Buffalo – NY Rangers 2:4 (kon.) | Carolina – Ottawa 4:3 (2:1 po s.n.) | Columbus – Detroit 5:3 (kon.)
NY Islanders – Pittsburgh 2:1 (kon.) | Montreal – Dallas 4:3 (po pr.) | Tampa – Boston 0:1 (po pr.)
Winnipeg – Nashville 2:4 (kon.) | Edmonton – San Jose 0:3 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
2:6 (1:1, 1:1, 0:4) Stav série: 1:3
HC Tábor
Středa 09.03.2016, 18:00 • Zimní stadion Kotlina • Play-off 2. ligy, skupina Západ • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dobrý den! Jsem moc rád, že vás mohu ze zimního stadionu v Kotlině přivítat u sledování on-line přenosu čtvrtého zápasu čtvrtfinále play-off 2. ligy, v němž se střetnou domácí BK Havlíčkův Brod a HC Tábor. Utkání začíná v 18:00.
     
    Havlíčkův Brod prohrává v sérii hrané na tři vítězné zápasy 1:2 a má tak nůž na krku. Pokud chce totiž ještě souboj o postup do semifinále zdramatizovat, potřebuje za každou cenu před svými fanoušky zvítězit. To se mu ve druhém utkání povedlo, když v sobotu vyprášil Kohouty z Kotliny po hladkém triumfu 8:1. Na toto vítězství se pokusí za každou cenu navázat.
     
    Tábor může hrát v mnohem větším klidu, protože má postup ve svých rukou. V Kotlině se pokusí využít mečbol a když ho využije, bude slavit postup do semifinále. V případě, že prohraje, má tu výhodu, že rozhodující pátý zápas se odehraje na jeho ledě.
     
    Minulé zápasy čtvrtfinálové série:

    HC Tábor – BK Havlíčkův Brod 4:3sn
    BK Havlíčkův Brod – HC Tábor 8:1
    HC Tábor – BK Havlíčkův Brod 6:3
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Zvolánek) – Kořínek, Lacina, Duben "A", Vala, Loginovskij, Kolda, Kopic – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kuchta, Kozlík, Beneš – Kondratěv, Vlasov, Chlubna – Hlídek, Cejpek, Ludvík, Michálek

    Hockey Club Tábor: Klestil (D. Novák) – Hlaveš, Havran, Kolomý, Klíma, Heršálek "A", Dvořák, Liška – Vaniš, Boháč, Polodna – Kellner, Matušík "C", Seidl – Blažek, Zayml, Březina – Pechánek, Dudák

    Rozhodčí: Michal Dědek – Pavel Lainka, David Otáhal.
     
    Velkou premiéru si dnes odbude v havlíčkobrodském dresu ze staršího dorostu obránce Jiří Kopic, ke svému druhému utkání nastoupí útočník David Michálek.
     
    Začátku zápasu ještě přichází slavnostní ceremoniál, při němž jsou oceněni zkušení trenéři staršího dorostu Václav Adam a Jaroslav Benc. Oba mají velkou zásluhu na tom, že tým prošel až do prestižního play-off, v němž pořádně potrápil úřadujícího mistra z Třince.
     
    Vše je připraveno, zápas každou chvíli začne!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní vhazování ve středovém kruhu vyhráli Bruslaři, kotouč se dostal na hůl Lukáše Endála a ten kus černé gumy okamžitě nahodil do útočného pásma.
     
    00:18
    Hosté se snažili probít dopředu, ale kotouč dojel dřív Miroslav Duben, který v klidu rozehrává ze zákrytu havlíčkobrodské brány.
     
    00:36
    Havlíčkův Brod založil rychlý útok, při němž se tlačil hodně důrazně mezi kruhy. Patrik Přidal byl ale zablokován a nestihl dobře vystřelit.
     
    01:00
    Tábor získal puk a vyvezl ho dopředu.
     
    01:07
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelný vstup do zápasu prožili domácí Bruslaři, kteří stejně jako ve druhém utkání série srazili Tábor do kolen rychlým gólem! Havlíčkův Brod založil rychlý protiútok, při němž propadla obrana Kohoutů, Petr Kuchta s DAVIDEM KOZLÍKEM se dostali do přečíslení 2 na 1 a druhý jmenovaný z pravého kruhu poslal puk nechytatelně k protější tyčce! Asistence: Petr Kuchta, Jakub Lacina.
     
    01:28
    Hosté se snažili rychle odpovědět, ale Havlíčkův Brod si prostor kolem svého brankáře Čeňka Nováka pohlídal a vytlačil soupeře za bránu.
     
    01:46
    Hosté jsou teď aktivnější a častěji drží puk na svých holích. Brankář Novák se musí mít v brankovišti neustále na pozoru.
     
    02:07
    Stanislav Polodna nabral velkou rychlost na pravém křídle, sjel si do kruhu a tvrdě vypálil. Brankář Novák byl připravený a skvěle zasáhl betony.
     
    02:28
    Halvíčkův Brod získal puk a dobyl )útočné pásmo, kde si nahrává.
     
    02:51
    Domácí hokejisté způsobili obrovský rozruch před soupeřovým brankovištěm, gólman Klestil se dostal pryč ze svého brankoviště a na odkrytou bránu vypálil bekhendem Lukáš Endál, ale minul!
     
    03:16
    Radek Seidl (TAB) se stal prvním vyloučeným hráčem, provinil se podražením.
     
    03:40
    Domácí vyhráli důležité vhazování a v přesilovkovém rozestavení si vyměňují puk. Zatím se neprotlačili k ohrožení gólmana Klestila.
     
    03:48
    David Vala dostal nabito na modrou čáru a golfákem se opřel do puku, ale kus černé gumy neprošel přes hradbu těl mezi kruhy a hosté vyhodili.
     
