NY Islanders – NY Rangers 3:1 (kon.) | Washington – Vancouver 4:1 (kon.) | Montreal – Chicago 1:2 (kon.)
St. Louis – Carolina 1:4 (kon.) | Winnipeg – Nashville 5:4 (po pr.) | Colorado – New Jersey 3:0 (kon.)
Arizona – Detroit 2:3 (po pr.) | San Jose – Edmonton 2:1 (2:0 po s.n.)
konec
Colorado Avalanche
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
New Jersey Devils
Pátek 15.01.2016, 03:00 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    NEW JERSEY DEVILS

    Budeme-li aktuálně hodnotit sezónu New Jersey, určitě nemůžeme hovořit o zklamání. Postavení Devils se dá možná tak trochu přirovnat k Arizona Coyotes z Pacifické divize, i od Kojotů se totiž v letošním ročníku očekávaly spíše podprůměrné výkony. New Jersey se nachází na čtvrté příčce Metropolitní divize, se ztrátou pouhých čtyř bodů na druhé divizní místo. Méně bodu než Ďáblové nasbírali zatím i Pittsburgh Penguins. New Jersey se ale v posledních třech případech dohromady dvakrát nezadařilo. Nejdříve na domácím kluzišti Boston Bruins, podobně i v posledním odehraném střetnutí v hale St. Louis Blues, kde mužstvo z Východní konference padlo poměrem 2:5. Dnes New Jersey čeká dohromady třetí venkovní utkání za sebou. Kanadské bodování týmu Michael Cammalleri (14 + 21), jehož stíhá spoluhráč Kyle Palmieri (17 + 14). Devils ovšem přišli – pravděpodobně na delší dobu – o českého forvarda Patrika Eliáše.
     
    COLORADO AVALANCHE

    Pakliže by Avalanche hráli například v Pacifické divizi, jejich šance na postup do play-off by byly jistě mnohem větší. Ale našlapaná Centrální divize řídí celek trenéra Patricka Roye až na předposlední příčku, méně bodů sesbírali už jen trápící se Winnipeg Jets. Lavinám vůbec nevyšlo předchozí střetnutí, v rámci které na svém kluzišti přivítaly tým Tampa Bay Lightning. Domácí Colorado padlo s Blesky poměrem 0:4 a soupeřova brankáře nepřekonalo ani jednou. Nic na tom nezměnil ani výborně hrající mladík Nathan MacKinnon (15 + 22), jenž vyslal hned několik střel na branku. Jinak ale Colorado zvítězilo ve třech z posledních pěti zápasů. Dnes má navíc znovu k dispozici domácí kluziště. Dokážou Avalanche přerušit dvě porážky za sebou? Je jisté, že i dnes budou mimo jiné potřebovat i jistý výkon brankáře.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Oba týmy se už jednou v této sezóně mezi mantinely potkaly, a to na začátku prosince loňského kalendářního roku. Colorado Avalanche zajížděli na led soupeře a porazili jej těsně 2:1.
     
    Československá stopa v utkání

    Jiří Tlustý (NJD) (2 + 2)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Narazí na sebe kádry z opačných konferencí, které se utkají podruhé v aktuální sezóně. Proti sobě vyrukují Colorado Avalanche a New Jersey Devils.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte ještě jednou u zápasu, začneme za několik okamžiků.
     
    Úvodní sestavy:

    Colorado Avalanche: Pickard – Beauchemin, Zadorov, Holden, Barrie, Redmond, Bigras – Tanguay, MacKinnon, Duchene – Landeskog "C", Söderberg, Comeau – Martinsen, Wagner, Iginla "A" – McLeod "A", Mitchell, Skille

    New Jersey Devils: Schneider – Greene "C", Schlemko, Severson, Gragnani, Merrill, Gelinas – Blandisi, Henrique "A", Palmieri – Ruutu, Zajac "A", Stempniak – O'Brien, Kalinin, Kennedy – Gionta, Matteau.
     
    Start zápasu se pomalu blíží, duel mezi Avalanche a Devils je připraven k plnému rozproudění se.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Jako první se kotouče na buly zmocnili hosté, ale ti s kotoučem zajíždí pouze za svou klec, tam jej rozehrají.
     
