Martin – Košice 2:3 (po pr.) | Žilina – Nitra 3:5 (kon.)
konec
MsHK Žilina
3:5 (1:1, 1:3, 1:1) Stav série: 0:3
HK Nitra
sk Úterý 15.03.2016, 17:00Tipsport Liga (SR) play-off • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní Slovnaft play-off. Štvrťfinále pokračuje tretími zápasmi prvých dvoch dvojíc, medzi ktorými sa odohrá aj duel v Žiline.

    V sérii hranej na štyri triumfy vedie Nitra už 2:0. Favorizovaní hráči zvládli prvé dva zápasy na domácom klzisku, aj keď pomerne tesným rozdielom. Prvý duel rozhodli Nitrania až 4:3 po predĺžení (o góly sa na domácej strane postupne postarali König, Slovák, Milam a Henrich Ručkay, zo strany hostí skóroval trikrát iba Robert Huna). Druhý zápas Nitra vyhrala pomerom 2:0, o góly sa postarali Blackwater a Štefanka.

    Už v prvých dvoch stretnutiach ale Žilina ukázala, že nebude takým jednoduchým súperom, ako si možno Nitrania mysleli. Celok zo severu Slovenska je tak jasným dôkazom toho, že play-off favorita nemá. Navyše, Žilina je pred domácimi tribúnami veľmi silná. MsHK DOXXbet tak bude chcieť dokázať, že dokáže poraziť aj 2. celok po dlhodobej časti Tipsport ligy.
     
    Úvodné zostavy:

    MsHK DOXXbet Žilina: Tomek – Zaťko, Brejčák, Kurali, Ťavoda, Makovský, Leško, Švec, Mendrej – Novotný, Ró. Huna, Konečný – Stupka, Škoda, Handlovský – Drevenák, Ježek, Valášek – Ondruš, Rehák, Rogoň

    HK Nitra: Valent – Ordzovenský, Milam, Mezei, Podhradský, Milo, Baker, Kuzma, König – Blackwater, Slovák, Laliberté – Kutálek, Beca, H. Ručkay – Pupák, Štefanka, Macík – Piačka, Bene, Bajtek

    Rozhodca: Jonák, Orolín – Gajan, Smrek.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Úvodné buly bolo vhodené,. Puku sa okamžite zmocnila Nitra, ktorá sa z vlastných obranných radov pokúsi o rýchly prechod až do útočnej tretiny.
     
    00:45
    Ani jeden z celkov napokon smerom dopredu nijako špeciálne nepostúpil. Sledovali sme množstvo nepresností z oboch strán, ktoré v úvode zápasu brzdia tempo hry.
     
    01:29
    Žilina sa teraz dostávala do zaujímavej šance, Nitra v tejto chvíli zabudla na útočníkov domácich, po nahodení Stupku sa ešte k puku dostával Ježek, ktorý bol pri zakončení faulovaný.
     
    01:29
    Beca (NIT) – 2 minúty – napadnutie.
     
    02:10
    Nitra sa do tejto chvíle dobre bráni, puk niekoľkokrát poslal von zo svojej obrannej tretine a nazbierala tak cenné sekundy.
     
    03:00
    Žilina dala gól!
    To už ale neplatí, Žilina vedie 1:0! ŠTĚPÁN NOVOTNÝ stál teraz za kruhmi na vhadzovanie úplne sám, preto neváhal a oprel sa do puku, ktorý napokon prepadol do siete. Asistencie: Daniel Brejčák, Róbert Huna.
    03:00 Štěpán NOVOTNÝ - 1:0
     
    03:11
    Leško (ZIL) – 2 minúty – držanie.
     
    03:25
    Tak Žilina svoju prvú presilovú hru v zápase premenila na gól. Podarí sa to aj hosťom z Nitry?
     
    03:40
    Pomerne rýchlo sa teraz Žilina oslobodila, puk letí až k bránke Valenta.
     
    04:00
    Milam si ale s pukom opäť nakorčuľoval do útočnej tretiny, kde bude chcieť Nitra založiť ďalšiu útočnú akciu.
     
