Liberec – Chomutov 1:2 (kon.) | Slavia – Kladno 3:4 (kon.) | Zlín – Letňany 6:0 (kon.)
Mountfield HK – Přerov 3:0 (kon.) | K. Vary – Sparta 5:3 (kon.) | Třinec – Pardubice 0:3 (kon.)
Vítkovice – Havířov 4:1 (kon.) | HC Plzeň – Č. Budějovice 3:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
0:3 (0:1, 0:0, 0:2) Stav série: 0:1
HC Dynamo Pardubice
Středa 09.03.2016, 17:00 • Nová WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Play-off ELIOD extraligy ml. dorostu • Čtvrtfinále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Krásné středeční odpoledne z Třince přeji všem fanynkám a fanouškům mládežnického hokeje. ELIOD Extraliga mladšího dorostu ukončila nadstavbovou část a nyní pro mladší dorostence začínají vyřazovací boje play-off. V našem přenosu se zaměříme na první utkání čtvrtfinálové série mezi týmy HC Oceláři Třinec a HC Dynamo Pardubice. Utkání začne v nové třinecké WERK ARENĚ v 17:00. Jste srdečně zváni ke sledování textového online přenosu, kterým vás provede Ondřej Zoubek.
     
    HC OCELÁŘI TŘINEC

    Mladším dorostencům Třince závěr nadstavbové části výsledkově příliš nevyšel. Z posledních deseti kol totiž uhráli svěřenci trenéra Jiřího Raszky pouhé čtyři body za jediné vítězství a jednu porážku na nájezdy. Je pravda, že v závěrečných kolech chyběli Ocelářům klíčoví hráči Peterek s Raškou. Play-off je navíc úplně jiná soutěž a výsledky ze základní a nadstavbové části se de facto mažou. V posledním kole nadstavby mladí Slezané na domácím ledě podlehli Přerovu 1:4 a v pořadí skončili čtvrtí.

    Nejproduktivnější hráči Třince v nadstavbě
    Adam Raška (12+10)
    Filip Indrst (11+8)
    Jiří Plandor (8+8)

    Gólmani Ocelářů
    Radek Ochman – 13 zápasů; úspěšnost 92,39 %
    Maxim Kučera – 7 zápasů; úspěšnost 88,8 %
     
    HC DYNAMO PARDUBICE

    Naproti tomu Východočechům finiš v nadstavbové skupině skvěle vyšel a dokázali si upevnit konečné páté místo. Mladí hokejisté pod vedením kouče Michala Mikesky ztratili z posledních deseti duelů pouze tři a vyšlápli si také na lídra skupiny B ze Zlína. Podle aktuální formy tedy možná můžeme ve čtvrtfinále přisoudit roli mírného favorita právě Pardubicím. V posledním kole ovšem Dynamo nedokázalo natáhnout šňůru šesti výher a podlehlo doma Vítkovicím 3:4.

    Nejproduktivnější hráči Pardubic v nadstavbě
    Tomáš Zeman (10+14)
    Jiří Bucek (9+13)
    Filip Koffer (10+11)

    Gólmani Dynama
    Dominik Dosoudil – 10 zápasů; úspěšnost 86,21 %
    Tomáš Vlk – 7 zápasů; úspěšnost 91,82 %
    Jonáš Klas – 8 zápasů; úspěšnost 78,36 %
     
    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ

    Nadstavbová skupina B:
    3. kolo, So 5. 12.: Třinec – Pardubice 4:2
    8. kolo, Pá 15. 1.: Pardubice – Třinec 2:7
    13. kolo, Čt 4. 2.: Třinec – Pardubice 3:4 sn
    18. kolo, Ne 28. 2.: Pardubice – Třinec 7:3
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Třincem a Pardubicemi, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Zároveň můžete připojit hashtagy #TRIvPCE a #mladsidorost.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Ochman (Kučera) – Bulava, Patlevič, Konderla, Srníček, Homola, Michálek (C), S. Radzienciak, J. Adámek – Králík, Čmiel, Peterek, Szmek, Plandor, Tománek (A), Korčák, Indrst, Miklér, Rybnikár, Tobiáš Marguš. Trenér: Jiří Raszka.

    HC Dynamo Pardubice: Vlk (Dosoudil) – Secký, Pejzl, Oliva, Leder, Rudy, Sýkora, Blažej – Šír, Mazura, Zeman, Blümel (A), Bucek, Kostka, Chára (C), Rozlílek, Koffer (A), Rouha, Jelínek, Svatoš, Lašák.
    Trenér: Michal Mikeska.

