Boston – Buffalo 3:6 (kon.) | Tampa – Columbus 5:2 (kon.) | Washington – Montreal 3:1 (kon.)
Carolina – New Jersey 3:1 (kon.) | St. Louis – Dallas 3:2 (5:4 po s.n.) | Minnesota – Pittsburgh 1:3 (kon.)
Nashville – Detroit 2:3 (kon.) | Arizona – Los Angeles 3:4 (po pr.) | Vancouver – Edmonton 2:1 (po pr.)
Ottawa – Boston 3:1 (kon.)
konec
Washington Capitals
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Montreal Canadiens
Neděle 27.12.2015, 01:00 • Verizon Center, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním toho, že ve Verizon Center bylo na dnešní utkání vyprodáno a utkání sledovalo 18 506 diváků, se loučím. Přeji Vám hezkou neděli a u dalších online přenosů se budu těšit na počtenou! (04:03:30)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Jay Beagle (WSH) 1+0
    2. Tom Wilson (WSH) 0+2
    3. Nate Schmidt (WSH) 0+2

    Československá stopa v utkání

    Tomáš Plekanec (MTL) – 0+0, 3 střely, +/- -2, čas na ledě 16: 23
    Tomáš Fleischmann (MTL) – 0+0, 3 střely, +/- -2, čas na ledě 17:34
     
    Vadit mu to ale vůbec nemusí, protože právě nyní utkání končí a Washington poráží Montreal poměrem 3:1 – pro svěřence Barryho Trotze je to už sedmá výhra v řadě! Sledovali jsme zajímavé utkání, po jehož konci musíme říci, že Caps dnes byli lepší a vyhráli naprosto zaslouženě. V první třetině je do vedení poslal Jevgenij Kuzněcov, v prostředním dějství, které nabídlo opravdu parádní ofenzivní podívanou, na 2:0 zvýšil Jay Beagle, ovšem chvíli nato Habs zpět do hry vrátil Daniel Carr! V závěrečné dvacetiminutovce už se žádný hurá hokej nehrál, domácí poctivě bránili a nakonec se jim podařilo vsítit i uklidňující branku, o kterou se postaral Jason Chimera! Ani hra bez brankáře už Canadiens nepomohla, kanadský celek tak prohrál už desátý z dvanácti prosincových mačů a svou šňůru porážek zároveň prodloužil už na šest zápasů!
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Laich vysokým obloučkem poslal touš do středního pásma, kde se ho nakonec ujal Kuzněcov, ovšem prázdnou branku Canadiens trefit nedokázal.
     
    59:28
    Po Subbanově ráně se kotouče ujal Pacioretty a zpoza branky hezky našel Ellera, tomu však díky perfektní defenzivní práci v podání Chorneyho zakončení nesedlo.
     
    59:00
    Habs se zatím marně snaží o vstřelení kontaktní branky, ještě jim zbývá poslední minuta.
     
    58:19
    Alznerovi se nepodařilo vyhodit, načež Petry našel Fleischmanna, jehož pokusu z hranice levého kruhu však scházela notná dávka přesnosti.
     
    57:44
    Condon spěchá na střídačku, Montreal to zkusí v šesti!
     
    57:35
    Domácí se pochopitelně stáhli a hodlají se soustředit už jen na defenzivu, nyní ale špatně rozehráli a je pískán icing.
     
    57:05
    Po poměrně šťastném odrazu od mantinelu se touš dostal k Weiseovi, který si však z ostrého úhlu na pozorného Holtbyho nepřišel.
     
    56:27
    Po sérii odrazů se puk ocitl u nohou Justina Williamse, jehož přihrávku mimo hrací plochu vychýlil Petry. Vhazování ve středovém kruhu.
     
    56:08
    Pěknou individuální akcí se nyní prezentoval druhý z Čechů v dresu Habs, tedy Tomáš Fleischmann, jenž se obtočil okolo branky soupeře, jeho rána byla ale ztečována do ochranné sítě.
     
    55:59
    Domácí se hnali do přečíslení dvou proti jednomu, Kuzněcov ještě hledal kolegu Johanssona, ovšem parádní obranný zákrok vpádu předvedl Nathan Beaulieu.
     
    55:24
    Sám na sebe to nyní vzal Tomáš Plekanec, proti Alznerovi se mu však puk na chvíli zamotal mezi bruslemi a jeho následné zakončení podle toho také vypadalo.
     
    54:45
    Hostům teď čas utíká sakramentsky rychle, Washington navíc brání naprosto v klidu a nepřipouští si zbytečné kombinace. Dokáží Habs s nepříznivým vývojem ještě něco udělat?
     
    54:00
    Nyní se Montreal už dokázal osvobodit, ovšem pouze za cenu icingu. Druhá pětka hostí je na ledě už pořádně dlouhou dobu.
     
