Kerkrade – Ajax 2:2 (kon.) | Cambuur – Heerenveen 0:1 (kon.) | Feyenoord – Den Haag 0:2 (kon.)
Twente – Utrecht 3:1 (kon.)
konec
Feyenoord Rotterdam
0:2 (0:1)
HFC ADO Den Haag
Neděle 31.01.2016, 14:30 • Stadion Feijenoord, Rotterdam • Nizozemská Eredivisie • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Hezký den! Srdečně vás vítám u sledování atraktivního duelu jednadvacátého kola nizozemské Eredivisie, v němž Feyenoord Rotterdam doma přivítá HFC ADO Den Haag. Tak si to nenechte ujít!
     
    FEYENOORD ROTTERDAM

    Feyenoord se v poslední době neskonale trápí, slavný nizozemský klub v lize prohrál už čtyřikrát v řadě (!) a na výhru čeká už pět kol. Rotterdamští tak v podstatě vypadli z bojů o titul pro vítěze Divize cti, na vedoucí duo PSV – Ajax už ztrácejí více než deset bodů. Feyenoord sice stále drží třetí příčku, nicméně čtvrtý Heracles na něj ztrácí pouhý bod. Zabere favorit proti Den Haagu?
     
    HFC ADO DEN HAAG

    To celek z přístavního města může na poháry již předem zapomenout, patří mu totiž až dvanáctá příčka v tabulce. V minulém kole sice Haagští podlehli 1:3 na hřišti posledního De Graafschapu, o týden dříve si ale poměrem 2:1 poradili s Cambuurem, dalším sestupem ohroženým týmem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Feyenoord Rotterdam: Vermeer – Karsdorp, Botteghin, van der Heijden, Kongolo – El Ahmadi, Gustafsson, Vilhena – Basaçikoglu, Kuijt, Elia.
    Náhradníci: Hansson – van Beek, Vejinović, Nelom, Nieuwkoop, Toornstra, A. Achahbar.

    HFC ADO Den Haag: Hansen – Zuiverloon, Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers – Jansen, Derijck, D. Bakker – Schaken, Havenaar, Marengo.
    Náhradníci: Zwinkels – Malone, Kanon, Kristensen, Gehrt, Korte, Ebuehi.

    Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkopu se ujali hráči v červenobílých dresech hnaní vyprodanou rotterdamskou arénou, domácí už si postupně klestí cestičku do palebných pozic.
     
    2
    Wormgoor odvrátil centr z pravé strany přímo na kopačku Gustafssona, ten ale balon nedokázal trefit podle svých představ.
     
    3
    Domácí kapitán Dirk Kuijt si teď málem vstřelil ukázkový vlastňák, ale Vermeer dokázal včas zareagovat a ukryl balon ve své náruči!
     
    4
    Den Haag je v úvodu aktivnějším týmem. Nyní to zkusil Ludcinio Marengo, jehož střela ale byla ztečována do zámezí a hosté budou zahrávat roh.
     
    6
    Hosté se ale provinili zbytečným útočným faulem na rozehrávajícího Tonnyho Vilhenu, Feyenoord tak bude mít spoustu času na rozehrávku.
     
    7
    Wormgoor si nedovoleně vyšlápl na Eljera Eliu, Rotterdamští si budou moci rozehrávku zopakovat.
     
    9
    Právě Elia nyní vypálil z hranice pokutového území, domácí křídelník si ale nepohlídal ofsajd a chytil se do pasti.
     
    10
    První desetiminutovka je za námi a zatím byl k vidění vyrovnaný fotbal, je vidět, že na hráčích Feyenoordu leží pořádně těžká deka...
     
    11
    Po faulu Ricka Karsdorpa budou žlutozelení zahrávat přímý kop z levé strany hřiště.
     
    12
    Centr do pokutového území sice rotterdamská defenzíva odhlavičkovala do bezpečí, nicméně hosté dál pokračují v kombinaci a z tribun se začíná ozývat pískot.
     
