Výběr Soupeřů 2016 (kon.)
konec
Výběr Soupeřů 2016 - Tipsport Superliga, Extraliga žen

Neděle 28.02.2016, 19:00Florbal
     
    To je pro tuto chvíli vše. Jsem rád, že jste sledovali celý přenos z Výběru soupeřů 2016. Budu se těšit u některého z dalších florbalových přenosů. Přeji úspěšný vstup do nového pracovního týdne. Na shledanou! (21:05:59)
     
    Výběr soupeřů 2016 Tipsport Superligy i Extraligy žen je u konce. V obou ligových čtvrtfinále budou k vidění bitvy tradičních soupeřů, které slibují velmi dramatické okamžiky. Dočkáme se nějakého překvapení? Sledujte florbalové play-off s námi na www.onlajny.com! První zápasy vyřazovací části začínají již příští víkend.
     
    Tipsport Superliga:

    FAT PIPE FLORBAL CHODOV – ACEMA Sparta Praha

    Technology Florbal MB – Hu-Fa Panthers Otrokovice

    itelligence Bulldogs Brno – FbŠ Bohemians

    Tatran Omlux Střešovice – 1. SC Vítkovice Oxdog

    Extraliga žen:

    1. SC Vítkovice Oxdog – FBC ČPP Bonusia Ostrava

    FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Sokol Brno Židenice Florbal.com

    Herbadent Praha 11 SJM – ELITE PRAHA

    FbŠ "pipni.cz" Bohemians – Crazy girls FBC Liberec
     
    Adéla Bočanová (Bohemians): Proti Liberci budeme chtít po celou sérii určovat tempo hry. Zkušenosti i síla jsou na naší straně, takže doufám, že to potvrdíme i na hřišti.
     
    Klára Leierová (Liberec): Na Bohemians se těšíme. Vzájemné zápasy sice mluví ve prospěch zelenobílých, ale rozhodně nic předem nevzdáváme. Budeme se snažit vycházet z dobré obrany a abychom byly lepší v útoku než doposud.
     
    Marek Beneš (Tatran): Je to tradiční soupeř, který podobně jako my zažívá obměnu kádru. Určitě uděláme pro postup maximum, bude to napínavá série.
     
    Lukáš Hájek (Vítkovice): Čekali jsme, že si nás vybere čtvrtý tým. Po dnešním kole bylo téměř jasné, že to bude Tatran. Čekám dlouhou a vyrovnanou sérii, ve které budou rozhodovat maličkosti. Tatran má každý rok kvalitní tým, ale už to není ten Tatran, který všichni znají. Jeho hra je založena na obraně a brejcích. Pokud budeme zodpovědně bránit, Tatranu vrátíme obě letošní prohry a postoupíme do semifinále.
     
    Čtvrtý Tatran Střešovice ve čtvrtfinále nastoupí proti florbalistům Vítkovic. Tahle série bude velice speciální hlavně z toho důvodu, že se bude jednat o měření sil mezi jedinými vítězi české nejvyšší soutěže.
     
    V Extralize žen zbývá na FbŠ Bohemians osmý FBC Liberec.
     
    David Šimek (Bohemians): Bohužel jsme před dnešním kolem očekávali jiného soupeře. Ale i tak se s osobní obranou Brna, která bude extrémně neatraktivní pro diváky, musíme poprat. Věřím, že semifinále nás nemine.
     
    Jiří Koutný (Brno): Bohemians jsou nebezpeční především v rychlých protiútocích. Mají spoustu mladých talentovaných hráčů a vyrovnané tři formace.
     
    Zástupci itelligence Bulldogs Brno volí FbŠ Bohemians. Čeká nás tak repríza loňského čtvrtfinále, z něhož šli do semifinále florbalisté Brna.
     