    53:39
    No a málem bylo ještě hůř pro Habs! Ovečkin totiž ideálním pasem oslovil Oshieho, který ranou z první pořádně protáhl přesouvajícího se Condona.
     
    53:26
    Tohle určitě šlo vyřešit lépe, Pacioretty teď asi měl střílet, místo toho ale ještě chtěl najít Desharnaise, ovšem neprovedl to ale vůbec ideálně. Hosté se musí bleskově vracet, s protiakcí se řítí Ovečkin.
     
    52:49
    U mantinelu se něco snažil vymyslet Byron, ovšem neudělal to příliš dobře a vjel do rány tvrďákovi Lattovi, jenž jej nekompromisním hitem poslal k zemi.
     
    52:22
    Domácí chtěli přispěchat s dalším ofenzivním snažení, ale Oshieho zastavil ofsajd.
     
    51:55
    Jevgenij Kuzněcov na sebe natáhl hned dva spoluhráče, i přesto ale dokázal vypálit, ovšem Condon vytasil svůj pravý beton a pohotově zasáhl.
    Jason CHIMERA - 3:1
     
    51:15
    Washington právě vstřelil branku!
    Caps se znovu dostávají do dvoubrankového vedení a s Montrealem to už začíná vypadat opravdu bledě! Wilson ve středním pásmu pouze protečoval nahození od Schmidta, obrovský hlad po gólu ale prokázal JASON CHIMERA, který přebruslil nepozorného Jemelina, dostal se až před branku hostí a tváří v tvář Condonovi puk nekompromisně pověsil pod horní tyčku! Asistence: Tom Wilson, Nate Schmidt.
     
    50:59
    Další rána ruského kapitána Washingtonu. Tentokráte Ovečkin pálil z mnohem lepší pozice než před několika vteřinami, ovšem Mike Condon měl dobrý výhled a kotouč s přehledem schoval ve své připravené lapačce.
     
    50:47
    Alexander Ovečkin už to zkouší ze všech možných pozic, jeho rána z ostrého úhlu teď ale nemohla Condona nijak zaskočit.
     
    50:24
    Bäckström svým aktivním napadáním dostal Jemelina pod tlak a ten byl nucen se puku zbavit jen za cenu zakázaného uvolnění, hra se tedy znovu postěhuje před Condona.
     
    49:55
    Další ofsajd, tentokráte si přechod přes útočnou modrou na druhé straně nepohlídal Alex Galchenyuk.
     
    49:37
    Ofsajd a v něm chycený Michael Latta – vhazování ve středním pásmu.
     
    49:23
    Markov si při rozehrávce znovu zahrával s ohněm, když místo Carra našel Burakovskyho, ten však celou akci zazdil a místo střely ještě chtěl najít Laicha, jeho záměr ale přečetl Tinordi.
     
    48:47
    Po Jemelinově pasu své štěstí zkusil Tomáš Fleischmann, jenže Holtby si letící kotouč v klidu našel a vyrazil jej do rohu kluziště.
     
    48:15
    Do slibně vypadající šance se dral Ovečkin, ovšem směrem dozadu skvěle zapracoval kapitán Habs Pacioretty a ruského kanonýra ke střele nepustil.
     
    47:55
    Oba celky jsou kompletní.
     
    47:05
    Riskantní rozehrávku nyní zvolil Markov, ovšem naštěstí pro Montreal Beagleovi kotouč v prostoru mezi kruhy poodjel, čehož ruský zadák využil a napravil své zaváhání.
     
    46:39
    Galchenyuk díky své aktivitě vybojoval kotouč pro Subbana, jehož rána nebyla ale vůbec špatná, ovšem puk se mezi tři tyč nevešel.
     
    46:17
    Beaulieu se snažil využít více volného prostoru na ledě a troufl si na povedené sólo, poté si narazil s Galchenyukem, ovšem jeho následný pokus byl blokujícím Alznerem přizvednut do ochranné sítě. Následuje komerční pauza.
     
    45:55
    Bude se znovu vylučovat, Brooks Laich fauloval Byrona a po právu dostává dvě minuty za nedovolené bránění, ovšem útočník Montrealu pádu opravdu hodně přidal, načež mu sudí udělil dvouminutový trest za nafilmovaný pád.
     
    45:14
    Niskanen předvedl ukázkový kiks, když přesně namazal na hůl Markova, který ještě nahrával Paciorettymu, jenž ale z úhlu prostor mezi třemi tyčemi minul.
     
    44:29
    Subban ve středu kluziště tvrdě, ovšem čistě srazil Chimeru, kterému se to pranic nelíbilo a za chvíli to svému sokovi vrátil. Domácí hráči si s montrealskou šestasedmdesátkou asi příliš nerozumí.
     