    04:10
    Napokon ale Milam posielal prihrávku len na Blackwatera, ktorý to síce svojou strelou bez prípravy nemyslel zle, puk sa ale odrazil tak nešťastne, že vypadol až do stredného pásma.
     
    04:55
    Opäť sa Nitra dostala do pásma, tentokrát prišla strela od modrej čiary. Tam sa do puku oprel Podhradský, toto ale nebola strela, ktorá by mohla vážnejšie zamestnať Tomeka.
     
    05:25
    Žilina hrá už v pätici. Macík teraz dlho čakal pri pravom kruhu na prihrávku svojho spoluhráča, avšak tá neprišla. Aj preto sa domáci celok stihne rozmiestniť v obranných radoch.
     
    05:30
    Leško (ZIL) – 2 minúty – údery.
     
    05:30
    Štefanka (NIT) – 2 minúty – údery.
     
    06:20
    Pri vzájomnom vylúčení sledujeme aktívny hokej z oboch strán, ani jeden z celkov ale nedokáže s pukom prejsť až do útočnej tretiny, hra na malý moment stratila na tempe.
     
    06:55
    O čosi viac má z hry predsa len Nitra, avšak tá nevie založiť presvedčivejšiu útočnú akciu. Podhradský si teraz puk pýtal priamo pred bránkovisko, prihrávka ale bola zblokovaná.
     
    07:48
    Obaja kohúti sú už späť na hracej ploche, pokračujeme v hre 5 proti 5.
     
    08:28
    Hrá sa taktický hokej, ani jeden z celkov zbytočne nevychádza z obranných radov a neohrozuje tak svojho gólmana, zdá sa, že toto stretnutie bude poriadne chudobné na góly.
     
    09:03
    Všetko to chcel zmeniť Róbert Huna, ktorý teraz zvádzal šprintérsky súboj s Bakerom, napokon ale rýchlostný súboj nezvládol a puk poslal len na hokejku svojho súpera.
     
    09:41
    Nitra dala gól!
    Máme vyrovnané! Žilina v tejto chvíli absolútne nezvládla obrannú hru a nechala voľného útočníka priamo pred Tomekom, ktorý sa ešte snažil puk odkopnúť do bezpečia, RADOSLAV MACÍK mu to ale nedovolil. Asistencie: Miroslav Pupák, Peter Ordzovenský.
    09:41 Radoslav MACÍK - 1:1
     
    10:45
    A opäť sa pokračuje v divácky nezaujímavom hokeji, v útoku boli domáci, Drevenákovo zakončenie ale neprinieslo úspech vo forme gólu.
     
    11:19
    Ježek puk posunul Leškovi a odišiel striedať. Podobne učinili aj ostatní hráči Žiliny. Hra tak na malý moment stratí na svojom tempe ešte viac.
     
    12:02
    Nastrelený puk v podaní Róberta Hunu nenašiel ani len priestor troch žrdí, v tejto chvíli Žilina zbytočne zahodila možnosť zaútočiť.
     
    12:48
    Na opačnej strane klziska si Ťavoda nerozumel s Milom, prvý menovaný puk posielal len do priestoru, kde stáli hráči domáceho celku. Tí dokázali zabrániť prípadnej útočnej akcii súpera.
     
    13:20
    Po buly posielal Zaťko puk na Brejčáka, ktorý sa pri modrej čiare poriadne oprel do puku, jeho nepríjemnú ranu musel Valent vykopávať svojím betónom.
     
    14:43
    Hra sa vyslovene prelieva zo strany na stranu. Ani od jedného celku nevidíme zvýšenú útočnú aktivitu, zdá sa, že aktéri tohto stretnutia budú chcieť odísť do šatní za stavu 1:1.
     
    15:30
    Valent si takmer nedal pozor za vlastnou bránkou, kde chcel puk rozohrať a Žilina sa mohla dostať do šance, avšak gólman Nitry napokon celú situáciu po niekoľkých čudesných odrazoch puku zvládol.
     
