Buffalo – Detroit 0:3 (kon.) | Carolina – NY Rangers 1:4 (kon.) | Ottawa – NY Islanders 2:5 (kon.)
Florida – Chicago 4:0 (kon.) | Colorado – St. Louis 2:1 (1:0 po s.n.) | Pittsburgh – Vancouver 5:4 (kon.)
San Jose – Minnesota 4:3 (kon.)
konec
San Jose Sharks
4:3 (1:2, 2:0, 1:1)
Minnesota Wild
Sobota 23.01.2016, 22:00 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním toho, že na dnešní utkání si do SAP Center našlo cestu 16 956 diváků, se loučím. Přeji Vám dobrou noc a u dalších online přenosů se budu těšit na počtenou! (00:56:49)
     
    Hvězdy utkání

    1. Joe Pavelski (SJS) – 1+2
    2. Joel Ward (SJS) – 1+1
    3. Joe Thornton (SJS) – 0+2

    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) – 1+0, 5 střel, čas na ledě 15:52
     
    Utkání je u konce, San Jose poráží Minnesotu poměrem 4:3, a potvrzuje tak velmi dobrou formu z poslední doby, poněvadž vítězí v sedmém z posledních osmi zápasů! Sledovali jsme famózní utkání, oba celky se prezentovaly ofenzivním pojetím hry a opravdu se bylo na co koukat. Sharks ale po celý průběh utkání byli mírně aktivnějším týmem, po čtyřiceti minutách drželi těsné vedení, v závěrečné třetině ale Wild zpět do hry vrátil Jarret Stoll. Už už to vypadalo, že se bude rozhodovat v prodloužení, ale minutu a čtyřiadvacet vteřin před závěrečnou sirénou o vítězství Žraloků jako správný kapitán svou ukrytou ránou rozhodl Joe Pavelski!
    San Jose přestřílelo v nádherném zápase Minnesotu 4:3.

     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Hosté to nyní velmi pěkně vykombinovali! Granlund poslal puk za branku, kde Vanek následně nahrál Spurgeonovi, jenž ještě přenechal kus černé pryže pro Pariseho, ovšem Jones se proti jeho pokusu stihl přemístit a předvedl možná klíčový zákrok!
     
    59:19
    Po vyhraném vhazování Mikko Koivu dokázal přišťouchnout kotouč směrem k Suterovi, jenž okamžitě z první vypálil, ale trefil pouze připravenou lapačku Martina Jonese.
     
    59:12
    Vlasic zalehl puk, hra se tedy přerušuje. Následovat budou ještě krátká pauza, poněvadž hostující lodivod Mike Yeo si podle očekávání vybírá oddechový čas.
     
    59:00
    Běží poslední minuta třetí třetiny, téměř v tom samém okamžiku Kuemper odjíždí na střídačku a Wild to zkusí v šesti.
    58:36 Joe PAVELSKI - 4:3
     
    58:36
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tenhle zápas je neskutečný, San Jose si opět bere ztracené vedení zpět, a vzhledem k tomu, že do konce utkání zbývá zhruba devadesát vteřin, se tak mílovými kroky přibližuje k vítězství! Po Thorntonově vyhraném vhazování se puku na hranici levého kruhu ujal JOE PAVELSKI, jehož ukrytou ránu mířenou do horního rohu branky Kuemper přes clonícího Sutera vůbec neviděl, a proto byl naprosto bez šance! Asistence: Joe Thornton.
     
    58:33
    Kotouč je opět mimo hrací plochu, poslal jej tam Suter a vzhledem k tomu, že tam žádná teč nebyla, se bude vhazovat v bezprostřední blízkosti Darcyho Kuempera.
     
    58:15
    Hezká individuální akce v podání Erika Hauly. Finský útočník zavezl puk do útočného pásma, nakonec se Jonese pokusil překvapit ranou z úhlu, ale domácí gólman se nenechal nachytat na švestkách.
     
    57:46
    Tommy Wingels měl spoustu času na přihrávku ke Coutureovi, a také tak učinil, domácí centr se natahoval, co to šlo, ale puk už tečovat nezvládl.
     
    57:05
    Couture vybojoval puk za brankou a po mantinelu jej poslal k na modré čáře stojícímu Martinovi, jehož nahození Kumepeř příliš dobře neviděl, ale i tak jej dokázal vytěsnit.
     
    56:31
    Sám na sebe to nyní chtěl vzít Nino Niederreiter, avšak příliš daleko nedojel, poněvadž ihned po přejezdu modré čáry jej o puk obral pozorný obránce Vlasic.
     
    55:48
    Hra se nám nyní bez vážnějších možností přesouvá od jedné branky k druhé, ani jeden z týmů už nechce udělat zbytečnou chybu.
     
    55:10
    Další dobrý zákrok Darcyho Kuempera, který tentokráte lapil ránu z hole Joa Thorntona. Pokračovat budeme po další komerční přestávce.
     