    43:49
    Lars Eller se vytočil zpoza branky a chytře myšleným pasem hledal kolegu Galchenyuka, jenž však na kotouč před poloprázdnou brankou o chlup nedosáhl.
     
    43:17
    Hostující obrana předvedla další zaváhání a další špatné rozebrání hráčů, načež se úplně sám na Condona řítil Brooks Laich, ovšem po jeho tvrdé ráně puk skončil těsně nad horní tyčí!
     
    42:38
    No a na druhé straně to ze své typické pozice opět zkoušel Alexander Ovečkin, ovšem nyní přesně nezamířil. Následně si tam ještě něco vysvětloval se Subbanem, ovšem obra borce to po chvíli přešlo.
     
    42:16
    Přečíslení tří proti dvěma v podání Habs chtěl zakončit Desharnais, ovšem puk mu dokázal vypíchnout vracející se Wilson.
     
    41:48
    Od hokejky bránícího Latty se kotouč odrazil na střídačku Washingtonu – vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    41:19
    Fleischmann s Plekancem vybojovali kotouč pro Petryho, který jej po modré poslal na Markova, jehož nahození se ale mezi tři tyče nevešlo.
     
    40:48
    Kuzněcov obkroužil téměř celé útočné pásmo a nakonec nahrál Justinu Williamsovi, jenž vypálil z první, ale na Condona si nepřišel.
     
    40:30
    Puk po Niskanenově vyhození vylétl mimo ledovou plochu, ovšem byla tam teč a vhazovat se tak bude před Holtbym.
     
    40:19
    Do první šance třetí třetiny se dral Max Pacioretty, ovšem nakonec se mu to díky důraznému Niskanenovi nepodařilo.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hosté už ale nic nevymysleli, druhá třetina je tedy za námi! V prostředních dvaceti minutách jsme se opravdu nenudili, oba celky totiž hrály otevřený hokej a k vidění byla řada slibných šancí a parádních akcí. Ve dvaadvacáté minutě zdvojnásobil vedení Caps Jay Beagle, hosté však měli připravenou okamžitou odpověď – trefil se Daniel Carr. Ve zbývajícím průběhu tohoto dějství měly oba celky ještě několik možností na vstřelení dalších branek, ovšem jak Holtby, tak především více zaměstnaný Mike Condon zatím podávají parádní výkon! Třetí třetina bude jistě velice zajímavá, proti si ji společně s námi nenechte ujít!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Beagle teď situaci nevyřešil vůbec správně a místo uklidnění hry poslal puk na zakázané uvolnění, vhazování po pravé ruce brankáře Holtbyho.
     
    39:50
    Hosté ovšem i nadále mačkali Caps, nakonec už to nevydržel Jeff Petry, který se z hranice levého kruhu odhodlal k tvrdé ráně, ovšem Holtby byl na svém místě.
     
    39:39
    Domácí v plném počtu, Bäckström naskakuje zpět na hrací plochu.
     
    39:10
    Hlasatel ve Verizon Center ohlásil poslední minutu prostřední dvacetiminutovky.
     
    38:53
    Eller byl za brankou domácích zdvojen a s přesilou si příliš rady nevěděl, načež o puk přišel a Washington znovu vyhazuje přes všechny čáry.
     
    38:27
    Nyní už se P.K. Subban rozhodl celou akci vzít na sebe, z hráčů soupeře si udělal slalomové branky a tvrdou ranou pořádně protáhl Holtbyho, který ale podržel svůj tým.
     
    38:13
    Plekanec si v kombinaci neporozuměl se Subbanem, čehož využil Tom Wilson a rezolutním odpalem osvobodil Washington.
     
    37:39
    Bude se vylučovat, přesilovou hru si zahrají Habs. Dvě minuty za sekání dostává Nicklas Bäckström – hodně přísný trest pro švédského šikulu.
     
    37:26
    Co chybělo? David Desharnais pasem par excellence oslovil Paciorettyho, jenž se přes Niskanena dostal do zakončení a jeho ráně z první scházely pouze centimetry!
     
    36:46
    No a John Carlson dostal po Schmidtově nahrávce šanci na reparát, ovšem ani tentokráte nemířil přesně a hosté se konečně mohou osvobodit a vystřídat.
     
    36:07
    Carlson teď měl spoustu času na střelu, nakonec celou situaci ale nevyřešil dobře a trefil jen padajícího Byrona. Domácí však stále tlačí svého soka.
     
    35:15
    Tady mnoho nechybělo! Laich předjel nic netušícího Subbana, píchl si puk do jízdy a z hranice brankoviště i vypálil, ale Condon dokázal jeho ránu vyškrábnout nad břevno.
     