    16:32
    Na opačnej strane strela Štefanku, ktorý si pri modrej čiare ešte vylepšoval strelecký uhol, jeho tvrdú ranu do stredu bránky napokon Tomek zrazil hruďou.
     
    17:39
    Žilina teraz posielala puk do predbránkového priestoru, kde už na svoju šancu číhal Ježek, avšak táto prihrávka bola zblokovaná len do rohu klziska.
     
    18:50
    Beží posledných 70 sekúnd prvej tretiny. Zdá sa, že Žilina už bude chcieť odísť do šatne za stavu 1:1, v tejto chvíli totiž domáci kombinujú pred Tomekom a nič nenasvedčuje tomu, že by odtiaľ plánovali odísť.
     
    19:28
    Napokon ešte jedno nepresvedčivé nastrelenie puku Róberta Hunu do rohu klziska, zdá sa, že v úvodnej časti hry sa už nič podstatné neudeje.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Končila sa úvodná tretina zápasu medzi Žilinou a Nitrou, po góloch Novotného a Macíka svieti na svetelnej tabuli stav 1:1. V ďalšom pokračovaní hry je tak všetko otvorené.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:50.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:20
    Úvodné buly druhej tretiny bolo vhodené. Puk poputoval z rúk Orolína na hokejky domácich hráčov, ktorí sa budú chcieť okamžite vydať na prvý útočný výpad.
     
    20:20
    Nitra dala gól!
    Nitra sa rýchlo ujíma vedenia! Prvá strela Becu ešte bola zastavená Tomekom, pred bránkou bol ale TIBOR KUTÁLEK, ktorý bez väčších problémov zavesil. Asistencie: Matthew Beca, Branislav Mezei.
    20:20 Tibor KUTÁLEK - 1:2
     
    20:34
    Žilina dala gól!
    Tak toto je vstup do 2. tretiny ako hrom! Keď sme v prvej časti hry vraveli o nezáživnom hokeji, všetko je zrazu inak. MATEJ VALÁŠEK veľmi rýchlo vyrovnáva.
    20:34 VALÁŠEK - 2:2
     
    21:16
    Bajtek (NIT) teraz na dve minúty odíde na trestnú lavicu a oslabí tak svoj tím.
     
    21:43
    Nuž, budeme veľmi zvedaví na to, ako sa bude zápas vyvíjať ďalej. Hra teraz poriadne nabrala na tempe, čo je nepochybne dobrá správa.
     
    21:55
    Nitra sa ale dokázala po krátkej kombinácii svojho súpera puk vyhodiť až k Tomekovi.
     
    22:19
    Huna teraz poriadne vystrašil Valenta medzi tromi žrďami, jeho rana ale zadunela len na zadnom mantineli. Skóre sa preto nemení.
     
    23:26
    Nitra dala gól!
    Bajtek sa vrátil na ľadovú plochu a vybojoval puk pre Nitru, následne ho skvelým spôsobom poslal pred bránku, kde sa už nemohol mýliť JUDD BLACKWATER. Asistencie: Filip Bajtek, Miroslav Pupák.
    23:26 Judd BLACKWATER - 2:3
     
    25:00
    Len ťažko si diváci mohli predstavovať lepší úvod tretiny, aký práve sledujú. Žilina skórovala v prostrednej časti zatiaľ raz, Nitra pridala dva góly. Na ťahu je tak za stavu 2:3 opäť domáci celok.
     
    25:40
    Königova strela bola zblokovaná, Nitra už následne puk z rohu klziska do výhodnej streleckej pozícii späť nevyviezla. Hostia preto odídu na hráčsku lavicu.
     
    26:20
    Marek Slovák teraz poriadne zabojoval o puk v útočnom pásme, napokon ale v osobnom súboji ťahal za kratší koniec a musel tak korčuľovať do obranných radov.
     
