Chabarovsk – Čeljabinsk 5:3 (kon.) | Vladivostok – Nižněkamsk 3:1 (kon.) | Novokuzněck – Magnitogorsk 3:7 (kon.)
Novosibirsk – Ufa 5:4 (2:1 po s.n.) | CSKA Moskva – Petrohrad 4:2 (kon.) | Minsk – Jaroslavl 1:0 (kon.)
N.Novgorod – Soči 5:1 (kon.) | Viťaz – Riga 1:3 (kon.) | Jokerit – Dynamo Moskva 2:3 (0:1 po s.n.)
Záhřeb – Spartak Moskva 1:2 (kon.)
konec
CSKA Moskva
4:2 (0:2, 2:0, 2:0)
SKA Petrohrad
Pátek 08.01.2016, 15:00 • CSKA Universal Sports Hall • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání je u konce! Ve hvězdné ruské bitvě porazilo CSKA Moskva SKA Petrohrad poměrem 4:2!

    První třetina nabídl dle očekávání velmi atraktivní hokej! Do utkání vstoupil lépe hostující Petrohrad, který se již v deváté minutě dostal do vedení zásluhou šťastné branky Alexandera Kadějkina! SKA mělo poté k dispozici přesilovou hru, kterou sehrálo parádně, a na jejím konci byla i branka Nikity Guseva!

    Druhá třetina nabídla výrazně lepší výkon domácího celku! CSKA na svého soupeře vlétlo, a hned ve 22. minutě dokázalo snížit po brance Alexandera Radulova! Moskevský celek byl nadále nebezpečný, a z tlaku domácí celek vybojoval vyrovnávací branku, kterou vstřelil Igor Makarov! Ve druhé polovině druhé třetiny mělo CSKA ještě k dispozici dvě přesilové hry, avšak prosadit se již nedokázalo!

    Na začátku třetí třetiny poslal CSKA dvě rychlé rány, a po brankách Bogdana Kiseleviče a Dmitrje Kugryševa vedlo už o dvě branky! Petrohrad měl ještě v závěru své šance, avšak snížit již nedokázal!

    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Do dnešního utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic! (17:22:26)
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Z levé strany poslal kotouč před branku Vadim Šipačjov, jehož pokus se ještě pokoušel dorážet Steve Moses! Viktor Fasth však udržel kotouč pod lapačkou!
     
    59:12
    SKA to pochopitelně zkouší bez brankáře, a uvidíme, zda-li se hostům hra bez brankáře vyplatí!
     
    59:06
    V závěru si hostující celek zahraje přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Sergej Andronov, a SKA má ještě malou šanci na vyrovnání!
     
    58:48
    Hostům se nepodařilo usadit v útočném pásmu, a dopředu vyrazil Igor Makarov, jehož střela nakonec skončila mimo!
     
    58:21
    Čas běží, a hostující celek má již jen opravdu malou naději na vyrovnání! CSKA navíc hraje velmi dobře takticky, a svého soupeře drží ve středním pásmu!
     
    57:52
    Petrohrad se opět dokázal usadit v útočném pásmu, a komibnuje! Zatím se však do zakončení nedostal!
     
    57:33
    Z pravé strany nebezpečně vystřelil hostující Dadonov, jehož střelu však dokázal Viktor Fasth vyrazit!
     
    57:04
    SKA sice prohrálo vhazování ve vlastní třetině, nicméně Kiselevičovi následně nevyšla rozehrávka, a poslal kotouč na zakázané uvolnění!
     
    56:36
    Domácí celek se v poslední době dostává pod tlak, a tentokrát musela obrana CSKA poslat kotouč na zakázané uvolnění!
     
    56:09
    První formace SKA se dokázala udržet v útočném pásmu, a od modré čáry to tvrdě zkoušel Vojnov. Jeho ránu se pokoušel tečovat Kovalčuk i Bučněvič, avšak Fasth dokázal zasáhnout!
     
