Arsenal – Leicester 2:1 (kon.) | Aston Villa – Liverpool 0:6 (kon.) | Manchester City – Tottenham 1:2 (kon.)
konec
Arsenal FC
2:1 (0:1)
Leicester City
Neděle 14.02.2016, 13:00 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+6
    Danny Welbeck byl pochopitelně ve velké euforii, a skočil mezi diváky, za což pochopitelně dostal žlutou kartu!
    90+5. Danny WELBECK - 2:1
     
    90+5
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Neskutečné, tohle je zkrátka Anglie! Co zápas, to krásný příběh! Arsenal se dočkal v samotném závěru zápasu, a z poslední akce v zápase rozhoduje o svém vítězství! Exekuce standardní situace se ujal Mesut Özil, který našel ve vápně DANNYHO WELBECKA, jehož hlavička rozhoduje o vítězstvím Gunners!
     
    90+4
    Exekuce rohového kopu se ujal Özil, nicméně jeho centr byl odvrácen. Za vápnem však fauloval Wasilewski, který poslal k zemi Monreala, a dostává žlutou kartu.
     
    90+3
    Aaron Ramsey našel nadýchaným centrem ve vápně Oliviera Girouda, který ještě přiťukl míč pro Walcotta, a ten mohl zakončovat. Na poslední chvíli mu však míč ukopl Gray!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby, tudíž Arsenal má ještě čas!
    88. Fantastický zákrok Schmeichela
     
    88
    Arsenal teď svého soupeře doslova mele, a vybojoval si další obrovskou šanci! Nacho Monreal opět skvěle odcentroval z levé strany, a ve vápně našel Girouda, který si připravil míč na střelu. Jeho následný pokus však fantasticky vyrazil Schmeichel!
    86. Velká šance Mertesackera
     
    86
    Teď měli domácí obrovskou šanci na vstřelení rozhodující branky! Arsenal se dokázal po neúspěšném rohu udržet na útočné polovině, a Ramsey našel ve vápně zcela volného Mertesackera, který míč lehce tečoval, a ten prolétl těsně vedle branky Leicesteru!
     
    83
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Marc Albrighton, přichází Andy King.
     
    83
    Velký moment pro celý Arsenal! Arséne Wanger provádí své druhé střídání v tomto zápase, a ze hřiště jde Oxlade-Chamberlain. Na jeho místo přichází Danny Welbeck, který byl dlouhé měsíce zraněný, teď je zpět!
     
    76
    Ve středu hřiště odvedl skvělou práci Olivier Giroud, který prostrčil míč na Alexise, který si na hranici vápna udělal prostor na střelu. Následný střelecký pokus však měl opačnou faleš, než by chilský záložník potřeboval, a míč skončil mimo!
     
    74
    A další velká šance Arsenalu, který vedoucí celek tabulky jasně přehrává! Alexis dokázal odcentrovat z levého křídla, a našel Girouda, jehož střela nebyla povedená. Ramsey měl však poměrně otevřený prostor, nicméně mu střela také nesedla, a poslal míč mimo!
    70. Theo WALCOTT - 1:1
     
    70
    Arsenal právě vstřelil branku!
    A teď už to domácím vyšlo, a dvacet minut před koncem základní hrací doby máme na Emirates Stadium srovnáno! Bellerín odcentroval z pravé strany, a ve vápně našel Girouda. Francouzský útočník dokázal přiklepnout míč pro THEA WALCOTTA, který prostřelil Schmeichela!
     
    63
    Petr Čech teď sice zabrnkal na nervy domácích fanoušků, když si dovolil kličku před Vardym, nicméně zkušený český brankář siutaci zvládl, a vysloužil si velký potlesk!
     
    61
    Hostující celek provádí již své druhé střídání v tomto zápase. Ze hřiště míří Okazaki, na jehož místo přichází Gray. První změnu provádí i trenér Wenger, který stahuje ze hry Coquelina, a na jeho místo přichází Walcott!
     
    60
    Gunners si vypracovali velkou šanci, která však zůstala nevyužita. Bellerín našel přízemním centrem ve vápně Alexise Sáncheze, kterému však ve velké šanci střela nesedla, a míč poslal mimo!
     
    58
    Claudio Ranieri musí reagovat na vyloučení Simpsona, a provádí první střídání v tomto zápase. Ze hřiště odchází Riyiad Mahrez, na jehož místo přichází polský stoper Wasilewski!
     
    57
    Gunners se hnali do zajímavého protiútoku, který táhl středem hřiště Mesut Özil. Německého reprezentanta následně poslal k zemi N´Golo Kanté, který poslal Özila k zemi. Martin Atkinson se dlouho rozmýšlel, a následně udělil žlutou kartu.
    54. Červená karta po 2. žluté
     
    54
    Tak, to je obrovská komplikace pro hostující celek! Danny Simpson dostává za pět minut druhou žlutou kartu, a je vyloučený! Olivier Giroud se uvolnil na levé straně, a byl přidržen Simpsonem, který vidí od Atkinsona červenou kartu!
     