    34:54
    Jason Chimera přetlačil Markova, zvedl hlavu a nádherným pasem našel před brankou volného Beaglea, který však kotouč protečoval jen do připraveného Condona. Centr třetí lajny domácích se ještě snažil o dorážku, byl však důrazně uklizen nekompromisními zadáky Canadiens.
     
    34:17
    Své typické sólo nyní předvedl Alexander Ovečkin, který se jako dravá šelma prosmýkl po levé straně a střelou na vzdálenější tyč pořádně vylekal Condona.
     
    33:39
    Plekanec to teď svým typickým způsobem zkusil z ostrého úhlu, čímž zaskočil Holtbyho, který puk vyrazil jen na Desharnaise, ten ovšem skákavý kus černé pryže nedokázal zasáhnout.
     
    33:12
    Parádní sólo nyní předvedl šikula Galchenyuk, který se protáhl mezi dvěma obránci, ovšem souboj tváří v tvář s Holtbym nakonec nezvládl, poněvadž bekhendové zakončení mu nevyšlo podle představ.
     
    32:44
    Druhá lajna domácích se usadila v obranné třetině soupeře, Alzner nakonec nahrál Williamsovi, jehož ránu z první ale dokázal Mike Condon eliminovat.
     
    32:08
    Johansson ve sprinterském souboji předčil Petryho, zakázané uvolnění se tedy pískat nebude.
     
    31:59
    Daniel Carr dnes hraje v ohromné pohodě! Zatím jediný dnešní střelec hostí teď naznačil střelu, následně se ale obtočil kolem branky a poté dokázal i vypálit, jenže trefil jen hruď pozorného Holtbyho. Na programu je další komerční brejk.
     
    31:31
    Trmu – vrmu ve středním pásmu nakonec utnul Fleischmann, který následně zvolil pas směrem vzad na Jemelina, jenž za vlastní brankou vyčkává na čerstvé spoluhráče.
     
    31:04
    Tom Wilson svým pasem nenašel žádného ze spoluhráčů – zakázané uvolněné, hra se stěhuje před Bradena Holtbyho.
     
    30:34
    Desharnais zákrokem na hranici pravidel zastavil Ovečkina a vydal se společně s Weisem do přečíslení, nakonec to vzal na sebe, ale zamířil jen nad horní tyč Holtbyho svatyně.
     
    29:52
    Bláznivou pasáž hry končí ofsajd, v němž se ocitl Schmidt. Z opakovaných záběru je ale poznat, že sudí tuto situaci posoudili chybně.
     
    29:20
    Po další ráně od Niskanena se puku ujal Johansson, vybruslil si s ním na hranici levého kruhu a svou bombou jen těsně minul pravou tyč hostující svatyně! Teď měl nicnetušící Condon obrovskou kliku...
     
    28:49
    Orlov dobrým průnikovým pasem hledal Laicha, který se chtěl přes Petryho natlačit až před Condona, ale obránce Habs byl pozorný.
     
    28:06
    V posledních okamžicích sledujeme strhující podívanou, šance opravdu střídá šanci! Kuzněcov opět ukázal, že má sakramentsky šikovné ruce, když jednou kličkou vyřadil ze hry hned dva protihráče a následně nahrál Niskanenovi, proti jehož dělovce z mezikruží se Condon opravdu vyznamenal!
     
    27:33
    Dobrá šance i na druhé straně! Fleischmann předložil kotouč volnému Jemelinovi, který měl před sebou téměř z poloviny prázdnou branku, ovšem trefil jen brusli padajícího zadáka Niskanena!
     
    27:01
    Jay Beagle si chtěl kotouč obhodit okolo Petryho, ten si na něj ale počíhal a parádním hitem jej poslal k zemi. Pěkný hokejový moment!
     
    26:39
    Další hrozivá chyba hostí, tentokráte to celé nepřesným pasem pokazil Subban a na to konto se Caps řítili do dalšího přečíslení. Rozjetý Ovečkin předložil puk z druhé vlny si sjíždějícímu Oshiemu, který tváří v tvář Condonovi zvolil bekhendový blafák, ale díky fantastickému zásahu strážce montrealské svatyně jej nedokázal dotáhnout do zdárného konce!
     
    26:06
    Fantastický Condon! Domácí se po zaváhání soupeře dostali do přečíslení dvou proti jednomu, Latta nakonec nahrál Burakovskymu, jeho ránu ovšem tygřím skokem zneškodnil přesouvající se brankář Montrealu!
     
    25:44
    Domácí druhá lajna i nadále zůstala zabydlena v útočném pásmu, vše nakonec vyústilo v povedenou ránu Matta Niskanen, kterou však neméně pohledným zákrokem zastavil Condon.
     