    55:44
    Za domácí branku zatáhl kotouč mladý Pavel Bučněvič, který následně hledal Kovalčuka. Ruský reprezentant si však najížděl do jiného prostoru!
     
    54:59
    Domácí celek se dokázal usadit v útočném pásmu, a i v plném počtu zatlačil svého soupeře. Do zakončení se však CSKA nedostalo, a hosté následně vyhazují!
     
    54:15
    Přesilová hra hostujícího celku je u konce, to však zřejmě nezaregistroval Naumenkov, kterému se nepovedla rozehrávka, a kotouč poslal na zakázané uvolnění!
     
    53:40
    Petrohrad se velmi rychle vrátil do útočného pásma, a po přihrávce Dadonova se v mezikruží ocitl osamocený Kovalčuk. Jeho střela však branku Fastha minula!
     
    53:06
    Až teď se na modré opel do kotouče Vadim Šipačjov. Jeho ránu však zablokoval pohotový Junkov, od kterého se kotouč odrazil do středního pásma!
     
    52:36
    Hostující celek se dokázal usadit v útočném pásmu, a nebezpečně kombinuje. Zatím se však hostující SKA ke střele nedostalo!
     
    52:06
    Petrohradští si zahrají přesilovou hru! Na trestnou lavici usedá Jevgenij Korotkov, který nestíhal v souboji s Mosesem, a tak amerického útočníka hákoval!
     
    51:43
    Po pravé straně mířil do pásma Jevgenij Dadonov, jehož následnou střelu srazil Naumenkov přímo do míst, kam si najížděl Šipačjov. Těsně před ním však kotouč odpálil Zajcev!
     
    51:18
    Po neúspěšné kombinaci domácího celku vyrazil do protiútoku Nikita Gusev, kterého si však dobře hlídal Zajcev, a do zakončení ho nepustil!
     
    50:06
    Za brankou Fastha bojoval o kotouč Širokov s Koskirantou, kteří vybojovali puk pro Steva Mosese. Americký kanonýr tvrdě vypálil z pravé strany, avšak jeho rána mířila mimo!
     
    49:17
    Petrohrad je v posledních minutách o poznání aktivnější, a domácí celek momentálně přehrává! Na snížení gólové ztráty mají hosté však již jen deset minut!
     
    48:26
    Tentokrát zavezl kotouč do útočného pásma Nikita Gusev, který vyzkoušel pozornost Viktora Fastha. Švédský brankář si připsal lehký zákrok!
     
    47:48
    Hostující celek svou přesilovou hru nedokázal využít, a Panin je zpět na ledě! CSKA tak může pokračovat ve svém aktivním výkonu!
     
    47:11
    Přesilová hra petrohradského celku se již pomalu blíží ke svému konci, a hosté se stále nemohou dostat do útočného pásma!
     
    46:18
    Hostům se však zatím přesilová hra vůbec nedaří, a CSKA pouze vyhazuje kotouč do soupeřova pásma!
     
    45:47
    Petrohrad si však zahraje přesilovou hru! Na trestnou lavici míří domácí Grigorij Panin, který podrazil u mantinelu pronikajícího Guseva!
     
    45:04
    Obrovská šance moskevského celku, který mohl vstřelit pátou branku! Po střele Zajceva se kotouč odrazil přímo na hůl Annttiho Pihlströma, který však místo poloprázdné branky trefil pouze břevno!
     
    44:48
    Po delší době se dostali do zakončení také hosté! Steve Moses měl prostor na pravé straně, a tak vystřelil. Jeho pokus však skončil mimo!
     
    44:09
    Alexander Radulov zaúřadoval s kotoučem na pravé straně, a křížným pasem hleda před brankou hostů Muršaka. Tomu se však nepodařilo kotouč zasáhnout!
     
    42:50
    Teď v obraně výborně zapracoval Šipačjov, který však následně pouze nahodil kotouč na Fastha, který pomáhá obráncům s rozehrávkou!
     