    Martin Krchňáček (Otrokovice): Je to hodně silný soupeř, ale výsledkově jsme s nimi odehráli zajímavé zápasy. Sice nás přehrávali, ale my jsme těžili z brejků. Tak snad nám to půjde i v dalších zápasech. Těším se moc.
     
    Radim Křenek (Boleslav): Na výběru jsme se shodli jako tým. Očekáváme těžkou sérii, která bude jistě vyhecovaná. Oba týmy totiž pamatují tři roky starou sérii, ve které nebyla o zajímavé a vyhecované momenty nouze. Každopádně se těšíme.
     
    Technology Florbal MB poměří síly s Panthers Otrokovice! Boleslavští oba vzájemné duely vyhráli sice pouze o gól (4:3 a 7:6), přesto si na Panthers věří.
     
    Veronika Zittová (Elite): Tohoto soupeře jsme očekávali. Těšíme se na kvalitní a dlouhou sérii.
     
    Jana Christianová (Herbadent): Po překvapivém výběru Chodova bylo pro nás Elite jasnou volbou. Vítáme možnost zahrát si těžká utkání s kvalitním soupeřem, který nás dobře prověří po všech stránkách a přitom nebudeme muset vycestovat z Prahy. Očekávám tuhý boj, Elite bude jistě hrát tvrdě a nedá nám nic zadarmo. Naším cílem je však postoupit a nedovolit žádné překvapení.
     
    Herbadent Praha 11 SJM si pro čtvrtfinálový boj vybírá ELITE Praha! Elite se tak po loňské absenci v play-off vrátí do vyřazovacích bojů hned proti jednomu z nejsilnějších možných rivalů.
     
    Luka Časar (Sparta): Chodov jsme čekali. Bude to těžký soupeř a velký favorit série. Mají výborně individuality, ale myslím si, že Sparta, jejíž hra je založena na týmovém duchu, má šanci Chodov potrápit. Každý vítězný zápas Sparty může Chodov psychicky oslabit. Play-off je jiná soutěž, budeme od trenérů výborně takticky připraveni a uděláme vše pro to, aby tato série skončila velkým překvapením.
     
    Michal Strachota (Chodov): Vzhledem ke geografické poloze bylo asi všem jasné, že budeme volit Spartu. Na rozdíl od našich žen chceme pochopitelně zůstat v Praze a ušetřit klubu nějaké peníze. Na sérii se těším, protože jsem ve Spartě hrával. Doufám, že se bude dařit. Jak mě, tak celému týmu.
     
    Vítěz základní části Tipsport Superligy FAT PIPE FLORBAL CHODOV si vybírá ACEMA Sparta Praha! Pokud to tedy měla loni Sparta těžké s Mladou Boleslaví, ani tentokrát na tom není o nic lépe.
     
    Andrea Dernerová (Židenice): Volba nás vůbec nepřekvapila, nějak jsem to čekala. Na play-off jsme se nadřely až do posledního zápasu, takže se teď pokusíme volbu Chodova co nejvíc znepříjemnit.
     
    Anet Jarolímová (Chodov): Chtěly jsme vyjet na čtvrtfinále ven z Prahy, proto Brno. Jde o soupeře aktuálně ve velmi dobré formě, snaží se hrát kombinačně. My se těšíme na sérii.
     
    FAT PIPE FLORBAL CHODOV si za čtvrtfinálového soupeře vybírá Sokol Židenice! Poslední mistr tak bude muset první krok k obhajobě učinit v Brně, proti němuž letos ani v jednom ze vzájemných utkání nezaváhal.
     
    Veronika Szczurová (Ostrava): Že si nás Vítkovice vyberou, bylo celkem očekávané i proto, že nemusí nikam jezdit a celá série se odehraje v Ostravě. Takže takové ostravské derby. I když vzhledem k dosavadním vzájemným zápasům jsou favority, rozhodně jim nechceme nic dát zadarmo. Budeme je chtít co nejvíce potrápit.
     
