Den Haag – Ajax 0:1 (kon.) | Feyenoord – Eindhoven 0:2 (kon.) | Groningen – Utrecht 1:4 (kon.)
Nijmegen – Willem II 1:0 (kon.)
konec
HFC ADO Den Haag
0:1 (0:1)
Ajax Amsterdam
Neděle 17.01.2016, 12:30 • Kyocera Stadion, Den Haag • Nizozemská Eredivisie • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! HFC ADO Den Haag v domácím prostředí sehrál vyrovnanou bitvu s Ajaxem Amsterdam, nicméně nakonec prohrál 0:1!

    Do prvního poločasu dnešního duelu vstoupili aktivněji fotbalisté hostujícího Ajaxu, kteří však na pořádnou šanci čekali až do 21. minuty. Do té se dostal Amin Younes, který si hned krásně obhodil Wormgoora, a přesně zakončil! Poté však převzali iniciativu domácí fotbalisté, kteří mohli srovnat střelou Schakena, nicméně ta mířila mimo!

    Ve druhém poločase byl lepší domácí celek, který se hnal za vyrovnaním. Velkou šanci promarnil v 80. minutě Havenaar! V nástavení mohl ještě udeřit Derijck, nicméně ten mířil nad branku. V nastavení ještě trefil břevno El Ghazi! Ajax nakonec své těsné vedení udržel.

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (14:29:44)
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Aktivní Viktor Fischer procházel středem hřiště, nicméně byl faulovaný Derijckem, a u míče zůstane hostující celek.
    90+4. Obrovská šance Ajaxu gólem neskončila
     
    90+4
    A už mohlo být rozhodnuto! Nejdříve mířil do vápna zcela osamocený Lasse Schöne, jehož ránu však Hansen vyrazil. Dánský středopolař následně vrátil míč před branku, a k hlavičce se dostal El Ghazi. Střídající hráč však trefil břevno, a od toho se míč odrazil přesně na čáru! Gól z toho tak není ...
     
    90+3
    Ajax se pokoušel jít do protiútoku, nicméně ten nevyšel, a Den Haag opět otočil hru. Před vápnem Beugelsdijsk sklepl míč pro Derijcka, jehož následná rána mířil nad branku!
     
    90+3
    Na pravé křídlo dostal povedenou přihrávku Zuiverloon, a i jeho následný centr byl povedený. Ve vápně se však míč odrazil na nohu Riedewalda, který neváhal, a odkopl ho na soupeřovu polovinu.
     
    90+2
    Ajax se již v posledních minutách soustředí hlavně na obranu, a zatím hostům tato taktika vychází na jedničku. Bazoer se nyní dostal k míči na vlastní polovině, a okamžitě míč odkopl!
     
    90+1
    Další velká šance domácích! Derijck našel křížnou přihrávkou v levé části vápna volného Bakkera, který se opřel do míče z voleje, nicméně jeho rána letěla vysoko nad branku!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem pět minut nad rámec základní hrací doby, což je způsobeno hlavně díky ošetřování Cillessena!
     
    89
    Den Haag kombinoval na útočné polovině. Následně poslal Jansen přihrávku do vápna pro Havenaara. Útočník Den Haagu následně spadl po souboji s Tetem, avšak penalta se pískat nebude.
     
    88
    Před vápnem dostal přihrávku do středu Duplan. Domácí křídelník si míč připravil na střelu, nicméně jeho následný pokus letěl nad branku Cillessena.
    Proti Den Haagu se v dávné historii prosadil také Zlatan Ibrahimović!

     
    87
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Amin Younes, přichází Lasse Schøne.
     
    86
    Ajax vybojoval rohový kop, jehož rozehrávky se zhostil Nemanja Gudelj. Srbský reprezentant našel centrem v levé části vápna Bazoera, ten měl však problémy při zpracování, a následně o míč přišel!
     
    85
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Vito Wormgoor, přichází Dion Malone.
     
    84
    Domácí Danny Bakker tentokrát nestíhal v souboji s Viktorem Fischerem, a tak dánský talent poslal k zemi. Nemohlo následovat nic jiného než žlutá karta!
     
    84
    Teď však mohl Ajax rozhodnout o svém dnešním vítězství! El Ghazi se dostal za obranu Den Haagu, a následně roztáhl hru na pravou stranu, kde se nacházel Fischer. Jeho následná rána však skončila nad brankou!
     
    83
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Arkadiusz Milik, přichází Anwar El Ghazi.

    Jan Havlovic

    Branky: 21. Younes

    Karty:   56. Schaken (HAA), 77. Havenaar (HAA), 84. D. Bakker (HAA) – 44. Bazoer (AJA)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 9:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:18.
    HFC ADO Den Haag: Hansen – Zuiverloon, Beugelsdijk, Wormgoor (85. Malone), Kanon – Jansen, Derijck, D. Bakker – Schaken (65. Marengo), Havenaar, Duplan.
    Náhradníci: Zwinkels – Malone, Kristensen, Gorré, Marengo, Korte, Ebuehi.

    Ajax Amsterdam: Cillessen – Tete, Veltman, Riedewald, Dijks – Bazoer, van de Beek (82. Sinkgraven), Gudelj – Fischer, Milik (83. El Ghazi), Younes (87. Schøne).
    Náhradníci: Boer – van der Hoorn, Sinkgraven, Schøne, El Ghazi, Serero, Viergever.

    Rozhodčí: Pol van Boekel – Boonman, van Dongen (vš. Nizozemsko
    bahis siteleri