    54:54
    Haula už byl na hřišti téměř osamocen, proto puk jen nahodil za branku soupeře a následoval své spoluhráče na střídačku.
     
    54:23
    Ward nahrál rozjetému Nietovi, ten ještě přiťukl na modré stojícímu Dillonovi, ten však trefil jen před sebou blokujícího Fontainea.
     
    53:34
    Vlasic křižným pasem našel na modré volného Hertla, ten se s pukem vrhl hned mezi trojici protihráčů, ovšem ukousl si opravdu až příliš velké sousto.
     
    52:48
    Po Koivově pasu se před branku snažil natlačit americký útočník Coyle, avšak byl tvrdě odstaven nekompromisním Burnsem.
    52:10 Jarret STOLL - 3:3
     
    52:10
    Minnesota právě vstřelila branku!
    No vida, máme opět vyrovnáno! Na levé straně se v souboji u mantinelu nejlépe zorientoval obránce Scandella, který přiklepl puk pro kolegu Brodina, jehož bombu Jones jen tak tak dokázal vyrazit. Domácí obrana si vybrala slabší chvilku a k dorážce pustila JARRETA STOLLA, jenž přesným zásahem našel mezírku mezi Jonesovými betony! Asistence: Jonas Brodin, Marco Scandella.
     
    51:52
    DeMelo za účelem získání útočné třetiny jen tak nazdařbůh nahodil kotouč na brankáře Kuempera, který si všiml dojíždějícího Nieta, a proto puk raději ponechal ve svém držení.
     
    51:38
    Granlund za brankou vybojoval kotouč pro Pariseho, který se ale ke střele přes důrazně hrajícího obránce Brauna nedostal. Hosté však zůstávají v držení kotouče.
     
    51:13
    Po levé straně obraně San Jose pláchl Jason Pominville, který nakonec objel téměř celé útočné pásmo, na jeho pokus z mezikruží si ale Martin Jones v klidu počíhal.
     
    50:55
    Dumbova žabička byla hrubě nepovedená, na to konto se kupředu dral Melker Karlsson, ale narazil do připraveného Jonase Brodina.
    Několik důvodů, proč byl dnes v San Jose oceněn Gary Suter.

     
    50:37
    Dvě dobré šance si teď vypracovali domácí! Nejprve se lehkou tečí prezentoval Chris Tierney, ovšem zamířil těsně vedle levé tyče Kuemperovy pokladnice! Chvíli nato se puk dostal k na modré stojícímu Dillonovi, jehož ukryté nahození si ale strážce hostující pokladnice našel a schoval kotouč ve své lapačce.
     
    49:55
    Domácí se hnali do přečíslení tří proti dvěma, Pavelski nahrával Tierneymu, jenž mu lehkou žabičkou kotouč vracel, na teč kapitána San Jose byl ale Kuemper připraven.
     
    49:15
    Do konce utkání zbývá zhruba deset minut a Wild stále prohrávají o jednu branku. Dokáží s nepříznivým vývojem ještě něco provést?
     
    48:42
    Parise to nyní vzal na sebe, protáhl se okolo couvajícího Burnse a svou ranou pořádně protáhl Jonese, jenž musel vytáhnout jeden z těch lepších zákroků.
     
    48:18
    Po Niederreiterově přihrávce se k nahození od modré čáry odhodlal Ryan Suter, puk byl několikrát tečován, ale nakonec mezi tři tyče nazamířil. Jones toho příliš neviděl.
     
    47:50
    Puk se opět odporoučel mimo kluziště, hra se tedy znovu přerušuje a vhazovat se bude po pravé ruce gólmana Sharks Martina Jonese.
     
    46:59
    Obrovskou chybu v obraně předvedl Prosser, načež se úplně sám před Kuemperem ocitl Matt Nieto, který zkusil bekhendový blafák, avšak mezírku mezi betony hostujícího gólmana nenašel!
     
    46:31
    Wingels se natáhl, co to šlo a špičkou hole přiťukl puk pro rozjetého Donskoie, jenž si přehodil kus černé pryže na forhend, ovšem jeho pokus nakonec na poslední chvíli do ochranné sítě zblokoval Brodin.
     
    46:03
    Braun ve snaze rozjet další útočné snažení Žraloků vyhodil puk mimo kluziště, naštěstí pro něj tam ale byla drobná teč mantinelu, tudíž se vylučovat nebude. Pokračovat budeme po komerčním brejku.
     
    45:41
    Po střetu se Scandellou se k zemi poroučel Tierney, ovšem sudí mu na jeho divadlo neskočil a zcela správně nyní nedovolený zákrok neodpískal.
     
    45:13
    Wingelsovi tato zadovka skutečně nevyšla, dopředu se totiž mohl hnát Erik Haula, hosté ale opět nezvládli přechod přes útočnou modrou a píská se ofsajd.
     
    44:39
    Hertl opět přispěchal s okamžitou odpovědí a stejně jako před chvíli nahrával kolegovi Thorntonovi, ani tato rána Velkého Joea ale Kuempera nepřekvapila.
     