    27:09
    Nitra dala gól!
    A Nitra vedie už o dva góly! Žilina totálne zaspala v obrane, keď pozabudla na dvojicu útočníkov súpera. V samostatnom úniku sa preto ocitol RADOSLAV MACÍK, ktorý puk zasunul do siete. Asistencie: Judd Blackwater, Peter Ordzovenský.
    27:09 Radoslav MACÍK - 2:4
     
    27:46
    Nitra aj naďalej ostáva v útočnej tretine, tento fakt nehrá Žiline rozhodne do karát. Hostia totiž majú veľmi dobre našliapnuté aj za tretím víťazstvom v sérii.
     
    28:25
    Novotný teraz mohol pridať kontaktný gól Žiliny, keď sa sám ocitol pred bránkoviskom, z prvej ale nedokázal prestreliť fantastického Valenta!
     
    30:00
    Za sebou máme už polovicu riadnej hracej doby. Budeme zvedaví na to, či sa zápas bude prenášať aj do svojho predĺženia, alebo už Nitra svojmu súperovi prekvapiť nedovolí.
     
    30:20
    Štvrtá formácia Žiliny poriadne pohrozila svojmu súperovi, napokon ale puk v sieti neskončil. Väčšina striel totiž nemala gólové parametre.
     
    31:26
    Nitra sa dostávala do ďalšieho zaujímavého prečíslenia dvoch proti jednému, ktoré zakončoval v tomto prípade Kutálek. Jeho rana k bližšej tyči sa ale nezmestila medzi tri žrde.
     
    32:46
    Baker zakopol, čo sa snažil využiť Ježek, puk však vyskočil nad ľadovú plochu, preto domáci hokejisti strieľať nemohli.
     
    33:41
    Hra teraz opätovne stratila na svojom tempe, zápas sa stále odohráva predovšetkým v obrannej tretine Žiliny, častejšie tam ale s pukom kombinujú paradoxne domáci hokejisti.
     
    34:12
    Zaťko (ZIL) – 2+10 minút – napadnutie hlavy a krku.
     
    34:45
    Milan Jančuška si teraz žiadal vysvetlenie od hlavného arbitra Orolína, vylúčenie Zaťka už ale nič neodvolá.
     
    35:40
    Žilina sa v tejto chvíli dobre bráni, puky často lietajú až za bránku Valenta. Nitre presilová hra vôbec nevychádza.
     
    36:10
    Až teraz sa Nitra na malý moment usadila v pásme súpera, akási strieľaná prihrávka v podaní Becu ale priestor troch žrdí nezasiahla.
     
    36:40
    Laliberté bol teraz pred Tomekom poriadne dotieravý, gólman Žiliny sa ale obtĺkať rozhodne nenechá, čo naznačil aj svojím nervóznym gestom.
     
    37:20
    Tomek chcel rozohrať puk za vlastnou bránkou, napokon celú situáciu mierne podcenil, keď k sebe nechal pristúpiť útočníka, musel mu tak pomáhať spoluhráč.
     
    37:28
    Ježek teraz napadol Piačku pri mantineli, ťažko povedať, čo predchádzalo celej situácii, obaja hráči ale odchádzajú na trestnú lavicu.
     
    37:28
    Ježek (ZIL) – 2 minúty – údery.
     
    37:28
    Piačka (NIT) – 2 minúty – držanie.
     
    38:00
    Valášek si pred modrou čiarou vylepšoval streleckú parketu, jeho rana po ľade bola ale včas zastavená obranou hosťujúcej Nitry.
     
    38:37
    Zblokovanou strelou sa prezentoval aj Kurali, druhá tretina sa blíži k svojmu záveru.
     
    39:04
    Ručkay (NIT) – 2 minúty – seknutie.
     
    39:33
    Žilina má teraz príležitosť na strelenie kontaktného gólu, svoju presilovú hru ale budú dohrávať aj v tretej tretine.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa druhá tretina zápasu medzi Žilinou a Nitrou, videli sme v nej celkovo 4 góly, aj preto platí po 40 minútach hry stav 4:2 v prospech Nitry.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:48.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:30
    Úvodné buly bolo vhodené. Žilina dohráva svoju presilovú hru pri vylúčení Ručkaya, budeme zvedaví na to, či ešte domáci strelia kontaktný gól, alebo si Nitra celú situáciu ustráži.
     