    04:07
    Havlíčkův Brod dobře rozehrál a po založení postupného útoku se usadil v útočném pásmu.
     
    04:28
    Hosté znovu získali kotouč a odpálili ho pryč.
     
    04:49
    teď měl Havlíčkův Brod velké štěstí! Jan Březina ujížděl dvěma brodským obráncům a ve středním pásmu ser hnal volným prostorem dopředu, ale Miroslav Duben mu parádní rybičkou vypíchl puk z hole!
     
    05:04
    Akce pokračovala a znovu to byl Jan Březina, kdo se ocitl na konci kombinace Kohoutů v prostoru mezi kruhy. Z otočky ale puk netrefil.
     
    05:28
    To je hokej jako řemen, další šanci měli Bruslaři! Miroslav Třetina se svými kumpány pořádně zatopili táborské obraně, ale brankář Klestil skvěle svou bránu uhájil!
     
    05:47
    Kotouč opustil hrací plochu, vhazovat se bude ve středním pásmu. Kotlina je znovu skvěle zaplněná a o atmosféru, jež je hodně bouřlivá, se starají oba kotle.
     
    06:07
    Soubor z Kotliny je zatím lepší a Jihočeši mohou být rádi, že v Kotlině zatím prohrávají jen o jeden gól. Většinu času se hraje v blízkosti táborské svatyně.
     
    06:30
    Igor Loginovskij si zpracoval puk na modré čáře a z mohutného nápřahu vypálil. Kus černé gumy trefil hůl jednoho z protihráčů a skončil v ochranné síti.
     
    06:49
    Havlíčkobrodská družina stále diktuje tempo hry, hosté jsou pod tlakem.
     
    07:09
    Jan Březina, který je zatím hodně aktivní, se probil na pravém křídle do kruhu. Byl sice zřejmě faulován, ale sudí nevylučovali. Nebezpečné nahození jen prosvištělo před gólmanem Novákem!
     
    07:36
    Teď už se ale vylučuje a hosté si zahrají přesilovku. Lukáš Endál (HBR) zasáhl protihráče vysokou holí.
     
    07:40
    Soubor z Kotliny hned po vhazování získal puk a vyhodil.
     
    07:55
    A znovu kus černé gumy skončil na holích domácích, kteří ho odpálili přes celou délku hřiště až do blízkosti gólmana Klestila.
     
    08:15
    Tábor právě vstřelil branku!
    Hosté svou přesilovku využili a je vyrovnáno! Tábor předvedl vzorný důraz před brankovištěm, kotouč se po Janu Boháčovi odrazil na hůl STANISLAVA POLODNY, jenž z mírného úhlu na levé straně procedil svižnou ranou puk podél bližší tyčky za Novákova záda! Asistence: Jan Boháč, Martin Havran.
     
    08:36
    Jakub Matušík dostal nahrávku na levou stranu, sjel si do prostoru kruhu a švihem vystřelil. Brankář Novák puk podržel na hrudi u bližší tyčky do přerušení hry.
     
    08:48
    Rozhodčí má zdviženou pravici, bude se vylučovat na straně Tábora. Havlíčkův Brod má ponechanou výhodu.
     
    08:55
    Po přerušení hry si ještě něco spolu vyřizovali havlíčkobroský obránce David Vala a táborský útočník David Kellner, ale krátkou pošťuchovanou rychle ukončili sudí. Na lavici hanby usedl k dvouminutovému trestu Jakub Matušík (TAB) za podražení.
     
    09:06
    Jevgenij Kondratěv po vyhraném vhazování převzal puk v levém kruhu a zkusil překvapit brankáře Klestila ranou na přední tyč. Neúspěšně, hosté vyhodili.
     
    09:35
    Tábor dvakrát v krátkém časovém sledu získal puk a ke spokojenosti svých fanoušků ho odpálil přes celé hřiště.
     
    09:55
    Domácí parta se zatím v přesilovce trápí, ještě pořádně nedokázala zakončit. Opět hosté vytlačili puk alespoň do blízkosti středového kruhu.
     
    10:10
    Havlíčkův Brod má puk na holích a kombinuje u soupeřovy brány.
     
    10:28
    Jevgenij Kondratěv číhal na levé straně na nahrávku a chtěl vypustit jednu ze svých obávaných střel z voleje, ale kotouč nezasáhl.
     
    10:47
    Kohouti opět vybojovali u hrazení kotouč a osvobodili se.
     
    10:55
    Jihočeši hrají v plném počtu, přesilovka se jim vůbec nepovedla. Naopak hosté si zaslouží za hru v početní nevýhodě velkou pochvalu.
     
    11:11
    Bruslaři jsou aktivnější a dál operují s pukem v útočném území. Tábor zatím ale dobře střeží ošemetný prostor před svým gólmanem Klestilem.
     
    11:29
    Hodně zbytečný útočný faul předvedl Filip Beneš (HBR), jenž se dopustil hákování.
     
    11:35
    Havlíčkův Brod vyhrál buly u své brány a ihned vyhodil.
     
    12:00
    Stanislav Polodna se hnal za nahozeným pukem, ale brankář Novák si povyjel ze svého brankoviště a kus černé gumy vyhodil holí do bezpečí.
     
    12:12
    Kohouti mají puk na svých holích a znovu si s ním hledají cestu do blízkosti brankáře Nováka.
     
    12:35
    Stejně jako Tábor, tak i Havlíčkův Brod se zatím velmi dobře brání.
     
    12:56
    Domácí hokejisté získali puk a podél hrazení ho vyvezli až do útočného pásma, kde hru drží.
     
    13:09
    I další útok Jihočechů se rozbil o havlíčkobrodskou obranu jako vysoká vlna o příkrý útes. Havlíčkobrodská družina opět vyhodila.
     
    13:28
    Hosté mají stále k brankáři Novákovi hodně daleko, Broďáci dál vzorně brání.
     
