Utrecht – Den Haag 2:2 (kon.) | Heracles – Cambuur 3:1 (kon.) | Arnhem – Feyenoord 0:2 (kon.)
Ajax – Nijmegen 2:2 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
2:2 (1:1)
NEC Nijmegen
Neděle 13.03.2016, 16:45 • Amsterdam ArenA, Amsterdam • Nizozemská Eredivisie • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    NIJMEGEN EC
    Nijmegen v minulé sezoně působil ve druhé nejvyšší nizozemské lize, a je vidět, že se tento klub už o patro níže vracet nechce! NEC se momentálně nachází na krásné sedmé pozici se ziskem 39 bodů, nicméně dnes se příliš neočekává, že by tento klub mohl své bodové konto o nějaký ten bodík obohatit ...

    V posledních zápasech bojují svěřenci trenéra Fabera s poklesem formy. V předposledním zápase se NEC představilo na hřišti Excelsioru, který bojuje o záchranu. O výhře Excelsioru rozhodl dvěma brankami van Weert. V posledním zápase už se však Nijmegen radoval z tříbodové výhry. O jedinou branku zápasu s Heraclesem se postaral nejlepší střelec týmu Christian Santos, pro kterého to byla čtrnáctá branka v sezoně!
     
    AJAX AMSTERDAM
    Vedení nejúspěšnějšího nizozemského klubu posledních let může být s působením v domácí Eredvisie v letošní sezoně spokojeno. Ajax se momentálně nachází na druhé příčce ligové tabulky se ziskem 64 bodů, a závěr ligy slibuje pořádně napínavý souboj s vedoucím PSV, které má jednobodový náskok. Celku z hlavního města se však v letošní sezoně příliš nedařilo v pohárové Evropě, kde Ajax skončil v EL už v základní skupině ...

    Ajax si v domácí lize se svými soupeři hraje, a již pět zápasů nepoznal hořkost porážky! V posledních zápasech navíc svěřenci trenéra de Boera střílejí poměrně hodně branek! Excelsior 3:0, v zápase s AZ 4:1, a v posledním ligovém zápase se Ajax radoval z výhry 4:0 nad Willemem! Velkou zásluhu na tom má polský střelec Arkadiusz Milik, který nastřílel již celkem čtrnáct branek! Hned za ním je dvojice Klaassen (11) – El-Ghazi (10).
     
    Příjemné nedělní odpoledne všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Nizozemská Eredivisie má dnes na programu své zápasy 27. kola. My se společně zaměříme na poslední souboj dnešního dne, ve kterém se střetne Ajax Amsterdam s Nijmegenem EC. Úvodní výkop je naplánován v 16:45, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    Ajax Amsterdam: Cillessen – Veltman, van der Hoorn, Viergever, Dijks – Bazoer, Klaassen, Gudelj – Schøne, Milik, Younes.
    Náhradníci: Boer – van Rhijn, Fischer, Sinkgraven, El Ghazi, Serero, van de Beek.

    Nijmegen EC: Jones – Kane, van Eijden, Dumić, Woudenberg – M. Appiah, Sleegers, Breinburg – Foor, Santos, Limbombe.
    Náhradníci: van Duin – Golla, Roman, Bikel, Ritzmaier, Jornell Grot, Leiwakabessy.

    Rozhodčí: Pol van Boekel – Siebert, Jansen (vš. Nizozemsko).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy jsou již na trávníku zaplněné Amsterdam Areny, a za malou chvilku začínáme!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Pol van Boekel právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop dnešního zápasu měli k dispozici hráči Nijmegenu, kteří zatím kombinují na vlastní polovině.
     
    3
    Domácí celek potvrzuje roli papírového favorita, a zatím má více ze hry. Do střelecké pozice se však zatím Ajax nedostal!
     
    5
    Nemanja Gudelj se pokoušel najít dlouhým pasem na levé straně Klaassena. Domácí kapitán nakonec míč stihl, nicméně má proti sobě obránce van Eijdena.
     
    6
    Klaassen následně dostal míč na Younese, který si udělal prostor na hranici vápna, a vystřelil. Jeho rána však mířila nad branku!
     
