Utrecht – Den Haag 2:2 (kon.) | Heracles – Cambuur 3:1 (kon.) | Arnhem – Feyenoord 0:2 (kon.)
Ajax – Nijmegen 2:2 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
2:2 (1:1)
NEC Nijmegen
Neděle 13.03.2016, 16:45 • Amsterdam ArenA, Amsterdam • Nizozemská Eredivisie • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Ajax Amsterdam nevyužil možnost dostat se na první místo tabulky a v domácím prostředí pouze remízoval s Nijmegenem EC 2:2!

    Favorizovaný Ajax vstoupil do dnešního utkání aktivně, a již v šestnácté minutě se dočkal vedoucí branky! Po krásném obloučku se trefil Arkadiusz Milik! Nijmegen však přispěchal s velmi rychlou odpovědí. O tři minuty později se prezentoval krásnou střelou Navarone Foor. V závěru poločasu mohl Ajaxu vrátit vedení Schøne, avšak jeho střela mířila nad branku!

    Hned na začátku druhého poločasu se prosadil Arkadiusz Milik, a už to vypadalo, že si Ajax své vítězství pohlídá! Nijmegen byl však také rovněž aktivní, a v závěru dokázal srovnat zásluhou přesné hlavička Christiana Santose! Nijmegen se tak může radovat ze zisku důležitého bodu!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se budu těšit brzy nashledanou! (18:38:51)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Následného rohového kopu se ujal Nemanja Gudelj, jehož centr však nebyl příliš povedený, a obrnaa Nijmegenu situaci zvládla!
     
    90+1
    V první nastavené minutě zahrozil Viktor Fischer, který nebezpečně vystřelil z hranice pokutového území. Jeho ránu však dokázal Jones vyrazit!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkme tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    89
    Davy Klaassen dostal míč na pravou stranu, kam si nabíhal Arkadiusz Milik. Polský útočník si to následně namířil do pokutového území, kde spadl po souboji s Dumićem, avšak penalta se pískat nebude!
     
    88
    Tak, Nijmegen měl v závěru šanci, ze které mohl skóre dnešního zápasu otočit! Na hranici vápna se uvolnil Sleegers, jehož následná střela mířila na vzdálenější tyč, avšak Cillessen zasáhl!
     
    87
    Van der Hoorn skutečně Santose zasáhl, nicméně se nejednalo o nic hrozného. Hostující forvard splnil úkol, a nějaký ten čas ušetřil!
     
    86
    Nijmegen následně rozehrál, a Grot se pokoušel najít na levém křídle Christiana Santose. Tomu se nepodařilo míč zpracovat, a souboj s van der Hoornem prohrál. Domácí stoper se následně po střelci vyrovnávací branky ohnal, a Santos zůstává ležet na zemi!
     
    85
    Ajax se přesunul postupnou kombinací na polovinu svého soupeře. Na levé straně operoval s míčem obránce Woudenberg, kterého dohrál Gudelj, a hra je přerušena!
     
    84
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Amin Younes, přichází Viktor Fischer.
     
    84
    Domácí Ajax je teď hodně zaskočený, neboť inkasoval necelých devět minut před koncem základní hrací doby, a příliš času na odpověď již domácí celek nemá!
    82. Christian SANTOS - 2:2
     
    82
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    Z následného protiútoku se Nijmegen prosazuje, a přibližuje se zisku bodu ze hřiště slavného Ajaxu! Celou akci táhl po pravé straně obránce Kane, který našel ve vápně CHRISTIANA SANTOSE, který se dostal před van der Hoorna, a přesnou hlavičkou překonal Cillessena!
     
    81
    Domácí celek kombinoval na vlastní polovině. Následně se Veltman pokoušel uvolnit na pravém křídle El Ghaziho, avšak ten se k míči neprodral!
     
    80
    Střídání v týmu Nijmegen EC: ze hřiště odchází Marcel Appiah, přichází Jay-Roy Jornell Grot.
     
    79
    Domácím nevyšel postupný útok, a tak šel do protiútoku Nijmegen. Před vápnem však ztratil míč Foor, který i následně fauloval Dijkse! Domácí obránce navíc zůstává ležet na trávníku, a bude muset být ošetřen!
     
    78
    Aktivní Ajax vybojoval opět rohový kop, kterého se zhostil Gudelj. Jeho centr však nebyl příliš nebezpečný! Následně vrátil míč do vápna Klaassen, jehož centr musel vyboxovat Jones!

    Jan Havlovic

    Branky: 16. Milik, 51. Milik – 19. Foor, 82. Santos


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 9:4. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:8.
    Ajax Amsterdam: Cillessen – Veltman, van der Hoorn, Viergever, Dijks – Bazoer, Klaassen, Gudelj – Schøne (73. El Ghazi), Milik, Younes (84. Fischer).
    Náhradníci: Boer – van Rhijn, Fischer, Sinkgraven, El Ghazi, Serero, van de Beek.

    NEC Nijmegen: Jones – Kane, van Eijden, Dumić, Woudenberg – M. Appiah (80. Jornell Grot), Sleegers, Breinburg – Foor, Santos, Limbombe.
    Náhradníci: van Duin – Golla, Roman, Bikel, Ritzmaier, Jornell Grot, Leiwakabessy.

    Rozhodčí: Pol van Boekel – Siebert, Jansen (vš. Nizozemsko)
    bahis siteleri