    44:21
    Parise zavezl touš do útočné třetiny, kde si počkal na najíždějícího si Granlunda, jehož ránu ale zablokoval obětavý Joe Pavelski.
     
    43:43
    Další parádní zákrok v podání Kuempera! Obrovskou šikovnost prokázal Joonas Donskoi, který parádním pasem zpoza branky oslovil volného Couturea, proti jeho ráně z první se ale hostující brankář zaskvěl!
     
    43:14
    Hertl rozjel další akci Sharks, po jeho přihrávce ale kotouč Thorntonovi přeskočil hokejku, načež se zkušený útočník dostal z úhlu a jeho rána tak velký rozruch nezpůsobila.
     
    42:59
    Po sérii nepřesností se kupředu mohl vydat Niederreiter, ovšem v postupu směrem k brance jej zastavil ofsajd jeho kolegy Coylea.
     
    42:23
    Domácí v plném počtu, Thornton naskakuje zpět do hry.
     
    42:09
    Dumba chyboval na útočné modré, načež se směrem kupředu vydali Tierney s Karlssonem. Celé to nakonec na sebe vzal první jmenovaný, ovšem jeho střela z otočky se mezi tři tyče nevešla.
     
    41:37
    Puk míří do ochranné sítě, domácí čtveřice konečně může vystřídat, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    41:24
    Znovu Ryan Suter. Tentokráte ránu tohoto beka ještě lehce tečoval rakouský forvard Vanek, Jones se však stihl přemístit a dokázal puk vytěsnit.
     
    40:52
    Koivu šikovnou zadovkou přenechal touš pro Sutera, jehož ránu z první ale připravený Jones vytěsnil svým pravým betonem.
     
    40:23
    Šance Pro Wild, zkraje třetí třetiny si totiž hosté zahrají přesilovku – na dvě minuty za hákování je vyloučen Joe Thornton.
     
    40:15
    Kuemper se rozhodl rozehrát, avšak puk poslal jen k volnému Burnsovi, jehož rána z první ale byla zblokována do rohu kluziště.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina je za námi, Sharks se podařilo překlopit vývoj utkání na svou stranu a po čtyřiceti minutách vedou 3:2! Opět jsme sledovali svižnou třetinu v podání obou celk, Žraloci byli ale znovu o kousek lepším mužstvem, parádní hokej hraje především první lajna domácích, do níž patří Tomáš Hertl. Vyrovnání se svěřenci kouče DeBoera dočkali v přesilové hře, kdy se trefil Donskoi. Devětaosmdesát vteřin nato se prosadil Joel Ward, jehož trefa je prozatím tou rozdílovou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:18
    Thornton s Hertlem se řítili do situace dvou proti dvěma, zkušený centr San Jose si ale nakonec počkal na z druhé vlny si sjíždějícího Pavelskiho, jeho záměr ale přečetl vracející se Stoll.
     
    39:00
    Hlasatel ve SAP Center ohlásil poslední minutu prostřední dvacetiminutovky.
     
    38:32
    Tomáš Hertl o sobě dal opět vědět! Rychle projel středním pásmem a zprava se nakonec pokoušel natlačit až do brankoviště, jeho střelu na bližší tyč ale Kuemper lapil.
     
    38:06
    Hraniční zákrok byl k vidění i na druhé straně. Martin dle mého názoru jasně krosčekoval Haulu, sudí však i nyní zůstávají klidní.
     
    37:28
    Nieto z prekérní situace nakonec vykouzlil luxusní zadovku na Marleaua, který byl zcela jasně podražen, ovšem sudí, k nespokojenosti domácích fanoušků, faul neodpískal.
     
    37:05
    První lajna domácích dnes hraje parádní zápas! Thornton zkrotil skákavý kotouč a vyslal vpřed Pavelskiho, který však místo střely ještě nahrál Braunovi, po jehož ráně se na brankovišti o dorážku snažil Hertl, ale Kuemper byl pozorný!
     
    36:43
    Burns ve snaze vyhodit kotouč do bezpečí poslal kus černé pryže na vlastní střídačku, následovat tedy bude vhazování po pravici Martina Jonese.
     
    36:17
    Teď si domácí první lajna nerozuměla při rozehrávce a Tomáš Hertl už se marně snažil puk dojet – zakázané uvolnění.
     
    35:50
    Po Koivuově nabídce se k puku dral Coyle, byl však čistě odstaven výborně pracujícím Paulem Martinem, který nyní za vlastní brankou uklidňuje hru.
     
    35:23
    Domácí teď chybovali ve středním pásmu, Wild se mohli hnát do protiakce, tu však zastavil hvizd pomezního sudího, který správně viděl ofsajd.
     
    34:57
    Hertl vybojoval kotouč pro Pavelskiho, který si narazil s Thorntonem a následně šikovně vypálil, ovšem nemířil přesně.
     
