Edmonton – Arizona 4:3 (2:1 po s.n.) | Los Angeles – Philadelphia 2:1 (kon.) | Toronto – St. Louis 4:1 (kon.)
Tampa – Minnesota 3:2 (1:0 po s.n.) | New Jersey – Dallas 3:2 (po pr.) | Pittsburgh – NY Islanders 5:2 (kon.)
Carolina – Nashville 1:2 (po pr.) | Florida – NY Rangers 3:0 (kon.) | Columbus – Washington 5:4 (2:1 po s.n.)
Colorado – Calgary 0:4 (kon.) | San Jose – Winnipeg 1:4 (kon.) | NY Islanders – Dallas 6:5 (kon.)
po prodl.
Carolina Hurricanes
1:2 (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)
Nashville Predators
Neděle 03.01.2016, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:09 Mattias EKHOLM - 1:2
     
    63:09
    Nashville právě vstřelil branku!
    A je rozhodnuto! Ellis u červené čáry přenechal puk Forsbergovi, jenž prokázal výborný přehled a našel volného MATTIASE EKHOLMA. Ten měl dost času na pravé straně, zamířil a poté skvělou střelou přisoudil bonusový bod na stranu Nashvillu. Asistence: Filip Forsberg, Ryan Ellis
     
    59:58
    Rozhodnout teď mohl Jordan Staal, který s našel volné místečko a dostal přihrávku. Tvrdá střela jednoho z bratrů Staalových skončila ne betonech pozorného Rinneho!
     
    55:52
    Domácí se v posledních desítkách vteřin nastěhovali před bránu Pekky Rinneho, avšak svižný střela Nashe prolétla pár centimetrů vedle tyče brány hostujícího celku.
     
    52:52
    Špatná rozehrávka Nashvillu darovala kotouč domácím, Nestrašil rychle přenesl hru ke Skinnerovi a ten parádním bekhendem vystrašil Rinneho v bráně Predátorů. Urostlý brankář si ale i s tímto zakončením poradil a zařídil komerční přestávku.
     
    46:24
    V samém závěru přesilové hry si hosté přeci jenom připravili několik šancí. Dvě dorážky z hranice brankoviště i jedna dělovka od beka Nashvillu zastavila obrana Caroliny. Ta už hraje v plném počtu.
     
    44:24
    Za příliš mnoho hráčů na ledě je potrestána Carolina. Zbytečný přestupek odsedí Jeff Skinner.
     
    42:29
    Po akci Malonea s Nestrašilem směl velké štěstí Rinne, jenž se pravým betonem marně natahoval, ale zakončení českého útočníka nakonec minulo odkrytou část brány.
     
    37:27
    Brad Malone se řítil v oslabení na Rinneho, ale v rozhodujícím momentu ho o puk připravil skvěle se vracející Josi!
     
    37:04
    Nedovolené bránění. Tak zní verdikt hlavního rozhodčího, který posílá na trestnou lavici Jordana Staala (CAR).
     
    34:26
    Vinou hákování Craiga Smithe (NSH) si Carolina zahraje přesilovou hru. Uvidíme, zda bude povedenější než ta minula, ve které domácí dokonce inkasovali gól na 1:1.
     
    34:01
    Hodně nepříjemnou chvilku zažil Eddie Lack! Forsberg vypálil z pravé strany opravdu jedovatou a svižnou ránu, ale domácí brankář kotouč vytlačil na břevno. Hostující trenér ještě zkusil využít challenge, avšak ani ta gól nepřinesla.
    32:35 Paul GAUSTAD - 1:1
     
    32:35
    Nashville právě vstřelil branku!
    Hosté zničehonic vyrovnávají ve vlastním oslabení! Po vhazování v útočném pásmu se kotouč dostal za bránu, poté na modrou čáru a nakonec vyprodukoval Ekholm ránu, jenž se otřela o hůl PAULA GAUSTADA. Zakončení i přes teč nevypadalo nijak nebezpečně, ale nakonec puk přeci jen propadl mezi rukou a tělem Lacka do brány. Asistence: Mattis Ekholm, Miikka Salomäki
     
    31:04
    Za sekání je vyloučen Calle Järnkrok (NSH) a domácí defenzíva si tak může na chvíli odpočinou.
     
    25:43
    Máme tady první vyloučení druhé třetiny. Za hákování je dvěma minutami pobytu na trestné lavici potrestán Phillip De Giuseppe (CAR), jenž se ale následně zranil a míří do kabin. Trest tak odsedí Versteeg.
     
    23:14
    Ron Hainsey se na modré čáře fantasticky uvolnil a poté dokázal také nebezpečně vystřelit. Tvrdý projektil zastavil až Pekka Rinne. Nashville se ocitá pod menším tlakem.
     
    22:24
    Díky skvělé přihrávce mezi obránce se Järnkrok zjevil v obrovské šanci, nicméně tváří v tvář Lackovi neuspěl!
     
    18:26
    Skinner nastartoval své rychlé nohy, ujal se puku ve středním pásmu a poté předvedl jedovatou ránu. Pokus z levé strany vyrazil Rinne ramenem!
     
    12:35
    Při souboji u mantinelu se Brad Malone (CAR) dopustil faulu a jde si posedět na dvě minuty na lavici hanby. Oním přestupkem bylo hákování.
    08:58 Victor RASK - 1:0
     
    08:58
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí tým se dostal k bleskovému protiútoku a nakonec otevírá skóre zápasu! Jeff Skinner zavezl puk ze středního pásma až k Rinnemu, ten ještě dokázal zakročit, avšak na dorážku dojíždějícího VICTORA RASKA už finský gólman nedosáhl! Výborná akce Caroliny! Asistence: Jeff Skinner, Phillip Di Giuseppe
     
    06:42
    Nakonec se hosté díky skvělému forčekingu dokázali udržet v útočném pásmu a Lack musel dávat velký pozor. Domácí gólman si připsal dva důležité zákroky.
     
    01:38
    Calle Järnkrok (NSH) se dopustil přestupku při vhazování a je prvním vyloučeným hráčem zápasu. Přesilovka pro domácí.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 9. Rask (Skinner, Di Giuseppe) – 33. Gaustad (Ekholm, Salomäki), 64. Ekholm (Forsberg, Ellis)


    Carolina Hurricanes: Lack (Ward) – Faulk, Liles, Hainsey, Slavin, Pesce, Hanifin – Lindholm, E.Staal, Versteeg – Di Giuseppe, Rask, Skinner – Nestrašil, J.Staal, Nordström – Nash, McClement, Terry
    Nashville Predators: Rinne (Hutton) – Weber, Josi, Jones, Jackman, Ellis, Ekholm – Smith, Ribeiro, Forsberg – Neal, Fisher, Arvidsson – Hodgson, Järnkrok, Wilson – Salomäki, Gaustad, Nyström

    Rozhodčí: Ian Walsch, Francis Charron – Tim Nowak, Brandon Gawryletz

    Diváci: 12.149
    bahis siteleri