    9
    Domácí Ajax dlouho obléhal vápno svého soupeře, nicméně do zakončení se dostat nedokázal.
     
    10
    Hostující brankář Jones se pokoušel dlouhým nákopem najít na útočné polovině Santose, avšak ten zaspal při náběhu!
     
    12
    Stoper van der Hoorn roztáhl hru na levou stranu, kde se nacházel Younes. Německý křídelník pohotově hledal na hrotu Milika, avšak polský záložník míč na hrací ploše nestihl.
     
    14
    Aktuálně druhý celek nizozemské ligy zatím potvrzuje svou roli favorita, a teď se také dostal k první velké šanci zápasu! Schöne předvedl na hranici vápna krásnou patičku, kterou uvolnil Klaassena. Domácí kapitán však Jonese nepřekonal!
     
    15
    Jones následně vykopával, nicméně odkop od branky nebyl přesný. Míč zpracoval na vlastní polovině van der Hoorn, a Ajax opět kombinuje!
     
    16
    Ajax právě vstřelil branku!
    Ale teď už se domácí celek dostává zcela zaslouženě do vedení! Ve středu hřiště chyboval Santos, kterého dokázal obrat o míč skvěle napadající Gudelj. Následně se míč odrazil do míst, kde se nacházel ARKADIUSZ MILIK, jehož úvodní střela byla zablokovaná. Následně polský útočník předvedl krásný lob, kterým dostal míč do sítě!
    16. Arkadiusz MILIK - 1:0
     
    18
    Amsterdam i nadále pokračuje v aktivním výkonu! V případě dnešního vítězství se navíc Ajax může dostat do čela tabulky!
     
    19
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    Ale pozor! Nijmegen o tři minuty později srovnává stav na 1:1! Na pravé straně operoval s míčem Kane, který následnou přihrávkou našel volného NAVARONE FOORA, který udělal kličku do středu, a poslal míč přesně k tyči do protipohybu Cillessena!
    19. Navarone FOOR - 1:1
     
    21
    Younes se pokoušel uvolnit na levém křídle, nicméně nedokázal přejít přes obránce Woudenberga. Ten se následně zkoušel dostat vpřed, avšak Dijks raději poslal míč do autu.
     
    23
    Lasse Schøne se dokázal uvolnit na levém křídle, kde efektivní kličkou přešel přes van Eijdena. Následně však narazil v souboji s Appiahem, který ho poslal ostrým skluzem k zemi.
     
    24
    Ajax následně zahrával nebezpečnou standardní situaci, které se ujal Klaassen. Domácí kapitán hledal ve vápně Viergevera, avšak ten se k hlavičce nedokázal protlačit!
     
    26
    Ajax postupoval do zajímavého protitúoku, a dostal se do kombinace před vápnem. Následně se dostal ke střele Bazoer, který však trefil ruku Dumiće, a bude z toho zajímavá standardní situace!
     
    28
    Této standardní situace se nakonec ujal Nemanja Gudelj, kterému se však obstřel zdi nepovedl, a střelu srbského reprezentanta zablokovala zeď!
     
    29
    Nijmegen opět chyboval při rozehrávce, a nepřesnou přihrávku Dumiće zachytil ve středu hřiště Gudelj. Jeho následná přihrávka našla Milika, avšak jeho střela mířila vysoko nad branku!
     
    30
    Dlouhý odkop brankáře Jonese našel na útočné polovině Santose, který dokázal zpracovat míč pro Foora. Ten však následně o míč přišel, a dopředu míří Ajax.
    Pohled do velmi pěkně vybavené šatny domácího celku

     
    32
    Nijmegen se nyní dostává po delší době k postupné kombinaci na vlastní polovině. Ajax se však snaží napadat, tudíž je otázka, jak dlouho Nijmegen míč udrží.
     
    33
    Dumićův centr našel na pravé straně Foora, který si míč ideálně zpracoval, a nebezpečně odcentroval. Cillessen však šel ven z branky, a dokázal míč vyboxovat!
     
    34
    Domácí celek se dokázal usadit na útočné polovině, a z pravé strany vyslal centr do vápna Veltman. Obránce van Eijden raději míč odvrátil na rohový kop!
     
    35
    Následného rohového kopu se ujal Lasse Schøne, jehož centr našel před brankou van der Hoorna. Nizozemský stoper však míč těsně líznul, a ten letěl mimo branku!
     