    25:16
    Petrymu se nepodařilo vyhodit, Niskanen od modré našel mezi kruhy stojícího Marcuse Johanssona, proti jehož ráně z první se ale Condon stihl přemístit.
     
    24:59
    Po sérii nepřesností se puk odrazil na hůl Chimery, který svou ranou pořádně vylekal nepozorného Condona, jenž kotouč v poslední okamžik dokázal vyrazit ramenem.
     
    24:39
    Plekanec za brankou soupeře jasně podrazil Orlova. Tady sudí Washingtonu odepřeli další přesilovou hru.
     
    24:10
    No a Caps přispěchali s odpovědí, nádhernou sóloakcí se prezentoval Nicklas Bäckström, který si položil obránce Subbana, jenž mezírku mezi betony Mikea Condona nenašel.
     
    23:47
    Ouu, tohle určitě šlo proměnit! Mezi kruhy se sám zjevil Desharnais, jenž však místo střely ještě chtěl přihrát na Paciorettyho, ovšem tentokráte to už opravdu překombinoval.
     
    23:12
    Pacioretty si počkal na ideální moment a pak předložil touš Markovovi, ten se však zamotal ve svých kličkách a Holtby zasahovat nemusel.
     
    22:41
    S další střelou přispěchal Dale Weise, ovšem puk nezasáhl příliš ideálně a Holtby tak s jeho pokusem příliš práce neměl.
    Daniel CARR - 2:1
     
    21:54
    Montreal právě vstřelil branku!
    Ovšem pozor, Habs bleskurychle odpovídají a opět snižují na rozdíl jediné branky! Domácí obrana si špatně rozebrala hráč a dala Markovovi až příliš volného prostoru. Ránu ruského veterána vyrazil Holtby jen před sebe, kde se nejlépe ze všech zorientoval DANIEL CARR a pohotovou dorážkou poslal kotouč za brankovou čáru! Asistence: Andrej Markov, Alex Galchenyuk.
    Jay BEAGLE - 2:0
     
    21:30
    Washington právě vstřelil branku!
    Lepší vstup do druhého dějství si domácí nemohli přát! Po Chimerově obloučku volný puk ve středním pásmu dojel Wilson, rozhlédl se kolem sebe a přesným pasem našel JAYE BEAGLEA, jenž náramnou ranou do levé šibenice prostřelil bezmocného Condona! Asistence: Tom Wilson, Jason Chimera.
     
    21:06
    Na druhé straně už to bylo výrazně nebezpečnější, po Johanssonově přiklepnutí to zkusil Williams, ale Condon byl připraven a vyrazil touš do ochranné sítě.
     
    20:44
    Sám na sebe to nyní vzal Dale Weise, který v pohodě projel kolem Schmidta, ovšem jeho pokus z mezikruží se stal snadnou kořistí pro Holtbyho.
     
    20:23
    Montreal ve zbývající části přesilovky už nic nevymyslel a domácí už jsou v plném počtu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První dějství je za námi, zatím sledujeme poměrně zajímavé utkání, mírně aktivnějším týmem jsou podle očekávání domácí Caps. Ti měli tutovou šanci ihned v první minutě, když po Plekancově minele těsně vedle mířil Beagle. V sedmé minutě už to tam Washingtonu spadlo, Schmidtovu šikovnou nabídku na teč za Condonova záda usměrnil Kuzěncov. Montreal si velkou příležitost vypracoval až v poslední minutě, jenže Galchenyuk v dobré pozici trefil jen břevno! Druhá třetina začne zhruba ve 2:12.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:44
    Po Plekancově pasu se náramně uvolnil Dale Weise, který se dokázal vytočit až před Holtbyho, ovšem zakončení mu v dobré možnosti hrubě nevyšlo.
     
    19:19
    Teď už se to povedlo a hned z toho byla šance jako hrom! Na hranici levého kruhu dostal až příliš prostoru Galchenyuk, jenž se nijak nerozmýšlel a svou tvrdou ranou orazítkoval horní tyč Holtbyho pokladnice!
     
    19:00
    Běží poslední minuta první třetiny, hostům se zatím nedaří usadit v Holtbyho bezprostřední blízkosti.
     
    18:23
    První přesilovka pro Montreal, Nate Schmidt totiž vyhodil z obranného pásma kotouč přímé do ochranné sítě – jasné dvě minuty za zdržování hry.
     
    18:14
    Schmidtovu rozehrávku vystihl Flynn, který po přejezdu modré čáry našel z druhé vlny si najíždějícího Beaulieho, který trefil jen blokujícího Carlsona.
     
    17:29
    Hra se nyní bez vážnějších šancí přesouvala ze strany na stranu, nakonec to utnul Plekanec, jehož nahození z ostrého úhlu ale nemělo gólové parametry.
     