    00:51
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tak tomu se tedy říká začátek utkání! Colorado Avalanche v předchozím zápase nedokázali vstřelit ani jedinou branku, aby se dnes gólu dočkali hned v první minutě. A hala v Denveru pochopitelně bouří, přesně takový začátek si fanoušci Lavin přáli. Hned na začátek tu máme chybu v obraně New Jersey Devils, mezi kruhy se ocitl úplně samotný MATT DUCHENE, který obdržel přihrávku. Samotný proti Schneiderovi si věděl rady, hned z první střely na branku v zápase je tu gól. Uvidíme, jak se s tím Ďáblové popasují. Asistence: Nick Holden, Gabriel Landeskog.
    00:51 Matt DUCHENE - 1:0
     
    01:41
    Hra přerušena ve středním pásmu pro postavení mimo hru Colorada, následuje nové buly.
     
    02:06
    Devils se zdají být malinko zaskočení a zatím se nemohou dostat více na kotouč, zatímco Colorado se dobře dere o kotouč ve střední periodě.
     
    02:40
    Teď už se sice také New Jersey dostávalo slibně přes modrou čáru, ale hostující muže zastavuje technický přestupek v podobě postavení mimo hru.
     
    03:03
    Dobrá obranná práce dvou domácích mužů nedovolila New Jersey zakončit, Devils tak na svou první střelu na branku stále čekají.
     
    03:33
    New Jersey to zkusili i dlouhou přihrávkou přes celé kluziště, jenže ani ta zatím nevychází a na kotouči se tak ocitl Nick Holden. Ten jej nahazuje do středního pásma.
     
    04:20
    Už se hraje poměrně dlouho bez přerušení, více mají kotouč v držení domácí hokejisté. Nick Holden se dostal do slibné šance v zakončení.
     
    04:44
    Hra přerušena po zákroku brankáře Schneidera lapačkou, toho ohrozila stejná útočná formace, která dosáhla v první minutě vstřelené branky.
     
    05:03
    Redmond trávil nyní hodně času s pukem za brankou, pak už jej dokázal rozehrát před branku na své spoluhráče. Ale další zakončení pro Colorado z toho zatím nebude.
     
    05:45
    Starosti měla na chvíli také defenziva domácí party, ale obránci Avalanche vše velice dobře zvládli a už zakládali novou akci kupředu.
     
    06:10
    Stempniak se napřáhl za modrou čárou, ale ani on netrefil přesně brankový prostor, takže Devils na svou první střelu v zápase stále čekají.
     
    06:39
    Pickard raději podrží kotouč pod svou lapačkou a následuje komerční přestávka. Po jejím konci budeme hned pokračovat.
     
    06:50
    Ďáblové také nyní dokázali získat kotouče na vhazování, ale moc dlouho jej na svých hokejkách nepodrželi, nedaří se jim trvaleji usadit v útočné třetině.
     
    07:20
    Comeau zavezl puk do šance pro Colorado, ale poté zjistil, že byl v situaci sám, takže nemohl pokračovat do zakončení. Alespoň získal nový čas vystřídat pro svůj tým.
     
    07:57
    Stejně tak Duchene si plánoval daleko slibnější možnost, ale vystřelil až na druhý pokus, protože proti sobě měl hned dva bránící hráče.
     
    08:30
    Na druhé straně přechod modré čáry dva na dva, také nyní ovšem domácí mužstvo situaci zvládlo a nepustilo New Jersey vůbec do zakončení.
     
    09:06
    Souboj o kotouč ve středním pásmu zvládli lépe domácí hráči, ale ani oni teď nepřevzali puk dobře tak, aby jej mohli pálit směrem na Coryho Schneidera.
     
    09:24
    Až nyní si New Jersey Devils připisují první střelu na branku do statistik. Ale spíše než o větší šanci se jednalo spíše jen o lehké nahození, které Pickarda nemohlo ohrozit.
     
    09:50
    Larsson zkusil nahodit puk na branku a doufal, že jej ještě někdo z jeho spoluhráčů před brankou tečuje, nestalo se tak.
     
