New Jersey – NY Rangers 5:2 (kon.) | Carolina – Philadelphia 3:1 (kon.) | Toronto – Nashville 2:3 (kon.)
Detroit – Columbus 2:1 (2:0 po s.n.) | Tampa – Arizona 2:1 (kon.) | Minnesota – NY Islanders 1:4 (kon.)
Winnipeg – Dallas 3:5 (kon.) | Edmonton – Ottawa 1:4 (kon.) | Los Angeles – Calgary 2:1 (kon.)
konec
New Jersey Devils
5:2 (1:2, 2:0, 2:0)
New York Rangers
Středa 24.02.2016, 01:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:31 Adam LARSSON - 5:2
     
    59:31
    Devils právě vstřelili branku!
    Dan Boyle vyslal tvrdou střelu od modré čáry, kterou ale dokázal zblokovat ADAM LARSSON. Švédský bek posléze přes všechny čáry poslal kotouč až do prázdné klece Rangers, definitivně tedy rozhoduje o výhře Ďáblů! Bez asistence.
     
    58:09
    Hosté to ještě zkusí bez brankáře se šesti hráči v poli!
    57:16 Sergej KALININ - 4:2
     
    57:16
    Devils právě vstřelili branku!
    Tak tohle je paráda pro domácí celek, který si necelé tři minuty před koncem vytvořil vedení o dvě branky! Všichni hráči Rangers se po vhazování snažili získat puk, Andy Greene ho ale vypíchnul a díky tomu se do brejku dostal SERGEJ KALININ. Ruský útočník vymíchal Lundqvista, upravil stav zápasu na 4:2 a zkompletoval tzv. Gordie Howe hattrick (gól + bitka + asistence)! Asistence: Andy Greene a Adam Henrique.
     
    46:15
    Joseph Blandisi našel ve střelecké pozici připraveného Kylea Palmieriho, jehož střela zápěstím se odrazila od břevna branky Henrika Lundqvista!
     
    45:40
    Stephen Gionta byl podražen při napadání Derickem Brassardem (NYR). Další početní výhoda pro Ďábly.
     
    45:03
    Největší šance přišla až po konci přesilové hry! Z levé strany pálil nikým nehlídaný Jordin Tootoo po pasu od Larssona, brankář Henrik Lundqvist se ale dokázal přesunout a chytit kotouč do své výstroje!
     
    40:51
    Rangers ale vyrazili do přečíslení a měli v oslabení dobrou šanci! Ke střele se dostal Jesper Fast, Schneider puk vyrazil, další dorážka Bradyho Skjeie už šla mimo tři tyče! Domácím ale zatrnulo.
     
    39:59
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Sergej Kalinin – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu New York Rangers (J.T. Miller – 5 min. + osobní trest do konce utkání, bitka).
    Devils čeká pětiminutová přesilová hra, protože J.T. Miller porušil jedno z pravidel, když měl při bitce obvázanou ruku, za což se udělují tresty do konce utkání.
     
    39:59
    Sergej Kalinin a J.T. Miller shodili rukavice a rozproudili domácí diváky! Nakonec na led spadli oba najednou, jednalo se tedy spíše o remízu v této bitce.
     
    39:48
    Jezdci mohli v závěru druhé části zápasu vyrovnat! Jesper Fast ale přečíslení zakončil střelou pouze do míst, kde stál Cory Schneider!
    38:06 Lee STEMPNIAK - 3:2
     
    38:06
    Devils právě vstřelili branku!
    Domácí si berou vedení na svou stranu! Nutno uznat, že zcela po zásluze, jejich výkon v této třetině byl zkrátka skvělý. Larsson se svou střelou neuspěl, puk se poté ale dostal k Blandisimu, který ve výborné pozici našel LEEHO STEMPNIAKA. Ten vypálil bez váhání a upravil na 3:2! Asistence: Joseph Blandisi a Adam Larsson.
     
    34:10
    Další obrovská šance Devils zůstala nevyužita! Obránce John Moore se dostal do samostatného úniku, jenomže svůj bekhendový blafák nedotáhl do úspěšného konce!
     
    33:14
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Dylan McIlrath – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Joseph Blandisi – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    30:55
    Jezdci si své vedení mohli vzít zpět, ale Cory Schneider řekl ne a domácí hala bouří! Po střele Dericka Brassarda se k dorážce dostal J.T. Miller, na něhož zívala zcela odkrytá branka. Gólman Ďáblů však vytasil neskutečný zákrok betonem!
    30:28 Kyle PALMIERI - 2:2
     
    30:28
    Devils právě vstřelili branku!
    Do třetice všeho dobrého! KYLE PALMIERI nenápadně najel před bránu, hostující zadáci si ho vůbec nevšimli. Josefson posunul puk do rohu na Blandisiho, který parádní přihrávkou našel právě nejlepšího střelce Ďáblů, jenž ranou z voleje vyrovnal na 2:2! Asistence: Joseph Blandisi a Jacob Josefson.
     