    Rozhodčí: Jiří Fiedler – Zbyněk Novák, Radim Vančo-Minařík.
     
    Utkání za pár okamžiků začne. Oceláři budou hrát v bílých dresech, Pardubice navlékly červené dresy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Na úvodním buly přehrál Bucek Tománka a první čtvrtfinálový duel této série odstartoval. Vlk si připsal první zákrok a přerušil hru.
     
    00:37
    Jelínkovi se nepovedlo založit útočnou akci, a proto jdou po nahození od Peterka dopředu Oceláři.
     
    01:13
    Zeman pronikl po pravém křídle a dojel až za branku. Poté přihrál na brankoviště Kofferovi, ale ten netrefil puk dobře.
     
    01:46
    Leder našlápl ve středním pásmu k individuální akci, objel třinecké obránce a z pravého kruhu vystřelil těsně nad branku.
     
    02:14
    V permanenci ale musí zůstat také gólman Vlk, který vyrazil nahození od S. Radzienciaka. Třinec zůstává v útočné třetině.
     
    02:48
    Čmiela nepustili ke střele hostující obránci, v další situaci si pro přihrávku Tobiáše Marguše vyjel Vlk a přikryl kotouč lapačkou.
     
    03:05
    Ochman si vyjel pro nahození Dynama za branku a přistrčil puk Homolovi. Třinecký obránce uklidňuje hru a rozehrává.
     
    03:51
    Koffer předvedl v útočném pásmu pohlednou stahovačku, ale nezakončil. To se povedlo až o několik sekund později Zemanovi, jehož ránu z pravého kruhu ovšem Ochman udržel.
     
    04:16
    S. Radzienciak nepustil do útočného pásma Rozlílka, tomu ale přijeli na pomoc spoluhráči. Boj pod třineckou střídačkou pokračuje.
     
    04:52
    Pardubice se nakonec k zakončení nedostaly. Rozehrávající Homola zmátl kličkou Mazuru a pardubický útočník vrazil do mantinelu.
     
    05:17
    Jenomže Oceláři chybovali v rozehrávce a dovolili Buckovi vystřelit. Ochman zasáhl, na druhé straně je odpískán ofsajd.
     
    05:31
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Dynamo se po pěti minutách a jednatřiceti sekundách ujímá vedení! Blümlova střela se odrazila před branku, u odraženého puku byl jako první FILIP KOFFER a prostřelil Ochmana střelou mezi betony – 0:1! Asistence: Matěj Blümel.
     
    06:05
    Pardubičtí hráči jsou gólem viditelně povzbuzeni a Ochman musel vyrážet pokus Olivy od modré čáry. Na opačné straně střílel Čmiel vedle.
     
    06:36
    Kofferovo nahození Ochman vyrazil pouze před sebe a měl štěstí, že okolo zrovna projížděl J. Adámek a puk s sebou přibral.
     
    07:22
    Peterek se protáhl po levém křídle, v souboji s pardubickou přesilou ale o puk přišel. Na ledě však zůstává ležet pardubický Svatoš a hra je přerušena.
     
    07:22
    Svatoše odvedli na střídačku spoluhráči a vypadá to na zranění kolene nebo kotníku. Nicméně vylučovat se nebude.
     
    07:28
    Hra pokračuje před brankou Východočechů. Oceláři uspěli na buly, Homolovu střelu od modré čáry stáhl Vlk do lapačky.
     
    08:05
    Bucek ujel po pravé straně a nechal puk za sebou volnému Mazurovi. Ten si od mantinelu sjel před Ochmana ale propálit ho nedokázal!
     
    08:12
    Několik sekund pokračovala skrumáž před třineckou brankou, další nahození Pardubic už Ochman udržel ve výstroji a přerušil hru.
     
    08:51
    Riskantní rozehrávka středem kluziště Blažejovi nevyšla a je odpískáno zakázané uvolnění Dynama. Vhazuje se po pravici Vlka.
     
    09:13
    Koffer přihrál na modré čáře do levého křídla Lederovi, který si srovnal kotouč, avšak branku Ochmana ohrozit nedokázal.
     
    09:51
    Čmiel neuspěl v souboji se třemi pardubickými obránci, stejně jako na opačné straně se proti přesile neprosadil Šír.
     
