Edmonton – Arizona 4:3 (2:1 po s.n.) | Los Angeles – Philadelphia 2:1 (kon.) | Toronto – St. Louis 4:1 (kon.)
Tampa – Minnesota 3:2 (1:0 po s.n.) | New Jersey – Dallas 3:2 (po pr.) | Pittsburgh – NY Islanders 5:2 (kon.)
Carolina – Nashville 1:2 (po pr.) | Florida – NY Rangers 3:0 (kon.) | Columbus – Washington 5:4 (2:1 po s.n.)
Colorado – Calgary 0:4 (kon.) | San Jose – Winnipeg 1:4 (kon.) | NY Islanders – Dallas 6:5 (kon.)
konec
New York Islanders
6:5 (2:2, 3:0, 1:3)
Dallas Stars
Neděle 03.01.2016, 23:10 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:22
    Před bránou Islanders nyní vznikla hodně velká skrumáž, kde snad ani nebylo vidět puk a akci Stars nakonec ukončuje nenápadná střela Sharpa do lapačky Greisse.
    SPEZZA - 6:5
     
    58:18
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars se daří snížit na rozdíl jediné brány!!! Hosté čistě vyhráli vhazování a Goligoski přihrál na modré Sceviourovi, jehož střelu Greiss vyrazil před sebe, kde hlídkoval JASON SPEZZA, jenž už poslal puk do brány Islanders. Asistence: Colton Sceviour, Alex Goligoski.
     
    57:40
    Dallas hraje v šesti hráčích na ledě!
     
    55:19
    Další velká šance Dallasu! Seguin měl na hokejce snížení, jenže v ideální pozici jen napálil puk do středu brány, kde byl připraveý Greiss.
     
    54:50
    Klingberg vystřelil od modré čáry a jeho střel orazítkovala tyč za zády Greisse!
     
    51:41
    Islanders si zahrají přesilovou hru, protože je na dvě minuty vyloučen Alex Goligoski (DAL) a znovu je to za vysokou hůl.
    NIČUŠKIN - 6:4
     
    50:19
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars využívají přesilovou hru! Hosté však ještě následně využívají svou přesilovou hru, protože Spezza dostal puk za bránu Islanders, odkud přihrál pod sebe na VALERIJE NIČUŠKINA, který se trefil ke vzdálenější tyči. Asistence: Colton Sceviour, Jason Spezza.
    CLUTTERBUCK - 6:3
     
    49:53
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí se prosazují ve vlastním oslabení!!! Klingberg se hodně lacino nechal obrat o kotouč a Cizikas následně poslal puk před bránu Dallasu, kde byl trestuhodně zcela volný CAL CLUTTERBUCK, který nedal Lehtonenovi šanci. Asistence: Casey Cizikas.
     
    48:43
    Nick Leddy (NYI) zasáhl Fiddlera svou holí do obličeje a za dnes hodně oblíbený trest si odsedí dvě minuty na trestné lavici.
     
    44:18
    Ihned po návratu Nelsona se domácí hnali ve dvou na jednoho, kde nakonec Cizikas přihrával právě Nelsonovi, kterého však dokázal vychytat Lehtonen.
     
    42:09
    Navíc je tu přesilová hra pro Dallas, protože Brock Nelson (NYI) fauloval vysokou holí Klingberga, a odsedí si tak dvě minuty.
    NIČUŠKIN - 5:3
     
    41:46
    Dallas právě vstřelil branku!
    Hamonic dostal puk na útočnou modrou, kde jej o něj obral VALERIJ NIČUŠKIN, který si to následně namířil k bráně Islanders, kde chtěl přihrát pod sebe, ale vracející se Leddy nakonec srazil puk přesně mezi betony Greisse a drama je na světě. Bez asistence.
    CLUTTERBUCK - 5:2
     
    37:43
    Islanders právě vstřelili branku!
    Jenže pátá branka Ostrovanů přichází vzápětí, když Hamonic poslal puk do rohu kluziště, kde jej ukořistil KYLE CLUTTERBUCK a jeho následná střela zaplavala přesně do vzdálenějšího rohu hostující klece. Asistence: Travis Hamonic, Nick Leddy.
    GRABOVSKI - 4:2
     
    35:05
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hostující obrana nyní absolutně zaspala, když všichni bránící hráči dávali pozor na hru v rohu kluziště, odkud nakonec vybruslil Strome, jenž přihrál MIKHAILU GRABOVSKÉMU, jenž už musel jen usměrnit puk do zcela odkryté části brány. Asistence: Strome. Asistence: Ryan Strome, Brock Nelson.
     
    34:35
    Tavares se i přes bránícího Klingberga dostal až do velmi nebezpečného zakončení, které však Lehtonen dokázal zlikvidovat.
    OKPOSO - 3:2
     
    28:13
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí využívají přesilovou hru! Domácí otáčejí vývoj utkání i s větší dávkou štěstí, protože Leddyho střelu od modré Lehtonen vyrazil a k puku se dostal KYLE OKPOSO, jehož střela neletěla do brány Dallasu, ale trefila bránícího Goligoského, od kterého se puk odrazil do hostující klece. Asistence: Anders Lee, Nick Leddy.
     
    25:07
    Jason Demers (DAL) nakonec dostává pětiminutový + trest do konce utkání za vražení na hrazení. Pět minut za něj odsedí Valerij Ničuškin.
     
    24:19
    Kyle Okposo (NYI) dostává dvě minuty za sekání, a tak si Stars zahrají svou druhou přesilovou hru v utkání.
     