    36
    Amsterdamský celek pokračuje v aktivním výkonu na útočné polovině, nicméně v posledních minutách se nemůže dostat pořádně do zakončení, a brankář Jones toho dnes příliš řešit nemusel.
     
    37
    Nemanja Gudelj šel ve středu hřiště do vzdušného souboje s Santosem, a byl faulovaný. Ajax tak bude rozehrávat ze středu hřiště!
    Nástup obou týmů do zaplněné Amsterdam Arény

     
    38
    Po souboji Cillessenba se Santosem Nijmegen vybojoval rohový kop. Toho se ujal Navarone Foor, jehož centr však nebyl příliš povedený, a obrana Ajaxu míč odhlavičkovala.
     
    39
    Nijmegen se následně dokázal dostat k míči, a momentálně kombinuje na útočné polovině. Ajax je však skvěle postavený, a nedává svému soupeři příliš možnosti, jak projít do vápna.
     
    40
    Ajax táhl svou akci přes pravou stranu, odkud odcentroval Schøne. Jeho centr byl sražený, a byl z toho rohový kop. Dánský záložník se ujal i rozehrávky rohu, avšak jeho centr byl odvrácen.
     
    41
    Nijmegen následně postupoval na útočnou polovinu, a celou akci táhl po pravé straně Limbombe. Hostující forvard si následně udělal prostor, a vystřelil, avšak jeho rána mířila mimo branku.
     
    42
    Bazoer si narazil sympaticky s Milikem na hranici vápna, a následně chtěl odcentroval z levé části vápna. Domácímu záložníkovi však centr nesedl, a míč skončil v zámezí.
     
    44
    V závěru poločasu přišla velká šance Ajaxu! Younes se dokázal na levé straně uvolnit, dostal se přes van Eijdena, a následně našel ve vápně Lasse Schøne, jehož střela však mířila vysoko nad!
    44. Velká šance Schøneho
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Favorizovaný Ajax vstoupil do dnešního utkání aktivně, a již v šestnácté minutě se dočkal vedoucí branky! Po krásném obloučku se trefil Arkadiusz Milik! Nijmegen však přispěchal s velmi rychlou odpovědí. O tři minuty později se prezentoval krásnou střelou Navarone Foor. V závěru poločasu mohl Ajaxu vrátit vedení Schøne, avšak jeho střela mířila nad branku!

    Druhý poločas začne přibližně v 17:47!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ajax vstoupil do druhého poločasu velmi aktivně, a hned si vybojoval velkou šanci! Z levé strany odcentroval Dijsk, jehož centr lehce tečoval Milik, avšak Jones míč vyrazil na roh!
     
    48
    Následného rohového kopu se ujal Lasse Schøne, jehož centr se snášel do středu vápna. V tomto prostoru se však nacházel pouze Jones, který míč vyboxoval do bezpečí!
     
    49
    Arkadiusz Milik ztratil míč na levé straně, a pokoušel se ho bleskově vybojovat zpět. Polský záložník to však přehnal s aktivitou, a fauloval Sleegerse.
     
    50
    Nijmegen se prokombinoval do blízkosti pokutového území, a z pravé strany nebezpečně odcentroval Appiah. Obrana Ajaxu však nakonec dokázala míč odhlavičkovat.
     
    51
    Ajax právě vstřelil branku!
    A domácí celek se dostává na začátku druhého poločasu do vedení! Za současného stavu se navíc Ajax dostane do čela tabulky! Nijmegen chyboval na útočné polovině, a Ajax šel do protiútoku. Lví podíl na brance má Younes, který se krásně uvolnil v levé části vápna, a následným stříleným centrem našel ARKADIUSZE MILIKA, který dopravil míč do sítě!
    51. Arkadiusz MILIK - 2:1
     
    54
    Younes skvěle napadal na útočné polovině, nicméně míč dokázal vybojovat až Klaassen, který našel ve středu hřiště Bazoera. Domácí záložník se krásně obtočil kolem protihráče, avšak jeho následná rána mířila nad branku!
    54. Krásna klička Bazoera
     
    55
    Limbombe se uvolnil na levé straně, nicméně raději poslal míč do středu pro Foora. Střelec vyrovnávací branky našel lépe postaveného Appiaha, jehož ránu však zablokoval Dijks!
     