    29:37
    Tlak přinesl Ďáblům první přesilovku v utkání. Mats Zuccarello (NYR) dostává dvě trestné minuty za podražení.
     
    29:16
    Obrovský rozruch před Henrikem Lundqvistem způsobila střela Damona Seversona! Blandisi a Josefson obstarali dorážky, ani jedna se ale neujala!
     
    27:58
    Další dobrá šance New Jersey! Jako nůž máslem nyní obranou po pravé straně prošel Kyle Palmieri, tváří v tvář Henriku Lundqvistovi ale nedopravil puk mezi jeho betony!
     
    26:31
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Joseph Blandisi – 2 min., držení hole).
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Dylan McIlrath – 2 min., hrubost).
     
    24:38
    Mats Zuccarello objel branku Ďáblů, ale neprosadil se. Domácí šli do protiútoku, Kyle Palmieri nahrál Reidu Boucherovi, který tváří v tvář Lundqvistovi trefil tyčku!
     
    20:38
    A další dobrá šance domácího týmu! Henrique se nyní vydal do přečíslení dva na jednoho s Kalininem, kterému nabil na volej. Střela ruského útočníka šla ale těsně vedle brány! To je start v podání Devils.
     
    20:10
    A hned z toho byla obrovská šance na vyrovnání! Adam Henrique se však v předbrankovém prostoru neprosadil!
    09:02 Dominic MOORE - 1:2
     
    09:02
    Rangers právě vstřelili branku!
    Velice rychle dokonaný obrat v podání newyorských Jezdců! Keith Yandle od modré poslal krásnou přihrávku na pravou stranu, kde se v blízkosti Schneiderovy klece ke kotouči dostal DOMINIC MOORE, od jehož brusle hrací předmět skončil v bráně Ďáblů z New Jersey! Slovenský útočník Hrivík registruje první bod v NHL. Asistence: Keith Yandle a Marek Hrivík.
    08:17 Kevin HAYES - 1:1
     
    08:17
    Rangers právě vstřelili branku!
    Adam Henrique nahrával zpoza branky Blandisimu, jenže tento pas zachytili pouze hosté, kteří vyrazili do protiútoku. A ten jim vyšel parádně! Zprava se o střelu postaral Viktor Stålberg, Cory Schneider kotouč betonem vyrazil pouze do míst, kde stál KEVIN HAYES. Jeho dorážka skončila v síti a máme vyrovnáno, 1:1! Asistence: Viktor Stålberg.
     
    06:25
    Neuvěřitelné šance na obou stranách! Kyle Palmieri se dostal do samostatného úniku, ale nedokázal zakončit dle představ, jelikož mu hostující brankář vypíchl puk. Větší příležitost přišla na druhé straně, kde Mats Zuccarello před brankou našel zcela volného Dereka Stepana, jehož forhendová klička však skončila v boční síti!
    04:47 Tyler KENNEDY - 1:0
     
    04:47
    Devils právě vstřelili branku!
    Přestože od úvodu utkání byli jasně aktivnější Rangers, do vedení jdou domácí! Sergej Kalinin skvěle vybojoval u mantinelu kotouč a z rohu ho poslal na modrou Seversonovi, jehož dobrou střelu před bránou mimo dosah Henrika Lundqvista tečoval TYLER KENNEDY! Asistence: Damon Severson a Sergej Kalinin.
     
    03:35
    Mats Zuccarello na modré našel Kleina, který nemířil úplně nejlépe. O chvíli později se však k puku dostal Derek Stepan, jehož dobrá střela skončila na tyči! Hosté pokračují ve velkém tlaku.
     
    01:51
    Hned ve druhé minutě měli Jezdci dobrou šanci! Kevin Klein obdržel přihrávku od Dericka Brassarda mezi kruhy, kde byl zcela osamocený, ale jeho střela šla mimo tři tyče!

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 5. Kennedy (Severson, Kalinin), 31. Palmieri (Blandisi, Josefson), 39. Stempniak (Blandisi, Larsson), 58. Kalinin (Greene, Henrique), 60. Larsson – 9. Hayes (Stålberg), 10. D. Moore (Yandle, Hrivík)


    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – Greene, Larsson, J. Moore, Schlemko, Merrill, Severson – Blandisi, Henrique, Stempniak – Boucher, Zajac, Palmieri – Kalinin, Josefson, Kennedy – Ruutu, Gionta, Tootoo.
    New York Rangers: Lundqvist (Raanta) – Yandle, Girardi, Skjei, Klein, Boyle, McIlrath – Kreider, Stepan, Zuccarello – Miller, Brassard, Fast – Lindberg, Hayes, Stålberg – Glass, D. Moore, Hrivík.

    Rozhodčí: Lemelin, Leggo – Nowak, Murray

    Diváci: 16 514 (vyprodáno)
    bahis siteleri