    Denisa Ferenčíková (Vítkovice): Volba Ostravy byla pro nás víceméně jednoznačná. Ať už z důvodu vzdálenosti, ale hlavně z pohledu hry. Oba zápasy v základní části se nám podařilo vyhrát, což nás přesvědčilo, že Ostrava pro nás bude první volba. Těšíme se na derby a doufáme, že tato série nás dobře připraví a odehrajeme vypjaté zápasy. Ostrava má vcelku dobrý kádr. Určitě to nebude jednoduchá série.
     
    1. SC Vítkovice Oxdog vybírají FBC ČPP Bonusia Ostrava! Očekávané městské derby se tak stane skutečností. Jelikož Vítkovice oba vzájemné zápasy dovedly do vítězného konce, nemůže být o favoritovi série pochyb.
    Ve Vítkovicích mají o ideálním soupeři fakticky jasno

    JIŘÍ VELECKÝ poskytl Florbal.cz obsáhlý rozhovor o vítězné základní části z pohledu Vítkovic a prozradil, koho si jeho tým zvolí pro čtvrtfinále.

    Zveřejnil(a) Florbal.cz dne 28. únor 2016
     
    Až dnešní výhrou si zajistili privilegium výběru zástupci Bulldogs Brno. Jihomoravané si budou moci teoreticky zopakovat poslední čtvrtfinále s pražskými Bohemians. Zajímavě se jeví také varianta moravského derby proti Vítkovicím.
     
    Druhá bude volit Mladá Boleslav. Technology loni vykročilo za superfinálovou účastí porážkou Sparty Praha v nejkratší možné době. Repríza tohohle čtvrtfinále není přitom vůbec nereálná.
     
    Výběr soupeřů Tipsport Superligy odstartuje Chodov. Ten si loni za protivníka vybraly Vítkovice, které Pražanům ukončily sezónu. Letos se ovšem role obou týmů vyměnily. Bude se Chodov mstít za předchozí vyřazení, nebo celek Davida Podhráského zvolí jinou cestu?
     
    Přestože židenický Sokol loni ve čtvrtfinále Chodov nepotkal, cesta na Jižní Město jej neminula. Vybral si jej totiž Herbadent, jenž sérii vyhrál přesvědčivě 4:0 na zápasy.
     
    Vítkovice již mají s výběrem zkušenosti. Před rokem se v prvním kole play-off potkaly s městskými rivalkami z FBC Ostrava. Můžeme se těšit na ostravské derby i letos?
     
    Dá se předem odhadnout, jak výběr dopadne? Alespoň mírně může napovědět výsledek minulých voleb. Tehdy si ženy Chodova za soupeřky vybraly Olomouc, předešlé dvě sezóny zase navštívily hřiště Židenic. Olomouc však tentokrát v osudí chybí. Vrátí se tak Chodov po roční pauze zpět do Brna?
     
    TIPSPORT SUPERLIGA – KONEČNÉ POŘADÍ POSTUPUJÍCÍCH TÝMŮ

    1. Florbal Chodov
    2. Florbal Mladá Boleslav
    3. Bulldogs Brno

    4. Tatran Střešovice
    5. 1. SC Vítkovice
    6. FbŠ Bohemians
    7. AC Sparta Praha
    8. Panthers Otrokovice
     
    EXTRALIGA ŽEN – KONEČNÉ POŘADÍ POSTUPUJÍCÍCH TÝMŮ

    1. 1. SC Vítkovice
    2. Florbal Chodov
    3. Herbadent Praha

    4. FbŠ Bohemians
    5. ELITE Praha
    6. FBC Ostrava
    7. Sokol Brno Židenice
    8. FBC Liberec
     
    Před malou chvílí skončily poslední zápasy 22. kola obou nejvyšších soutěží. V mužské superlize došlo k velkému překvapení, když do té doby třetí Tatran Střešovice podlehl 3:4 Otrokovicím. Toho využili čtvrtí Bulldogs Brno, kteří díky úspěchu nad Pardubicemi v poměru 13:10 přeskočili právě Střešovice, a budou tak mít právo třetí volby.
     
