestěrov (Hedman, Killorn), 8. Stamkos (Kučerov, Namestnikov), 23. Angelidis (Blunden, Marchessault), 59. Killorn, 59. Stamkos (Kučerov, Namestnikov) – 5. Smith (Lazar), 35. Karlsson (Hoffman, Pageau)


    Tampa Bay Lightning: Bishop (Gudlevskis) – Hedman, Strålman, Garrison, Šustr, Carle, Coburn – Namestnikov, Stamkos, Kučerov – Nestěrov, Filppula, Callahan – Killorn, Boyle, Marchessault – Blunden, Condra, Angelidis.
    Ottawa Senators: Hammond (Anderson) – Methot, Karlsson, Wiercioch, Ceci, Borowiecki, Wideman – Hoffman, Zibanejad, Ryan – Smith, Turris, Stone – Dziurzynski, Pageau, Chiasson – Prince, Lazar, Neil.

    Rozhodčí: Pollock, Morton – Miller, Heyer

    Diváci: 19092
    bahis siteleri