    34:29
    Takhle si to hosté určitě nepředstavovali, během chvilky přišli o nadějně vypadající vedení. Povede se jim ještě do konce této třetiny srovnat?
    33:58 Joel WARD - 3:2
     
    33:58
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Bleskurychlý obrat, domácí si berou ztracené vedení zpět! Sharks se řítili do přečíslení dvou proti jednomu, na jehož konci Donskoi jen opravdu těsně minul branku soupeře. Puk se ale od zadního mantinelu odrazil ke Coutureovi, jenž zachoval klidnou hlavu, nahrál úplně volnému JOELU WARDOVI a tomu už jen stačilo trefit prázdnou branku. Asistence: Logan Couture, Joonas Donskoi.
     
    33:47
    Teď si mohou domácí oddychnout! Po Pariseho nahrávce se ke střele dostal na modré čáře stojící Ryan Suter, Jones vůbec nic neviděl a nakonec při něm stála pořádná porce štěstěny, protože puk orazítkoval břevno!
     
    33:22
    Na ofenzivní výlet se nyní vydal Matt Dumba, který si šikovně obhodil DeMela, ovšem jeho rána byla zblokována a kotouč zamířil do ochranné sítě.
     
    33:01
    Po levé straně se hezky uvolnil Parise, jeho rána byla štiplavá, ale puk nakonec mezi tři tyče nezamířil.
    32:20 Jonas DONSKOI - 2:2
     
    32:20
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Domácím se podařilo srovnat! Celá akce započala u Pavelskiho, který zavezl kotouč do útočného pásma, kde jej přenechal Wardovi, jenž si počkal na ideální moment a poté náramně přesným pasem našel JOONASE DONSKOIE, proti jehož ráně už se Kuemper nestačil přesunout! Asistence: Joel Ward, Joe Pavelski.
     
    32:09
    To je nepříjemné! Po vhazování tvrdě vypálil Donskoi, puk byl lehce přizvednut a někam do oblasti ucha trefil Tomáše Hertla, ten je lehce otřesen, ale měl by být v pořádku.
     
    32:04
    No a právě pro svůj vous nepřehlédnutelný zadák Sharks se na druhé straně dostal ke střele, ovšem ta mu úplně nesedla a Kuemper si tak připsal poměrně snadný zákrok lapačkou.
     
    31:57
    Ve vlastním oslabení se do přečíslení vydali Koivu s Haulou, první jmenovaný nakonec bekhendovým pasem hledal svého kolegu, toho ale do zakončení nepustil vracející se Burns.
     
    31:16
    Po Thorntonově nahrávce Pavelski prodloužil kotouč k Burnsovi, který si nabruslil na hranici levé kruhu, odkud vypálil jen těsně nad Kuemperovu svatyni.
     
    30:59
    Pozor, bude se ale znovu vylučovat a opět na straně Wild, kteří se budou muset bránit další přesilovce svého oponenta! Za katr usedá Jared Spurgeon, verdikt sudích zní – dvě minuty, hákování.
    Nejlepší zákroky zápasu, o které se postaral Martin Jones.

     
    30:39
    Hosté v plném počtu.
     
    30:28
    Sharks však zůstali u kotouče, jejich akce nakonec vyústila v tvrdou ránu v podání obránce Vlasica, té však scházela notná dávka přesnosti.
     
    30:00
    Po dlouhé kombinaci domácích v útočném pásmu se nakonec ke střele odhodlal Burns, avšak trefil jen blokujícího Dumbu.
     
    29:23
    Haula nyní velice srdnatě napadal rozehrávku soupeře, nakonec puk vybojoval, avšak proti přesile toho příliš nevymyslel. Nicméně pro Minnesotu získal pár cenných vteřinek.
     
    28:58
    Hosté se zásluhou Mikka Koiva osvobozují a jejich kompletní čtveřice může vystřídat.
     
    28:47
    Thornton vyhrál buly a následně lehoučkou žabičkou našel před brankou nikým nehlídaného Couturea, jenž zkusil forhenedovou kličku, ale Kuempera vymíchat nedokázal!
     
    28:39
    Uvidíme první přesilovou hru v druhé třetině, Scandella zcela zbytečně podrazil Tierneyho – tady sudí nemusel o ničem přemýšlet. Podaří se Žralokům srovnat?
     
    28:07
    Burns napravil své drobné zaváhání a vyslal kupředu Patricka Marleaua, jenž se pokusil udělat šikovný manévr, ovšem neprovedl to úplně ideálně a přes Brodina se nedostal.
     
    27:42
    Granlund podklouzl, načež se domácí hnali do přečíslení tří proti dvěma, které zakončoval Nieto, ovšem Kuemper máchl svou lapačkou a předvedl povedený zásah.
     
    27:05
    Ofsajd a v něm Justin Fontaine, který si nepohlídal přejezd přes modrou čáru. Vhazovat se bude v neutrální zóně.
    Gary Suter se vydal do nemocnice, aby ocenil práci tamních zaměstnanců, kterými jsou i nádherní psi.