    42:19
    Petrohrad se zatím nemůže dostat zpět do zápasu, a domácí celek se žene za další brankou!
    Dmitrij KUGRYŠEV - 4:2
     
    41:42
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Petrohrad je momentálně v těžké krizi, a rozejtá moskevská mašina přidává čtvrtý úder! Do útočného pásma zatáhl kotouč Kirill Petrov, který jej následně přenechal Sergejejovovi, jehož pohotovou střelu Šestjorkin vyrazil pouze před sebe, kde se nacházel připravený DMITRIJ KUGRYŠEV, který poslal kotouč do sítě! Asistence: Arťjom Sergejev, Kirill Petrov.
    Bogdan KISELEVIČ - 3:2
     
    40:41
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Tak to je parádní vstup moskevského celku do třetí třetiny, který otáčí skóre dnešního zápasu, a dostává se do vedení! Za brankou vybojoval kotouč Jevgenij Korotkov, který našel mezi kruhy BOGDANA KISELEVIČE, který svou bombou prostřelil Šestjorkina! Asistence: Jevgenij Korotkov.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina nabídla výrazně lepší výkon domácího celku! CSKA na svého soupeře vlétlo, a hned ve 22. minutě dokázalo snížit po brance Alexandera Radulova! Moskevský celek byl nadále nebezpečný, a z tlaku domácí celek vybojoval vyrovnávací branku, kterou vstřelil Igor Makarov! Ve druhé polovině druhé třetiny mělo CSKA ještě k dispozici dvě přesilové hry, avšak prosadit se již nedokázalo!

    Třetí třetina začne přibližně v 16:45!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    V samotném závěru přesilové hry střílel Jan Muršak, jehož ránu vyrazil Šestjorkin přímo do míst, kde se nacházel Kugryšev. Jeho bekhendová střela však skončila mimo!
     
    39:11
    Hostující brankář se musí v posledních chvílích hodně ohánět! Nejdříve zlikvidoval střelu Kugryševa, a po něj zasáhl taky proti ráně Zajceva!
     
    38:39
    Moskevský celek si při přesilovce počíná opět velmi dobře! Do zakončení se před brankou dostal Geoff Platt, kterého našel Radulov. Jeho zakončení však výborným zákrokem vyrazil Šestjorkin!
     
    38:00
    Přesilovou hru si však zahraje moskevský celek! Petrohrad špatně střídal, a hrál v šesti. Trest za hostující lavičku si odsedí Pavel Bučněvič!
     
    37:49
    Na druhé straně kluziště se hnal do samostatného úniku Ilja Kovalčuk, kterého však na poslední chvíli čistým zákrokem povalil Naumenkov!
     
    37:33
    Za brankou hostů se uvolnil Alexander Radulov, který následnou přihrávkou hledal volného Nikitu Zajceva, tomu však kotouč přeskočil hůl, a je po šanci!
     
    36:52
    Moskevský celek se i po skončení přesilové hry drží v útočném pásmu, a kombinuje!
     
    36:13
    Těsně po návratu Ketova z trestné lavice vyslal další bombu Bogdan Kiselevič. Jeho ránu však i tentokrát dokázal vyrazit pozorný Šestjorkin!
     
    35:48
    V závěru přesilové hry to zkošel Bogdan Kiselevič, jehož pokus však skončil na pravém betonu hostujícího brankáře!
     
    34:51
    Domácí však vyhráli vhazování ve středním pásmu, a zamířili směrem do pásma útočného! Od modré to zkusil Zajcev, jehož střelu však Šestjorkin vyrazil. O následné vyhození se postaral v pádu Šipačjov!
     
    34:21
    Moskvané zajímavě kombinovali v útočném pásmu, avšak hlavní rozhodčí přerušil hru, neboť se v brankovišti nacházel Stephane Da Costa!
     
    34:04
    Domácí celek si zahraje přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Jevgenij Ketov, který dostává dvě minuty, a oslabuje svůj celek!
     