    10:25
    Bucek napřáhl na pravé straně k ráně příklepem a zostra vypálil. Ochman zasahovat nemusel, puk zamířil těsně vedle branky.
     
    10:42
    Další střelu příklepem předvedl v útočném pásmu Třince J. Adámek. Vlk nadvakrát puk zkrotil a vhazuje se před jeho bránou.
     
    11:08
    Michálek nahodil po mantinelu a společně s ostatními Oceláři odjel střídat. Pardubice mají čas na rozehrávku.
     
    11:16
    Ale Třinečtí se rychle vydali napadat pardubickou rozehrávku a vykoledovali si první faul. Filip Koffer (PCE) je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    11:33
    Matouš Čmiel (TRI) to podle rozhodčího u mantinelu přehnal s agresivitou a je potrestán dvěma minutami za hrubost. Třinecká přesilovka skončila, oba týmy jsou ve čtyřech.
     
    11:42
    Pardubice se po vhazování usadily v útočné třetině. Zeman si udělal prostor na pravém křídle, Ochman jeho střelu dokázal udržet.
     
    12:06
    Před Dynamem se otevírá zajímavá šance na navýšení náskoku. Jakub Michálek (TRI) si totiž musí odsedět dvě minuty za držení protihráče.
     
    12:30
    Východočeši zatím hrají ve čtyřech proti třem. Ochman vyrazil Olivovu střelu a pak dokázali Oceláři vyhodit.
     
    13:03
    Chárovu přihrávku nepustili obránci před Ochmana a znovu vyhodili z obranného pásma. O něco později stáhl třinecký brankář Olivovu střelu do lapačky.
     
    13:23
    Koffer je na ledě a Pardubice hrají v plném počtu. Právě Koffer si zpracoval přihrávku od Jelínka, ale v plné jízdě nedokázal zakončit.
     
    14:02
    Třinec už je ve čtyřech a čeká na návrat Michálka. Blümel na zadní tyči neusměrnil puk za Ochmana, Dynamo je ještě v útočném pásmu.
     
    14:26
    Oba týmy jsou v plném počtu. Vlk Patlevičův pokus pouze vyrazil a třinečtí útočníci o kotouč tvrdě bojovali. Nakonec si pardubický gólman kotouč našel a hru přerušil.
     
    15:09
    Michálkovu střelu vyrazil Vlk do rohu kluziště, ale Oceláři se pak sami vyhnali z útočného pásma nepřesnou přihrávkou.
     
    15:34
    Peterek získal kotouč u mantinelu a uvolnil Tobiáše Marguše. Ten ještě mohl přihrát před odkrytou branku Plandorovi, místo toho ale vystřelil těsně vedle!
     
    16:15
    Pardubice se dostaly z obranného pásma a zatápěly Ochmanovi před jeho brankou. Žádný těžší zákrok ale třinecký gólman předvést nemusel. Na opačné straně přerušil hru Vlk.
     
    16:36
    Patrik Konderla (TRI) je vyloučen na dvě minuty plus desetiminutový osobní trest za zásah do oblasti hlavy a krku. Dvě minuty odpyká Martin Szmek.
     
    17:26
    Pardubice si ale přesilovky moc dlouho neužily. Václav Leder (PCE) musí za katr na dvě minuty kvůli hákování. Hraje se ve čtyřech.
     
    17:56
    Vlk si připsal další úspěšný zákrok, na opačnou stranu pospíchá s pukem Koffer a bere to po levém křídle.
     
    18:25
    Tománek přesprintoval Olivu, ale k puku se dostal další pardubický obránce. Třinec budu za chvilku v plném počtu.
     
    18:43
    Oceláři už jsou v pěti a dohrávají přesilovku. Jenomže kotouč je za Ochmanovou brankou, a tak začínají zezadu.
     
    19:35
    Sotva se Leder vrátil z trestné lavice, už tam míří Tomáš Mazura (PCE). Pardubický útočník fauloval v útočném pásmu, provinil se podražením.
     
    19:50
    Třinec ztratil po vhazování útočné pásmo a musí se pro puk vracet k Ochmanovi. Nejspíše už Vlka v první části nezaměstná.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:50.
     