     
    26:36
    Tomáš Hertl byl nyní nesmírně blízko svému druhému přesnému zásahu tohoto večera! Po chybě v kombinaci Divočiny se český útočník řítil zcela sám na gólmana Kuempera, ovšem jeho střela zamířila těsně vedle pravé tyče!
     
    26:10
    Famózní Kuemper! Po Burnsově nahození se k dorážce dostal Joel Ward, ovšem brankář Wild vytasil svůj pravý beton a dobrým zákrokem teď podržel své spoluhráče!
     
    25:34
    Dillon se vrhl do útočného pásma, na modré čáře přenechal kotouč Marleauovi, jenž šikovnou žabičkou vyzval k teči Nieta, Kuemper ale byl připraven.
     
    24:58
    Karlsson dojel téměř ztracený kotouč a šikovnou zadovkou jej poslal na Donskoie, který celou akci ještě vyšperkoval pasem na DeMela, jenž svou ránou zamířil těsně vedle.
     
    24:37
    Neudělal to však příliš dobře, když namazal na modré stojícímu Suterovi, jenž se nijak nerozpakoval a ihned vypálil, ovšem Jones byl na svém místě.
     
    24:16
    Na druhé straně se individuálně snažil prosadit Coyle, byl však odstaven důrazně hrajícím zadákem Braunem, který může uklidnit situaci.
     
    23:43
    Martin chytrou nahrávkou o mantinel vyslal na zteč Tomáše Hertla, jenž si přehodil kotouč na bekhend a vypálil, ovšem nyní prostor mezi třemi tyčemi netrefil.
     
    23:05
    Wingels svým pasem do jízdy našel Donskoie, který se nakonec dostal i ke střele, ovšem z ostrého úhlu se mu připraveného Kuempera překvapit nepodařilo.
     
    22:38
    Puk zamířil do hlediště, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    22:24
    Marleau rozkmital své nohy, předjel pomalého Scandellu a přihrávkou před branku hledal kolegu Warda, jehož teči však scházely centimetry!
     
    22:02
    Na druhé straně udělal chybu Dillon, načež se mezi kruhy ocitl s pukem na holi nikým nehlídaný Pominville, ovšem Jones zmenšil střelecký úhel a předvedl povedený zákrok.
     
    21:39
    Wingels jakousi přihrávkou naslepo nečekaně našel Logana Couturea, který měl dostatek času i prostoru na střelu, ovšem puk zamířil vysoko nad branku Darcyho Kuempera.
     
    21:04
    Joe Thornton za účelem získání útočného pásma jen tak nahodil touš na Kuempera, ten jej však stihl vyklepat ze své lapačky a rozehrál.
     
    20:43
    Teď si domácí neporozuměli v kombinaci, puk přes všechny čáry doputoval až na zakázané uvolnění.
     
    20:15
    Ouu, to byla rána! Po Marleauově pasu se k puku dostal Joel Ward, ovšem u mantinelu byl tvrdě zastaven obráncem Scandellou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
    Statistiky po atraktivní úvodní třetině utkání v SAP Center.

    Nádherný a dojemný okamžik, během něhož se otec a voják v SAP Center znovu shledal se svou rodinou. Ocenili to i hráči.

     
    První třetina je za námi! Zatím sledujeme zajímavé utkání, v němž jsou na tom herně lépe domácí, ovšem na svého soupeře jednu branku ztrácejí. Nezačali přitom vůbec zle, už ve druhé minutě se prosadil Hertl, Minnesotu v několika dalších situacích podržel brankář Kuemper. Za neproměněné šance byli Sharks potrestáni, v třinácté minutě vyrovnal Porter a čtyřiadvacet vteřin před úvodní sirénou skóre ve prospěch Wild otočil Charlie Coyle. Druhé dějství začne zhruba ve 23:07.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:36 Charlie COYLE - 1:2
     
    19:36
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Tak to Minnesotě v této přesilovce přeci jen vyšlo! Po dlouho trvajícím tlaku Wild se nakonec ke střele od modré čáry dostal Spurgeon, který orazítkoval horní tyč. Od ní se puk odrazil do brankoviště, kde se o dorážku neúspěšně snažil Niederreiter, jeho nepovedený pokus se nakonec ale ukázal býti přesnou přihrávkou na CHARLIEHO COYLEA a ten už s překonáním dezorientovaného Jonese neměl problém! Asistence: Nino Niederreiter, Jared Spurgeon.
     
    19:01
    Běží poslední minuta první třetiny.
     
    18:37
    Pominville na sebe natáhl dva hráče a zpoza branky svým pasem oslovil Pariseho, tomu se ale mezi kruhy puk zamotal mezi bruslemi, čehož okamžitým odpalem využil DeMelo.
     
    18:07
    Tierney na vhazování přetlačil Koiva a po mantinelu touš poslal do bezpečí. Wild ovšem ihned přijíždí s další akcí.
     
    17:59
    Domácí půjdou podruhé v tomto utkání do čtyř, dvěma minutami za podražení je potrestán Joel Ward. Dokáží Minnesotští otočit vývoj utkání?
     