    33:29
    Na druhé straně se uvolnil aktivní Dmitrij Kugryšev, který i když byl tísněn Jakovlevem, dokázal se dostat do zakončení. Jeho pokus však nebyl přesný!
     
    33:09
    Petrohrad měl při rozehrávce velké problémy, nicměně vše zvládl, a může zamířit do útočného pásma svého soupeře!
     
    32:34
    Moskevský celek se hnal do zajímavého protiútoku, který táhl po levé straně Jan Muršak. Postup domácího útoku však zastavil hvizd pomezního, který odpískal ofsajd!
     
    32:06
    Před Šestjorkinem se dostával do šance Dmitrij Kugryšev, který si najel na pas od Petrova. Mladý ruský útočník však svou střelou branku minul!
     
    30:58
    Steve Moses obkroužil branku Viktora Fastha, a hledal před brankou volného Sergeje Širokova, který se stihl dát do kupy, a pokračuje ve hře. Jeho střelu však švédský brankář vyrazil!
     
    30:31
    Petrohrad pochopil, že s tímto špatným výkonem také na body dosáhnout nemusí, a tak "zapnul"!
     
    29:36
    Hned vzápětí mohl poslat domácí do vedení Alexander Radulov, který najížděl před hostující branku po pravé straně. Šestjorkin však dokázal zlikvidovat jeho úvodní střelu, tak i dorážku!
    Igor MAKAROV - 2:2
     
    28:53
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Tlak domácí mašiny nemohl skončit ničím jiným než gólem! To také přišlo, a moskevský celek srovnává na 2:2! Za brankou se zhostil kotouče IGOR MAKAROV, který si ve vysoké rychlosti nabruslil až mezi kruhy, odkud vyslal přízemní ránu, který prošla mezi betony Šestjorkina až do sítě! Asistence: Michail Naumenkov.
     
    28:12
    Na druhé straně kluziště mělo obrovskou šanci SKA! Kadějkin postupoval společně s Bučněvičem do přečíslení dva na jednoho, a do zakončení se nakonec dostal druhý jmenovaný. Jeho střela však skončila mimo!
     
    27:42
    O další nebezpečný střelecký pokus se postaral Sergej Andronov, který pálil z levé strany. Jeho pokus však dokázal lapit Šestjorkin!
     
    27:16
    Petrohradští jsou již v plném počtu, avšak jsou pod neustálým tlakem domácího celku, který se žene za vyrovnáním!
     
    26:46
    V samotném závěru přesilové hry posílal Dmitrij Kugryšev před brankou přihrávku pro Vadima Šipačjova. Ruský reprezentant byl však tísněn Bělovem, a do zakončení se nedostal!
     
    26:17
    CSKA se však dostalo velmi rychle zpět, a kombinovali v útočném pásmu. V levém kruhu operoval s kotoučem Da Costa, který to zkoušel na přední tyč. Šestjorkin si však dokázal poradit!
     
    25:46
    Moskevský celek výborně kombinovalo v útočném pásmu, nicméně všechny střely mířily mimo. Následně poslal Radulov nepřesnou přihrávku, a kotouč je ve středním pásmu!
     
    24:54
    CSKA je za svou aktivitu odměněno, a zahraje si přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Dmitrij Kalinin, který za vlastní brankou hákoval Šipačjova, a dostává dvouminutový trest!
     
    24:44
    Do další velké šance se dostal opět Vadim Šipačjov, kterého našel před brankou Jevgenij Dadonov. Ruský reprezentant však mířil těsně mimo!
     
    23:49
    Šestjorkin musel řešit další těžkou střelu, tentokrát pálil Vadim Šipačjov, nicméně ruský brankář dokázal jeho střelu pokrýt!
     
    22:58
    Teď však chyboval na modré čáře Kutějkin, který nabídl kotouč Žarkovovi, který postupoval na Fastha. Ruský útočník byl však tísněn, musel rychle zakončit, a střela se mu nepovedla!
     