    Máme za sebou první třetinu úvodního čtvrtfinálového utkání mezi Třincem a Pardubicemi. Dynamo zahájilo utkání lépe a už v šesté minutě uteklo do vedení. Blümlova střela se odrazila mezi kruhy, odkud uklidil puk za Ochmanova záda Koffer pohotovou střelou mezi betony. Východočeši mohli vzápětí přidat další gól, jenomže Mazura, který si sjel od mantinelu až před Ochmana, recept na třineckého gólmana nenašel.

    Ve druhé desetiminutovce padlo hned několik trestů na každé straně, ale přesilovky nikdy netrvaly moc dlouho a velké příležitosti k vidění nebyly. Oceláři měli svou největší šanci při hře v pěti na obou stranách. Peterek uvolnil Tobiáše Marguše, který střílel těsně vedle Vlkovy branky, ač mohl ještě přihrávat Plandorovi. Po první periodě tedy vedou hosté, ale na začátku druhé části se budou ještě minutu a čtyřiatřicet sekund bránit třinecké přesilovce.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Homola neudržel puk na modré čáře a Pardubice ujely do přečíslení. Naneštěstí pro ně nedokázal Blümel přihrát Buckovi přes ležícího Patleviče.
     
    20:45
    Třinec dohrává přesilovku, ale naposled jeho hráče zastavil ofsajd. Michálek zaváží puk do útočného pásma po levé straně.
     
    21:21
    Pardubice špatně vystřídaly a Tobiáš Marguš mohl střílet. Místo nechal puk za sebou, jenomže nikdo z jeho spoluhráčů s tím nepočítal.
     
    21:31
    Puk přesto zůstal v obranné třetině Dynama. Tobiáš Marguš jej nahodil před branku a po odrazu od Buckovy brusle už kotouč přikryl Vlk.
     
    21:52
    Východočeši už jsou v pěti, ale útočná akce jim nevyšla. Bucek nepřihrál přesně Chárovi, píská se zakázané uvolnění.
     
    22:23
    Sýkora si na modré čáře připravil puk ke střele, jenomže jeho pokus byl následně přizvednut na zadní tvrzené sklo.
     
    22:51
    Další vyhození přes všechny čáry Pardubicím prošlo a zakázané uvolnění se nepíská. J. Adámek může rozehrát relativně v klidu.
     
    23:21
    Přihrávka na Plandora postrádala přesnost, ale k puku se dostal Peterek. Ale ani on nedokázal najít přesnou nahrávkou hůl Michálka.
     
    23:58
    Pardubice trochu propadly v útoku, když domácí zablokovali Zemanovu přihrávku. Na druhé straně ale v úniku neuspěl Miklér a byl o kotouč připraven.
     
    24:24
    Dynamo rozehrálo jen na zakázané uvolnění. Po vhazování a dalším boji o puk se ke kotouči na modré čáře protlačil Homola, ale jeho nahození nebylo pro Vlka problémem.
     
    24:41
    Střelu J. Adámka od modré čáry hosté zablokovali a vyrazili do protiútoku. Avšak přechod Ledera přes modrou čáru zabrzdil ofsajd.
     
    25:18
    Mazura se pěkně proháčkoval do útočného pásma, Oliva pak nahodil po mantinelu. Ochman zastavil bekhendový pokus Bucka betonem.
     
    25:59
    Miklér předjel Sýkoru a oba se střetli v boji o puk na zadním mantinelu. Přispěchali tam další hráči, došlo k zašlápnutí puku a hra musela být přerušena.
     
    26:25
    Daniel Blažej (PCE) se ohnal hokejkou po Tománkovi a odsedí si dvě minuty za sekání. Oceláři mají možnost další přesilové hry.
     
    26:46
    Třinec předvedl hezkou kombinační akci, které ale chybělo razantnější zakončení. Tobiáš Marguš přihrál Plandorovi, jehož pokus z prvního doteku chytil Vlk.
     
    27:08
    Michálek od modré čáry pardubickou branku přestřelil. Peterek s Plandorem bojují u mantinelu proti bránícímu Olivovi.
     
    27:14
    Třinec bude hrát více než minutu v pěti proti třem. Jan Oliva (PCE) je totiž vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl, kterou zasáhl do obličeje Plandora.
     
    27:33
    Dvě rány Ocelářů od modré čáry byly zablokovány obránci. Peterkovu přihrávku pak na brankoviště nepustil Leder.
     