    10:01
    Následuje komerční přestávka, po jejím konci uvidíme první přesilovou hru utkání. Na trestnou lavici bude muset domácí kapitán Gabriel Landeskog (COL), jenž je odsouzen na dvě minuty za hákování. Přesilovka pro New Jersey Devils.
     
    10:02
    Buly se bude muset opakovat, rozhodčí nebyl spokojen s postavením hráčů na vhazování.
     
    10:11
    Teď už se sice hrálo, ale Colorada se při osvobození dostalo do postavení mimo hru, takže se bude muset znovu vhazovat, akorát na jiném místě.
     
    10:28
    Devils se zmocnili kotouče, moc dlouho jej ovšem za modrou čárou nepodrželi. Útočníci Colorada jej velice brzy dostali do střední periody kluziště.
     
    11:02
    První větší práce pro Calvina Pickarda v zápase, ten musel krýt střelu z pravé strany. Gólman Colorada si ale z peckou velice dobře poradil.
     
    11:18
    Přesilovka New Jersey už je ve své druhé polovině, Devils se už sice usadili před Pickardem, ale budou potřebovat daleko více střel na branku.
     
    11:50
    Seversonovo nebezpečné nahození na branku, které by v případě teče mohlo být velikými problémy pro Pickarda. Ale také nyní brankář domácích neinkasuje.
     
    12:26
    Už hrají Avalanche v plném počtu a Nathan MacKinnon se hned dostal po nahrávce od Tanguaye do samostatného úniku na branku. Zakončoval podobně jako v případě vstřelené branky Duchene, ale MacKinnonovi to o kousek nevyšlo.
     
    13:02
    Jde vidět, že při hře v pěti už si Colorado zase daleko více věří, málem se domácí dostali do další slibné příležitosti.
     
    13:25
    Gelinas na hranici útočného pásma netušil, co vymyslet s kotoučem, tak jej alespoň nahodil o zadní mantinel.
     
    14:02
    Martinsen se už těšil na zakončení proti Schneiderovi, ale na poslední chvíli jej dokázali zastavit bránící hráči Devils. Hraje se nyní ve vysokém tempu.
     
    14:35
    Merrill neměl moc času na rozmyšlenou na modré čáře, také proto nic nevymýšlel a prostě jen vypálil puk na branku. Prostor mezi třemi tyčemi ale netrefil.
     
    15:11
    Nejdříve veliká šance před klecí Coryho Schneidera, pak už ofsajd New Jersey Devils. Ještě jedna komerční pauza v první části.
     
    15:18
    Rozehrávka puku ve středním pásmu aktuálně domácímu celku nevyšla, a tak mohl hrát Larsson. Nikdo mu ale v danou chvíli nenajížděl.
     
    15:49
    Poprvé se bude vylučovat také na straně New Jersey a přesilovku si zahrají Colorado Avalanche. Dvě minuty za hákování je nucen pykat hokejista Tyler Kennedy (NJD).
     
    16:20
    Hostům se na úvod oslabení podařilo vyhodit, hned se ale Colorado vrací zpátky s pukem do pásma soupeře a snaží se kombinovat.
     
    16:55
    Polovina z početní výhody Avalanche už je pryč, Colorado se zatím nedostalo do žádné větší šance.
     
    17:19
    Mohl to ovšem změnit Nathan MacKinnon, který se najednou zjevil na brankovišti, kde se snažil dorážet. Tentokráte ovšem přestřelil branku.
     
    18:03
    Devils v plném počtu, také oni první oslabení v zápase zvládli bez inkasované branky. Ještě to mohou hosté zkusit z následné protiakce směrem dopředu.
     
    18:38
    Zatím možná nejdelší interval, kdy se Devils dokázali v první třetině udržet v útočném pásmu. Ale ke střele to zatím nevede.
     
    19:00
    Minutu před koncem první třetiny ještě jednou vyloučení, za hákování musí na trestnou lavici Chris Bigras (COL), který tak dává New Jersey Devils v úvodní části ještě jednu šanci.
     
