Buffalo – Detroit 0:3 (kon.) | Carolina – NY Rangers 1:4 (kon.) | Ottawa – NY Islanders 2:5 (kon.)
Florida – Chicago 4:0 (kon.) | Colorado – St. Louis 2:1 (1:0 po s.n.) | Pittsburgh – Vancouver 5:4 (kon.)
San Jose – Minnesota 4:3 (kon.)
konec
San Jose Sharks
4:3 (1:2, 2:0, 1:1)
Minnesota Wild
Sobota 23.01.2016, 22:00 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:42
    Hosté to nyní velmi pěkně vykombinovali! Granlund poslal puk za branku, kde Vanek následně nahrál Spurgeonovi, jenž ještě přenechal kus černé pryže pro Pariseho, ovšem Jones se proti jeho pokusu stihl přemístit a předvedl možná klíčový zákrok!
     
    59:00
    Běží poslední minuta třetí třetiny, téměř v tom samém okamžiku Kuemper odjíždí na střídačku a Wild to zkusí v šesti.
    58:36 Joe PAVELSKI - 4:3
     
    58:36
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tenhle zápas je neskutečný, San Jose si opět bere ztracené vedení zpět, a vzhledem k tomu, že do konce utkání zbývá zhruba devadesát vteřin, se tak mílovými kroky přibližuje k vítězství! Po Thorntonově vyhraném vhazování se puku na hranici levého kruhu ujal JOE PAVELSKI, jehož ukrytou ránu mířenou do horního rohu branky Kuemper přes clonícího Sutera vůbec neviděl, a proto byl naprosto bez šance! Asistence: Joe Thornton.
    52:10 Jarret STOLL - 3:3
     
    52:10
    Minnesota právě vstřelila branku!
    No vida, máme opět vyrovnáno! Na levé straně se v souboji u mantinelu nejlépe zorientoval obránce Scandella, který přiklepl puk pro kolegu Brodina, jehož bombu Jones jen tak tak dokázal vyrazit. Domácí obrana si vybrala slabší chvilku a k dorážce pustila JARRETA STOLLA, jenž přesným zásahem našel mezírku mezi Jonesovými betony! Asistence: Jonas Brodin, Marco Scandella.
     
    50:37
    Dvě dobré šance si teď vypracovali domácí! Nejprve se lehkou tečí prezentoval Chris Tierney, ovšem zamířil těsně vedle levé tyče Kuemperovy pokladnice! Chvíli nato se puk dostal k na modré stojícímu Dillonovi, jehož ukryté nahození si ale strážce hostující pokladnice našel a schoval kotouč ve své lapačce.
     
    46:59
    Obrovskou chybu v obraně předvedl Prosser, načež se úplně sám před Kuemperem ocitl Matt Nieto, který zkusil bekhendový blafák, avšak mezírku mezi betony hostujícího gólmana nenašel!
     
    43:43
    Další parádní zákrok v podání Kuempera! Obrovskou šikovnost prokázal Joonas Donskoi, který parádním pasem zpoza branky oslovil volného Couturea, proti jeho ráně z první se ale hostující brankář zaskvěl!
     
    40:23
    Šance Pro Wild, zkraje třetí třetiny si totiž hosté zahrají přesilovku – na dvě minuty za hákování je vyloučen Joe Thornton.
     
    37:05
    První lajna domácích dnes hraje parádní zápas! Thornton zkrotil skákavý kotouč a vyslal vpřed Pavelskiho, který však místo střely ještě nahrál Braunovi, po jehož ráně se na brankovišti o dorážku snažil Hertl, ale Kuemper byl pozorný!
    33:58 Joel WARD - 3:2
     
    33:58
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Bleskurychlý obrat, domácí si berou ztracené vedení zpět! Sharks se řítili do přečíslení dvou proti jednomu, na jehož konci Donskoi jen opravdu těsně minul branku soupeře. Puk se ale od zadního mantinelu odrazil ke Coutureovi, jenž zachoval klidnou hlavu, nahrál úplně volnému JOELU WARDOVI a tomu už jen stačilo trefit prázdnou branku. Asistence: Logan Couture, Joonas Donskoi.
     
    33:47
    Teď si mohou domácí oddychnout! Po Pariseho nahrávce se ke střele dostal na modré čáře stojící Ryan Suter, Jones vůbec nic neviděl a nakonec při něm stála pořádná porce štěstěny, protože puk orazítkoval břevno!
    32:20 Jonas DONSKOI - 2:2
     
    32:20
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Domácím se podařilo srovnat! Celá akce započala u Pavelskiho, který zavezl kotouč do útočného pásma, kde jej přenechal Wardovi, jenž si počkal na ideální moment a poté náramně přesným pasem našel JOONASE DONSKOIE, proti jehož ráně už se Kuemper nestačil přesunout! Asistence: Joel Ward, Joe Pavelski.
     
    30:59
    Pozor, bude se ale znovu vylučovat a opět na straně Wild, kteří se budou muset bránit další přesilovce svého oponenta! Za katr usedá Jared Spurgeon, verdikt sudích zní – dvě minuty, hákování.
     