    13
    K míči se probil důrazný Danny Bakker a okamžitě poté vypálil, jeho hodně nepovedený projektil ale doletěl až na tribunu.
     
    14
    Na dalekonosný centr z kopačky Kevina Jansena si ve vápně naskočil japonský útočník s nejaponským jménem Mike Havenaar, balon ale v pádu trefit nedokázal a Vermeer měl úlohu snadnou.
     
    16
    Hra se znovu uklidnila, domácí zadáci kombinují s míčem na vlastní polovině a nikam se neženou.
     
    17
    El Ahmadiho centr z pravé strany byl sražen do zámezí, Feyenoord tak bude zahrávat svůj první rohový kop.
     
    18
    Z něj ale žádné nebezpečí pro Haagské nepramenilo, Kuijtova polostřela-polocentr za nic nestála a následovat bude pouze odkop od Hansenovy svatyně.
     
    20
    Užuž to vypadalo, že by se domácí mohli vydat do rychlého protiútoku, jenže Tonny Vilhena zazmatkoval a nekonstruktivně odkopl míč na soupeřovu polovinu.
     
    21
    Příliš agresivně si v souboji o míč počínal hostující útočník Ruben Schakken, Rotterdamští tak budou mít čas a klid na rozehrávku.
     
    22
    S tou ale nenaložili nikterak valně, červenobílí pouze odkopli pumlíč až do náruče Martina Hansena.
     
    23
    Vito Wormgoor pro jistotu uklidil balon do zámezí před dotírajícím Vilhenou, domácí budou mít k dispozici autové vhazování.
     
    25
    Fotbalisté Haagu v tuto chvíli za ohlušujícího pískotu kombinují na polovině hřiště a postupně si klestí cestu až před Vermeera.
     
    26
    To se jim ale nepodařilo a do rychlého protiútoku už pádí Karim El Ahmadi.
     
    27
    Ahmadi naservíroval balon Dirku Kuijtovi, jenž efektním dloubáčkem uvolnil rozběhnutého Basaçikoglua, který sice dostal balon do sítě, ale zkušení čároví arbitři rozhodli, že se jednalo o ofsajd!
     
    28
    Těžko říct, každopádně bylo to hodně těsné...Ať tak či onak, následovat bude pouze odkop od Hansenovy svatyně.
     
    30
    Půlhodina hry je za námi a skóre je stále bezbrankové, zatím sledujeme vyrovnanou partii, v níž se ještě může přihodit cokoliv.
     
    31
    Se stříleným centrem z kopačky Dannyho Bakkera z pravé strany pokutového území si Vermeer bez problémů poradil a okamžitě rozehrál.
     
    32
    Ofsajd a v něm Bilal Basaçikoglu, hosté tak budou mít spoustu času na rozehrávku.
     
    33
    Aaron Meijers si na levé straně hřiště došel pro El Ahmadiho faul, Den Haagští budou moci v akci vesele pokračovat.
     
    35
    S blížícím se koncem první půle se hra i atmosféra na stadionu poněkud uklidnila, ani jeden tým se nyní nikam nežene.
     
    36
    Žlutozelení jsou v deseti zalezlí na vlastní polovině a jen vyčkávají, co fotbalisté trápícího se Feyenoordu vymyslí.
     
    37
    Dirk Kuijt nabil do dobré pozice Eljeru Eliovi, který si pohrál hned se dvěma bránícími hráči, ale jeho následný pokus trefil jen jednoho z nich.
     
    38
    Žlutou kartu dostává Bilal Basaçikoglu (Feyenoord Rotterdam).
     
    40
    Do konce první půle již zbývá odehrát zhruba jen pět minut a vše nasvědčuje tomu, že se do šaten půjde za bezbrankového stavu.
     
