Buffalo – Detroit 0:3 (kon.) | Carolina – NY Rangers 1:4 (kon.) | Ottawa – NY Islanders 2:5 (kon.)
Florida – Chicago 4:0 (kon.) | Colorado – St. Louis 2:1 (1:0 po s.n.) | Pittsburgh – Vancouver 5:4 (kon.)
San Jose – Minnesota 4:3 (kon.)
konec
San Jose Sharks
4:3 (1:2, 2:0, 1:1)
Minnesota Wild
Sobota 23.01.2016, 22:00 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním toho, že na dnešní utkání si do SAP Center našlo cestu 16 956 diváků, se loučím. Přeji Vám dobrou noc a u dalších online přenosů se budu těšit na počtenou! (00:56:49)
     
    Hvězdy utkání

    1. Joe Pavelski (SJS) – 1+2
    2. Joel Ward (SJS) – 1+1
    3. Joe Thornton (SJS) – 0+2

    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) – 1+0, 5 střel, čas na ledě 15:52
     
    Utkání je u konce, San Jose poráží Minnesotu poměrem 4:3, a potvrzuje tak velmi dobrou formu z poslední doby, poněvadž vítězí v sedmém z posledních osmi zápasů! Sledovali jsme famózní utkání, oba celky se prezentovaly ofenzivním pojetím hry a opravdu se bylo na co koukat. Sharks ale po celý průběh utkání byli mírně aktivnějším týmem, po čtyřiceti minutách drželi těsné vedení, v závěrečné třetině ale Wild zpět do hry vrátil Jarret Stoll. Už už to vypadalo, že se bude rozhodovat v prodloužení, ale minutu a čtyřiadvacet vteřin před závěrečnou sirénou o vítězství Žraloků jako správný kapitán svou ukrytou ránou rozhodl Joe Pavelski!
    San Jose přestřílelo v nádherném zápase Minnesotu 4:3.

     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Hosté to nyní velmi pěkně vykombinovali! Granlund poslal puk za branku, kde Vanek následně nahrál Spurgeonovi, jenž ještě přenechal kus černé pryže pro Pariseho, ovšem Jones se proti jeho pokusu stihl přemístit a předvedl možná klíčový zákrok!
     
    59:19
    Po vyhraném vhazování Mikko Koivu dokázal přišťouchnout kotouč směrem k Suterovi, jenž okamžitě z první vypálil, ale trefil pouze připravenou lapačku Martina Jonese.
     
    59:12
    Vlasic zalehl puk, hra se tedy přerušuje. Následovat budou ještě krátká pauza, poněvadž hostující lodivod Mike Yeo si podle očekávání vybírá oddechový čas.
     
    59:00
    Běží poslední minuta třetí třetiny, téměř v tom samém okamžiku Kuemper odjíždí na střídačku a Wild to zkusí v šesti.
    58:36 Joe PAVELSKI - 4:3
     
    58:36
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tenhle zápas je neskutečný, San Jose si opět bere ztracené vedení zpět, a vzhledem k tomu, že do konce utkání zbývá zhruba devadesát vteřin, se tak mílovými kroky přibližuje k vítězství! Po Thorntonově vyhraném vhazování se puku na hranici levého kruhu ujal JOE PAVELSKI, jehož ukrytou ránu mířenou do horního rohu branky Kuemper přes clonícího Sutera vůbec neviděl, a proto byl naprosto bez šance! Asistence: Joe Thornton.
     
    58:33
    Kotouč je opět mimo hrací plochu, poslal jej tam Suter a vzhledem k tomu, že tam žádná teč nebyla, se bude vhazovat v bezprostřední blízkosti Darcyho Kuempera.
     
    58:15
    Hezká individuální akce v podání Erika Hauly. Finský útočník zavezl puk do útočného pásma, nakonec se Jonese pokusil překvapit ranou z úhlu, ale domácí gólman se nenechal nachytat na švestkách.
     
    57:46
    Tommy Wingels měl spoustu času na přihrávku ke Coutureovi, a také tak učinil, domácí centr se natahoval, co to šlo, ale puk už tečovat nezvládl.
     
    57:05
    Couture vybojoval puk za brankou a po mantinelu jej poslal k na modré čáře stojícímu Martinovi, jehož nahození Kumepeř příliš dobře neviděl, ale i tak jej dokázal vytěsnit.
     
    56:31
    Sám na sebe to nyní chtěl vzít Nino Niederreiter, avšak příliš daleko nedojel, poněvadž ihned po přejezdu modré čáry jej o puk obral pozorný obránce Vlasic.
     
    55:48
    Hra se nám nyní bez vážnějších možností přesouvá od jedné branky k druhé, ani jeden z týmů už nechce udělat zbytečnou chybu.
     
    55:10
    Další dobrý zákrok Darcyho Kuempera, který tentokráte lapil ránu z hole Joa Thorntona. Pokračovat budeme po další komerční přestávce.
     
    54:54
    Haula už byl na hřišti téměř osamocen, proto puk jen nahodil za branku soupeře a následoval své spoluhráče na střídačku.

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 2. Hertl (Pavelski, Thornton), 33. Donskoi (Ward, Pavelski), 34. Ward (Couture, Donskoi), 59. Pavelski (Thornton) – 13. Porter (Scandella, Haula), 20. Coyle (Niederreiter, Spurgeon), 53. Stoll (Brodin, Scandella)


    San Jose Sharks: Jones (Stalock) – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, DeMelo – Hertl, Thornton "A", Pavelski "C" – Nieto, Marleau, Ward – Donskoi, Couture "A", Wingels – Karlsson, Tierney, Brown. Trenér: Peter DeBoer.
    Minnesota Wild: Kuemper (Dubnyk) – Suter "A", Spurgeon, Brodin, Dumba, Scandella, Prosser – Vanek, Koivu "C", Zucker – Parise "A", Granlund, Pominville – Niederreiter, Coyle, Fontaine – Porter, Stoll, Haula. Trenér: Mike Yeo.

    Rozhodčí: Chris Rooney, Chris Lee – Don Henderson, Andy McElman

    Diváci: 16 956
    ocianews.com