    19:36
    Severson nic nevymýšlel a jen nahodil puk na branku. Nikdo jej ale před Pickardem netečoval, takže šance na úspěch Devils byla jen opravdu malá.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu utkání mezi Avalanche a Devils, zatím jsme mohli sledovat jedinou branku, dosáhl jí hned v první minutě mače Matt Duchene. Uvidíme, co přinese prostřední část hry.
     
    Střely na branku v první třetině

    Colorado Avalanche: 8

    New Jersey Devils: 5
     
    Pomalu se blíží začátek druhé třetiny, vše už je nachytáno na buly ve středovém kruhu. Bude ještě minutu pokračovat přesilovka New Jersey Devils.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Tentokráte si na úvodním buly ve třetině lépe vedli domácí hokejisté, ti pochopitelně v rámci oslabení hned vyhazují co nejdále od své klece.
     
    20:30
    Palmieri podržel puk v pásmu Colorada, ještě zvažoval, jestli nahrávat nebo střílet. Nakonec si vybral první možnost, jeho rán ale letěla hodně mimo.
     
    21:01
    Přesilové hra New Jersey Devils je minulostí, Cory Schneider si navíc musí hned připsat zákrok. Bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    21:30
    Hosté aktivně zavezli puk ze svého pásma až ke kleci soupeře, na druhou stranu se poté velice dobře řítil Matt Duchene. Ale tentokráte nebyl proti brankáři soupeře přesný.
     
    22:01
    Devils se ocitli malinko pod tlakem, a tak raději nahodili puk alespoň do středního pásma, aby mohli vystřídat.
     
    22:35
    Merrill dělal vše pro to, aby se Avalanche nedostali v pásmu hostů na kotouč. To se sice povedlo, ale New Jersey bude potřebovat také zaútočit.
     
    23:07
    Znovu sledujeme část hry, během které se dlouho nepřerušuje a rozhodčí ponechává volnou ruku aktivnímu hokeji. Šanci na založení nové akce měl nyní za hosty Gelinas.
     
    23:50
    Souboj u mantinelu, blíže brance Pickarda. Gelinas už se znovu napřahoval na modré čáře, ale tentokrát jeho rána ani nedoletěla k brance.
     
    24:10
    Colorado Avalanche byli nuceni se osvobodit, ovšem pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    24:25
    Gabriel Landeskog se vrhl dopředu proti dvěma hráčům v bílém trikotu, o puk je ale obrat nestačil. Místo toho už na druhé straně znovu hraje Stempniak.
     
    24:55
    Jarome Iginla prověřil pozornost Coryho Schneidera lehčí střelou z pravé strany. A brankář New Jersey raději přeruší hru a zařídí nové buly.
     
    25:11
    Calvin Pickard už měl nyní větší trable, k jeho brance se sjela hned trojice hráčů v trikotu New Jersey, ale ani jeden nedokázal dorazit touš přesně do klece domácího týmu.
     
    25:56
    Také ve druhé třetině se hlavní rozhodčí očividně nebude vůbec bát vylučovat. A posílá za katr také v tomto případě domácího muže. Nick Holden (COL), se podle soudu arbitra provinil držením protihráče. Přesilovka Devils.
     
    26:50
    Už se dokázali hosté usadit v pásmu, první střelu měl na svědomí Henrique, ale jeho pokus mířil těsně nad úroveň horní tyče.
     
    27:20
    Domácí se už potřetí za sebou osvobozují, tohle oslabení jim zatím funguje velice dobře.
     
    27:55
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Nejen, že se Colorado dokázalo velice dobře v početní nevýhodě ubránit, domácí mužstvo se dokonce prosazuje ve chvíli, kdy má ještě stále na ledě o jednoho hráče méně. New Jersey se vůbec nevydařila druhá část přesilovky, na jejím konci se do úniku dostal útočník Nathan MacKinnon. Ten vystřelil, puk se odrazil od Schneidera na brankoviště a do sítě jej dokázal dorazit velice pohotový TYSON BARRIE. Obrana Ďáblů pravděpodobně zaspala hodně vepředu a teď ji to hodně mrzí. Velice dobrá práce Colorada v oslabení. Asistence: Nathan MacKinnon, Alex Tanguay.
    27:55 Tyson BARRIE - 2:0
     
    29:06
    Jde vidět, že druhá inkasovaná branka se na Devils docela podepsala, Colorado je aktivnějším celkem a získává si i více šancí.
     