    28:17
    Pardubice už jednou vyhodily, nyní je Třinec zpět v útočném pásmu. Patlevičova tvrdá rána končí těsně vedle.
     
    28:47
    Dynamo je ve čtyřech a dokázalo vytáhnout hru do útočného pásma. Za chvilku už se počet hráčů na ledě vyrovná.
     
    28:52
    A vyrovná se dříve, než jsem očekával. Matouš Čmiel (TRI) si totiž odsedí dvě minuty za podražení a zanedlouho si přesilovku vyzkoušejí pro změnu Pardubice.
     
    29:26
    Hosté už jsou v plném počtu a začala jejich zkrácená přesilovka. Leder přihrál na modré čáře Sýkorovi, jehož střelu Ochman vyrazil.
     
    29:54
    Třinec dokázal vyhodit puk do své útočné třetiny, kde se nyní hra odbývá. O puk se bojuje u mantinelu.
     
    30:32
    Leder se při rozehrávání octl v problémech a nastřelil puk po mantinelu. Jeho spoluhráči ale zrovna střídali, a tak je z toho zakázané uvolnění.
     
    30:53
    Pardubice jsou zpět v útočné třetině, ale domácí už v plném počtu. Zeman nedokázal naložit s přihrávkou Koffera do dobré pozice.
     
    31:21
    V další situaci se Zeman ukázal v mnohem lepším světle. Zbavil se bránícího Peterka a vypálil. Ochman střelu udržel.
     
    31:45
    Ochman chytil také další nahození Pardubic, které se teď nastěhovaly do útočného pásma. Na vhazování teď ovšem uspěl Třinec.
     
    32:07
    Rozhodčí odpískali dvě zakázaná uvolnění Ocelářů v krátkém časovém sledu. Na buly před Ochmanem změří síly Tománek a Chára.
     
    32:28
    Indrst nabral slušnou rychlost na pravé straně a protáhl se před Vlka. Poté přihrál pod sebe, jenže Čmiel v nadějné pozici netrefil skákavý puk.
     
    32:35
    A další velká šance Třince! Michálkovo nahození od mantinelu vyrazil Vlk jen k Tobiáši Margušovi, jenž z těžkého úhlu nastřelil tyčku. Odražený puk už si potom Vlk našel.
     
    33:02
    Obrany si teď na obou stranách vybraly volno. Třinečtí nechali před brankou úplně volného Blümla, který si stáhl puk, ale vylámal si zuby na Ochmanově betonu!
     
    33:37
    Korčáka zastavil ve středním pásmu Leder, načež se puk zasekl pod bruslemi mezi střídačkami. Hra je opět přerušena, vhazuje se ve střední třetině.
     
    34:04
    Ochman sáhl lapačkou po Buckově střele, ale puk pouze vyrazil. O něco později už mnohem jistěji chytil Mazurovu střelu. Bucka odvádějí z ledu spoluhráči, pardubický útočník byl čistě dohrán na zadní mantinel.
     
    34:29
    Blümel přihrál Zemanovi do ofsajdu a znovu se přerušuje. Hra je mnohem více rozkouskovaná než v první třetině.
     
    35:12
    Ochman trochu se štěstím vyrazil Lederův pokus od modré čáry, záhy se puk po souboji u mantinelu octl na pardubické střídačce.
     
    35:38
    Mazura si dojel volný kotouč na levém křídle, ale v dobré pozici přestřelil. Olivovo nahození tečoval Zeman vysokou holí a musel si počkat na dotek třineckého beka.
     
    36:36
    Ľubomír Patlevič (TRI) je potrestán dvěma minutami za podražení. Ochman ještě v pardubické výhodě dokázal zlikvidovat zakončení Koffera.
     
    36:50
    J. Adámek okradl o kotouč Blümla a vystřelil až do třineckého útočného pásma. Vlk jede z branky, aby rozehrál.
     
    37:05
    Dynamo se usadilo v útočné třetině, na nic nečekalo a okamžitě vystřelilo. Jmenovitě to byl Jelínek, jehož střelu Ochman bez potíží pokryl.
     
    37:20
    Další pěkná kombinace hostů na jeden dotek skončila i s trochou štěstí střelou Bucka z levé strany. Ochman vytěsnil kotouč do ochranné sítě.
     
    37:29
    Oliva střílet nemohl, jelikož stál Bucek v brankovišti. Pardubice jsou vykázány do středního pásma, z jejich přesilovky zbývá ještě minuta a sedm sekund.
     
