NY Islanders – Washington 1:4 (kon.) | Ottawa – Florida 2:3 (kon.) | Minnesota – Philadelphia 3:4 (po pr.)
Dallas – Winnipeg 2:1 (2:1 po s.n.) | Calgary – Arizona 1:2 (kon.) | Los Angeles – Toronto 2:1 (kon.)
San Jose – Detroit 1:2 (kon.)
konec
Ottawa Senators
2:3 (0:2, 1:0, 1:1)
Florida Panthers
Pátek 08.01.2016, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:57
    Tak to je poslední hřebíček do rakve domácího celku. Senátoři jsou potrestáni za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odsedí Chris Neil.
     
    59:22
    Huberdeau mohl ze středního pásma střílet do prázdné brány, ale Milan Michálek (OTT) ho zahákoval a je vyloučen. To je zřejmě konec veškerých nadějí Sens.
     
    58:57
    Kyle Turris měl na čepeli vyrovnání, ale Luongo předvedl další neuvěřitelný zákrok a betonem zastavil puk před brankovou čárou.
     
    58:19
    Výborná střela Turrise minula Luongovu bránu jen o centimetry a stejně dopadlo vyhození jednoho z hostů, které pomalu mířilo do odkryté brány, ale nakonec se svezlo po hraně na zakázané uvolnění.
     
    57:41
    Vhazuje se v pásmu Floridy a Ottawa tak odvolává gólmana! Powerplay Senátorů!
     
    52:34
    Marc Methot (OTT) je sice nespokojen, ale jeho tvrdý atak Trochecka je odměněn dvěma trestnými minutami za nedovolené bránění.
    49:54 Milan MICHÁLEK - 2:3
     
    49:54
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Přichází snížení a tentokrát už se český útočník Senátorů raduje ze vstřelené branky. Na modré čáře se zjevil nikým neatakovaný Erik Karlsson, jenž kotouč okamžitě nahazoval na bránu a před Luongem skvěle zapracoval MILAN MICHÁLEK, který změnil dráhu letu a hostující gólman je překonán podruhé. Asistence: Erik Karlsson
    47:30 Aleksander BARKOV - 1:3
     
    47:30
    Florida právě vstřelila branku!
    Jenže právě teď nabraly plány Ottawy na vyrovnání velkou trhlinu. Hosté u modré čáry skvěle vystihli kombinaci mezi ottawskými beky, Jágr okamžitě přesunul puk do útočného pásma a poté nahrál ALEXANDERU BARKOVOVI, který si položil Andersona a bekhendem zakončil do volné horní části brány. Asistence: Jaromír Jágr, Jonathan Huberdeau
     
    45:37
    Nyní to ale Ottawa udělala skvěle. Parádní zadovka Wierciocha skončila na hokejce Miky Zibanejada, který okamžitě vypálil, ale Luongo opět dokázal vytáhnout skvělý zákrok lev betonem.
     
    44:05
    Senátoři si zahrají přesilovou hru. Za vysokou hůl je potrestán Erik Gudbranson (FLA).
     
    43:03
    První chyby zápasu se dopustil Roberto Luongo, který nedokázal zastavit poskakující kotouč a Michálek se už už chystal k zakončení do odkryté brány. Nakonec však český útočník o puk v rozhodujícím momentu přišel.
     
    39:58
    V samém závěru třetiny se Ottawa dostala ještě do jedné šance. Karlssonovo nahození se před bránou otřelo o Michálkovu nohu a Luongo měl s pukem velké potíže. Nakonec hostujícímu brankáři pomohl Mitchell, který kotouč odpálil z brankoviště.
     
    37:48
    Florida se řítila do velké šance. Jágr našel přihrávkou Huberdeaua, avšak tomu před Andersonem sjel kotouč z čepele a nemohl tak zakončit. V pokračující akci Jaromír Jágr přihrával do brankoviště, načež si puk našel Anderson.
     
    33:51
    Brandon Pirri (FLA) u mantinelu nezastavil kotouč a při obrátce přesekl hokejku Zibanejadovi. Síly na ledě se vyrovnají.
     
    32:54
    Dvě trestné minuty za sekání dostává Erik Karlsson (OTT), který se Huberdeauovi snažil zabránit v zakončení.
     
    32:54
    Po dobré šanci domácího celku se do přečíslení dostali hosté. Trocheck přihrál Jonathanu Huberdeauovi, avšak domácí brankář dokázal zasáhnout. Tentokrát už se ale bude vylučovat.
     