    29:36
    Šance už také pro Stempniaka na druhé straně, ale jeho zakončení vůbec netrefilo branku.
     
    29:52
    Následuje komerční přestávka, po jejím konci budeme v zápase samozřejmě pokračovat.
     
    30:06
    Avalanche zvládli buly u své branky, přesto ještě měli trable s tím, aby se vůbec dokázali dostat s pukem alespoň do středního pásma.
     
    30:35
    Už ale znovu hrají Laviny vepředu, jeden z jejich forvardů se zkusil obtočit kolem klece a zakončit. Jenže to mu tak úplně nevyšlo a puk mají na svých hokejkách Devils.
     
    31:18
    Poměrně dlouho nyní trvala rozehrávka Devils z vlastní obranné třetiny. A brzy poté jsou hosté v ofsajdu. Pokračujeme po krátké komerční přestávce.
     
    31:25
    Také další vhazování ve středním pásmu na domácí hokejky, ale velice brzy se Avalanche dostali do problémů. Naštěstí pro ně ani nemusel Pickard skoro zasahovat.
     
    31:55
    Vypadalo to, že by se New Jersey mohlo po delší době dostat do zakončení, jenže střela z dálky zamířila jen na zadní mantinel.
     
    32:26
    Podobně také Barrie jen nahodil puk, které nikdo netečoval, takže neměl skoro žádnou šanci na úspěch. Ale hraje se stále bez přerušení a ve vysokém tempu.
     
    33:07
    Beuachemin si poradil na modré čáře hned se dvěma hráči soupeře. Pak už Devils v ofsajdu a pro technický přestupek se bude muset opakovat buly.
     
    33:48
    Colorado Avalanche počkali, až jim dostřídá celá formace, teprvé poté se vrhli dopředu a zkusili ohrozit branku Coryho Schneidera. Ten si ale připisuje poměrně snadný zásah.
     
    34:03
    Jde vidět, že Laviny si ve druhé třetině na buly daleko více věří, teď jej znovu vyhráli a Devils dokonce v menším tlaku museli puk vyhodit až na zakázané uvolnění.
     
    34:18
    Velice dobrý pokus jednoho z útočníků Colorada, který se dostal sám a sebevědomě přes modrou čáru, aby následně pálil z dálky. Jeho rána ale netrefila tři tyče.
     
    34:59
    O zakončení na branku se pokusili také hosté. Ale stejně jako většina jejich dnešních šancí, ani tahle není problémem pro Pickarda.
     
    35:30
    Severson musel rozehrávat společně s dalším obráncem z řad Devils na modré čáře, ale na hokejky útočníků se jim kotouče propasírovat nepodařilo.
     
    36:13
    Larsson hledal někoho vepředu, kdo by mohl převzít kotouč, ale místo toho se o vypíchnutí puku postaral Tyson Barrie.
     
    36:40
    Schlemko vymýšlel s kotoučem situaci na modré čáře, puk se nakonec pouze odrazil na hostující střídačku. Ještě jedna komerční pauza ve druhé třetině.
     
    36:50
    Puk po dlouhé době získali na své hokejky muži z New Jersey, Stempniak hned hledal mezírku, kterou by se dalo zakončit na branku. Ale nakonec ji nenašel.
     
    37:25
    Duchene se na malinkou chvíli ocitl v obranné práci, pak společně s obránci založil novou akci pro Avalanche. Avšak ani domácí se teď nemohou dostat ke střele.
     
    38:06
    Severson takticky počkal za brankou, až jeho spoluhráči dostřídají. Ani to ovšem nepomohlo k tomu, aby se Devils dostali do šance.
     
    38:35
    Jarome Iginla najednou úplně samotný mezi kruhy. Ale v rychlosti pálil puk hodně nad úroveň horní tyčky.
     