    28:47
    Thornton vyhrál buly a následně lehoučkou žabičkou našel před brankou nikým nehlídaného Couturea, jenž zkusil forhenedovou kličku, ale Kuempera vymíchat nedokázal!
     
    28:39
    Uvidíme první přesilovou hru v druhé třetině, Scandella zcela zbytečně podrazil Tierneyho – tady sudí nemusel o ničem přemýšlet. Podaří se Žralokům srovnat?
     
    26:36
    Tomáš Hertl byl nyní nesmírně blízko svému druhému přesnému zásahu tohoto večera! Po chybě v kombinaci Divočiny se český útočník řítil zcela sám na gólmana Kuempera, ovšem jeho střela zamířila těsně vedle pravé tyče!
     
    26:10
    Famózní Kuemper! Po Burnsově nahození se k dorážce dostal Joel Ward, ovšem brankář Wild vytasil svůj pravý beton a dobrým zákrokem teď podržel své spoluhráče!
    19:36 Charlie COYLE - 1:2
     
    19:36
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Tak to Minnesotě v této přesilovce přeci jen vyšlo! Po dlouho trvajícím tlaku Wild se nakonec ke střele od modré čáry dostal Spurgeon, který orazítkoval horní tyč. Od ní se puk odrazil do brankoviště, kde se o dorážku neúspěšně snažil Niederreiter, jeho nepovedený pokus se nakonec ale ukázal býti přesnou přihrávkou na CHARLIEHO COYLEA a ten už s překonáním dezorientovaného Jonese neměl problém! Asistence: Nino Niederreiter, Jared Spurgeon.
     
    17:59
    Domácí půjdou podruhé v tomto utkání do čtyř, dvěma minutami za podražení je potrestán Joel Ward. Dokáží Minnesotští otočit vývoj utkání?
     
    14:09
    Obrovská šance San Jose! Burns operoval za brankou soupeře, odkud nakonec parádním pasem oslovil Pavelskiho, jenž však před poloprázdnou brankou Divočiny puk netrefil ideálně a minul!
     
    13:16
    První přesilovku si zahrají i Sharks, dvěma minutami za držení je totiž potrestán Nino Niederreiter.
    13:00 Chris PORTER - 1:1
     
    13:00
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Po vyhraném vhazování se kotouč dostal ke Scandellovi, jehož ukryté nahození Jones příliš neviděl a levým betonem jej vyrazil pouze před sebe, kde se k pohodlné dorážce dostal CHRIS PORTER, jemuž už stačilo trefit z více jak poloviny odkrytou pokladnici Minnesoty! Asistence: Marco Scandella, Erik Haula.
     
    12:29
    Teď měli domácí štěstí! Parise zvedl hlavu a přesným křižným pasem oslovil Matta Dumbu, který ranou z první trefil horní tyč Jonesovy branky!
     
    11:19
    Neskutečné, tohle musí být gól! Po Dumbově nahození se před Jonesem rozpoutal závar jako hrom, na jehož konci stál před zcela odkrytou brankou Vanek, ale kotouč se mu do sítě nepodařilo propasírovat!
     
    10:34
    Poprvé v utkání se bude vylučovat, dvě minuty za sevření puku rukou dostává domácí Melker Karlsson.
     
    07:05
    Už to mohlo být o dvě branky! Thornton zavezl puk do útočné třetiny, kde si jej vyměnil s Pavelskim a následně nahrál na modré stojícímu Burnsovi. Ten ještě našel kolegu Vlasica, po jehož ukryté bombě Kuemper nějakou chvíli nevěděl, kde má kotouč, nakonec jej ale s pomocí obránců Minnesoty našel a schoval pod svou lapačkou!
    01:33 Tomáš HERTL - 1:0
     
    01:33
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Příliš dlouho to tedy netrvalo, Sharks se ujímají vedení! Thornton z rohu hřiště přihrával před branku, Joe Pavelski se ale v dobré šanci nedokázal prosadit. Puk se však od zadního mantinelu odrazil k TOMÁŠI HERTLOVI, který se obtočil kolem svatyně Wild a se zakončením už problém neměl! Asistence: Joe Pavelski, Joe Thornton.

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 2. Hertl (Pavelski, Thornton), 33. Donskoi (Ward, Pavelski), 34. Ward (Couture, Donskoi), 59. Pavelski (Thornton) – 13. Porter (Scandella, Haula), 20. Coyle (Niederreiter, Spurgeon), 53. Stoll (Brodin, Scandella)


    San Jose Sharks: Jones (Stalock) – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, DeMelo – Hertl, Thornton "A", Pavelski "C" – Nieto, Marleau, Ward – Donskoi, Couture "A", Wingels – Karlsson, Tierney, Brown. Trenér: Peter DeBoer.
    Minnesota Wild: Kuemper (Dubnyk) – Suter "A", Spurgeon, Brodin, Dumba, Scandella, Prosser – Vanek, Koivu "C", Zucker – Parise "A", Granlund, Pominville – Niederreiter, Coyle, Fontaine – Porter, Stoll, Haula. Trenér: Mike Yeo.

    Rozhodčí: Chris Rooney, Chris Lee – Don Henderson, Andy McElman

    Diváci: 16 956
    bahis siteleri