Utrecht – Den Haag 2:2 (kon.) | Heracles – Cambuur 3:1 (kon.) | Arnhem – Feyenoord 0:2 (kon.)
Ajax – Nijmegen 2:2 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
2:2 (1:1)
NEC Nijmegen
Neděle 13.03.2016, 16:45 • Amsterdam ArenA, Amsterdam • Nizozemská Eredivisie • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    V první nastavené minutě zahrozil Viktor Fischer, který nebezpečně vystřelil z hranice pokutového území. Jeho ránu však dokázal Jones vyrazit!
     
    88
    Tak, Nijmegen měl v závěru šanci, ze které mohl skóre dnešního zápasu otočit! Na hranici vápna se uvolnil Sleegers, jehož následná střela mířila na vzdálenější tyč, avšak Cillessen zasáhl!
     
    84
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Amin Younes, přichází Viktor Fischer.
    82. Christian SANTOS - 2:2
     
    82
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    Z následného protiútoku se Nijmegen prosazuje, a přibližuje se zisku bodu ze hřiště slavného Ajaxu! Celou akci táhl po pravé straně obránce Kane, který našel ve vápně CHRISTIANA SANTOSE, který se dostal před van der Hoorna, a přesnou hlavičkou překonal Cillessena!
     
    80
    Střídání v týmu Nijmegen EC: ze hřiště odchází Marcel Appiah, přichází Jay-Roy Jornell Grot.
     
    73
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Lasse Schøne, přichází Anwar El Ghazi.
    65. Milikovu střelu vyrazil Jones!
     
    65
    Arkadiusz Milik měl na noze hattrick! Polský kanonýr dostal přihrávku na hranici vápna, odkud vyslal přízemní střelu na vzdálenější tyč. Jones však dokázal míč vyrazit na roh!
     
    60
    Bazoer je v dnešním zápase hodně vidět, a byl vidět i v zatím poslední akci domácího celku. Bazoer si narazil míč s Klaassenem, a rázem se nacházel ve vápně. Jeho rána mířící na přední tyč však skončila v boční síti!
    51. Arkadiusz MILIK - 2:1
     
    51
    Ajax právě vstřelil branku!
    A domácí celek se dostává na začátku druhého poločasu do vedení! Za současného stavu se navíc Ajax dostane do čela tabulky! Nijmegen chyboval na útočné polovině, a Ajax šel do protiútoku. Lví podíl na brance má Younes, který se krásně uvolnil v levé části vápna, a následným stříleným centrem našel ARKADIUSZE MILIKA, který dopravil míč do sítě!
     
    47
    Ajax vstoupil do druhého poločasu velmi aktivně, a hned si vybojoval velkou šanci! Z levé strany odcentroval Dijsk, jehož centr lehce tečoval Milik, avšak Jones míč vyrazil na roh!
    44. Velká šance Schøneho
     
    44
    V závěru poločasu přišla velká šance Ajaxu! Younes se dokázal na levé straně uvolnit, dostal se přes van Eijdena, a následně našel ve vápně Lasse Schøne, jehož střela však mířila vysoko nad!
    19. Navarone FOOR - 1:1
     
    19
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    Ale pozor! Nijmegen o tři minuty později srovnává stav na 1:1! Na pravé straně operoval s míčem Kane, který následnou přihrávkou našel volného NAVARONE FOORA, který udělal kličku do středu, a poslal míč přesně k tyči do protipohybu Cillessena!
    16. Arkadiusz MILIK - 1:0
     
    16
    Ajax právě vstřelil branku!
    Ale teď už se domácí celek dostává zcela zaslouženě do vedení! Ve středu hřiště chyboval Santos, kterého dokázal obrat o míč skvěle napadající Gudelj. Následně se míč odrazil do míst, kde se nacházel ARKADIUSZ MILIK, jehož úvodní střela byla zablokovaná. Následně polský útočník předvedl krásný lob, kterým dostal míč do sítě!
     
    14
    Aktuálně druhý celek nizozemské ligy zatím potvrzuje svou roli favorita, a teď se také dostal k první velké šanci zápasu! Schöne předvedl na hranici vápna krásnou patičku, kterou uvolnil Klaassena. Domácí kapitán však Jonese nepřekonal!

    Jan Havlovic

    Branky: 16. Milik, 51. Milik – 19. Foor, 82. Santos


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 9:4. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:8.
    Ajax Amsterdam: Cillessen – Veltman, van der Hoorn, Viergever, Dijks – Bazoer, Klaassen, Gudelj – Schøne (73. El Ghazi), Milik, Younes (84. Fischer).
    Náhradníci: Boer – van Rhijn, Fischer, Sinkgraven, El Ghazi, Serero, van de Beek.

    NEC Nijmegen: Jones – Kane, van Eijden, Dumić, Woudenberg – M. Appiah (80. Jornell Grot), Sleegers, Breinburg – Foor, Santos, Limbombe.
    Náhradníci: van Duin – Golla, Roman, Bikel, Ritzmaier, Jornell Grot, Leiwakabessy.

    Rozhodčí: Pol van Boekel – Siebert, Jansen (vš. Nizozemsko)
    bahis siteleri