Česko – Bělorusko 5:3 (kon.) | Švédsko – Dánsko 5:0 (kon.) | Slovensko – Finsko 3:8 (kon.)
USA – Švýcarsko 10:1 (kon.)
konec
Česko
5:3 (1:0, 1:3, 3:0)
Bělorusko
Středa 30.12.2015, 13:00 • Hartwall Arena, Helsinky (kapacita 13506 míst) • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:40 Dominik MAŠÍN - 5:3
     
    59:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Po vyhraném vhazování Jiřího Smejkala ve středním pásmu se k puku v obranné třetině dostal DOMINIK MAŠÍN a přesnou střelou trefil odkrytou běloruskou branku! Asistence: Jiří Smejkal.
    54:20 Radek VESELÝ - 4:3
     
    54:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi otáčí stav zápasu na svou stranu! Po obrovském tlaku českého týmu se střelou z pravé strany prosazuje RADEK VESELÝ! Bělorusové byli velmi dlouho na ledě a sotva se už drželi na bruslích! Asistence: Michael Špaček.
    52:05 Jiří SMEJKAL - 3:3
     
    52:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je opět vyrovnáno! Po rychlém útoku českého týmu se ke střele dostal nejdříve Jan Ordoš, odražený puk se dostal ke Špačkovi, jehož pokus skončil na tyči a z další dorážky z brankoviště zametl puk do branky JIŘÍ SMEJKAL! Asistence: Michael Špaček a Jan Ordoš.
    37:32 Vladislav GONČAROV - 2:3
     
    37:32
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    I druhou přesilovou hru Bělorusové využívají! VLADISLAV GONČAROV si několikrát vyměnil kotouč s Danilou Karabanem a poté tvrdou a především přesnou ranou od modré čáry prostřelil Vaněčka! Asistence: Danila Karaban.
    32:26 Dominik LAKATOŠ - 2:2
     
    32:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Po vyhraném vhazování v útočném pásmu se ke střele od modré čáry dostal David Pastrňák a v předbrankovém prostoru skvěle tečoval DOMINIK LAKATOŠ mimo dosah Kulbakova! Asistence: David Pastrňák a Filip Hronek.
    30:25 Jegor ŠARANGOVIČ - 1:2
     
    30:25
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Po obrovském tlaku se Bělorusové v početní výhodě nakonec radují! Stěpan Falkovskij výbornou přihrávkou před branku našel Karabana, jehož lehkou teč ještě dokázal Vaněček zastavit. Na následnou dorážku JEGORA ŠARANGOVIČE už ale český brankář neměl! Asistence: Danila Karaban a Stěpan Falkovskij.
    20:43 Štěpan FALKOVSKIJ - 1:1
     
    20:43
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Po slušných českých šancích na začátku třetiny se Bělorusové prosazují rychlého protiútoku! Obránce STĚPAN FALKOVSKIJ dostal přihrávku před branku, výborným zpracováním se dostal až před Vaněčka, kterého dokázal prostřelit! Asistence: Artěmi Černikov a Danila Karaban.
    15:39 Šimon STRÁNSKÝ - 1:0
     
    15:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi se ujímají vedení! Po vyhraném vhazování v obranném pásmu se do přečíslení dvou na jednoho dostali Stránský s Veselým. ŠIMON STRÁNSKÝ vzal celou akci sám na sebe a přesnou střelou pod horní tyč otevírá skóre dnešního utkání! Bez asistence.
    Marken.cz

    Adam Lacek

    Branky a nahrávky: 16. Stránský, 33. Lakatoš (Pastrňák, Hronek), 53. Smejkal (Špaček, Ordoš), 55. Veselý (Špaček), 60. Mašín (Smejkal) – 21. Falkovskij (Černikov, Karaban), 31. Šarangovič (Karaban, Falkovskij), 38. Gončarov (Karaban)


    Česko: Vaněček (Stezka) – Sklenička, Mašín (C), Zbořil, Ščotka, Mikliš, Hronek – Špaček, Smejkal, Tomášek – Pastrňák (A), Lakatoš, Kaše (A) – Stránský, Chlapík, Veselý – Voženílek, Ordoš, Šoustal. Trenér: Jakub Petr.
    Bělorusko: Kulbakov (Verbicki) – Falkovskij, Gončarov (C), Suško, Romanovič, Tabolin, Vorobej, Bokun – Filippovič, Černikov, Karaban (A) – Bujnickij (A), Veremjov, Bělevič – Šarangovič, Vasilčuk, Malinovskij – Busko, Alexandr Pacenkin, Bobko – Alexej Pacenkin. Trenér: Alexandr Beljavskij.

    Rozhodčí: Iverson, Sylvain – Chartrand-Piche (vš. Kanada), Kaderli (Švýcarsko)

    Diváci: 8456
    bahis siteleri