    57
    Younes se uvolnil ve středu hřiště, a následně si chtěl narazit míč s Gudeljem. Následná přihrávka srbského záložníka však neprošla, a u míče je Nijmegen.
     
    59
    Hostující celek se pomalou kombinací přesunul na útočnou polovinu. Breinburg se pokoušel zrychlit hru křížným pasem na Foora, ten byl však obsazený!
     
    60
    Bazoer je v dnešním zápase hodně vidět, a byl vidět i v zatím poslední akci domácího celku. Bazoer si narazil míč s Klaassenem, a rázem se nacházel ve vápně. Jeho rána mířící na přední tyč však skončila v boční síti!
    Radost domácích hráčů po úvodní brance dnešního utkání

     
    62
    Davy Klaassen se pokoušel ve středu hřiště dostat k míči, nicméně ve vzdušném souboji uspěl Sleegers, a dopředu míří hostující Nijmegen.
     
    63
    Hostující stoper Dumić posílal dlouhý nákop na útočnou polovinu, kterým hledal Breinburga. Záložník Nijmegenu se však nedokázal dostat přes Viergevera.
     
    65
    Arkadiusz Milik měl na noze hattrick! Polský kanonýr dostal přihrávku na hranici vápna, odkud vyslal přízemní střelu na vzdálenější tyč. Jones však dokázal míč vyrazit na roh!
    65. Milikovu střelu vyrazil Jones!
     
    66
    Následného rohového kopu se ujal Lasse Schøne, jehož centr však nepatřil k těm povedeným, a obrana Nijmegenu dokázala v pohodě míč odhlavičkovat.
     
    67
    Ajax pokračuje v aktivním výkonu, avšak stále vede pouze jednobrankovým rozdílem. Momentálně domácí celek kombinuje na polovině hřiště!
     
    68
    Arkadiusz Milik narazil míč ve středu hřiště do běhu pro Klaassena, avšak tomu se nepodařilo pořádně zpracovat míč, a ten skončil u hostujícího brankáře!
     
    69
    Limbombe se dokázal uvolnit v levé části vápna, a postupoval před branku. Veltman šel do velmi riskantního skluzu, který nakonec končí pouze rohovým kopem!
     
    70
    Exekuce následného rohového kopu se ujal Limbombe, jehož centr však obrana Ajaxu v pohodě odvrátila. Následně postupoval do protiútoku Milik, nicméně toho si pohlídal van Eijden.
     
    71
    Nijmegen následně vybojoval další rohový kop, kterého se ujal znovu Limbombe. Jeho centr doskákal na přední tyč, kde se nacházel van der Hoorn, a ten míč odhlavičkoval!
     
    73
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Lasse Schøne, přichází Anwar El Ghazi.
     
    74
    Nijmegen kombinoval na levé straně, nicméně v tomto prostoru následně ztratil míč Appiah. Ajax se dostal k míči, a směřuje vpřed!
     
    75
    Domácí celek vybojoval další rohový kop, kterého se ujal Klaassen. Jeho centr však zalétl přímo do rukavic brankáře Jonese, který pohotově rozehrál, a hledal na hrotu Santose, ten se však k míči nedostal.
     
    76
    Ajax stupňuje svůj tlak, a po povedené akci Klaassena domácí tým vybojoval další rohový kop. Ten rozehrál Gudelj, jehož centr však skončil opět v rukavicích brankáře Jonese!
     
    78
    Aktivní Ajax vybojoval opět rohový kop, kterého se zhostil Gudelj. Jeho centr však nebyl příliš nebezpečný! Následně vrátil míč do vápna Klaassen, jehož centr musel vyboxovat Jones!
     
    79
    Domácím nevyšel postupný útok, a tak šel do protiútoku Nijmegen. Před vápnem však ztratil míč Foor, který i následně fauloval Dijkse! Domácí obránce navíc zůstává ležet na trávníku, a bude muset být ošetřen!
     
    80
    Střídání v týmu Nijmegen EC: ze hřiště odchází Marcel Appiah, přichází Jay-Roy Jornell Grot.
     
    81
    Domácí celek kombinoval na vlastní polovině. Následně se Veltman pokoušel uvolnit na pravém křídle El Ghaziho, avšak ten se k míči neprodral!
     