    17:42
    Nyní už ale ano, po Koivuově pasu se na modré čáře ke střele odhodlal zkušený Suter, ovšem trefil jen připravenou lapačku Martina Jonese.
     
    17:25
    Hosté se usadili v Jonesově bezprostřední blízkosti, obrana Sharks je ale ke střele zatím nepustila.
     
    16:28
    Pavelski zavezl kotouč do útočného pásma, kde nahrával Hertlovi, který hledal mezírku mezi Kuemperovými betony, hostující brankář byl ale znovu jistý.
     
    16:00
    Parise sklepl puk pro Vaneka, který zvedl hlavu a nakonec nahrál z druhé vlny si sjíždějícímu Stollovi, jenž se natlačil do brankoviště, ale na Jonese si nepřišel.
     
    15:41
    Domácí měli další dobrou možnost, po Brownově přiklepnutí z hranice pravého kruhu pálil Tierney, Kuemper ale byl připraven. O dorážku se na brankovišti pak ještě snažil Melker Karlsson, ale ani on na brankáře Wild nevyzrál.
     
    15:17
    Braun na modré čáře hodně dlouho váhal, nakonec trefil clonícího Coylea a měl co dělat, aby jej při návratu do obrany dokázal o puk obrat.
     
    14:30
    Vlasic nahrál Donskoiovi, jenž šikovnou nabídkou na teč oslovil Warda, ten ale puk usměrnil mimo tři tyče. Hosté se následně opět osvobozují.
     
    14:09
    Obrovská šance San Jose! Burns operoval za brankou soupeře, odkud nakonec parádním pasem oslovil Pavelskiho, jenž však před poloprázdnou brankou Divočiny puk netrefil ideálně a minul!
     
    13:41
    Domácí mačkali svého soupeře jako citrón, nakonec ale Couture nepřesně přihrával, čehož využil Stoll a poslal kotouč přes všechny čáry.
     
    13:16
    První přesilovku si zahrají i Sharks, dvěma minutami za držení je totiž potrestán Nino Niederreiter.
    13:00 Chris PORTER - 1:1
     
    13:00
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Po vyhraném vhazování se kotouč dostal ke Scandellovi, jehož ukryté nahození Jones příliš neviděl a levým betonem jej vyrazil pouze před sebe, kde se k pohodlné dorážce dostal CHRIS PORTER, jemuž už stačilo trefit z více jak poloviny odkrytou pokladnici Minnesoty! Asistence: Marco Scandella, Erik Haula.
     
    12:56
    Po prapodivném odrazu se puk dostal na hokejku Jaretta Stolla, jenž z hranice levého kruhu vypálil, ale trefil jen lapačku připraveného Jonese.
     
    12:29
    Teď měli domácí štěstí! Parise zvedl hlavu a přesným křižným pasem oslovil Matta Dumbu, který ranou z první trefil horní tyč Jonesovy branky!
     
    11:59
    Domácí se konečně osvobozují a mohou vystřídat.
     
    11:19
    Neskutečné, tohle musí být gól! Po Dumbově nahození se před Jonesem rozpoutal závar jako hrom, na jehož konci stál před zcela odkrytou brankou Vanek, ale kotouč se mu do sítě nepodařilo propasírovat!
     
    10:34
    Poprvé v utkání se bude vylučovat, dvě minuty za sevření puku rukou dostává domácí Melker Karlsson.
     
    10:27
    Puk se po odrazu od jednoho z hostujících plejerů odporoučel mimo kluziště, po komerční přestávce se tedy bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    10:19
    Dobrá šance Sharks! Couture zvedl hlavu a přihrávkou od mantinelu našel mezi kruhy stojícího Wingelse, jenž ale zamířil jen doprostřed branky, kde číhal připravený Kuemper.
     
    10:00
    A právě vousatý obránce Sharks založil další akci svěřenců kouče DeBoera, když přesným pasem oslovil Donskoie, do jehož rány ale na poslední chvíli vložil hůl Dumba – puk míří do ochranné sítě.
     
    09:36
    Thornton si v obranném pásmu nerozuměl s Hertlem, načež se ke střele dostal obránce Suter, ovšem tu zastavil padající obránce Burns.
     
    09:04
    Wild nyní nezvládli přejezd přes útočnou modrou, do ofsajdu se nechal chytit obránce Jared Spurgeon. Vhazování ve středním pásmu.
     
    08:32
    Minnesota se na chvíli usadila v útočném pásmu, ke střelu se však nikdo z hráčů nedostal a nakonec vše ztroskotalo na nepřesném pasu v podání Zacha Pariseho. Domácí se osvobozují a mohou vystřídat.
     
    07:47
    Wingels dojel téměř ztracený kotouč, se kterým se následně chtěl vrhnout až před Kuempera, to mu ale nedovolil spolehlivě se vracející Scandella.
    Statistiky domácího brankáře San Jose Sharks Martina Jonese.