    13:29
    Havlíčkův Brod hraje v plném počtu, hru v početní nevýhodě zvládl, stejně jako před chvílí jeho sok z města proslaveného husitstvím, velmi dobře.
     
    13:55
    Havlíčkův Brod drží puk ve svém pásmu a může rozehrát. Hosté se snaží aktivně napadat.
     
    14:02
    Bruslařům se rozehrávka vůbec nepovedla, Kohouti velmi dobře napadali a dostali je pod tlak. Je z toho jen icing a buly po levé ruce brankáře Nováka.
     
    14:18
    Jakub Kořínek má puk ve své moci za havlíčkobrodskou bránou a čeká, až se mu jeden z útočníků nabídne pro přihrávku svým pohybem.
     
    14:33
    Radek Seidl nastartoval své motory v bruslích a dostal se do útočného pásma. Netrvalo dlouho, aby si sjel do kruhu a vyprášil betony gólmana Nováka u první tyče.
     
    14:47
    Domácí už zaujali postavení v útočném pásmu a hledají si prostor ke střele.
     
    15:05
    Další přesilovka pro havlíčkobrodské barvy. Do hokejového vězení vykázal sudí Patrika Zaymla (TAB) za podražení.
     
    15:11
    Bruslaři vyhráli vhazování a nahrávají si.
     
    15:20
    Hosté ale přečetli nahrávku, získali puk a co nejrychleji ho nastřelili až za bránu soupeře.
     
    15:34
    Kirill Vlasov si vybruslil z rohu pásma s pukem až před brankoviště, ale bekhendem ani nadvakrát neprostřelil beton gólmana Klestila.
     
    15:57
    Soubor z Kotliny opět ztratil puk a soupeř vyhodil.
     
    16:15
    Přesilovka Bruslařů už se opět povážlivě zkrátila a k ohrožení brankáře Klestila mají domácí daleko. Zbývá už jen 50 sekund, puk je ve středním pásmu.
     
    16:33
    Jeden z domácích hráčů, pokud se nepletu, tak to byl David Kozlík, vypálil z pravého kruhu, ale brankář Klestil měl dobrý výhled a jeho ránu zlikvidoval.
     
    16:33
    Havlíčkův Brod se i v této přesilovce trápí, do návratu Patrika Zaymla zbývá už jen 32 sekund.
     
    16:33
    Radek Seidl (TAB) si pustil pusu na špacír, což se hlavnímu rozhodčímu vůbec nelíbilo a udělil útočníkovi Kohoutů osobní trest na 10 minut za nesportovní chování.
     
    16:42
    Jihočeši jsou hodně nedisciplinovaní, svému soupeři darovali přesilovku 5 na 3, jež může trvat 28 sekund. David Kellner (TAB) je potrestán dvěma minutami za zdržování hry.
     
    17:09
    Jevgenij Kondratěv dostal nahrávku do levého kruhu a hned se snažil hrací předmět vrátit do skrumáže před bránou, ale tam byli hosté včas.
     
    17:17
    Vzápětí pálil z pravého kruhu v pokleku z první Lukáš Endál, ale nezacílil přesně a tři červené tyče brankáře Klestila netrefil.
     
    17:45
    Hosté vyhodili, ale už jsou znovu schouleni do obranné ulity u svého brankáře Klestila. Havlíčkův Brod si zatím přihrává.
     
    18:00
    Lukáš Endál dostal nahrávku na pravé křídlo a z okraje kruhu vypálil z voleje, ale brankář Klestil se rychle přesunul k tyčce a puk schoval v náruči.
     
    18:11
    David Vala chtěl tvrdě vypálit od modré čáry, ale práskl spíš do ledu a zlomil svou hůl. Jede rychle střídat, jeho spoluhráči pásmo udrželi.
     
    18:42
    Ani tuto přesilovku si soubor z Kotliny za rámeček nedá, brankáře Klestila prověřil jen málo. Hosté jsou znovu v plném počtu.
     
    19:00
    Tábor byl ve svém pásmu pod tlakem aktivně napadajících Bruslařů a vyhodil puk raději jen na zakázané uvolnění. Buly u brankáře Klestila.
     
    19:05
    Domácí se dostali při kombinaci s pukem už za útočnou modrou čáru do středního pásma a píská se tak jejich postavení mimo hru.
     
    19:11
    Lukáš Endál (HBR) to podle rozhodčího Dědka přehnal s důrazem a obdržel trest na 2 minuty za sekání.
     
    19:20
    Tábor získal po vhazování puk a kombinuje v pásmu soupeře.
     
    19:29
    Od modré čáry po přesné nahrávce tvrdě vypálil Martin Havran, ale nesešteloval si dobře mířidla a přestřelil horní Novákovu tyč. Domácí vyhodili.
     
    19:50
    Obranná čtveřice Havlíčkova brodu odvádí v oslabení velmi dobou práci, když kotouč drží v útočném pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Fanouškům Tábora v této sezoně, stejně jako například fanouškům Jihlavy, pořádně leží v žaludku Lukáš Endál, kterého vyprovázejí do kabin hanlivým skandováním.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je u konce a fanoušky bavil velmi kvalitní hokej. Havlíčkův Brod poslal do rychlého vedení hezkou střelou David Kozlík, ale hosté při přesilovce vyrovnali zásluhou Stanislava Polodny. Prostřední část začne zhruba v 18:51, stav je nerozhodný 1:1.
     
    Ještě připomínám, že Tábor bude mít po úvodním vhazování 2. třetiny k dispozici minutu a 11 sekund přesilovky 5 na 4.
     
    Hokejisté Tábora už naskakují za jásotu svých fanoušků na led.
     
    A nechybí už ani Bruslaři, které přivedl na led obránce Jakub Kořínek.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Tábor vyhrál vhazování ve středovém kruhu a rozehrává přesilovku ze svého pásma.
     