    22:31
    Moskevský celek je rázem aktivnější, a žene se do dalších útoků. Obrana hostujícího celku však zatím pracuje velmi dobře!
    Alexander RADULOV - 1:2
     
    21:44
    CSKA právě vstřelilo branku!
    A moskevský klub hned na začátku druhé třetiny snižuje na rozdíl jediné branky! Za brankou skvěle zabojoval Jan Muršak, který dostal kotouč na Andreje Světlakova, který našel lépe postaveného ALEXANDERA RADULOVA, a ten doklepl kotouč do poloprázdné branky! Asistence: Andrej Světlakov, Jan Muršak.
     
    21:21
    V závěru přesilové hry vypálil od modré také Ilja Kovalčuk, nicméně jeho střelu dokázal švédský brankář vyrazit!
     
    21:01
    Petrohrad ještě na začátku druhé třetiny pokračoval v přesilové hře, a zajímavě kombinoval v útočném pásmu. Do zakončení se dostal Bělov, avšak jeho střelu dokázal Fasth vyrazit!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina nabídl dle očekávání velmi atraktivní hokej! Do utkání vstoupil lépe hostující Petrohrad, který se již v deváté minutě dostal do vedení zásluhou šťastné branky Alexandera Kadějkina! SKA mělo poté k dispozici přesilovou hru, kterou sehrálo parádně, a na jejím konci byla i branka Nikity Guseva!

    CSKA do dnešního prestižního zápasu tak nevstoupilo ideálně, a před druhou třetinou ztrácí dvě branky. Druhé dějství začne přibližně v 15:56!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:14
    Hostující celek si zahraje na konci první třetiny ještě přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Michail Junkov, který zahákoval v jasné šanci Pavla Bučněviče, a dostává dvouminutový trest!
     
    18:58
    Jegor Jakovlev vyhodil kotouč z vlastní třetiny na vlastní střídačku, a bude se vhazovat v pásmu Petrohradu!
     
    18:29
    Širokov odskákal po jedné do kabiny, a dnešní utkání pro něj pravděpodobně skončilo. Zajímavé je, že Platt nebyl potrestán!
    Ostrý zákrok Platta na Širokova
     
    18:29
    Do další šance hostujícího celku se hnal Sergej Širokov, toho však těsně po zakončení dohrál Geoff Platt, který trefil koleno ruského útočníka!
     
    18:08
    Petrohrad je však velmi aktivní i po skončení přesilové hry, a opět se dostával do kombinace v útočném pásmu. Zakončení z toho však nebylo!
    Nikita GUSEV - 0:2
     
    17:47
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Petrohrad odehrál parádní přesilovou hru, a svého soupeře držel v útočném pásmu, a dokázal přesilovou hru nakonec využít! Nejprve měl velkou šanci Ilja Kovalčuk, jehož rána však trefila tyč. Následně střílel od modré ještě Jakovlev, jehož ránu Fasth vyrazil přímo do míst, kde se nacházel NIKITA GUSEV, a ten poslal kotouč do poloprázdné branky! Asistence: Jevgenij Dadonov, Andrej Kutějkin.
     
    17:17
    Na levé straně nebezpečně operoval s kotoučem Nikita Gusev, jehož ránu však dokázal Viktor Fasth vyrazit!
     
    16:52
    Na přihrávku Guseva si tentokrát najel mezi kruhy Ilja Kovalčuk, jehož následná rána však nebyla přesná.
     
    16:11
    Od modré to zkoušel Jegor Jakovlev, jehožr ránu vyrazil Fasth pouze ke Gusevovi, který se nacházel na levé straně. Ruský útočník chytře hledal mezi kruhy Dadonova, tomu však na poslední chvíli zablokoval hůl Andronov!
     
    15:50
    Hosté měli ještě výhodu, nicméně do pásma se dostat nedokázali. Na trestnou lavici míří Igor Ožiganov, který podrazil v jasné šanci mladého Bučněviče, a dostává dvě minuty!
     