    22:52
    Následně mohl na druhé straně poslat Stars do vedení Faksa, jenž se ocitl zcela sám před Greissem, kterého chtěl procedit mezi jeho betony, avšak domácí brankář svou past sklapl včas a puk udržel ve své výstroji.
     
    22:22
    Domácí jeli ve třech na jednoho a Grabovski si narazil puk s Nielsenem, po jehož přihrávce vystřelil a Lehtonen jeho pokus dokázal vyrazit.
     
    19:31
    Stars ujížděli ve dvou na jednoho, kde nakonec Sceviour chtěl přihrát svému kolegovi, ale pas zastavil poslední obránce Islanders.
    OKPOSO - 2:2
    .
     
    18:28
    Islanders právě vstřelili branku!
    Židlický poslal puk svému kolegovi Hickeymu, jenž vypálil a jeho střelu Lehtonen dokázal vyrazit, jenže to bylo přímo na KYLEA OKPOSA, který už pohotovou střelou poslal puk za záda hostujícího brankáře. Asistence: Frans Nielsen, Thomas Hickey.
     
    15:39
    Janmark nahrával zpoza domácí brány přesně mezi kruhy na najíždějícího Goligoského, jenž však svou střelu neusměrnil mezi tři tyče.
    SHARP - 1:2
    .
     
    13:30
    Dallas právě vstřelil branku!
    A snaha hostí velmi rychle přináší své ovoce v podobě druhé branky za zády Greisse. Goligoski vystřelil od modré čáry a jeho střelu ještě těsně před domácím brankářem tečoval PATRICK SHARP, který usměrnil puk do brány Islanders. Asistence: Alex Goligoski, John Klingberg.
     
    12:26
    Hosté ve vlastním oslabení ujížděli ve dvou na jednoho, kde nakonec Roussel zkusil vystřelit a Greiss jeho střelu vyrazil.
     
    11:14
    Židlický naznačil střelu, ale místo ní nahrál na zcela volného Tavarese, který už měl před sebou odkrytou klec, avšak jeho zakončení nakonec přizvedl bránící Oduya.
    LEE - 1:1
    .
     
    10:34
    Islanders právě vstřelili branku!
    A tu domácí bleskově využívají! Okposo poslal puk na levou stranu ANDERSU LEEMU, jenž využil menšího zaváhání Lehtonena, který se špatně přemístil a poslal puk mezi jeho betony. Asistence: Kyle Okposo, Marek Židlický.
     
    10:15
    Islanders tedy budou hrát dlouhou přesilovku proti třem!
     
    10:15
    Je tu další trest pro hostujícího hráče! Cody Eakin (DAL) zasáhl ihned po vhazování Tavarese holí do obličeje, a tak dostává dvě minuty.
     
    09:57
    Přesilovka Dallasu však končí předčasně, protože Jamie Benn (DAL) trefil svou holí Hamonica do obličeje, kde se navíc vyskytla krev, a tak si hostující kapitán odsedí čtyři minuty.
     
    09:33
    Jenže Roussel následně vybojoval faul na svou osobu, když jej zahákoval Ryan Strome (NYI), a tak si Stars zahrají svou první přesilovou hru.
    FIDDLER - 0:1
    .
     
    05:55
    Dallas právě vstřelil branku!
    Moen ve středním pásmu přiťukl touš na Faksu, jenž se po pravé straně dral na Greisse, na kterého puk jen posunul a domácí brankář jej poté nešťasně vyrazil před sebe, kam dojel VERNON FIDDLER, který už procedil gumovou pryž za záda Greisse. Asistence: Radek Faksa, Travis Moen.
     
    00:48
    Lehtonen musí ihned na začátku oslabení předvést parádní zákrok, když se puk dostal před bránu Dallasu na zcela volného Baileyho, jenž však nepřekonal hostujícího brankáře.
     
    00:33
    Jamie Benn (DAL) však následně podržel Okposa, a tak si hostující kapitán posedí dvě minuty na trestné lavici.
     
    00:14
    Klingberg následně poslal přesný pas na Eakina, který jej přiťukl Jamiemu Bennovi, jenž si obešel Hamonica a šel sám na Greisse, kterého už však se svou kličkou nedokázal překonat.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 11. Lee (Okposo, Židlický), 19. Okposo (Nielsen, Hickey), 29. Okposo (Lee, Leddy), 36. Grabovski (Strome, Nelson), 38. Clutterbuck (Hamonic, Leddy), 50. Clutterbuck (Cizikas) – 6. Fiddler (Faksa, Moen), 14. Sharp (Goligoski, Klingberg), 42. Ničuškin, 51. Ničuškin (Sceviour, Spezza), 59. Spezza (Sceviour, Goligoski)


    New York Islanders: Greiss (Gibson) – Leddy, Hamonic, de Haan, Pelech, Hickey, Zidlický – Lee, Tavares "C", Bailey – Kulemin, Nielsen, Okposo – Nelson, Grabovski, Strome – Martin, Cizikas, Clutterbuck.
    Trenér: Jack Capuano.

    Dallas Stars: Lehtonen (Niemi) – Goligoski, Klingberg, Demers, Oduya, Jo. Benn, Jokipakka – Ja. Benn "C", Seguin, Sharp – Janmark, Spezza, Ničuškin – Roussel, Eakin, Sceviour – Fiddler, Faksa, Moen.
    Trenér: Lindy Ruff.

    Rozhodčí: Walsh, Rooney – Nowak, Pancich

    Diváci: 14 054
    bahis siteleri