    52
    Christian Fuchs to přehnal ve středu hřiště s důrazem, kdy poslal k zemi Oliviera Girouda. Rakouský obránce dostal žlutou, nicméně akce pokračovala. Následný centr Oxlade-Chamberlaina však skončil v zámezí.
     
    50
    Penalta číslo dvě?? Riyiad Mahrez postupoval do vápna po pravém křídle, a před Monrealem udělal kličku. Ze zpomaléného záběru to však na kontakt nevypadalo, a Martin Atkinson také nechal hru plynout dál!
     
    49
    Arsenal se hnal do dalšího útoku, tentokrát postupoval Nacho Monreal po levé straně. Na španělského obránce si počkal Danny Simpson, který ho poslal k zemi, a dostává žlutou kartu.
     
    45+2
    Danny Simpson si dělal na pravé straně prostor pro centr, nicméně poté ho poslal k zemi Aaron Ramsey. Velšský záložník vidí za svůj následný zákrok žlutou kartu!
    45. Jamie VARDY - 0:1
     
    45
    Leicester právě vstřelil branku!
    Liščí pohádka pokračuje i na Emirates Stadium! K pokutovému kopu se postavil JAMIE VARDY, který si viditelně hodně věřil, poslal Čecha na druhou stranu, a posílá svůj celek do vedení!
     
    44
    Kanté však ještě před zákrokem Koscielnyho dostal míč na Vardyho, který postupoval směrem do vápna. Anglický forvard následně udělal kličku Monrealovi, a po kontaktu spadl. Martin Atkinson chvilku vyčkal, a následně ukázal na penaltu!
     
    44
    Leicester postupoval po pravé straně do útoku, a Laurent Koscielny zastaivl postup Kantého hodně ostrým zákrokem, za který vidí žlutou kartu!
     
    44
    Penalta pro Leicester!
     
    39
    Lišky se opět velmi rychle přesunuly na útočnou polovinu, a na levém křídle operoval s míčem N´Golo Kanté. Francouzský útočník vystřelil z hodně překvapivého místa, avšak jeho technickou ránu dokázal Petr Čech vyrazit na roh!
     
    36
    Martin Atkinson přerušuje hru, a uděluje svou první žlutou kartu v tomto zápase. Leicester vybojoval u vlastního vápna míč, a postupoval do protiútoku. Mahreze na pravé straně poslal k zemi Coquelin, a žlutá karta byla zcela zasloužená.
     
    29
    Kanté skvěle napadal na útočné polovině, a dokázal obrat o míč Ramseyho. Následně francouzský záložník našel Vardyho, který nasadil jesličky Mertesackerovi, přes Koscielnyho už však přejít nedokázal ...
     
    25
    Na druhé polovině hřiště zahrozil Arsenal! Na začátku celé akce byl Alex Oxlade-Chamberlain, který si narazil s Giroudem, a našel uprostřed vápna Alexise, který se opřel do míče z první. Jeho pokus však skvěle zablokoval Morgan na roh!
    15. Fantastické momenty obou gólmanů
     
    15
    A pozor, teď se předvedli oba brankáři! Nejprve šel do útoku Giroud, který postupoval sám na Schmeichela, míč si však příliš předkopl, a dánský brankář dokázal míč vykopnout. Na druhé straně dostal do vápna krásnou hlavičku Jamie Vardy, který mířil k tyči, nicméně parádní zákrok vytáhnul Petr Čech, který svůj tým opět nesmírně podržel!
     
    9
    Domácí celek stále kombinuje na útočné polovině, a mohl se dostat do velké šance! Giroud předvedl na pravém křídle krásnou patičkou, kterou uvolnil Oxlade-Chamberlaina. Jeho následný vstup do vápna však nebyl povedený ...

    Jan Havlovic

    Branky: 70. Walcott (Giroud), 90+5. Welbeck (Özil) – 45. Vardy (pen.)

    Karty:   36. Coquelin (ARS), 44. Koscielny (ARS), 45+2. Ramsey (ARS), 90+6. Welbeck (ARS) – 49. Simpson (LEC), 52. Fuchs (LEC), 57. Kanté (LEC), 90+4. Wasilewski (LEC)   54. Simpson (LEC)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 13:4. Střely mimo: 12:4. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 9:10.
    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mertesacker (C), Koscielny, Monreal – Coquelin (61. Walcott), Ramsey – Oxlade-Chamberlain (83. Welbeck), Özil, Alexis Sánchez – Giroud.
    Náhradníci: Ospina – Chambers, Flamini, Elneny, Walcott, Welbeck, Campbell.

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Huth, Fuchs – Mahrez (58. Wasilewski), Drinkwater, Kanté, Albrighton (83. A. King) – Okazaki (61. Gray), Vardy.
    Náhradníci: Schwarzer – Wasilewski, Chilwell, A. King, Dyer, Gray, Ulloa.

    Rozhodčí: Martin Atkinson – Mullarkey, Child (vš. Anglie)
    bahis siteleri