    Přeji příjemný nedělní večer! Již za necelou hodinu nás čeká začátek Výběru soupeřů 2016, z něhož vzejdou čtvrtfinálové dvojice florbalové Tipsport Superligy i Extraligy žen.
     
    Kromě aktuálních informací o tom, kdo se s kým utká ve vyřazovací části obou soutěží, vám přineseme také komentáře hráčů jednotlivých družstev.
     
    PŘEDPOKLÁDANÝ HARMONOGRAM VÝBĚRU SOUPEŘŮ 2016

    19.50: 1.čtvrtfinále Extraligy žen
    20.05: 2.čtvrtfinále Extraligy žen
    20.10: 1.čtvrtfinále Tipsport Superligy
    20.20: 3.čtvrtfinále / 4. čtvrtfinále Extraligy žen
    20.25: 2.čtvrtfinále Tipsport Superligy
    20.40: 3.čtvrtfinále / 4. čtvrtfinále Tipsport Superligy
     
    Vítězství v dlouhodobé fázi Tipsport Superligy si s předstihem zajistil Florbal Chodov, proto bude z mužských celků volit jako první. Po něm dostane privilegium volby Technology Mladá Boleslav. Elitní trojku před 22. kolem uzavíral Tatran Střešovice, jenž následovali Bulldogs Brno.

    Na výběr budou páté Vítkovice Oxdog, šestí FbŠ Bohemians nebo papírově nejslabší dvojka nadcházejícího play-off Sparta PrahaPanthers Otrokovice.
     
    Nejprve k vybírání dojde v rámci Extraligy žen. Soutěži po celé trvání základní části přesvědčivě dominovala trojice Florbal Chodov, Herbadent Praha a Vítkovice Oxdog. Tyhle týmy tak získávají právo volby. Na čtvrté příčce bude trpělivě vyčkávat FbŠ Bohemians.

    Týmy, jež bude možno do play-off vybrat, jsou ELITE Praha, Bonusia Ostrava, Sokol Židenice či FBC Liberec.
     
    Rozdíl v systému play-off například mezi naší nejvyšší hokejovou soutěží a florbalovými ligami je právě ve výběru soupeřů. V něm si tři nejlepší týmy základní části mohou z družstev na pátém až osmém místě vybrat svého protivníka pro čtvrtfinále. Na čtvrtý tým zbude soupeř, kterého si nikdo z vedoucí trojky nevybral.
     
    V mužské Tipsport Superlize byly všechny postupující celky známy již před nedělním 22. kolem. Během něj se budou pouze dolaďovat drobnosti ve finální podobě tabulky. Extraliga žen poznala osmičku pro play-off v sobotu večer, kdy se odehrály hned čtyři zápasy posledního kola.
     
    Dobrý večer u online přenosu z florbalového Výběru soupeřů 2016, který již tradičně předchází startu vyřazovacích bojů.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 19:00.

    Tadeáš Mima

    Výběr soupeřů 2016 - čtvrtfinále
    Tipsport Superliga:

    FAT PIPE FLORBAL CHODOV - ACEMA Sparta Praha

    Technology Florbal MB - Hu-Fa Panthers Otrokovice

    itelligence Bulldogs Brno - FbŠ Bohemians

    Tatran Omlux Střešovice - 1. SC Vítkovice Oxdog

    Extraliga žen:

    1. SC Vítkovice Oxdog - FBC ČPP Bonusia Ostrava

    FAT PIPE FLORBAL CHODOV - Sokol Brno Židenice Florbal.com

    Herbadent Praha 11 SJM - ELITE PRAHA

    FbŠ "pipni.cz" Bohemians - Crazy girls FBC Liberec
    bahis siteleri