Gent – Anderlecht 2:0 (kon.) | Lokeren – Standard 0:2 (kon.) | Oostende – Waasland-Beveren 3:3 (kon.)
konec
KAA Gent
2:0 (1:0)
RSC Anderlecht
Neděle 17.01.2016, 14:30 • GHELAMCO-arena, Gent • Belgická Jupiler Pro League • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním toho, že dnešní utkání v GHELAMCO-areně sledovalo 19 999 diváků, se loučím a někdy příště se budu znovu těšit na počtenou! (16:38:11)
     
    Je konce, šlágr tohoto kola Jupiler Pro League nakonec lépe vyšel Gentu, který poráží Anderlecht 2:0, upevňuje si tak vedení v tabulce a na svého dnešního soupeře zvyšuje náskok už na pět bodů! Sledovali jsme skvělý zápas, ve kterém byla k vidění řada šancí a hezkých fotbalových momentů. Skóre v desáté minutě otevřel Laurent Depoitre, v několika dalších situacích Fialky ve hře udržel brankář Proto. Druhá půle možná o malinko lépe vyšla hostům, kteří se díky riskantní taktice dostali hned do několika slibně vypadajícím možností, nikdo z nich si ale na Selse nepřišel. V samotném závěru přidal Laurent Depoitre svou druhou branku v zápase, čímž definitivně utnul naděje Anderlechtu na vyrovnání.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Fotbalisté Gentu si závěr zápasu už jen užívají, operují s míčem na vlastní polovině a je jasné, že o zisk dalších tří bodů už je nic nepřipraví.
     
    90+1
    Za obrovských ovací z ochozů stadionu hřiště opouští Simon, který dnes podal fantastický výkon! Místo něj na závěrečné minutky nastupuje Diedhiou.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty!
    89. DEPOITRE - 2:0
     
    89
    Gent právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Fialky vrhly všechny své zbylé síly do útoku a ponechaly v obraně otevřena dvířka. Po pravé straně se protáhl LAURENT DEPOITRE, jehož první ránu ještě proto stačil vyrazit, ovšem na následnou dorážku ž byl krátký!
     
    88
    Na Bruselských je vidět obrovská touha po vyrovnání, Sylla přistrčil míč pro dnes už poněkolikáté střílejícího Okaku, tomu se však do cesty postavil obětavý obránce Asare.
     
    87
    Opět to na sebe vzal Danijel Milićević, který to ani tentokráte nekopl zle, ovšem jeho ráně opět scházela přesnost, poněvadž míč proletěl zhruba půl metru nad břevnem Protovy svatyně.
     
    86
    Proto bude muset být v pozoru, před šestnáctkou byl totiž faulován Depoitre a domácí budou zahrávat přímý kop.
     
    85
    Hosté se ženou za vyrovnáním, zatím se ale stále ne a ne prosadit! Teď jim ovšem příliš nescházelo, Praetův pas si zpracoval obránce Acheampng, přehodil si balón na levačku a přízemní ranou jej poslal centimetry vedle domácí svatyně!
     
    84
    Po levé straně to opět zkoušel Moses, jenž tentokráte proti sobě měl hned tři zadáky Anderlechtu, kteří žádné další starosti pro brankáře Prota nepřipustili.
    83.
     
    83
    Z protiakce Fialky vybojovaly rohový kop, z něhož ještě nic nevzešlo, ovšem jejich akce pokračovala. Najar parádním centrem našel Stefana Okaku, který špičkou své kopačky jen tak lehce dloubl do kulatého nesmyslu a usměrnil jej pouze centimetry mimo svůj cíl!
     
    82
    Nejprve to vypadalo, že Milićevićovi se pas vůbec nepovedl, nakonec se ale k volnému míči dostal Depoitre, který přesprintoval Mbodjiho. Chvíli nato domácí útočník ovšem fauloval, akce Gentu tak končí neslavně.
     
    81
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Heylen, přichází Conte.
     
    80
    Nádhernou individuální akcí se nyní prezentoval dnes nezastavitelný Moses Simon, který si nakonec balón přehodil na levačku, jenže jeho ráně scházelo trochu více přesnosti.
     
    79
    Domácí obrana nyní nechala až příliš prostoru pro Idrissu Syllu, který se s míčem přilepeným u nohy dokázal otočit a následně i vypálit, ovšem jeho přízemní rána nepředstavovala pro Selse výraznější komplikaci.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 10. Depoitre, 89. Depoitre

    Karty:   34. Neto (GNT) – 29. Tielemans (AND), 35. Okaka (AND), 54. Mbodji (AND)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 19:20.
    KAA Gent: Sels – Nielsen, Mitrović, Asare – Rafinha, Neto, Kums "C", Dejaegere, Milićević – Depoitre, Simon
    Náhradníci: Vandenbussche – Vitas, Johansson, Coulibaly, Diedhiou, Saief, Déaux, Diedhiou

    RSC Anderlecht: Proto "C" – Najar, Mbodji, Deschacht, Acheampong – Heylen, Praet, Tielemans – Trezeguet (62. Lukebakio), Okaka, Suárez
    Náhradníci: Roef – Nuytinck, Conte, Sylla, Matthys, Lukebakio, Ezekiel

    Rozhodčí: Sébastien Delferière – Yves De Neve, Kevin Monteny

    Diváci: 19 999
    bahis siteleri