    41:00
    Ubehla minúta z tretej tretiny, Žilina ale smerom dopredu nevymyslela prakticky nič. Bežia posledné sekundy Račkayovho vylúčenia.
     
    41:30
    Nitra pridala 5. gól, ten však bude musieť byť potvrdený videorozhodcom!
     
    41:30
    Zdalo sa totiž, že Blackwater poslal puk do bránky korčuľou. Teraz už bude dôležité len určiť, či bol tento pohyb nohou cielený, alebo nezavinený.
     
    41:30
    Gól neplatí, pokračujeme za stavu 2:4.
     
    42:10
    Nitra sa dostávala do ďalšej dobrej šance, Tomáš Tomek sa ale dnes prezentuje množstvom kvalitných zákrokov, jeden z nich vytiahol aj proti Ručkayovi.
     
    43:00
    Zápas sa poriadne naťahuje, dôvodom pritom nebol len telefonický rozhovor hlavného arbitra s videorozhodcom, ale tiež emócie, ktoré dnes vzplanuli už niekoľkokrát.
     
    43:45
    Konečný sa presúval do útoku na pozícii ľavého krídla, jeho tvrdá rana švihom ale Valenta medzi tromi žrďami neprekvapila.
     
    44:46
    Stupka si chcel nakorčuľovať medzi kruhy, kam už-už smerovala dobrá prihrávka, puk však bol na poslednú chvíľu dobre zastavený obranou hosťujúcej Nitry.
     
    45:50
    Drevenák sa teraz poriadne zahnal svojou hokejkou, jeho strela švihom ale prepálila všetko, čo jej stálo v ceste. Vrátane svätyne Nitry.
     
    46:52
    Domáci sa s pukom presúvali od Tomeka smerom dopredu, tam ale nevymysleli nič zaujímavé, keďže puk poslali len do rohu hracej plochy.
     
    47:52
    Hra teraz poriadne stratila na tempe, zdá sa preto, že stav zápasu sa už výraznejším spôsobom meniť nebude. Nitra si bude chcieť svoj náskok postrážiť.
     
    48:22
    Buly po pravici Tomeka.
     
    48:45
    Český útočník Štěpán Novotný v celej situácii napokon uspel, po jeho priťuknutí do obranných radov ale spoluhráči puk nevyviezli.
     
    49:55
    Nuž, na ľadovej ploche sa skutočne nedeje nič, čo by mohlo divákov zaujať. Hrá sa taktický hokej, oba celky vyčkávajú na chybu svojho súpera.
     
    50:13
    Beží posledná desaťminútovka tretej tretiny – a zdá sa, že aj posledná desaťminútovka zápasu. Pokračujeme v hre v strednom pásme.
     
    50:45
    Ťavoda odchádza na dve minúty na trestnú lavicu.
     
    50:51
    Žilina dala gól!
    Tak sa na to pozrime! VÁCLAV STUPKA teraz unikol svojmu súperovi počas oslabenia Žiliny a strieľa kontaktný gól! Asistencie: Miroslav Zaťko, Lukáš Handlovský.
    50:51 Václav STUPKA - 3:4
     
    51:59
    Zdá sa tak, že o víťazovi stále nie je rozhodnuté. Nitra totiž ani naďalej nehrá dobre počas svojej početnej výhody.
     
    52:50
    Mezei sa teraz poriadne zahnal svojou hokejkou a vyslal neskutočnú ranu priamo do korčule Konečného, puk sa od jeho nohy odrazil do stredného pásma.
     
    53:15
    Piačka (NIT) – 2 minúty – hákovanie.
     
    53:20
    Pomerne rýchlo sa Nitra dokázala oslobodiť, hostia puk držia ďaleko od Michala Valenta.
     
    54:00
    Stále sa Žiline nedarí prechod stredným pásmom, vidíme výborné napádanie zo strany HK, ktorý si stále drží tesný náskok.
     
