Boston – Buffalo 3:6 (kon.) | Tampa – Columbus 5:2 (kon.) | Washington – Montreal 3:1 (kon.)
Carolina – New Jersey 3:1 (kon.) | St. Louis – Dallas 3:2 (5:4 po s.n.) | Minnesota – Pittsburgh 1:3 (kon.)
Nashville – Detroit 2:3 (kon.) | Arizona – Los Angeles 3:4 (po pr.) | Vancouver – Edmonton 2:1 (po pr.)
Ottawa – Boston 3:1 (kon.)
konec
Washington Capitals
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Montreal Canadiens
Neděle 27.12.2015, 01:00 • Verizon Center, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:44
    Condon spěchá na střídačku, Montreal to zkusí v šesti!
    Jason CHIMERA - 3:1
     
    51:15
    Washington právě vstřelil branku!
    Caps se znovu dostávají do dvoubrankového vedení a s Montrealem to už začíná vypadat opravdu bledě! Wilson ve středním pásmu pouze protečoval nahození od Schmidta, obrovský hlad po gólu ale prokázal JASON CHIMERA, který přebruslil nepozorného Jemelina, dostal se až před branku hostí a tváří v tvář Condonovi puk nekompromisně pověsil pod horní tyčku! Asistence: Tom Wilson, Nate Schmidt.
     
    45:55
    Bude se znovu vylučovat, Brooks Laich fauloval Byrona a po právu dostává dvě minuty za nedovolené bránění, ovšem útočník Montrealu pádu opravdu hodně přidal, načež mu sudí udělil dvouminutový trest za nafilmovaný pád.
     
    43:17
    Hostující obrana předvedla další zaváhání a další špatné rozebrání hráčů, načež se úplně sám na Condona řítil Brooks Laich, ovšem po jeho tvrdé ráně puk skončil těsně nad horní tyčí!
     
    37:39
    Bude se vylučovat, přesilovou hru si zahrají Habs. Dvě minuty za sekání dostává Nicklas Bäckström – hodně přísný trest pro švédského šikulu.
     
    37:26
    Co chybělo? David Desharnais pasem par excellence oslovil Paciorettyho, jenž se přes Niskanena dostal do zakončení a jeho ráně z první scházely pouze centimetry!
     
    29:20
    Po další ráně od Niskanena se puku ujal Johansson, vybruslil si s ním na hranici levého kruhu a svou bombou jen těsně minul pravou tyč hostující svatyně! Teď měl nicnetušící Condon obrovskou kliku...
     
    28:06
    V posledních okamžicích sledujeme strhující podívanou, šance opravdu střídá šanci! Kuzněcov opět ukázal, že má sakramentsky šikovné ruce, když jednou kličkou vyřadil ze hry hned dva protihráče a následně nahrál Niskanenovi, proti jehož dělovce z mezikruží se Condon opravdu vyznamenal!
     
    27:33
    Dobrá šance i na druhé straně! Fleischmann předložil kotouč volnému Jemelinovi, který měl před sebou téměř z poloviny prázdnou branku, ovšem trefil jen brusli padajícího zadáka Niskanena!
     
    26:39
    Další hrozivá chyba hostí, tentokráte to celé nepřesným pasem pokazil Subban a na to konto se Caps řítili do dalšího přečíslení. Rozjetý Ovečkin předložil puk z druhé vlny si sjíždějícímu Oshiemu, který tváří v tvář Condonovi zvolil bekhendový blafák, ale díky fantastickému zásahu strážce montrealské svatyně jej nedokázal dotáhnout do zdárného konce!
     