    16:35
    Jeho spoluhráči odjeli na střídačku a Jay Beagle se tudíž ocitl sám proti dvojnásobné přesile, proti níž toho příliš nevymyslel. Hru za vlastní brankou uklidňuje Jemelin.
     
    15:59
    Na ofenzivní výlet se vydal Chorney, který si nakonec ještě narazil s Kuzněcovem, poté byl však od puku tvrdě odstaven vracejícím se Subbanem.
     
    15:31
    Caps dlouho otáleli se střelou, nakonec Jevgenij Kuzněcov naservíroval touš pro Williamse, jenž pálil z prostoru mezikruží, ovšem Condon se stihl včas přemístit a předvedl dobrý zásah. Následně před brankou hostí vznikla další potyčka, tentokráte se však vylučovat nebude.
     
    14:47
    Subban ve snaze vyhodit kotouč trefil jen hlavního sudího, naštěstí pro Caps ale Oshie následnou akci Caps pokazil a Subbanovi se napodruhé osvobodit své spoluhráče už povedlo.
     
    14:13
    Johansson nezvládl zpracovat Williamsův pas, hosté se osvobozují a mohou vystřídat.
     
    13:54
    Už už to vypadalo, že se Habs podaří vyhodit, ovšem na poslední chvíli situaci pro Caps zachránil Ovečkin, který parádní zadovkou našel kolegu Bäckströma, jenž stál sám před Condonem, ale trefil jen jeho připravenou lapačku!
     
    13:26
    Caps si zahrají další přesilovou hru! Za nedovolené bránění dostává dvouminutový trest Daniel Carr. Jak domácí s touto početní výhodou naloží?
     
    13:24
    Ve středním pásmu nabral rychlost Max Pacioretty, jenž se nakonec rozhodl sám vystřelit, jeho pokus z hranice levého kruhu ale Holtbymu příliš starostí nenadělal.
     
    12:48
    Markov zpoza branky chtěl najít Plekance, ovšem jeho záměr vystihl Beagle, jenže puk mu uskočil, čehož ruský veterán bleskurychle využil a své zaváhání napravil.
     
    12:12
    No a pozor, máme tu regulérní bitku! Ve středním pásmu se do sebe po vhazování pustili Tom Wilson a Jarred Tinordi, nakonec si v pěstním souboji o fous lépe vedl domácí tvrďák! Oba kohouti pochopitelně inkasují pětiminutový trest.
     
    12:06
    P.K. Subban to nyní chtěl vzít sám na sebe, ovšem jeho sóloakci zastavil hvizd sudího, který správně viděl jasný ofsajd.
     
    11:41
    Carr si v rohu kluziště vyměnil puk se Smithem-Pellym, následně jej poslal na Subbana, jehož ránu z první Holtby ale v klidu vytěsnil.
     
    10:55
    Mitchell si počkal na najíždějícího si Flynna a předložil mu kotouč, ovšem na ránu křídelníka čtvrté lajny Habs byl Holtby připraven.
     
    10:23
    Ovečkin se zastavil na útočné modré a čekal komu by puk mohl nahrát, nakonec si vybral Niskanena, jemuž však touš přeskočil přes čepe a domácí musí vyklidit pole.
     
    09:59
    Druhá lajna Montrealu se ale nakonec opět dostala k puku a na konci její akce se Holtbyho z úhlu pokusil překvapit právě Daniel Carr, ovšem brankář Caps byl na tuto ránu připraven.
     
    09:29
    Na druhé straně v rohu kluziště zabojoval aktivní Carr, který však celou akci chtěl ještě zbytečně vylepšit pasem na Galchenyuka, což se mu nakonec ukázalo býti osudným.
     
    08:43
    Další práce pro Condona, brankář Habs si nyní musel poradit se střelou z hole Justina Williamse, ale letící puk poměrně v klidu vyrazil do rohu kluziště.
     
    08:18
    Weise ve středu hřiště přetlačil Bäckströma, ovšem v útočném pásmu mu nevyšel pas na Niskanena a hosté se musí rychle vracet zpět.
     
    08:00
    Jemelin si v rozehrávce nerozuměl s kolegou Desharnaisem, puk zamířil přes všechny čáry až na zakázané uvolnění. Pokračovat budeme po komerční přestávce.
     
    07:37
    Oshie zavezl kotouč do útočné třetiny, kde jej nakonec přenechal Bäckströmovi, jehož pokus z úhlu ale Condona nepřekvapil.
    Jevgenij KUZNĚCOV - 1:0
     
    06:45
    Washington právě vstřelil branku!
    Na první branku jsme příliš dlouho čekat nemuseli, vedení se ujímají domácí! Johansson z rohu kluziště nahrál Schmidtovi, jenž jakousi střílenou přihrávkou našel na hranici brankoviště bojujícího JEVGENIJE KUZNĚCOVA, ten přetlačil Jemelina a lehkou tečí puk usměrnil za Condonova záda! Asistence: Nate Schmidt, Marcus Johansson.
     