     
    07:28
    Po chvilkovém tlaku San Jose se po Donskoiově přesném pasu ke střele dostal Dillon, ovšem jeho ukryté nahození se mezi tři tyče nevešlo.
     
    07:05
    Už to mohlo být o dvě branky! Thornton zavezl puk do útočné třetiny, kde si jej vyměnil s Pavelskim a následně nahrál na modré stojícímu Burnsovi. Ten ještě našel kolegu Vlasica, po jehož ukryté bombě Kuemper nějakou chvíli nevěděl, kde má kotouč, nakonec jej ale s pomocí obránců Minnesoty našel a schoval pod svou lapačkou!
     
    06:46
    Icing na straně domácích, hra se tak postěhuje do bezprostřední blízkosti brankáře Jonese.
     
    06:22
    Niederreiter dokázal dojet své vlastní nahození, následně si chtěl kotouč obhodit okolo Vlasica, ovšem domácí zadák jej povedeným hitem od puku odstavil.
     
    05:40
    Haula napadal rozehrávku Sharks a nakonec úspěšně obral nepozorného DeMela. Následně zpoza branky našel volného Portera, ten však mířil pouze do připraveného Jonese.
     
    05:04
    Po dlouhé době se hra přerušuje. Prosserovi vůbec nevyšla rozehrávka, puk se totiž dostal k Joelu Wardovi, jenž ránou z otočky prověřil Kuempera, ten byl ale na svém místě.
     
    04:28
    Domácí se usadili v útočném pásmu, po Wardově pasu se ke střele dostal aktivní Burns, ovšem svá mířidla neměl seřízena přesně.
     
    03:51
    Hezká akce domácích! Hertl nahrál Thorntonovi, jenž pasem přes celou šíři kluziště našel Pavelskiho, tomu ale rána před poloodkrytou brankou nesedla.
     
    03:20
    Po poměrně hektické minutě se domácí snaží o uklidnění hry, za vlastní brankou na čerstvé spoluhráče vyčkává Brent Burns.
     
    02:46
    Brodin zvládl puk zachytit před přejezdem přes modrou čáru a posunul jej na svého kolegu Dumbu, jehož ránu ale Jones viděl a vytěsnil puk do rohu kluziště.
     
    02:13
    Podél pravého mantinelu se zkoušel uvolnit Zucker, avšak narazil do výborně připraveného a tvrdě hrajícího Burnse.
    01:33 Tomáš HERTL - 1:0
     
    01:33
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Příliš dlouho to tedy netrvalo, Sharks se ujímají vedení! Thornton z rohu hřiště přihrával před branku, Joe Pavelski se ale v dobré šanci nedokázal prosadit. Puk se však od zadního mantinelu odrazil k TOMÁŠI HERTLOVI, který se obtočil kolem svatyně Wild a se zakončením už problém neměl! Asistence: Joe Pavelski, Joe Thornton.
     
    01:03
    Pevní zákrok si připisuje Martin Jones, domácí brankář musel vyrazit tvrdou ránu z hole Pariseho, počínal si ale nanejvýš spolehlivě.
     
    00:29
    Po pravé straně hostům ujel obránce Martin, který zvedl hlavu a přihrávkou mířenou před branku Wild hledal Hertla, ten však na kotouč o kousek nedosáhl.
     
    00:10
    Utkání začíná, jdeme na to! Na úvodním vhazování si lépe vedl Joe Thonrton, domácí Sharks se ženou do své první útočné akce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky už jsou nastoupeny na ledové ploše, nyní je na programu americká státní hymna, po ní už budeme moci začít!
    V SAP Center dnes všichni vzdají hold válečným veteránům.

     
    Utkání mezi San Jose a Minnesotou začne, jak je již v zámořské NHL dobrým zvykem, o nějakých deset minutek později.
    Statistiky obou týmů před vzájemným utkáním v SAP Center.

     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: Jones (Stalock) – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, DeMelo – Hertl, Thornton "A", Pavelski "C" – Nieto, Marleau, Ward – Donskoi, Couture "A", Wingels – Karlsson, Tierney, Brown. Trenér: Peter DeBoer.

    Minnesota Wild: Kuemper (Dubnyk) – Suter "A", Spurgeon, Brodin, Dumba, Scandella, Prosser – Vanek, Koivu "C", Zucker – Parise "A", Granlund, Pominville – Niederreiter, Coyle, Fontaine – Porter, Stoll, Haula. Trenér: Mike Yeo.

    Rozhodčí: Chris Rooney, Chris Lee – Don Henderson, Andy McElman.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Minnesotský rodák Paul Martin ve dvou loňských zápasech proti Wild, ještě v dresu Pens, zaznamenal tři body.
     
    Poslední vzájemné utkání

    13.12. 2015 – San Jose Sharks:Minnesota Wild 0:2

    Branky a nahrávky: 45. Parise (Granlund, Pominville), 60. Koivu (Parise, Spurgeon).