    15:39
    Teď však na druhé straně zaúřadovala první formace hostů. Ilja Kovalčuk hledal křížnou přihrávkou volného Bučněviče, ten byl však faulovaný!
     
    15:04
    Petrohradští se dokázali osvobodit, a kotouč byl ve středním pásmu. Domácí hokejisté se však dostali velmi rychle do pásma zpět, a začínají kombinovat!
     
    14:41
    Moskevský celek se po delší době opět dostal do útočného pásma, a hned z toho byla nebezpečná střela Andronova, který pálil z pravé strany. Jeho rána však mířila nad branku!
     
    14:12
    Tentokrát se však Petrohradu nepodařila rozehrávka, a kotouč končí na zakázaném uvolnění. Následuje však komerční přestávka!
     
    13:42
    V závěru přesilové hry natáhl od modré obránce Čudinov, jehož střela však byla nepřesná, a Kirill Vorobjov se již prohání po moskevském ledě!
     
    12:59
    Petrohradští nebezpečně komibnovali v útočném pásmu, nicméně se zatím nemohou dostat do ideální střelecké pozice!
     
    12:36
    Hostům se však zatím přesilová hra příliš nedaří, a až teď se dokázalo SKA usadit v útočném pásmu, a kombinuje!
     
    11:43
    Úvodní přesilovou hru dnešního utkání si zahraje hostující celek! Kirill Vorobjov trefil za vlastní brankou holí Mosese, a míří si odsedět dvouminutový trest!
     
    11:22
    Tentokrát vzal útočnou akci svého týmu na sebe Ilja Kovalčuk, který si nabruslil do útočného pásma, a vyslal tvrdou střelu zápěstím. Jeho pokus však Fasth kryl!
     
    10:42
    Velká šance hostujícího Petrohradu! Na levou stranu dostal přihrávku nehlídaný Nikita Gusev, který si kotouč zpracoval, a vyslal nepříjemnou ránu do horní poloviny branky! Viktor Fasth však dokázal zasáhnout!
     
    10:18
    Antti Pihlström se dostával do šance v útočném pásmu, nicméně finského útočníka následně obral o kotouč Vadim Šipačjov, a SKA otáčí hru!
     
    09:49
    Hostujícímu celku se tentokrát nepodařil přechod přes modrou čáru, a pozorný čárový odpískal ofsajd!
     
    09:19
    Na druhé straně kluziště zahrozil Sergej Andronov, který střílel z pravé strany. Jeho tvrdou ránu však dokázal zablokovat obránce Jegor Jakovlev!
     
    08:46
    Petrohrad se hned po vstřelené brance hnal do dalšího útoku, avšak postup Mosese dokázal zastavit dobře bránící Nikita Zajcev!
    Alexander KADĚJKIN - 0:1
     
    08:17
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Hostující Petrohrad se překvapivě dostává na ledě moskevského celku do vedení! Za brankou Viktora Fastha se dostal ke kotouči ALEXANDER KADĚJKIN, který obkroužil branku, a poslal kotouč do brankoviště. Viktor Fasth si následně puk srazil do vlastní branky! Asistence: Andrej Kutějkin, Jegor Jakovlev
     
    07:19
    Dobře napadající hráči SKA se následně dostali ke kotouči, a dokonce vyrazili i do protiútoku. Na druhé straně kluziště střílel Gusev, avšak Viktor Fasth zasáhl!
     
    06:55
    Tentokrát zaúřadovala v útočném pásmu domácí druhá formace! Stephane da Costa míchal s kotoučem za brankou, a následně hledal před brankou SKA Petrova, ten však promáchl!
     
    06:16
    První formace moskevského celku dělala nadále problémy v útočném pásmu, a zakončení se dostal opět Radulov. Tentokrát už však ruský reprezentant mířil mimo!
     
    05:50
    Po pravé straně najel do útočného pásma Alexander Radulov, který si následně nabruslil do mezikruží, avšak následnou střelou Šestorkina nepřekonal!
     