    20:17
    Domácí prohráli přetlačovanou v rohu svého pásma a Kohouti si vyměňují v blízkosti gólmana Nováka puk.
     
    20:36
    Havlíčkův Brod kus černé gumy vybojoval a osvobodil se dlouhým vyhozením.
     
    20:50
    Tomáš Ludvík odvedl dobrou práci, když dlouho trápil hosty v jejich pásmu a ukrojil další vteřinky z trestu svého týmu. Teď už se ale žene vpřed bílomodrá lavina.
     
    21:11
    Havlíčkův Brod je v plném počtu a okupuje útočné pásmo.
     
    21:44
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Pokud hosty něco hodně trápí při utkáních v Kotlině, tak jsou to vstupy do zápasů a jednotlivých třetin, Havlíčkův Brod znovu vede! Bruslaři se usadili v útočném pásmu a dvojice Miroslav Třetina – LUKÁŠ ENDÁL znovu naplno ukázala, jak moc si rozumí, když prvně jmenovaný našel svého parťáka před bránou a ten svižnou střelou z voleje po ledě propálil gólmana Klestila! Asistence: Miroslav Třetina.
     
    22:05
    Hosté se hned snaží odpovědět, založili úspěšný postupný útok a tlačí se k brankáři Novákovi.
     
    22:28
    Havlíčkův Brod ale svého soupeře o puk oloupil a kombinuje už v útočném pásmu. Tábor se dobře brání a drží soka hlavně u hrazení.
     
    22:46
    Havlíčkův Brod dlouho držel puk v útočném pásmu, ale nakonec z toho nevytěžil nic nebezpečného. Po ztrátě kotouče se musí rychle vracet zpět.
     
    23:20
    Havlíčkův Brod získal puk a bylo z toho velké nebezpečí. David Kozlík vypálil z těžkého úhlu a brankář Klestil nezasáhl přesvědčivě u své tyčky betonem. Petr Kuchta puk do sítě nedostal, ale David Kozlík už ano. Radost je předčasná, stalo se tak po odpískání.
     
    23:25
    Lukáš Endál vypálil hned po vyhraném vhazování z pravého kruhu, ale brankář Klestil byl pozorný a puk přidržel u bližší tyčky v náruči.
     
    23:34
    Martin Havránek (TAB) sestřelil Lukáše Endála (HBR) za táborskou bránou a cosi na něj ještě pokřikoval. Bude se hrát 4 na 4, prvně jmenovaný se provinil hrubostí, druhý držením hole.
     
    23:42
    Tábor získal po buly puk a rozehrává ze zákrytu své brány. Havlíčkobrodští hokejisté dobře bruslí a pokoušejí se aktivně napadat.
     
    23:51
    Kohouti sice získali puk, ale pod tlakem vsadili na naprostou jistotu, když kus černé gumy odpálili jen na zakázané uvolnění.
     
    24:15
    Kapitán Tábora Jakub Matušík získal puk, natlačil se až před brankovištěm a v tísni protihráče ho postrčil na bránu domácích. Gólman Novák byl na místě a přerušil hru.
     
    24:24
    Jihočeši se dostali s pukem do středního pásma a nahodili ho dopředu tak, aby nešlo o zakázané uvolnění. Havlíčkův Brod rozehrává.
     
    24:39
    Atmosféra je dál parádní. Igor Loginovskij se vydal na útočný výlet, sjel si k bráně a z úhlu na levé straně vypálil k přední tyčce jen do Klestilových betonů.
     
    25:02
    Hosté sice vyhráli dlouhý souboj za bránou, ale vyhodili kotouč jen na zakázané uvolnění. Další buly u brankáře Klestila.
     
    25:20
    David Vala stál na konci dlouhé kombinace a vypálil od modré čáry. Jeho jedovku obětavě zblokoval Luboš Heršálek, který trochu kulhá, snad bude v pořádku.
     
    25:33
    Havlíčkův Brod je v těchto chvílích jednoznačně lepší. Po další zblokované ráně Davida Valy zkusil vyhodit David Blažek, ale neúspěšně. Puk chytil právě brodský bek.
     
    25:43
    Hosté vyhodili puk mimo hrací plochu, ale rozhodčí jasně ukazuje, že hrací předmět tečoval plexisklo, vylučovat se tak nebude.
     
    25:50
    Marek Vaniš (TAB) – 2 minuty – nedovolené bránění.
     
    26:06
    obrovská šance Bruslařů nevyužita! Miroslav Duben práskl golfákem do puku na modré čáře, puk se od zadního plexiskla odrazil k Lukáši Endálovi, jejž naprosto senzačně vychytal betony gólman klestil!
     
    26:28
    Hosté jsou dál pod enormním tlakem, nedaří se jim vyhodit.
     
    26:49
    Havlíčkobrodští hokejisté sice několikrát vystřelili z blízkosti modré čáry a okraje kruhů, ale jejich projektily byly nepřesné. Ladislav Hlaveš posunul puk do středního pásma.
     
    27:06
    Havlíčkův Brod už se usadil v útočném pásmu a dál kombinuje na dostřel gólmana Klestila.
     
    27:38
    Jevgenij Kondratěv dostal dobrý pas těsně před bránu a mohl střílet, ale puk si postrčil do strany a z těžké pozice se pokusil obkroužit brankáře Klestila. A skoro to vyšlo, maskovaná opora Tábora znovu zachránila svůj tým na brankové čáře!
     
    27:50
    Kohouti po krátké přetlačované získali puk a vyhodili. Hraje se 5 na 5, jejich oslabení je u konce, Marek Vaniš je zpět na ledě.
     
    28:06
    Sledujeme dlouhý a urputný souboj o puk v rohu havlíčkobrodského pásma.
     