    28:00
    Teď se ale Panteři po dlouhé době dostali do obrovské šance! Zcela volný Huberdeau sice překonal přesunuvšího Andersona, ale neposedný puk mířící za brankovou čáru odpálil Erik Karlsson!
     
    27:07
    A mohlo být vyrovnáno! Mark Stone obdržel bekhendovou přihrávku před bránu, ale těsně před Luongem už nedokázal lépe zakončit. Kanadský gólman Floridy si připisuje další výborný zákrok a přináší komerční přestávku.
    25:38 Max MCCORMICK - 1:2
     
    25:38
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí se konečně dočkali a přichází zasloužené snížení! Pageau u zadního mantinelu dostal pod tlak oba beky Floridy a jeden z nich se nakonec dopustil chyby, když rozehrávkou našel jen hůl MAXE MCCORMICKA. Domácí útočník zamířil z mezikruží přesně a střelou o tyč rozvlnil síť za Luongovými zády. Pro McCormicka je to navíc první trefa v NHL! Bez asistence.
     
    23:44
    Domácí mají i smůlu! Tvrdý projektil Chrise Neila zastavila tyč Luongovy brány! Ottawa má převahu a svírá soupeře před jejich gólmanem.
     
    20:47
    Neuvěřitelný Luongo! Kyle Turris měl u tyče za úkol překonat už jen beton kanadského gólmana, ale gólman Floridy se dokázal fantasticky natáhnout a zastavil megašanci Turrise.
     
    20:08
    Hned na začátku druhé třetiny dostává Ottawa velkou příležitost ke snížení. Willie Mitchell (FLA) vyhodil puk do hlediště a dostává dvě trestné minuty.
     
    19:16
    Nepřesnost domácích vedla ke ztrátě kotouče, ale aspoň přichází čas na zmiňované vyloučení. Lavici hanby navštíví Aaron Ekblad (FLA), který se provinil hákováním.
     
    16:34
    Tohle byla hodně důležitá chvíle! Domácí propadli v útočném pásmu a Panteři se rázem řítili dva na nikoho. Zakončení na sebe nakonec vzal Reilly Smith, ale tentokrát trefil střelec úvodního gólu zápasu jen beton povyjetého brankáře Sens.
    12:09 Vincent TROCHECK - 0:2
     
    12:09
    Florida právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelných osm sekund dělí dva góly Floridy! Hned po vhazování puk doklouzal k zadnímu mantinelu u Andersona, kde se pod tlak dostal Claesson. Jeho fatální rozehrávku vystihl zcela volný VINCENT TROCHECK, jenž tvrdou dělovkou překonal domácího brankáře a stav utkání je rázem 0:2! Bez asistence.
    12:01 Reilly SMITH - 0:1
     
    12:01
    Florida právě vstřelila branku!
    Domácí gól nedali a tak přichází trest Floridy. Huberdeau předal ve středním pásmu u mantinelu puk REILLYMU SMITHOVI, který využil Wierciocha k tomu, aby skryl svou svižnou střelu a parádním zakončením pod břevno otevřel skóre. Sens jsou sice lepší, ale hned z první střely, která mířila mezi tři tyče inkasují. Asistence: Jonathan Huberdeau, Aaron Ekblad
     
    11:46
    Obrovská šance domácího celku! Mark Stone si položil obránce a poté předložil puk Turrisovi. Ten však okamžitým zakončením Luongův natažený beton nepřekonal!

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 26. McCormick, 50. Michálek (Karlsson) – 13. R.Smith (Huberdeau, Ekblad), 13. Trocheck, 48. Barkov (Jágr, Huberdeau)


    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson, Claesson, Ceci, Wiercioch, Methot, Borowiecki – Stone, Turris, Ryan – Michálek, Zibanejad, Hoffman – Lazar, Pageau, McCormick – Neil, Z.Smith, Prince
    Florida Panthers: Luongo (Montoya) – Ekblad, Kulikov, Gudbranson, Campbell, Petrovic, Mitchell – Jágr, Barkov, Huberdeau – R.Smith, Trocheck, Jokinen – Shaw, Bjugstad, Pirri – Knight, MacKenzie, Howden

    Rozhodčí: Brian Pochmara, Graham Skilliter – Matt MacPherson, Don Henderson

    Diváci: 17.150
    bahis siteleri