USA – Česko 6:0 (kon.) | Kanada – Rusko 5:2 (kon.) | Švýcarsko – Finsko 2:0 (kon.)
Švédsko – Francie 7:0 (kon.) | Rusko – USA 0:6 (kon.)
konec
Švédsko
7:0 (2:0, 3:0, 2:0)
Francie
Sobota 09.01.2016, 20:00 • Seymour Hannah • Mistrovství světa žen do 18 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Počet střel na bránu ve 3. třetině (celkem):

    Švédsko – 15 (49)
    Francie – 3 (13) (21:58:57)
     
    Je konec. Švédky nedopustily žádné překvapení a naprosto suverénně si došly pro druhé vítězství. Utkání s nováčkem z Francie měly celou dobu jasně pod kontrolou, o čemž svědčí i konečný výsledek 7:0. Z tábora Tre Kronor se dvakrát trefila Emma Murenová, po jedné brance vsítily Sara Hjalmarssonová, Kajsa Armborgová, Sofie Lundinová, Celine Tedenbyová a Wilma Johanssonová.
     
    Konec zápasu.
     
    58:30
    Francii už zbývá opravdu hodně málo času na to, aby vstřelila svou první branku v utkání a celkově druhou na turnaji. Tak jako tak, pro tento tým jsou to velmi cenné zkušenosti, které nasbírá v elitní skupině.
     
    57:00
    Poměr střel vyslaných na bránu ve třetí třetině jasně ilustruje dění na ledě. Švédky se trefily mezi tři červené tyče 13x, Francouzky jen třikrát. Celkový poměr činí 47:13.
     
    54:37
    Zápas už se nám chýlí ke svému konci. O vítězkách už není dávno vůbec žádných pochyb. Čekáme už jen na konečný výsledek.
     
    51:36
    A pozor, další úspěšný zákrok pro gólmanku Jonssonovou. Francie má ale ke snížení stále značně daleko, uvidíme, jestli se dočká gólové radosti alespoň jednou.
     
    49:49
    Tři korunky se dál úspěšně brání a brankářka Jonssonová dál drží čisté konto.
     
    49:17
    Když už nic, tak Francouzky si připsaly při hře v početní převaze alespoň první střelu na bránu v této třetině.
     
    48:33
    Jessica Adolfssonová (SWE) dává soupeřkám šanci na vstřelení gólu útěchy. Obdržela od rozhodčí dvouminutový trest za podražení.
     
    45:48
    Francie neví, kam dřív skočit. Švédsko má dál drtivou územní i střeleckou převahu.
    JOHANSSONOVÁ - 7:0
     
    43:33
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A nezměnilo se na tom nic ani teď, Skandinávky opět pokořily defenzivu svých soupeřek při hře 5 na 5! Už je to obehraná písnička, ale opět se Francouzky musely sklonit před hokejovým uměním prvního útoku, když tentokrát našla účinný recept na gólmanku Masureovou WILMA JOHANSSONOVÁ! Asistence: Jessica Adolfssonová.
     
    42:39
    Je zajímavé, že Švédsko ze šesti vstřelených branek neskórovalo ani jednou při přesilovce.
     
    42:17
    Francouzky jsou dál pod tlakem, Švédsko vystřelilo od začátku třetí třetiny na brankářku Masureovou už čtyřikrát.
    MURENOVÁ - 6:0
     
    41:04
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A Tre Kronor odpověděly na otázku, zda se ještě trefí, hodně rychle! Opět zaúřadoval elitní útok Švédek, když Sofie Lundinová přiťukla puk EMMĚ MURENOVÉ, jež vstřelila švihovkou z prostoru levého kruhu svou druhou branku v utkání! Asistence: Sofie Lundinová.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Utkání zatím nenabízí žádné překvapení, Švédky jako jasné papírové favority drtí nováčka elitní skupiny z Francie 5:0. Hokejistky ze Skandinávie mají i výraznou střeleckou převahu, uvidíme, jestli ještě přidají nějaké branky ve třetí periodě. Reprezentantky země galského kohouta v minulém zápasu schytaly jedenáctku, ale vstřelily alespoň čestnou branku.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 1. Armborgová (Hjalmarssonová, Berglundová), 17. Tedenbyová (El Mahmadiová), 31. Murenová (Lundinová, Nylen Perssonová), 33. Hjalmarssonová (Adolfssonová), 37. Lundinová (Murenová, Johanssonová), 42. Murenová (Lundinová), 44. Johanssonová (Adolfssonová)


    Švédsko: Jonssonová (Soderbergová) – Nylen Perssonová, Neunzertová (C), Berglundová, Adolfssonová, Linderová, Pressová, Erikssenová, Anderssonová – Johanssonová (A), Lundinová, Murenová – Armborgová, Hjalmarssonová, Vernblomová (A) – El Mahmadiová, Tedenbyová, Wikner Zeinkiewiczová – Af Bjurová, Nikulaová
    Francie: Masureová (A .Aurardová) – Rouquetteová, Delcroixová (A), Vialová (A), Dufayardová, Jureová, Vaananenová, Ngoová, Mermierová, Messonová – Laffitteová, Ch. Aurardová (C), Huguetová – Allenbachová, Fournierová, Cadotová – Caratová, Verneyová, Jegová – Bardonová

    Rozhodčí: Kaisa Ketonenová (FIN) – Danielle McGurryová (CAN), Anna Nygardová (NOR)
    thejrc.org