    39:06
    Už běží poslední minuta druhé třetiny, odehrává se nyní převážně ve středním pásmu, odkud se jej pokusil dostat útočník Nathan MacKinnon.
     
    39:37
    Ještě jedno nahození na Pickarda, ale více už se toho asi ve druhé periodě nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Jsme na konci druhé třetiny utkání, stejně jako v první periodě, také ve druhé části padla jedna branka, dokonce do stejné sítě. Cory Schneider dvakrát kapituloval a Colorado Avalanche tak – i díky brance v oslabení Tysona Barrieho – vedou 2:0. Dokáže New Jersey ve třetí třetině ještě něco s výsledkem udělat?
     
    Střely na branku po druhé třetině

    Colorado Avalanche: 19

    New Jersey Devils: 13
     
    Vše je připraveno k začátku třetí třetiny, za malý okamžik startujeme.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Také na začátku třetí části si nechalo na buly lépe zadařit Colorado, hned to první domácí útočná formace zkusila se střelou na branku.
     
    40:30
    Pokus Duchena vypálit se pouze odrazil o beton Coryho Schneidera, ale dopředu se nyní budou potřebovat tlačit především hostující hráči.
     
    40:58
    Pickard si musel po zakončení soupeře z úhlu sáhnout na kotouč, ale hned ho zase rozehrál.
     
    41:05
    Zajac se postaral o to, aby ochránce domácí svatyně musel vytáhnout svou lapačku a zasáhnout. Bude se vhazovat před klecí Colorado Avalanche.
     
    41:12
    Zakázané uvolnění domácího mužstva, hra se tak vrátí zpátky před Calvina Pickarda.
     
    41:28
    Devils si dali dobrý pozor, aby při rozehrávce ze své třetiny nechybovali. To se sice nestalo, ale ani tak se New Jersey moc nepovedlo založit novou akci.
     
    41:48
    Místo toho na druhé straně šance pro Jacke Skilleho, který se ještě snažil na brankovišti dorážet předchozí střelu svého spoluhráče z prostoru mezi kruhy.
     
    41:58
    Další technický přestupek proti pravidlům ledního hokeje, zakázané uvolnění New Jersey Devils.
     
    42:08
    Obránce Beauchemin už nedokázal udržet puk na modré čáře, pak se ale domácí rychle vrátili před klec Devils a gólman hostů musí počítat další zásah lapačkou do statistik.
     
    42:28
    Söderberg se pokusil tečovat puk nahozený na brankoviště, nyní měli Ďáblové i trochu štěstí, protože Cory Schneider neměl danou situaci tak úplně pod kontrolou.
     
    42:59
    Tyson Barrie si dělal zálusk na svou druhou trefu v zápase, na levém kruhu pálil úplně osamocený. Jen o kousek se mu nepodařilo trefit prostor pod horní tyčkou.
     
    43:32
    Calvin Pickard vyjel z branky a pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou, ale Matt Duchene si tentokráte vepředu moc dobře nevedl.
     
    44:08
    Nathan MacKinnon už na tom byl daleko lépe. Ale když se už dostal do zakončení, někdo z bránících hráčů New Jersey dokázal změnit směru střely na branku.
     
    44:40
    Devils se ani ve třetí třetině zatím nemohou dostat do žádné větší šance, která by měla ohrozit branku Colorada. Místo toho si velice dobré pozice tvoří domácí parta.
     
    45:09
    New Jersey Devils se osvobozují pouze za cenu zakázaného uvolnění, bude se za malý okamžik vhazovat u jejich klece.
     
    45:28
    Dva hráči v domácím trikotu to zkoušeli sami proti čtyřem mužům Devils, ale už byli na ledě příliš dlouho, takže si nedokázali možnost vypracovat.
     
    45:48
    Hra přerušena ve středním pásmu, kde se Colorado Avalanche dostali do ofsajdu. Následuje nové buly.
     
    46:08
    Souboj o kus černé gumy za brankou Pickarda, znovu jej o něco lépe zvládli Avalanche. Když se pak Devils konečně dostali na kotouč, nedokázali si přesně přihrát.
     