    41
    Den Haag právě vstřelil branku!
    No a pozor, hosté jdou z ojedinělé akce do vedení! Zuiverloonův centr z pravé strany sklepl Havenaar hlavou přímo pro trestuhodně nepokrytého KEVINA JANSENA, který už měl úlohu snadnou!
    41. Kevin JANSEN - 0:1
     
    43
    No a právě Gianni Zuiverloon nyní vidí za svůj nešetrný zákrok žlutou kartu.
     
    44
    V obrovské šanci se nyní ocitl hlavičkující stoper Jan-Arie van der Heijden, jehož pokus z nějakých deseti metrů ale proletěl těsně vedle pravé tyče!
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka je minulostí. Mnoho zajímavého k vidění nebylo, na obou celcích bylo znát, že se jim v poslední době příliš nedaří. Domácí po dvaceti minutách hry vstřelili úvodní branku, která ale pro údajný ofsajd nebyla uznána a žlutozelení poté sami udeřili – krátce před přestávkou otevřel skóre Kevin Jansen. Druhý poločas začne přibližně v 15:30.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Úvod druhé půle je hodně rozpačitý z obou stran, ani jeden tým se nikam nežene a veškerý děj se odehrává na polovině hřiště.
     
    48
    Hosté k velkému nadšení vyprodaných tribun ztratili balon už na polovině hřiště, červenobílí tak postupně zakládají další akci.
     
    49
    Rotterdamští se ale ne a ne dostat do nějaké palebné pozice. Nyní se o to marně pokusil Vilhena, který ale o balon u postranní čáry přišel a hosté poté odkopli pumlíč až ke Kennethu Vermeerovi.
     
    51
    Eljero Elia to nemyslel vůbec špatně, provedení jeho průnikového pasu ale poněkud pokulhávalo a Hansen měl úlohu snadnou.
     
    52
    Právě Elia si teď vykoledoval faul v souboji s Giannim Zuiverloonem, který rychlonohého křídelníka Feyenoordu hokejovým bodyčekem poslal k zemi.
     
    53
    Botteghin se sice k hlavičce nedostal, ale haagská defenzíva poté odvrátila balon do zámezí, a domácí tak budou mít k dispozici další roh.
     
    54
    Z něj ale žádné nebezpečí pro hosty nepramenilo, po nepovedeném centru z pravé strany bude následovat pouze odkop od Hansenovy svatyně.
     
    56
    Po změně stran sice mají domácí fotbalisté jednoznačnou územní převahu, nicméně Haagští se bez problémů brání a Hansen je prakticky bez práce.
     
    57
    Žlutozelení se zmohli jen na dalekonosný odkop k Vermeerovi, to jim ale bohatě stačí. Domácímu gólmanovi navíc výkop vůbec nevyšel a hosté budou vhazovat.
     
    59
    Den Haag právě vstřelil branku!
    Haagští ojedinělou akci využili a v jejich táboře zavládla nespoutaná radost! Danny Bakker hezkou průnikovou přihrávkou oslovil GIANNIHO ZUIVERLOONA, jenž se jako tank probil až před Vermeera a nedal mu šanci!
    59. Gianni ZUIVERLOON - 0:2
     
    60
    Nůžkami to teď na druhé straně zkusil Bilal Basaçikoglu, ale jeho pokus byl hodně nepřesný a Hansen ani tentokrát zasahovat nemusel.
     
    62
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Bilal Basaçikoglu, přichází Anass Achahbar.
     
    63
    Ani z pátého rohového kopu Feyenoordu nic nebezpečného pro hosty nepramenilo, po hodině hry to vypadá, že slavný rotterdamský kolos prohraje už popáté v řadě.
     
    64
    Centr Ricka Karsdorpa z pravé strany Martin Hansen bez problémů ukryl ve své náruči a s následnou rozehrávkou nikam nespěchá.
     
    66
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Eric Botteghin, přichází Sven van Beek.
     
    67
    Karim El Ahmadi to přehnal s důrazem v souboji poblíž půlící čáry a zcela zaslouženě vidí žlutou kartu.
     
    68
    Karsdorpův přetažený centr ještě vracel z akrobatické pozice do prostoru před Hansenem Achahbar, nicméně nikdo další v červenobílém dresu už v pokutovém území nebyl.
     