    28:30
    Nakonec ho vyhráli hosté a byla z toho další tutovka! Kotouč se po střele od zadního mantinelu odrazil před bránu poblíž Davida Kozlíka, ale ten ho měl na brusle! K dorážce se dostal Lukáš Endál, ale z pravého kruhu mířil nad břevno!
     
    28:43
    Hosté vyvezli puk dopředu a získali vhazování v útočném pásmu.
     
    28:57
    Znovu se bojuje o černého neposedu v blízkosti rohu brodského pásma, Havlíčkův Brod si dává dobrý pozor, aby nepustil svého soupeře do šance.
     
    29:12
    Tomáš Ludvík přebral nahrávku na pravém křídle, sjel si blíže k bráně a z kruhu vystřelil bekhendem. Jen ale našel lapačku brankáře Klestila.
     
    29:25
    Jihočeši vyvezli kotouč po straně do útočného pásma, ale Havlíčkův Brod vytlačil puk do středního pásma.
     
    29:44
    Tomáš Chlubna z pravého kruhu nabil mezi kruhy Kirillu Vlasovovi, jenž rychle vystřelil příklepem.- Kotouč doplachtil do Klestilovy náruče.
     
    29:48
    Broďáci dál drží puk v útočném pásmu a kombinují za bránou.
     
    30:03
    David Kozlík a Michal Klíma sprintrovali za pukem, přičemž k němu měli zhruba stejně daleko. Sudí ale překvapivě odpískal icing a domácí se zlobí.
     
    30:18
    Bílomodří kombinovali v blízkosti gólmana Nováka, ale přišli o postavení v útočné třetině. Dopustili se totiž přihrávky rukou.
     
    30:37
    Tábor právě vstřelil branku!
    Pozor, v Kotlině máme znovu po nenápadné akci vyrovnáno! Od modré čáry vypálil Martin Havran, brankář Novák vyrazil puk betony jen před sebe a zblízka se prezentoval svižnou dorážkou nad ležící maskovanou oporu Bruslařů ONDŘEJ LIŠKA! Asistence: Martin Havran.
     
    30:55
    Bruslaři se snaží rychle odpovědět. Získali puk ve středním pásmu a hned ho přesunuli do útočné zóny.
     
    31:19
    Kohouti získali puk a posunuli ho do středního pásma, kam si pro něj jede útočník Tomáš Chlubna.
     
    31:38
    Dlouhý a urputný souboj se odehrával v blízkosti hrazení u obou střídaček. Sudí nakonec zadul do své píšťalky a přerušil hru, buly ve středním pásmu.
     
    31:47
    Petr Kuchta se hezky uvolnil na pravé straně, vybruslil si s pukem na holi do kruhu a tvrdou ranou minul bližší tyčku táborské brány.
     
    32:06
    Ondřej Liška má puk na holi a může rozehrát ze zákrytu svého gólmana Klestila.
     
    32:20
    Hosté si nakonec vůbec neporozuměli a přechod do útočné fáze se jim nepovedl. Píská se zakázané uvolnění, buly po pravici táborského brankáře Klestila.
     
    32:30
    Miroslav Třetina s Markem Vanišem bojují o puk v rohu hostujícího pásma.
     
    32:41
    Z tohoto souboje nakonec vyšel vítězně útočník Kohoutů, který rozehrál na své spoluhráče.
     
    32:50
    Domácí hráči vybojovali kotouč v neutrální zóně, ale kus černé gumy opustil po souboji u hrazení hrací plochu. Hra je znovu přerušena.
     
    33:05
    Tomáš Chlubna rozkmital své rychlé nohy, přebruslil protihráče a zblízka se probil ke střele, ale vyprášil jen Klestilovy betony! Útok domácích pokračuje.
     
    33:28
    Havlíčkův Brod dál drží hru v útočné třetině a buší do obranného bloku Kohoutů.
     
    33:51
    To byla obrovská šance!" Brankář Klestil ležel na ledě a už byl překonaný, když z mírného úhlu na pravé straně střílel zřejmě Tomáš Chlubna bekhendem, ale puk chytil na brankové čáře obětavý bek Michal Klíma!
     
    34:10
    Kirill Vlasov získal puk a snažil se nahrát před brankoviště dobře postavenému Igoru Loginovskému, ale ten nedokázal prudký pas trefit!
     
    34:25
    Trest za hákování obdržel Jakub Lacina (HBR).
     
    34:55
    Bruslaři se v pohodě brání, dvakrát vyvezli puk do útočného pásma a puk zatím svému soupeři z jihu Čech v oslabení moc nepůjčují.
     
    35:21
    Hosté se nakonec probili do útočného pásma a kombinují.
     
    35:38
    Hráči bojují o puk v rohu pásma Bruslařů.
     
    35:49
    Luboš Heršálek si srovnal puk na hůl ke střele na modré čáře, ale trefil před sebou jen holenní chrániče Petra Kuchty.
     
    36:09
    A právě Petr Kuchta se protlačil s pukem na holi do území svého soupeře a zkusil hezkou stahovačku mezi nohy obránce, která mu ale nevyšla.
     
    36:28
    Kohouti se vydali rychle vpřed, ale byla z toho jen nepřesná rána z pravého kruhu, jež minula vzdálenější tyčku brankáře Čeňka Nováka.
     
    36:39
    Domácí získali puk ve středním pásmu a ženou se vpřed.
     
    37:05
    Tomáš Chlubna se ocitl v dobré palebné pozici před brankovištěm, ale kus černé gumy srazil za letu do ochranné sítě jeden z hostů.
     
    37:18
    Martin Havran získal puk a nahodil ho podél hrazení do jízdy Stanislavu Polodnovi. Ten k němu měl daleko a tak pomohl s rozehrávkou spoluhráčům Čeněk Novák.
     
    37:22
    Bylo z toho ale jen zakázané uvolnění. Buly proběhne u gólmana Nováka.
     