    38:12
    Druhá část přesilovky už z pohledu Východočechů tak povedená není. Třinec několikrát vyhodit a nepouští hosty před Ochmana.
     
    38:33
    Průnik Blümla po levém křídle ale Třinečtí nezachytili a Ochman musel proti jeho nebezpečnému pokusu zasáhnout. Povedlo se mu to, puk udržel.
     
    39:12
    Rouha se dostal k odraženému kotouči mezi kruhy a pohotově vystřelil. Mezeru mezi Ochmanovými betony ovšem nenašel a po odpískání ho tvrdě zpracoval Patlevič.
     
    39:38
    Plandor nalezl u mantinelu volný kotouč, zorientoval se a zkusil vystřelit z úhlu. Vlk si první tyč a pohlídal a puk vyrazil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:43.
     
    Ve druhé části jsme gól neviděli, a tak zůstává osud prvního čtvrtfinále stále neznámý, neboť hosté vedou jen o jednu branku. Náskok mohli v prostředním dějství navýšit hned po dvaceti sekundách, kdy v oslabení ujeli do přečíslení, ale Blümel nedokázal přihrát na Bucka přes ležícího Patleviče. Poté se na ledě dlouho nic příliš zajímavého nedělo a hra byla kouskována častými přerušeními. Nudnou pasáž pak vynahradily třiatřicátá a čtyřiatřicátá minuta, kdy byli k vidění hned tři gólové šance.

    Čmiel netrefil puk v nadějné pozici po přihrávce Indrsta, Michálkovu střelu zase Tobiáš Marguš dorazil jen do tyče, načež zasáhl pardubický gólman Vlk. Na opačné straně zase domácí zapomněli na Blümla, který si stáhl puk na forhend, ale pak proti jeho střele zasáhl Ochman betonem. V závěru si ještě Dynamo zahrálo přesilovku, avšak Ochman si poradil se všemi pokusy včetně nebezpečného průniku aktivního Blümla. Těšme se na třetí část, která přinese rozuzlení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Patlevič posunul puk na Peterka, jehož prudkou přihrávku ale nikdo z Ocelářů nezachytil, a proto se píská zakázané uvolnění.
     
    40:19
    Ihned po vhazování si k puku dojel Bucek a svou střelou provětral boční síť Ochmanovy branky, čímž postrašil domácí příznivce.
     
    40:58
    Sýkorovu střelu viděl Ochman až na poslední chvíli, ale dokázal puk vyrazit a uspěl také proti dorážce Blümla!
     
    41:19
    Na druhé straně pláchl pardubickým obráncům Peterek a ujížděl sám na Vlka! V největší třinecké šanci zápasu mířil mezi betony, puk se ale odrazil těsně vedle brány. Tlaku dorážejících hráčů pak Vlk odolal.
     
    41:54
    Z obou stran tedy velice výživný start třetí třetiny. Rouha teď činí problémy třineckým obráncům při rozehrávce.
     
    42:23
    Ochman se blýskl dalším skvělým zákrokem. Tentokrát střílel z mezikruží Rouha a třinecký brankář vykopl puk betonem.
     
    42:53
    Oceláři jsou v útočném pásmu, ale nemají puk úplně pod kontrolou. Zatím kotouč pouze nahánějí po mantinelu.
     
    43:38
    Peterka nepustil Sýkora do útočného pásma, a tak pokračoval boj o modrou čáru, až byl nakonec Třinci odpískán ofsajd.
     
    43:54
    Nepřesnou pardubickou rozehrávku zachytil Michálek a upadl. O kotouč se bojuje ve středním pásmu.
     
    44:03
    Michálek nakonec vlastně založil akci, na jejímž konci stála nebezpečná bekhendová střela Tobiáše Marguše. Vlk ale puk udržel.
     
    44:25
    Peterek šikovně vytáhl puk od mantinelu před branku, kde mu ovšem utekl. K zakončení se ještě protlačil Tománek, Vlka ale ani on nepřekonal.
     
    44:52
    Peterek přihrál na modrou čáru Homolovi, jehož nahození sklepl Tománek ze vzduchu jen těsně vedle.
     
    45:20
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Už to vypadalo, že se Oceláři přibližují vyrovnání, ale Dynamo odskakuje akcí z protiútoku do dvoubrankového vedení! JIŘÍ BUCEK si na levém křídle proklestil cestu k puku a nádhernou ranou jej poslal pod horní tyčku Ochmanovy branky – 0:2! Bez asistence.
     