    70
    Eljero Elia si podle všeho zpracoval míč rukou, sudí Makkelie tak přerušil hru a rozehrávat budou hosté.
     
    71
    Centr El Ahmadiho z levé strany dokázali denhaagští fotbalisté odvrátit do bezpečí a do ojedinělého protiútoku nyní může zamířit Ludcinio Marengo.
     
    72
    Marengo ale o balon přišel a na druhou stranu se vydal znovu Karim El Ahmadi, jenž to vzal tentokrát na sebe, ale proti jeho nepřesnému pokusu nemusel Hansen zasahovat.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Ludcinio Marengo (HFC ADO Den Haag).
     
    74
    To byla šance! Kuijt přistrčil míč nikým nehlídanému Tonnymu Vilhenovi, který ale Hansenovu svatyni těsně přestřelil!
     
    75
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Simon Gustafsson, přichází Marko Vejinović.
     
    75
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Ludcinio Marengo, přichází Giovanni Korte.
     
    76
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Gianni Zuiverloon, přichází Dion Malone.
     
    78
    Domácí zahrávali přímý kop z nějakých dvaceti metrů, jehož exekuce se ujal střídající Marko Vejinović, který ale napálil míč přímo do zdi.
     
    79
    Diváci na vyprodaném Stadion Feijenoord jsou každou minutou tišší a tišší, domácí už tuší, že ani dnes na body nedosáhnou.
     
    81
    Už svůj devátý rohový kop budou zahrávat fotbalisté Feyenoordu, tak co teď?
     
    82
    Ne. Ani tentokrát to domácím nevyšlo, záběr na trenéra Rotterdamských Giovanniho van Bronckhorsta je všeříkající...
     
    84
    Feyenoord po dnešní porážce zůstane na třetí příčce o bod před Almelem, zatímco hosté díky tříbodovému zisku udrží kontakt s jedenáctým Heerenveenem.
     
    86
    Do konce zápasu v tuto chvíli zbývá jen zhruba něco přes pět minut, někteří diváci už svá místa pomalu opouštějí.
     
    87
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Aaron Meijers, přichází Wilfried Kanon.
     
    89
    Denhaagští fotbalisté kombinují s míčem na útočné polovině a nikam se neženou, příznivci Feyenoordu už dobře vědí, že jejich oblíbenci prohrají popáté v řadě.
     
    90
    Nad rámec druhé půle nastavil sudí Makkelie dvě minuty!
     
    90+1
    První z nich je u konce a hosté stále drží míč na svých kopačkách, už se v podstatě jen čeká na závěrečný hvizd.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Fotbalisté Feyenoordu dnes prožili další nepovedený zápas a proti Den Haagu, celku z druhé poloviny tabulky, prohráli 0:2. Jedná se tak už o jejich pátou ligovou porážku v řadě! Hosté vedli od jednačtyřicáté minuty díky Jansenovi, po změně stran pojistil vítězství ADO Zuiverloon.
    Feyenoord prohrál popáté v řadě.
     
    To je z mé strany vše, příště na počtenou! (16:37:36)

    Vojtěch Balon

    Branky: 41. Jansen, 59. Zuiverloon

    Karty:   38. Basaçikoglu (FEY), 67. El Ahmadi (FEY) – 43. Zuiverloon (HAA), 73. Marengo (HAA)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 6:2. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 15:18.
    Feyenoord Rotterdam: Vermeer – Karsdorp, Botteghin (66. van Beek), van der Heijden, Kongolo – El Ahmadi, Gustafsson (75. Vejinović), Vilhena – Basaçikoglu (62. A. Achahbar), Kuijt, Elia.
    Náhradníci: Hansson – van Beek, Vejinović, Nelom, Nieuwkoop, Toornstra, A. Achahbar.

    HFC ADO Den Haag: Hansen – Zuiverloon (76. Malone), Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers (87. Kanon) – Jansen, Derijck, D. Bakker – Schaken, Havenaar, Marengo (75. Korte).
    Náhradníci: Zwinkels – Malone, Kanon, Kristensen, Gehrt, Korte, Ebuehi.

    Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra
    bahis siteleri