    37:34
    A situace se opakuje, domácí hokejisté byli opět u nahozeného puku později než táborští obránci a je z toho další zakázané uvolnění.
     
    38:00
    Miroslav Třetina si najel do útočného pásma podél levého mantinelu a vystřelil. Jeho sraženou ránu gólman Klestil dobře viděl a vyrazil ji za bránu.
     
    38:23
    Od modré čáry vypálil obránce David Vala, ale nastřelil jen hruď brankáře Klestila. Domácí jsou vykázáni z útočného pásma pro postavení hráče v brankovišti.
     
    38:40
    Bruslaři mají teď puk častěji na svých holích a snaží se ještě znovu strhnout vedení na svou stranu před druhou přestávkou.
     
    38:57
    Buly proběhne v blízkosti brankáře Nováka, je tady další havlíčkobrodské zakázané uvolnění.
     
    39:11
    Stanislav Polodna nahodil puk do útočného pásma, kde ho chytil Miroslav Třetina. Ten hned přihrál obránci.
     
    39:34
    Miroslav Třetina vypálil z pravé strany a brankář Klestil vyrazil puk těsně před sebe. Lukáš Endál ho z dorážky ale nedopravil do sítě a opět sklízí nadávky táborského kotle.
     
    39:48
    David Kellner vypálil od levého mantinelu, ale kotouč proletěl daleko vedle vzdálenější tyčky. Zřejmě už se do druhé sirény nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Lukáše Endála opět vyprovázejí do kabiny sprostá slova táborských fanoušků. Neslyšel jsem, že by během této série podobně pokřikovali na někoho z tábora soupeře brodští fanoušci...
     
    Havlíčkův Brod se opět ujal v prostřední části vedení, když se po hezké nahrávce Miroslava Třetiny trefil Lukáš Endál, ale Tábor opět vyrovnal, když se prosadil Ondřej Liška. Třetí perioda začne zhruba v 19:44, stav je i nadále nerozhodný – 2:2.
     
    Oba týmy jsou na hrací ploše, můžeme pokračovat!
     
    Během druhé přestávky došlo mezi oběma fanouškovskými tábory k incidentu, nechybí ochranka ani policie.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Bruslaři byli úspěšnější na vhazování ve středovém kruhu, puk drží na holi za brankářem Novákem zkušený obránce Miroslav Duben.
     
    40:21
    Domácí se probili do útočného pásma, ale Jihočeši se dobře brání a nepouštějí soupeře s pukem pryč od hrazení.
     
    40:42
    Hra je nakonec po dlouhém souboji přerušena, buly proběhne po pravé ruce táborského gólmana Klestila.
     
    40:58
    Bruslaři se stále drží v útočném pásmu, ale puk nemají plně pod kontrolou a k ohrožení brankáře Klestila mají daleko.
     
    41:09
    Tábor posunul puk alespoň do neutrální zóny. Puk je ale dál na havlíčkobrodských holích.
     
    41:31
    Havlíčkův Brod už znovu operuje s kotoučem v útočném pásmu, ale stále jeho snažení chybí střelba.
     
    41:55
    Havlíčkobrodská obrana trestuhodně propadla a sám na bránu se z pravého křídla řítil táborský kapitán Jakub Matušík, ale trefil jen Novákovu vyrážečku!
     
    42:31
    Tábor právě vstřelil branku!
    Domácí obrana jako kdyby byla myšlenkami ještě v kabině, podruhé chybovala a tentokrát už to Tábor potrestal, čímž se dostává poprvé v utkání do vedení! Při přečíslení 2 na 1 si narazil DAVID BLAŽEK kotouč s Janem Březinou, srovnal si puk na hůl a nechytatelně vymetl zápěstím pravý horní roh Novákovy svatyně! Asistence: Jan Březina.
     
    42:37
    Havlíčkův Brod vrhl hned po vhazování své síly do útoku, ale nepohlídal si přechod do útočného pásma. Píská se postavení mimo hru.
     
    42:57
    Na hrací ploše chvíli zůstal ležet otřesený brodský kapitán Miroslav Třetina, ale rozhodčí nevylučuje. Puk mají na holích Bruslaři.
     
    43:12
    Tábor teď dobře ubránil svou modrou čáru a posunul hrací předmět směrem do útočného území. Hrají už ale znovu domácí hokejisté.
     
    43:36
    Čárový rozhodčí teď měl co dělat, aby se vyhnul rozjetým Bruslařům, kteří se hnali vpřed. Povedlo se mu to, ale domácím hráčům přechod k brankáři Klestilovi nikoliv.
     
    43:50
    Ani další útok Havlíčkova Brodu nedopadl na úrodnou půdu. Dá se očekávat, že Kohouti budou hlavně pečlivě bránit a číhat na každou šanci k rychlému kontru.
     
    44:29
    Hosté si nekomplikovali život složitou rozehrávkou a vyhodili kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    44:41
    A stejná situace se opakuje. Atmosféra je dál parádní, vhazování proběhne opět v blízkosti táborského gólmana Tomáše Klestila.
     
    44:48
    Hned po vhazování vypálil z levého kruhu Miroslav Třetina, ale jeho prudká střela byla hosty sražena nad bránu do ochranné sítě.
     
    44:58
    Bruslaři dál kombinují v blízkosti soupeřovy brány a hledají si prostor ke střele.
     
    45:14
    Jihočeši znovu raději jen vyhodili na zakázané uvolnění. Jsem moc zvědavý, jestli ještě Havlíčkův Brod dokáže vyrovnat. Má na to spoustu času.
     
    45:14
    Ještě připomenu, že pokud dnes vyhrají hosté z Tábora, budou moci slavit postup do semifinále play-off.
     