    05:26
    Poprvé ve dnešním zápase musel zasahovat hostující brankář Šestjorkin, který lapil pomalou střelu Nikity Zajceva od modré čáry!
     
    04:48
    Petrohrad velmi rychle přešel přes střední pásmo, a do zakončení se dostal americký kanonýr Steve Moses. Jeho ránu však lapil pohotový Viktor Fasth!
     
    04:13
    Teď však na modré chyboval Čudinov, a Stephane Da Costa postupoval společně s Kugryševem do přečíslení dva na jednoho. Čudinov však své zaváhání napravil, když zablokoval přihrávku francouzského útočníka!
     
    03:27
    Petrohrad zatím kontroluje hru, a svého soupeře prakticky nepouští ke kotouči. Šestrojkin tak prakticky neměl ještě žádnou práci!
     
    02:55
    První formace hostů se dokázala usadit v útočném pásmu, a mladý Bučněvič dostal kotouč na modrou pro Jakovleva. Jeho nahození tečoval Kadějkin, avšak kotouč skončil mimo!
     
    02:18
    Petrohradští jsou zatím v dnešním zápase daleko aktivnější než CSKA. K další střele SKA se tentokrát dostal Vjačeslav Vojnov, avšak jeho střela mířila mimo!
     
    01:46
    Jarno Koskiranta se dostal ve středním pásmu ke kotouči, a pokoušel se projít do útočného pásma. Postup finského útočníka však zastavil dobrým obranným zákrokem Nikita Zajcev!
     
    01:13
    Domácím nevyšlo usazení v útočném pásmu, a pohotový Nikita Gusev dokázal dostat kotouč z vlastního pásma ven!
     
    00:23
    Na druhé straně kluziště se poprvé v tomto zápase dostali dopředu také hosté. Zakončoval Jegor Jakovlev, jehož střelu však kryl Viktor Fasth!
     
    00:06
    Úvodní vhazování dnešního zápasu sice vyhrál Petrohrad, nicméně při rozehrávce chyboval Bělov, a k první střele se dostal domácí Platt.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: Fasth (Sorokin) – Zajcev, Naumenkov, Kiselevič, Ožiganov, Panin, Sergejev, Vorobjov – Platt, Muršak (A), Radulov (C) – Kugryšev, Da Costa, Petrov – Andronov, Kotokov, Žarkov – Junkov, Makarov, Pihlström – Světlakov

    SKA Petrohrad: Šestjorkin (Ježov) – Jakovlev, Bělov, Kalinin, Vojnov, Čudinov, Kutějkin (C), Rykov – Kovalčuk, Kadějkin, Bučněvič – Gusev, Šipačjov (A), Dadonov – Moses, Koskiranta, Širokov – Dergačjov, Kablukov, Ketov (A) – Barabanov

    Rozhodčí: Anisimov, Gofman – Sivov, Šichanov.
     
    Příjemné páteční odpoledne všem fanouškům a fanynkám dobrého hokeje! Kontinentální hokejová liga má dnes na programu celkem deset zápasů. My se společně zaměříme na šlágr tohoto dne, ve kterém se střetne CSKA Moskva s SKA Petrohrad. Úvodní výkop je naplánován v 15:00, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    CSKA MOSKVA
    Armádní klub zatím zažívá skvělou sezónu, a již tradičně se nachází na těch nejvyšších příčkách tabulky. Moskevský celek se zatím nachází na třetí příčce tabulky Západní konference se ziskem 96 bodů. Pouze jediný klub má více bodů než CSKA – Lokomotiv Jaroslavl, která se nachází na čele s jednobodovým náskokem! Pro CSKA však základní část až tak důležitá není, ty pravé souboje přijdou pro tento klub až ve vyřazovací části!