    45:31
    Miroslav Sýkora (PCE) byl vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění. Třinec má šanci na snížení, zahraje si totiž přesilovou hru.
     
    46:18
    Pardubice už se dokázaly dvakrát osvobodit a s bráněním zatím nemají žádný problém. Na tribuně se probrala skupinka třineckých fanoušků a začala hlasitě povzbuzovat.
     
    46:45
    Přesilovka domácích je u konce, Oceláři hráli v šesti. Dvouminutová trest odpyká Tobiáš Marguš (TRI). Hraje se ve čtyřech.
     
    47:32
    Hosté už jsou v plném počtu a začíná jim zkrácená přesilovka. Lederovu střelu od modré chytil Ochman a rychle rozehrál.
     
    47:58
    Dynamo se zatím nemůže usadit v útočné třetině. Nahození po mantinelu nikdo z hostů nezachytil, pro puk vyjíždí Ochman.
     
    48:24
    Lederova rána od modré čáry byla tečována mimo Ochmanovu branku. Pardubice kombinují nadále v útočném pásmu.
     
    48:55
    Tobiáš Marguš je zpět na ledě, ale pardubický tlak neustává. O kotouč se bojuje u mantinelu za Ochmanem.
     
    49:25
    Další pokus střelecky aktivního Ledera zastavil S. Radzienciak a posunul kotouč alespoň do středního pásma.
     
    49:54
    Ochman přistavil za bránou puk J. Adámkovi, jenž poslal kotouč po mantinelu opět do středního pásma.
     
    50:14
    Rozehrávajícího Pejzla se vydal napadat Tománek, ale neuspěl. Kotouč se vrací do středního pásma, Třinec jej teď nemůže dostat pod kontrolu.
     
    50:59
    Ochman vyrazil střelu od modré čáry do ochranné sítě a vhazuje se po jeho pravici. Do konce třetí části zbývá devět minut a jediná sekunda.
     
    51:22
    Blümel ujel Michálkovi po levém křídle a v jeho akci pokračuje Koffer. Veze puk za branku Ochmana.
     
    51:37
    Kotouč se zasekl pod bruslemi a vhazovat se bude po levé ruce Ochmana. Na vhazování zkříží hole Plandor s Rouhou.
     
    52:04
    Rozlílkovu kličku přečetl Homola a zastavil útok pardubického útočníka. Domácí by teď ale potřebovali hrát v útočném pásmu.
     
    52:42
    Peterek pronikl po levé straně, ale bekhendem pak našel jen jednoho z protihráčů. Vlk už je pořádně dlouho bez zákroku.
     
    53:25
    Čmielovu přihrávku na Tobiáše Marguše tečoval Jelínek na zadní mantinel. Po boji o puk vyhodily Pardubice jen na zakázané uvolnění.
     
    53:39
    Blümel se protáhl na pravé křídlo a ujel třineckým obráncům. Před brankou ještě přihrál Kofferovi, jehož pokus Ochman dokázal vyrazit a drží ještě naděje třineckého týmu.
     
    53:53
    Teď se navíc na straně Pardubic vylučuje. Hráčská lavice Dynama je potrestána za příliš mnoho hráčů na ledě. Dvouminutový trest odpyká Tomáš Zeman (PCE).
     
    54:13
    Plandorovo nahození sice před brankou zachytil Tobiáš Marguš, ale nedokázal si puk připravit k zakončení.
     
    54:55
    J. Adámek zatáhl puk do útočného pásma, objel branku a přihrál na modrou čáru. Pak se ale ke kotouči dostal Blažej a vystřelil jej dopředu.
     
    55:24
    Další vyhození Pardubic. Dynamo zřejmě ubrání také toto oslabení. Vypadá to, že Východočeši kráčí k první výhře v sérii.
     
    55:54
    Se svou střelou z pravé strany neuspěl ani Plandor. Hosté už jsou v plném počtu a do konce utkání zbývá jen něco málo přes čtyři minuty.
     
    56:17
    Pardubice rozehrály jen na zakázané uvolnění. Nahození S. Radzienciaka od modré čáry srazil do rohu kluziště Rouha.
     