    45:42
    Bruslaři sice udrželi puk po dlouhém boji v útočném pásmu, ale nedokázali z toho vytěžit nic nebezpečného. Nahrávka proletěla volným prostorem před gólmanem Klestilem.
     
    45:59
    Havlíčkův Brod dál drží hru na půlce svého soupeře. Nemá na co čekat, pokud chce ještě sérii zdramatizovat, musí za každou cenu vyrovnat.
     
    46:09
    Starší dorostenec David Michálek, který dotáhl svůj tým až do play-off extraligy, dobře zatarasil cestu tělem Radku Seidlovi. Hrát mohou domácí.
     
    46:37
    Havlíčkobrodská družina si proklestila cestičku do útočného území, kde se snaží rychlými nahrávkami rozhýbat blok svého soka.
     
    46:59
    Teď moc nechybělo, a v Kotlině bylo dnes potřetí vyrovnáno! Miroslav Třetina dostal ideální pas před bránu, ale z první trefil jen beton gólmana Klestila!
     
    47:15
    Domácí soubor dál tahá za delší konec pomyslného provazu, brankář Klestil se musí mít společně se svými spoluhráči u své brány neustále na pozoru.
     
    47:25
    Velký tlak Havlíčkova Brodu vyústil v přesilovku. Na lavici hanby sudí Michal Dědek vykázal ke dvěma minutám Martina Havrana (TAB), a to hned na čtyři minuty za zdržování hry a za podražení!
     
    47:25
    Zápas sleduje 1131 fanoušků.
     
    47:25
    Havlíčkův Brod má obrovskou šanci v dlouhé přesilovce vyrovnat. Uvidíme, zda ji využije. Ještě došlo k menší úpravě ledové plochy.
     
    47:39
    Havlíčkův Brod vyhrál vhazování a nahrává si v útočném pásmu.
     
    47:50
    Hosté nakonec vyšťouchali puk ze skrumáže v rohu svého pásma a podél hrazení puk vyhodili až do hájemství brodského brankáře Nováka.
     
    48:06
    Miroslav Duben dostal nahrávku na modrou čáru a přihrál do levého kruhu Jevgeniji Kondratěvovi, jehož tvrdá rána z voleje byla sražena do ochranné sítě.
     
    48:13
    Havlíčkobrodská družina dál kombinuje v útočném pásmu a obléhá brankáře Klestila. "Vyrovnat!", křičí kotel fanoušků domácích.
     
    48:26
    Hosté vyhráli vhazování a posunuli puk až do pásma svého soupeře. Bojovníkům z Kotliny se zatím v přesilovce moc nedaří, Tábor se dobře brání.
     
    48:37
    Hra je znovu přerušena a vhazuje se ve středním pásmu. Z přesilovky domácích zbývají 2 minuty a 48 sekund.
     
    48:50
    Lukáš Endál se svými spoluhráči bojoval, co to šlo, ale Kohouti byli nakonec důraznější a osvobodili se dlouhým vyhozením.
     
    49:18
    Obrovský závar před bránou Tábora po střele Miroslava Dubna od modré čáry! Lukáš Endál s Miroslavem Třetinou se snažili zblízka dorážet, ale bez úspěchu, gólman Klestil se znovu vyznamenal!
     
    49:32
    Kotouč opustil hrací plochu, kotouč znovu vletí zpět do hry z ruky čárového sudího v pásmu Tábora u brankáře Klestila.
     
    49:42
    Od modré čáry tvrdě vypálil David Vala a zblízka se pokoušel vyražený puk od Klestilových betonů dorazit do sítě David Kozlík, ale neúspěšně.
     
    49:46
    Hosté po buly získali puk a vyhodili ho do bezpečí.
     
    49:58
    A opět soubor z Kotliny ztratil puk a hosté vyhodili.
     
    50:14
    Havlíčkův Brod nahodil puk do útočného pásma a bojuje o něj za soupeřovou bránou.
     
    50:30
    Spousta přihrávek a zoufale málo střelby. Tak nějak by se dala pojmenovat přesilovka Havlíčkova brodu, který v početní převaze nemá takový tlak, jaký by si přál.
     
    50:43
    Brankář Klestil chytá dál ve skvělé pohodě. Znovu si poradil s nebezpečnými střelami z bezprostřední blízkosti a dokázal přerušit hru.
    50:43

     
    50:50
    Tábor opět získal kus černé gumy do své moci a odpálil ho k brankáři Novákovi.
     
    51:34
    Tábor právě vstřelil branku!
    Tak tohle je tvrdá rána pro domácí Bruslaře, kteří nejenže nevyužili dlouhou přesilovku 5 na 4, ale navíc jim hosté utekli do dvougólového trháku, který už budou hodně těžko dotahovat! Havlíčkův Brod si nepohlídal MARTINA HAVRANA, který naskočil do hry po dlouhém vyloučení, kterého vyslal do samostatného úniku ideální nahrávkou Jakub Matušík, obránce hostů si sjel až před bránu a zblízka nekompromisní zavěsil pod víko! Asistence: Jakub Matušík.
     
    52:03
    Tábor právě vstřelil branku!
    A než se stihli Bruslaři z tvrdé rány vzpamatovat, inkasují popáté! Pokud se nestane nic nečekaného, Tábor oslaví postup do semifinále play-off! Po pravém křídle pláchl svým strážcům XY, počkal si na pohyb najíždějících spoluhráčů a adresoval před brankoviště přesný pas na hůl PATRIKA ZAYMLA, jenž ranou z voleje našel mezírku mezi betony gólmana Nováka! Asistence: David Blažek, Jan Březina.
     
    52:03
    David Blažek (TAB) je vyloučen na 2 minuty za krosček a Petr Kuchta (HBR) za hrubost.
     
    52:33
    Kohouti jsou při chuti, zatímco Havlíčkův Brod je jako opařený. Dál se hraje v blízkosti gólmana Nováka.
     