    Moskevský celek však v posledních zápasech nepodává příliš vyrovnané výkonu. Nejprve CSKA překvapilo prohrou na ledě Barysu Astana 3:4. Kazašský celek podal statečný výkon, a nakonec své těsné vedení ubránil. Ukázalo se však, že tato prohra nebylo jen náhoda, neboť hned v dalším zápase prohrálo CSKA doma se Soči 1:2! V posledním zápase však již svěřenci Dmitrije Kvartalnova nenechali nic náhodě. V domácím Ice Palace se totiž střetli s Lokomotivem Jaroslavl, a v přímém souboji s lídrem tabulky CSKA excelovalo, a dokázalo zvítězit 4:0!

    Moskevský celek se v dnešním zápase bude spoléhat na Alexandera Radulova, který je druhým nejproduktivnějším hráčem soutěže, a také o Ilju Sorokina, který je, co se týče statistik, nejlepším gólmanem soutěže! V posledních zápase se také daří Janu Muršakovi a Nikitu Zajcevovi. Moskevský tým je však velmi vyrovnaný, a udeřit může prakticky kdokoliv!
     
    SKA PETROHRAD
    Petrohradští v letošní sezóně zažívají menší "mistrovskou kocovinu". SKA totiž v loňském roce ovládlo play-off, a očekávalo se, že podobné výkony bude předvádět i letos. Klub z východu Ruska však na začáku sezóny rozhodně nezářil, avšak postupem času se výkony ustálily! Momentálně se nachází na šesté příčce se ziskem 76 bodů, a musí se ohlížet za sebe, neboť na osmý Slovan má náskok pouhých šesti bodů. Dnes však na tým Sergeje Zubova čeká jeden z nejtěžších možných soupeřů.

    V posledních zápasech podává petrohradský celek nevyrovnané výkony. Nejprve dokázal porazit silný Metallurg Magnitogorsk na jeho ledě 5:4, poté však SKA prohrálo 1:2 v prodloužení na ledě Salavatu Ufa. Moskevský led si Petrohrad vyzkoušel v zápase Dynamem Moskva, ve kterém odcházel poražen po výsledku 1:5. V Moskvě zůstali svěřenci Sergeje Zubova i pro další zápas, neboť se střetli s Viťazem. V tomto utkání již však uspěli, a radovali se z výhru 4:2!

    V týmu Petrohradu v letošní sezóně září Vadim Šipačjov (12+31), který je v celkovém hodnocení kanadského bodování na sedmém místě! Šipačjov s Dadonova sice v létě přišli o parťáka Panarina, který odešel do Chicaga, avšak na síle této formace to příliš neubralo! V letošní sezoně svými výkony zatím překvapuje mladý Nikita Gusev, který má na svém kontě již 35 bodů! Zapomenout nesmíme ani na Ilju Kovalčuka, kterém v útoku zdatně sekunduje nová akvizice SKA, Steve Moses, který se nedokázal prosadit v Nashvillu, a tak se vrátil zpět do KHL!

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 22. Radulov (Světlakov, Muršak), 29. Makarov (Naumenkov), 41. Kiselevič (Korotkov), 42. Kugryšev (Sergejev, Petrov) – 9. Kadějkin (Kutějkin, Jakovlev), 18. Gusev (Dadonov, Kutějkin)


    CSKA Moskva: Fasth (Sorokin) – Zajcev, Naumenkov, Kiselevič, Ožiganov, Panin, Sergejev, Vorobjov – Platt, Muršak (A), Radulov (C) – Kugryšev, Da Costa, Petrov – Andronov, Kotokov, Žarkov – Junkov, Makarov, Pihlström – Světlakov
    SKA Petrohrad: Šestjorkin (Ježov) – Jakovlev, Bělov, Kalinin, Vojnov, Čudinov, Kutějkin (C), Rykov – Kovalčuk, Kadějkin, Bučněvič – Gusev, Šipačjov (A), Dadonov – Moses, Koskiranta, Širokov – Dergačjov, Kablukov, Ketov (A) – Barabanov

    Rozhodčí: Anisimov, Gofman – Sivov, Šichanov
    bahis siteleri