    56:45
    Michálkova střela z dálky Vlka příliš nepotrápila a pardubický gólman kotouč vyrazil. Dorážka domácího kapitána zamířila vedle.
     
    57:25
    Chybu domácích v rozehrávce nedokázal potrestat Blümel, který potřeboval na přípravu ke střele mnohem více času, než by bylo záhodno.
     
    57:46
    Třinec přečkal pardubický tlak do branky, a to také díky bloku Homoly. Ještě než bude puk vhozen do hry před Ochmanem, vybrali si Oceláři oddechový čas.
     
    58:11
    Rozběhly se poslední dvě minuty třetí periody a Třinci bylo odpískáno druhé zakázané uvolnění v řadě za sebou. Vhazuje se před Ochmanem.
     
    58:40
    Blümelova střela z mezikruží branku Třince minula. Peterek pospíchal na druhou stranu, jeho lehkou střelu ale Vlk vyrazil.
     
    59:20
    Oceláři to v závěru zkouší s opuštěnou brankou a šesti bruslaři na ledě. Trápí se však na rozehrávce a na vyrovnání to nevypadá.
     
    59:37
    Dynamo si ještě vybírá oddechový čas, protože rozehrálo jen na zakázané uvolnění. Do konce třetí části zbývá už jen třiadvacet sekund.
     
    59:51
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Třinečtí nedokázali vystřelit a Dynamo dostalo hru do středního pásma. Kotouč se pak po několika odrazech octl na holi DOMINIKA CHÁRY a kapitán Pardubic jej po ledě poslal do prázdné branky – 0:3! Asistence: Matěj Blümel.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí zaslouženým vítězstvím Pardubic, které dokázaly ve třetí třetině ještě navýšit své vedení. Proti Sýkorově ráně a proti pokusu Blümla ještě dokázal zasáhnout Ochman. Na druhé straně pak v největší třinecké šanci selhal Peterek, který sice trefil prostor mezi betony Vlka, jenomže puk se odrazil těsně vedle branky. Když už to vypadalo, že by Třinec mohl srovnat, udeřilo Dynamo z jednoho protiútoku.

    Bucek se protlačil k volnému puku na levém křídle a senzační ranou jej poslal pod horní tyč. Ochman byl bez šance. Třinec prohrával o dva góly, ale na závěrečný tlak už se nezmohl. Naopak, Ochman musel ještě zasahovat proti střele Koffera. V samotném závěru to Oceláři zkoušeli bez brankáře, avšak ještě potřetí inkasovali z hole pardubického kapitána Cháry. Pardubice si domů povezou vedení v sérii, a tedy postupový mečbol.
     
    Druhé utkání této čtvrtfinálové série se odehraje v pátek 11. března od 17:00 v Pardubicích. Série se hraje na dvě vítězná utkání, a tak by se v případě třineckého úspěchu vrátila do Slezska zpět k závěrečnému rozuzlení. Případný třetí zápas by byl na programu v neděli 13. března ve 13:30.
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Z mé strany je to pro dnešek všechno. Děkuji vám za pozornost a doufám, že jste byli s online přenosem spokojeni. Přeji příjemný zbytek středečního večera a někdy příště se těším, na počtenou! (19:26:23)

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 6. Koffer (Blümel), 46. Bucek, 60. Chára (Blümel)


    HC Oceláři Třinec: Ochman (Kučera) – Bulava, Patlevič, Konderla, Srníček, Homola, Michálek (C), S. Radzienciak, J. Adámek – Králík, Čmiel, Peterek, Szmek, Plandor, Tománek (A), Korčák, Indrst, Miklér, Rybnikár, Tobiáš Marguš. Trenér: Jiří Raszka.
    HC Dynamo Pardubice: Vlk (Dosoudil) – Secký, Pejzl, Oliva, Leder, Rudy, Sýkora, Blažej – Šír, Mazura, Zeman, Blümel (A), Bucek, Kostka, Chára (C), Rozlílek, Koffer (A), Rouha, Jelínek, Svatoš, Lašák. Trenér: Michal Mikeska.

    Rozhodčí: Jiří Fiedler – Zbyněk Novák, Radim Vančo-Minařík

    Diváci: 67
    Třinec 0 2 Pardubice
    #1 Středa 09.03.2016 • 17:00
    Třinec - Pardubice 0:3
    #2 Pátek 11.03.2016 • 17:00
    Pardubice - Třinec 5:2
    bahis siteleri