    53:00
    Lukáš Endál zavezl puk do útočného pásma a snaží se rychlými pohyby uvolnit.
     
    53:17
    Kohouti získali puk a je vidět, že teď už hrají zezadu na naprostou jistotu. Vyhodili puk do pásma Bruslařů tak, aby nešlo o zakázané uvolnění.
     
    53:37
    Havlíčkobrodští hokejisté nedokázali založit dobrý útok a přišli o puk. Jihočeši v klidu rozehrávají od své brány.
     
    53:55
    Bruslaři se probili ke kotouči a rozehrávají ze svého pásma.
     
    54:15
    A puk je znovu v území Havlíčkova Brodu. Hostující fanoušci už slaví postup, zatímco v táboře domácích je nálada na bodu mrazu.
     
    54:35
    Patrik Zayml se neohroženě vydal do prostoru mezi kruhy a vypadalo to, že byl poslán na led za hranicí pravidel. Rozhodčí ale nevylučuje.
     
    54:52
    Hra je přerušena, vhazovat se bude v pásmu Tábora.
     
    54:59
    Kohouti vyhráli vhazování a vyhodili kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    54:59
    Havlíčkův Brod hraje bez brankáře s šesti hráči v poli!
     
    55:14
    Jihočeši se probili ke kotouči a nahodili ho do útočného pásma.
     
    55:23
    Tábor právě vstřelil branku!
    Pokud měli domácí hráči byť nepatrnou šanci na zdramatizování zápasu, tak teď už je definitivně hotovo! JAN BOHÁČ vybojoval puk, u mantinelu v blízkosti modré čáry Bruslařů si ho srovnal na hůl a neomylně trefil prázdnou bránu soupeře! Bez asistence.
     
    55:49
    Domácí ještě dál bojují, ale o postupu hostů už je rozhodnuto. Zápas už se jen dohrává, i když Bruslaři nechtějí ani za rozhodnutého stavu před svými fanoušky nic vypustit.
     
    56:06
    Brankář Klestil, který dnes chytá opravdu skvěle a hodně si po Kotlině nepovedeném minulém utkání v spravuje chuť, zasáhl proti dobré střele ze strany.
     
    56:22
    Rozhodčí přerušil hru, buly proběhne ve středním pásmu. Fanoušci Tábora vyvolávají jméno střelce páté branky svého týmu, Patrika Zaymla.
     
    56:48
    Jevgenij Kondratěv zavezl puk do blízkosti táborské modré čáry a nahodil kotouč dopředu, ale tam byla jen připravená hůl osamoceného Ladislava Hlaveše.
     
    57:11
    Z táborského kotle se ozývá "Hoši, děkujem!".
     
    57:29
    Bruslaři ještě rozehrávají ze svého pásma, hosté se snaží napadat.
     
    57:50
    Tábor už si komfortní náskok v pohodě hlídá a snaží se, aby soupeři už nedovolil skórovat. Nyní Kohouti vyhodili puk do útočného pásma tak, aby nešlo o icing.
     
    58:12
    Brankář Novák si poradil s ranou z kruhu, kterou chytil do lapačky. Havlíčkobrodští fanoušci jsou rovněž slyšet a sympaticky se loučí se sezonou.
     
    58:19
    Postavení mimo hru Havlíčkova Brodu, buly proběhne ve středním pásmu.
     
    58:39
    Ještě jeden závar před táborskou bránou, ze kterého ale nic nevzešlo.
     
    59:00
    Ladislav Hlaveš vypálil z uctivé vzdálenosti, ale jeho rána byla zblokována. Dopředu se ještě mohou vydat domácí Bruslaři.
     
    59:15
    Miroslav Třetina ještě ujel do úniku, ale kotouč nedokázal přes betony gólmana Klestila napasovat do sítě.
     
    59:38
    Puk v brodském pásmu na holích domácích.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec, Tábor díky třetí třetině, v níž se trefili David Blažek, Martin Havran, Patrik Zayml a Jan Boháč, slaví důležité vítězství 6:2 a slaví postup do semifinále play-off. Havlíčkův Brod se nemá vůbec za co stydět, svého soupeře hodně potrápil a celou sezonu zvládl velmi dobře, za což si zaslouží velkou pochvalu! Ode mě je to pro dnešek z Kotliny vše, za děkovačky obou týmů se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek dne. Na shledanou" (20:27:37)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 2. Kozlík (Kuchta, Lacina), 22. Endál (Třetina) – 9. Polodna (Boháč, Havran), 31. Liška (Havran), 43. Blažek (Březina), 52. Havran (Matušík), 53. Zayml (Blažek, Březina), 56. Boháč


    BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Zvolánek) – Kořínek, Lacina, Duben "A", Vala, Loginovskij, Kolda, Kopic – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kuchta, Kozlík, Beneš – Kondratěv, Vlasov, Chlubna – Hlídek, Cejpek, Ludvík, Michálek
    HC Tábor: Klestil (D. Novák) – Hlaveš, Havran, Kolomý, Klíma, Heršálek "A", Dvořák, Liška – Vaniš, Boháč, Polodna – Kellner, Matušík "C", Seidl – Blažek, Zayml, Březina – Pechánek, Dudák

    Rozhodčí: Michal Dědek – Pavel Lainka, David Otáhal

    Diváci: 1131
    Havlíčkův Brod 1 3 Tábor
    #1 Čtvrtek 03.03.2016 • 18:00
    Tábor - Havlíčkův Brod 4:3 po s.n. (2:1)
    #2 Sobota 05.03.2016 • 17:00
    Havlíčkův Brod - Tábor 8:1
    #3 Pondělí 07.03.2016 • 18:00
    Tábor - Havlíčkův Brod 6:3
    #4 Středa 09.03.2016 • 18:00
    Havlíčkův Brod - Tábor 2:6
    bahis siteleri