    46:41
    Nejdříve pálil Jarome Iginla, poté pozornost Schneidera od modré čáry prověřil Zadorov. A my se odebereme k první komerční přestávce ve třetí třetině.
     
    46:50
    Colorado zvládlo další vhazování a hned se jeden z forvardů pokusil o zakončení na branku. Ale to vůbec přesné nebylo.
     
    46:58
    To Larsson na druhé straně zařídil, aby se musel Calvin Pickard rozhýbat. Ale i po tvrdé pecce od obránce Devils zůstává konto brankáře Avalanche čisté.
     
    47:33
    Už se zdálo, že by se mohli Devils dostat hned do dalšího zakončení, ale Pickard nakonec jen lehce vytečoval puk ze svého brankoviště, bez větších problémů.
     
    48:13
    Avalanche se podařilo vyhodit za branku soupeře, ale o zakázané uvolnění se nejedná. Laviny tak mají šanci dostřídat celou formaci.
     
    48:48
    McLeod si pomalu chystal útočný výlet před branku soupeře, ale neměl nikoho do kombinace, takže se nakonec přes modrou čáru nedostal.
     
    49:17
    Tentokráte už byl Calvin Pickard nucen vytáhnout rychlý zákrok, protože na něj z levého kruhu letěla poměrně nebezpečná střela. Devils se navíc usadili v pásmu.
     
    49:58
    Zdá se, že hosté to ještě budou chtít v posledních deseti minutách třetí třetiny zkusit z tlakem, možná vůbec poprvé v zápase se New Jersey daří Colorado mírně přehrávat.
     
    50:22
    Puk je sražen mimo hrací plochu, pokračovat budeme po komerční přestávce.
     
    50:28
    Hned po novém vhazování pálil Larsson od modré čáry na branku soupeře, ale Pickard také nyní střelu čekal a dokázal rychle zasáhnout.
     
    51:03
    Gelinas ještě mohl podržet puk pro svůj tým v útočném pásmu, ale už dokázali hráči Avalanche puk dostat alespoň do střední periody pole.
     
    51:35
    Čas do konce základní hrací doby začíná New Jersey Devils utíkat a hosté budou muset začít i trochu riskovat, pokud chtějí v s výsledkem zápasu ještě něco udělat.
     
    52:15
    Larsson se rychle rozhlédl a hned hledal společně s Greenem najeté spoluhráče vepředu. Jenže jejich rozehrávka nakonec nebyla vůbec přesná.
     
    53:02
    Matt Duchene vystihl průnik soupeře po pravém mantinelu, hned následně mohl s Nathanem MacKinnonem dopředu. A to se také stalo, ale zakončit Avalanche nestačili.
     
    53:28
    Hra hodně ze strany na stranu ve druhé polovině třetí třetiny, uvidíme, který celek toho dokáže lépe zužitkovat. Coloradu by ale takový styl hokeje mohl stačit.
     
    54:00
    Landeskog už se pomalu chystal do útočného pásma, jenže ve stejnou chvíli mu vjel spoluhráč do ofsajdu a bylo po šanci. Vhazovat se bude muset na modré čáře.
     
    54:15
    A další přerušení, tentokrát pro zakázané uvolnění New Jersey Devils.
     
    54:37
    Něco málo přes pět minut do konce třetí třetiny jsou tu další komplikace pro hosty. Marc-Andre Gragnani (NJD) dostává dvě minuty za podražení a je tu přesilová hra pro Colorado Avalanche.
     
    54:50
    Hned na úvod oslabení se snaží Devils vyhodit. Hosté to také zkusí v početní nevýhodě směrem do útoku, i když to samozřejmě nebude vůbec nic jednoduchého.
     
    55:20
    Stempniak už se postaral o to, aby byl puk mimo hokejky Colorada. A Pickard měl následně problémy, protože se proti němu velice aktivně vrhl jeden z útočníků soupeře.
     
    55:58
    Gabriel Landeskog už sem mohl dostat kupředu, ale pak mu sjel puk z hokejky a málem z toho ještě byly trable pro Colorado Avalanche.
     