    82
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    Z následného protiútoku se Nijmegen prosazuje, a přibližuje se zisku bodu ze hřiště slavného Ajaxu! Celou akci táhl po pravé straně obránce Kane, který našel ve vápně CHRISTIANA SANTOSE, který se dostal před van der Hoorna, a přesnou hlavičkou překonal Cillessena!
    82. Christian SANTOS - 2:2
     
    84
    Domácí Ajax je teď hodně zaskočený, neboť inkasoval necelých devět minut před koncem základní hrací doby, a příliš času na odpověď již domácí celek nemá!
     
    84
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Amin Younes, přichází Viktor Fischer.
     
    85
    Ajax se přesunul postupnou kombinací na polovinu svého soupeře. Na levé straně operoval s míčem obránce Woudenberg, kterého dohrál Gudelj, a hra je přerušena!
     
    86
    Nijmegen následně rozehrál, a Grot se pokoušel najít na levém křídle Christiana Santose. Tomu se nepodařilo míč zpracovat, a souboj s van der Hoornem prohrál. Domácí stoper se následně po střelci vyrovnávací branky ohnal, a Santos zůstává ležet na zemi!
     
    87
    Van der Hoorn skutečně Santose zasáhl, nicméně se nejednalo o nic hrozného. Hostující forvard splnil úkol, a nějaký ten čas ušetřil!
     
    88
    Tak, Nijmegen měl v závěru šanci, ze které mohl skóre dnešního zápasu otočit! Na hranici vápna se uvolnil Sleegers, jehož následná střela mířila na vzdálenější tyč, avšak Cillessen zasáhl!
     
    89
    Davy Klaassen dostal míč na pravou stranu, kam si nabíhal Arkadiusz Milik. Polský útočník si to následně namířil do pokutového území, kde spadl po souboji s Dumićem, avšak penalta se pískat nebude!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkme tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+1
    V první nastavené minutě zahrozil Viktor Fischer, který nebezpečně vystřelil z hranice pokutového území. Jeho ránu však dokázal Jones vyrazit!
     
    90+2
    Následného rohového kopu se ujal Nemanja Gudelj, jehož centr však nebyl příliš povedený, a obrnaa Nijmegenu situaci zvládla!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce! Ajax Amsterdam nevyužil možnost dostat se na první místo tabulky a v domácím prostředí pouze remízoval s Nijmegenem EC 2:2!

    Favorizovaný Ajax vstoupil do dnešního utkání aktivně, a již v šestnácté minutě se dočkal vedoucí branky! Po krásném obloučku se trefil Arkadiusz Milik! Nijmegen však přispěchal s velmi rychlou odpovědí. O tři minuty později se prezentoval krásnou střelou Navarone Foor. V závěru poločasu mohl Ajaxu vrátit vedení Schøne, avšak jeho střela mířila nad branku!

    Hned na začátku druhého poločasu se prosadil Arkadiusz Milik, a už to vypadalo, že si Ajax své vítězství pohlídá! Nijmegen byl však také rovněž aktivní, a v závěru dokázal srovnat zásluhou přesné hlavička Christiana Santose! Nijmegen se tak může radovat ze zisku důležitého bodu!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se budu těšit brzy nashledanou! (18:38:51)

    Jan Havlovic

    Branky: 16. Milik, 51. Milik – 19. Foor, 82. Santos


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 9:4. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:8.
    Ajax Amsterdam: Cillessen – Veltman, van der Hoorn, Viergever, Dijks – Bazoer, Klaassen, Gudelj – Schøne (73. El Ghazi), Milik, Younes (84. Fischer).
    Náhradníci: Boer – van Rhijn, Fischer, Sinkgraven, El Ghazi, Serero, van de Beek.

    NEC Nijmegen: Jones – Kane, van Eijden, Dumić, Woudenberg – M. Appiah (80. Jornell Grot), Sleegers, Breinburg – Foor, Santos, Limbombe.
    Náhradníci: van Duin – Golla, Roman, Bikel, Ritzmaier, Jornell Grot, Leiwakabessy.

    Rozhodčí: Pol van Boekel – Siebert, Jansen (vš. Nizozemsko)
    bahis siteleri