    54:45
    A ďalšie nepodarené vyvezenie puku do útočného pásma.
     
    55:15
    Puk teraz ostal stáť na hranici ľavého kruhu na vhadzovanie, kde sa k nemu okamžite dostala Žilina, našťastie pre hostí táto strela skončila len na zadnom plexiskle.
     
    56:22
    Ježek je dnes jedným z najaktívnejších korčuliarov, potvrdil to aj v tejto chvíli, keď nahadzoval puk na Valenta tak zaujímavým spôsobom, že ten takmer skončil v jeho sieti!
     
    57:45
    Nitra dala gól!
    DAVID LALIBERTÉ to teraz spravil famózne a zdá sa, že definitívne rozhodol o víťazovi dnešného stretnutia. Laliberté obišiel bránu Tomeka a puk zasunul do jeho siete.
    57:45 David LALIBERTÉ - 3:5
     
    58:00
    Bežia posledné 2 minúty dnešného zápasu.
     
    58:02
    Oddychový čas domácich.
     
    58:02
    Tomek je na striedačke, Žilina to skúša so 6 korčuliarmi!
     
    58:15
    Dlho ale Tomek na hráčskej lavici nepobudol. Píska sa totiž zakázané uvoľnenie Žiliny.
     
    58:40
    Opäť Tomek schádza z ľadu, zdá sa ale, že Nitra sa už dokáže ubrániť.
     
    58:57
    Škoda teraz po zákroku Valenta ostáva ležať na ľadovej ploche, dúfame, že to nebude nič vážne.
     
    58:57
    Valent (NIT) – 2 minúty – podrazenie. Trest si odpyká spoluhráč Bajtek.
     
    58:57
    Handlovský (ZIL) – 2 minúty – seknutie.
     
    59:20
    Beží posledných 40 sekúnd dnešného stretnutia, teraz už môžeme s určitosťou vravieť, že Nitra dnes neprehrá.
     
    59:33
    Napriek tomu to ešte domáci skúšajú s hrou bez brankára.
     
    59:58
    Hokejový zázrak sa nekonal, Nitra vyhráva pomerom 5:3.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie, v ktorom MsHK DOXXbet Žilina nenaplnila svoj cieľ a nedokázala poraziť svojho súpera z Nitry. Naopak. HK Nitra si na svoje konto pripisuje už tretie víťazstvo v sérii.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčime a prajeme vám ešte pekný zvyšok večera. Veríme, že ostanete portálu Onlajny.eu verí aj naďalej. (19:28:50)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 3. Novotný (Brejčák, Huna), 21. Valášek, 51. Stupka (Zaťko, Handlovský) – 10. Macík, 21. Kutálek (Beca, Mezei), 24. Blackwater (Bajtek, Pupák), 28. Macík (Blackwater, Ordzovenský), 58. Laliberté


    MsHK Žilina: Tomek – Zaťko, Brejčák, Kurali, Ťavoda, Makovský, Leško, Švec, Mendrej – Novotný, Ró. Huna, Konečný – Stupka, Škoda, Handlovský – Drevenák, Ježek, Valášek – Ondruš, Rehák, Rogoň
    HK Nitra: Valent – Ordzovenský, Milam, Mezei, Podhradský, Milo, Baker, Kuzma, König – Blackwater, Slovák, Laliberté – Kutálek, Beca, H. Ručkay – Pupák, Štefanka, Macík – Piačka, Bene, Bajtek

    Rozhodčí: Jonák, Orolín – Gajan, Smrek
    Žilina 0 4 Nitra
    #1 Pátek 11.03.2016 • 17:00
    Nitra - Žilina 4:3 po prodl.
    #2 Sobota 12.03.2016 • 17:00
    Nitra - Žilina 2:0
    #3 Úterý 15.03.2016 • 17:00
    Žilina - Nitra 3:5
    #4 Středa 16.03.2016 • 17:00
    Žilina - Nitra 2:3 po s.n. (0:1)
    bahis siteleri