    26:06
    Fantastický Condon! Domácí se po zaváhání soupeře dostali do přečíslení dvou proti jednomu, Latta nakonec nahrál Burakovskymu, jeho ránu ovšem tygřím skokem zneškodnil přesouvající se brankář Montrealu!
    Daniel CARR - 2:1
     
    21:54
    Montreal právě vstřelil branku!
    Ovšem pozor, Habs bleskurychle odpovídají a opět snižují na rozdíl jediné branky! Domácí obrana si špatně rozebrala hráč a dala Markovovi až příliš volného prostoru. Ránu ruského veterána vyrazil Holtby jen před sebe, kde se nejlépe ze všech zorientoval DANIEL CARR a pohotovou dorážkou poslal kotouč za brankovou čáru! Asistence: Andrej Markov, Alex Galchenyuk.
    Jay BEAGLE - 2:0
     
    21:30
    Washington právě vstřelil branku!
    Lepší vstup do druhého dějství si domácí nemohli přát! Po Chimerově obloučku volný puk ve středním pásmu dojel Wilson, rozhlédl se kolem sebe a přesným pasem našel JAYE BEAGLEA, jenž náramnou ranou do levé šibenice prostřelil bezmocného Condona! Asistence: Tom Wilson, Jason Chimera.
     
    19:19
    Teď už se to povedlo a hned z toho byla šance jako hrom! Na hranici levého kruhu dostal až příliš prostoru Galchenyuk, jenž se nijak nerozmýšlel a svou tvrdou ranou orazítkoval horní tyč Holtbyho pokladnice!
     
    18:23
    První přesilovka pro Montreal, Nate Schmidt totiž vyhodil z obranného pásma kotouč přímé do ochranné sítě – jasné dvě minuty za zdržování hry.
     
    13:54
    Už už to vypadalo, že se Habs podaří vyhodit, ovšem na poslední chvíli situaci pro Caps zachránil Ovečkin, který parádní zadovkou našel kolegu Bäckströma, jenž stál sám před Condonem, ale trefil jen jeho připravenou lapačku!
     
    13:26
    Caps si zahrají další přesilovou hru! Za nedovolené bránění dostává dvouminutový trest Daniel Carr. Jak domácí s touto početní výhodou naloží?
     
    12:12
    No a pozor, máme tu regulérní bitku! Ve středním pásmu se do sebe po vhazování pustili Tom Wilson a Jarred Tinordi, nakonec si v pěstním souboji o fous lépe vedl domácí tvrďák! Oba kohouti pochopitelně inkasují pětiminutový trest.
    Jevgenij KUZNĚCOV - 1:0
     
    06:45
    Washington právě vstřelil branku!
    Na první branku jsme příliš dlouho čekat nemuseli, vedení se ujímají domácí! Johansson z rohu kluziště nahrál Schmidtovi, jenž jakousi střílenou přihrávkou našel na hranici brankoviště bojujícího JEVGENIJE KUZNĚCOVA, ten přetlačil Jemelina a lehkou tečí puk usměrnil za Condonova záda! Asistence: Nate Schmidt, Marcus Johansson.
     
    03:26
    No a Washington bude svého soupeře moci tlačit dál, dvě minuty za podražení si totiž odpyká Jeff Petry. Potvrdí domácí formu, kterou v přesilových hrách v poslední době mají?
     
    00:46
    Tak to byla tutovka hned v samotném úvodu! Plekanec předvedl ukázkovou hrubici, když namazal Beagleovi, jenž se zničehonic zjevil sám před Condonem, ale svůj cíl těsně minul!

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 7. Kuzněcov (Schmidt, Johansson), 22. Beagle (Wilson, Chimera), 52. Chimera (Wilson, Schmidt) – 22. Carr (Markov, Galchenyuk)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Schmidt, Carlson, Alzner, Niskanen, Orlov, Chorney – Ovečkin "C", Bäckström, Oshie – Johansson, Kuzněcov, Williams – Chimera, Beagle, Wilson – Laich, Latta, Burakovsky
    Montreal Canadiens: Condon (Tokarski) – Beaulieu, Subban, Markov, Petry, Jemelin, Tinordi – Pacioretty "C", Desharnais, Weise – Eller, Galchenyuk, Carr – Fleischmann, Plekanec, Byron – Flynn, Mitchell, Smith-Pelly

    Rozhodčí: Kelly Sutherland Ghislain Hebert – Michel Cormier, Tim Nowak
    bahis siteleri