    56:18
    Přesilová hra mužstva z Denveru se pomalu blíží ke svému konci, Colorado ji nesehrálo vůbec dobře. Ale je pravda, že Laviny aktuálně nikam spěchat nemusí.
     
    56:50
    New Jersey Devils zpátky v plném počtu a můžeme očekávat, že trenéři hostujícího mužstva zanedlouho sáhnou k odvolání brankáře a risku se šesti hráči v poli.
     
    57:28
    Už se tak stalo a Cory Schneider je na střídačce , New Jersey Devils to tedy zkoušejí v šesti mužích a s prázdnou brankou za zády.
     
    58:03
    Začaly poslední dvě minuty třetí třetiny, Matt Duchene ro zkusil rychlým nahozením přes všechny čáry, ale odkrytou klec Devils netrefil.
     
    58:20
    Postavení mimo hru New Jersey, hosté se nyní jen velmi těžko dostávají do útočného pásma a před branku Calvina Pickarda.
     
    58:20
    New Jersey Devils si vybírají oddechový čas.
     
    58:28
    Hned po vhazování končí kotouč na hokejkách hostů, Zajac se následně musel o kotouč rvát u mantinelu. Pak pálil od modré čáry Schlemko, ale jen do náruče Pickarda.
     
    58:56
    Prodleva před dalším vhazováním se poměrně protáhla, ale už bude znovu padat kotouč na ledovou plochu.
     
    59:11
    Běží poslední minuta základní hrací doby, puk mimo hrací plochu, bude se tedy muset nařídit nové buly ve středním pásmu.
     
    59:33
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen ještě domácí Laviny dopraví puk do odkryté branky a potvrdí tak svůj dnešní velice dobrý výkon na domácím kluzišti výsledkem 3:0. New Jersey Devils už se nedokázali udržet v útočném pásmu, toho okamžitě využil CARL SÖDERBERG, který neváhal a hned se vrhl směrem k prázdné svatyni soupeře. V pohodě a celkem nikým netlačen trefil přesně prázdnotou zející klec Ďáblů. Bez asistence.
    59:33 Carl SÖDERBERG - 3:0
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec utkání celků z opačných konferencí, Colorado Avalanche měli proti New Jersey Devils většinu utkání herně navrch, což potvrdili také výsledkově, když vítězí 3:0. V minulém domácím klání se sice Avalanche netrefili ani jednou, dnes ovšem slavili hned třikrát. A naopak je to domácí brankář Calvin Pickard, kdo slaví své první čisté konto v kariéře v rámci National Hockey League. Vítěznou brankou se tedy stala už trefa Matta Duchena z první minuty zápasu, postupně se pak ještě trefili Tyson Barrie a do odkryté klece Carl Söderberg. Dá se říci, že Colorado bere výhru zaslouženě. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký pátek.
     
    Střely na branku v zápase

    Colorado Avalanche: 26

    New Jersey Devils: 27
     
    Dnešní utkání sledovalo 15 636 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Do utkání nezasáhl žádný z českých nebo slovenských hokejistů.
     
    Tři hvězdy utkání

    Calvin Pickard (COL) (27 zásahů)
    Matt Duchene (COL) (1 + 0)
    Alex Tanguay (COL) (0 + 1) (05:34:41)
    Matt Duchene dal vítězný gól už v první minutě.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 1. Duchene (Holden, Landeskog), 28. Barrie (MacKinnon, Tanguay), 60. Söderberg


    Colorado Avalanche: Pickard (Varlamov) – Beauchemin, Zadorov, Holden, Barrie, Redmond, Bigras – Tanguay, MacKinnon, Duchene – Landeskog "C", Söderberg, Comeau – Martinsen, Wagner, Iginla "A" – McLeod "A", Mitchell, Skille
    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – Greene "C", Schlemko, Severson, Gragnani, Merrill, Larsson, Gelinas – Blandisi, Henrique "A", Palmieri – Ruutu, Zajac "A", Stempniak – O'Brien, Kalinin, Kennedy – Gionta, Matteau

    Rozhodčí: Rehman, Watson – Heyer, Cormier

    Diváci: 15 636
    bahis siteleri