    06:04
    Weise na modré čáře zvedl hlavu a famózně našel Carra, který se řitil z úhlu sám na Holtbyho, ale svá mířidla si neseřídil přesně.
     
    05:26
    Hosté v plném počtu, tato přesilovka se Caps ale vůbec nepovedla.
     
    05:00
    Při vlastním oslabení se zahrozit povedlo Ellerovi, který si obhodil Carlsona, ovšem svou dobře mířenou ránu nakonec poslal těsně vedle.
     
    04:17
    Jemelin přečetl Bäckströmův záměr a s pomocí Plekance nakonec dokázal Montreal znovu osvobodit, domácí se nemohou usadit v útočném pásmu.
     
    03:44
    Hosté se však dokázali již dvakrát osvobodit.
     
    03:26
    No a Washington bude svého soupeře moci tlačit dál, dvě minuty za podražení si totiž odpyká Jeff Petry. Potvrdí domácí formu, kterou v přesilových hrách v poslední době mají?
     
    03:12
    Další zaváhání v rozehrávce hostí, Beaulieu tentokráte namazal Lattovi, jenž však mířil pouze doprostřed branky, kde stál připravený Condon.
     
    02:37
    Mitchell aktivně napadal Chorneyho a nakonec jej donutil k chybě, ovšem byl na všechno sám a Holtby ani nyní zasahovat nemusel.
     
    01:52
    Další poziční chyba Habs a domácí se hnali do přečíslení 2 proti 1, Kuzněcov se zachoval týmově a hledal Williamse, ten však skákavý kotouč zasáhnout nedokázal.
     
    01:28
    Niskanen za vlastní brankou o puk obral Weise a vyslal na zteč Ovečkina, ten si však nepohlídal přejezd přes modrou čáru – píská se ofsajd.
     
    01:05
    A Montreal se z tlaku hostí dokázal vymanit pouze za cenu zakázaného uvolnění – vhazovat se bude po levici Mikea Condona.
     
    00:46
    Tak to byla tutovka hned v samotném úvodu! Plekanec předvedl ukázkovou hrubici, když namazal Beagleovi, jenž se zničehonic zjevil sám před Condonem, ale svůj cíl těsně minul!
     
    00:19
    Hosté ovšem ihned přišli o kotouč a s odpovědí přispěchal Jay Beagle, po jehož nahození z ostrého úhlu si Condon připsal první zákrok utkání.
     
    00:10
    Jdeme na to! Na začátek proti sobě nastoupily třetí útoky obou soupeřů, na úvodním buly si lépe vedl Tomáš Plekanec.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Tak teprve až nyní jsou hráči obou celků přítomni na ledové ploše, ještě před startem utkání jsou ale na programu státní hymny Spojených států amerických a Kanady.
    Ve Verizon Center se dnes očekává velmi solidní návštěva.

     
    Utkání ve Verizon Center začne, jako již je tomu v zámoří dobrým zvykem, o něco později.
     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Schmidt, Carlson, Alzner, Niskanen, Orlov, Chorney – Ovečkin "C", Bäckström, Oshie – Johansson, Kuzněcov, Williams – Chimera, Beagle, Wilson – Laich, Latta, Burakovsky

    Montreal Canadiens: Condon (Tokarski) – Beaulieu, Subban, Markov, Petry, Jemelin, Tinordi – Pacioretty "C", Desharnais, Weise – Eller, Galchenyuk, Carr – Fleischmann, Plekanec, Byron – Flynn, Mitchell, Smith-Pelly

    Rozhodčí: Kelly Sutherland Ghislain Hebert – Michel Cormier, Tim Nowak.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Češi a Slováci v akci

    Tomáš Plekanec (MTL) – 36 zápasů, 27 bodů (7+20)
    Tomáš Fleischmann (MTL) – 36 zápasů, 17 bodů (8+9)
     
    Poslední vzájemné utkání

    4.12. 2015 – Montreal Canadiens:Washington Capitals 2:3

    Branky a nahrávky: 33. Eller (Galchenyuk, Plekanec), 43. Flynn (Byron, Petry) – 3. Wilson (Laich), 40. Oshie (Bäckström, Niskanen), 49. Oshie (Alzner, Ovečkin)
    P.K. Subban opět ukázal, že má srdce na pravém místě a rozdával radost v montrealské nemocnici!