    Češi a Slováci v akci

    Tomáš Hertl (SJS) – 44 zápasů, 22 bodů (8+14)
     
    Minnesota Wild

    Minnesota to má v tvrdé konkurenci, která v Centrální divizi panuje, opravdu velice obtížné. Na svém kontě má čtyřiapadesát bodů, což jí zatím stačí na čtvrté místo, ovšem na třetí Blues svěřenci kouče Yea ztrácí už deset bodů. Divočině to ale stačí na obsazení první "volné karty", která taktéž zajišťuje přítomnost v bojích o pohár lorda Stanleyho. Jestli je tu nějaký herní aspekt, na který se mohou Wild spolehnout, je to určitě defenziva, která patří mezi nejlepší v celé soutěži.

    Poslední dobou to ale Minnesotským příliš nejde, sérii pěti porážek v řadě dokázala parta kolem kapitána Koiva utnout až předevčírem, kdy se ji povedlo zvítězit na ledě Los Angeles. Bylo to velice bojovné utkání, v němž Divočinu do vedení poslal Parise a na 2:0 zvýšil Zach Parise. Králové se snažili alespoň snížit, celkem vystřelili dvaatřicetkrát, ale na dobře chytajícího Kuempera si nepřišli. Ve třetím dějství výhru Wild pečetil gólem při vlastním oslabení Erik Haula. Již zmíněný pětadvacetiletý gólman na hlavního trenéra udělal dojem, je tedy možné, že Kuemper dostane šanci i dnes.

    Tři nejproduktivnější hráči

    1. Mikko Koivu – 34 bodů (10+24)
    2. Ryan Suter – 31 bodů (6+25)
    3. Thomas Vanek – 29 bodů (14+15)

    Brankářské statistiky

    Devan Dubnyk – 38 odchytaných zápasů, úspěšnost zákroků 92,1 %, počet inkasovaných branek na zápas 2,27
    Darcy Kuemper – 11 odchytaných zápasů, úspěšnost zákroků 93,2 %, počet inkasovaných branek na zápas 1,90
     
    San Jose Sharks

    Žraloci prožívají zajímavou sezonu, v níž možná trošku doplácí na nevyrovnanost svých výkonů. Zatím jim to ale na postup do vyřazovacích bojů stačí, poněvadž v tabulce Pacifické divize jim patří druhá pozice, jejich náskok na příčku čtvrtou, která v silné konkurenci divize Centrální už účast ve Stanley Cupu nezajišťuje, však čítá pouhopouhé dva body, tudíž během jednoho zápasu může být vše úplně jinak.

    Momentální forma San Jose je ale velmi dobrá, Sharks z posledních sedmi mačů poznali hořkost porážky jen jednou, většinu z nich ale odehráli před vlastními fanoušky, před kterými se jim ale na druhou stranu v úvodu sezony vůbec nedařilo. Předevčírem ale svěřenci trenéra De Boera zavítala na led nevyzpytatelné Arizony, kde po první třetině vedli 2:0, domácí však v poslední dvacetiminutovce vykřesali jiskřičku naděje, definitivní pojistku ale trefou do prázdné svatyně dal Patrick Marleau.

    Tři nejproduktivnější hráči

    1. Joe Pavelski – 44 bodů (22+22)
    2. Brent Burns – 41 bodů (18+23)
    3. Joe Thornton – 36 bodů (9+27)

    Brankářské statistiky

    Martin Jones – 37 odchytaných zápasů, úspěšnost zákroků 91,5 %, počet inkasovaných branek na zápas 2,40
    Alex Stalock – 12 odchytaných zápasů, úspěšnost zákroků 89,4 %, počet inkasovaných branek na zápas 2,76
     
    Hezký večer! Zámořská NHL má dnes na programu hned jedenáct zápasů, začíná se už v půl sedmé středoevropského času. V tomto online přenosu se společně zaměříme na atraktivní souboj v rámci Západní konference, v němž San Jose Sharks hostí Minnesota Wild! Úvodní buly je naplánováno na 22:00, buďte u toho s námi.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 2. Hertl (Pavelski, Thornton), 33. Donskoi (Ward, Pavelski), 34. Ward (Couture, Donskoi), 59. Pavelski (Thornton) – 13. Porter (Scandella, Haula), 20. Coyle (Niederreiter, Spurgeon), 53. Stoll (Brodin, Scandella)


    San Jose Sharks: Jones (Stalock) – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, DeMelo – Hertl, Thornton "A", Pavelski "C" – Nieto, Marleau, Ward – Donskoi, Couture "A", Wingels – Karlsson, Tierney, Brown. Trenér: Peter DeBoer.
    Minnesota Wild: Kuemper (Dubnyk) – Suter "A", Spurgeon, Brodin, Dumba, Scandella, Prosser – Vanek, Koivu "C", Zucker – Parise "A", Granlund, Pominville – Niederreiter, Coyle, Fontaine – Porter, Stoll, Haula. Trenér: Mike Yeo.

    Rozhodčí: Chris Rooney, Chris Lee – Don Henderson, Andy McElman

    Diváci: 16 956
    thejrc.org