    VIDEO: P. K. Subban znovu rozdával radost v dětské nemocnici v Montrealu. (y) :)

    Zveřejnil(a) NHL.cz dne 25. prosinec 2015
     
    Montreal Canadiens

    Takový vstup do sezony v Montrealu ještě nezažili, Habs totiž vyhráli úvodních devět zápasů a i přes nízkou důvěru hokejových expertů ukázali, že i letos se budou moci měřit s těmi nejlepšími. Canadiens se sice stále drží v horních patrech tabulky NHL a stále vedou Atlantickou divizi, ovšem prosinec se svěřencům nemilosrdného trenéra Therriena vůbec, ale vůbec nevydařil.

    Montrealští v něm totiž odehráli jedenáct zápasů, prohráli hned devětkrát a momentálně na výhru čekají už pět utkání! Před Vánoci Habs absolvovali přetěžký trip po stadionech soupeřů z nejsilnější Centrální divize, v jehož rámci nakonec postupně podlehli Dallasu, Nashvillu a Minnesotě. Michel Therrien se dnes opět bude muset obejít bez brankářské jedničky Price, Gallaghera, Petryho a nově také bez veterána Toma Gilberta, který nedohrál právě utkání proti Wild.

    Tři nejproduktivnější hráči

    1. Tomáš Plekanec – 27 bodů (7+20)
    2. Max Pacioretty – 27 bodů (14+13)
    3. P.K. Subban – 24 bodů (1+23)

    Brankářské statistiky

    Mike Condon – 23 odchytaných zápasů, úspěšnost zákroků 90,2 %, počet obdržených branek na zápas 2,43
    Carey Price – 12 odchytaných zápasů, úspěšnost zákroků 93,4 %, počet obdržených branek na zápas 2,06
    Dustin Tokarski – 6 odchytaných zápasů, úspěšnost zákroků 87,8 %, počet obdržených branek na zápas 3,19
     
    Washington Capitals

    Capitals přes letní přestávku, zdá se, ideálně doplnili kádr a úspěšně se zapsali mezi hlavní adepty na zisk Stanley Cupu. Washington před vánočními svátky stihl odehrát třiatřicet duelů, z nichž získal dvaapadesát bodů, což mu zatím zajišťuje druhou pozici v celé NHL, ovšem lídr z Dallasu má náskok jen a pouze dvoubodový. Celek z hlavního města Spojených států amerických zatím dominuje ve všech ohledech, defenzivu má úplně nejlepší, více branek nastříleli jen zmínění Stars.

    Momentální forma Caps je naprosto famózní, z posledních deseti mačů totiž vyhráli hned osmkrát a nyní se vezou na vlně šesti duelů bez porážky. Minule se svěřenci Barryho Trotze představili na ledě Caroliny, kde po dvou třetinách díky brankám Latty a Chimery vedli 2:0, domácí se ve třetím dějství zmohli jen na snížení. Jednatřiceti zákroky Hurricanes vychytal brankář Philipp Gurbauer, dnes by se však, vzhledem k důležitosti utkání, měl mezi třemi tyčemi představit Braden Holtby.

    Tři nejproduktivnější hráči

    1. Nicklas Bäckström – 31 bodů (10+21)
    2. Alexander Ovečkin – 30 bodů (17+13)
    3. Jevgenij Kuzněcov – 30 bodů (10+20)

    Brankářské statistiky

    Braden Holtby – 27 odchytaných zápasů, úspěšnost zákroků 93,1 %, počet obdržených branek na zápas 1,96
    Philipp Grubauer – 7 odchytaných zápasů, úspěšnost zákroků 91,4 %, počet obdržených branek na zápas 2,30
     
    NHL je zpět a my u toho samozřejmě nemůžeme chybět! Vítám všechny fanoušky a nadšence, kteří přes vánoční svátky netrpělivě vyhlíželi návrat nejlepší hokejové ligy světa. Dnes nás čeká opravdová lahůdka, neboť v tomto online přenosu se na zoubek podíváme duelu mezi Washingtonem Capitals, lídrem Východní konference, který hostí sedmý Montreal Canadiens!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 7. Kuzněcov (Schmidt, Johansson), 22. Beagle (Wilson, Chimera), 52. Chimera (Wilson, Schmidt) – 22. Carr (Markov, Galchenyuk)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Schmidt, Carlson, Alzner, Niskanen, Orlov, Chorney – Ovečkin "C", Bäckström, Oshie – Johansson, Kuzněcov, Williams – Chimera, Beagle, Wilson – Laich, Latta, Burakovsky
    Montreal Canadiens: Condon (Tokarski) – Beaulieu, Subban, Markov, Petry, Jemelin, Tinordi – Pacioretty "C", Desharnais, Weise – Eller, Galchenyuk, Carr – Fleischmann, Plekanec, Byron – Flynn, Mitchell, Smith-Pelly

    Rozhodčí: Kelly Sutherland Ghislain Hebert – Michel Cormier, Tim Nowak
    bahis siteleri