Buffalo – Montreal 2:3 (po pr.) | Chicago – Philadelphia 2:3 (kon.) | Edmonton – St. Louis 6:4 (kon.)
Vancouver – Colorado 1:3 (kon.) | Calgary – Winnipeg 4:1 (kon.) | Anaheim – NY Rangers 1:2 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
6:4 (2:1, 3:1, 1:2)
St. Louis Blues
Čtvrtek 17.03.2016, 02:30 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    54:04
    Hostující forvard Troy Brouwer (STL) dohrál protihráče v útočném pásmu příliš tvrdě! Za vražení na hrazení inkasuje pět minut a do konce utkání. Trest za něj odsedí Dmitrij Jaškin. To je velká komplikace pro Blues!
     
    49:48
    Jori Lehterä (STL) držel protihráče a domácí měli hrát přesilovou hru. Nakonec se ovšem bude hrát ve čtyřech na obou stranách, faulem se totiž provinil i Patrick Maroon (EDM) – dvě minuty za hrubost.
     
    39:42
    Leon Draisaitl se pokoušel prosadit před brankou, což se mu nepodařilo. Iiro Pakarinen (EDM) se posléze ale provinil nedovoleným bráněním před brankou, dostává tedy dvě trestné minuty a přesilovka pro změnu čeká Bluesmany.
     
    37:33
    A další vyloučení hostí, ti jsou snad nepoučitelní. Kapitán David Backes (STL) se provinil sekáním, domácí si opět zahrají přesilovou hru.
     
    33:37
    Další vyloučení pro hostující tým! Jaden Schwartz (STL) zcela viditelně držel Maroonovu hokejku, za což inkasuje dvě trestné minuty.
     
    29:04
    Robby Fabbri (STL) se snažil o puk obrat Maroona. Při tom ho ale podrazil, takže Bluesmani se opět budou muset bránit v oslabení.
     
    26:17
    Hosty nyní ale čeká hra v oslabení. Kyle Brodziak (STL) v obranném pásmu až moc nabral kotouč a vyhodil ho do hlediště – dvě minuty za zdržování hry.
     
    08:16
    Podruhé je dnes vyloučen Leon Draisaitl (EDM), nyní za držení hole. Přesilová hra čeká na Bluesmany.
     
    07:07
    Domácí tým čeká první přesilová hra v utkání. Magnus Pääjärvi (STL) putuje na trestnou za nedovolené bránění brankáři.
     
    02:33
    Během výhody nebezpečně střílel Brouwer, krátce poté Tarasenko, ale ani jeden pokus se neujal a Leon Draisaitl (EDM) už putuje na trestnou lavici za sekání.

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 8. Nugent-Hopkins (Maroon, Jakupov), 14. Hall (Pakarinen, Oesterle), 28. Letestu (Sekera, McDavid), 36. Draisaitl (McDavid, Letestu), 39. Nugent-Hopkins (Maroon, Jakupov), 60. Letestu (Hendricks, Oesterle) – 15. Backes (Parayko), 26. Schwartz (Edmundson, Lehterä), 41. Berglund (Schwartz, Tarasenko), 46. Backes (Pietrangelo, Jaškin)


    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Sekera, Fayne, Reinhart, Clendening, Nurse, Oesterle – Maroon, McDavid, Eberle "A" – Hall "A", Draisaitl, Pakarinen – Korpikoski, Nugent-Hopkins "A", Jakupov – Hendricks, Letestu, Kassian. Trenér: Todd McLellan.
    St. Louis Blues: Allen (Nilsson) – Bouwmeester, Pietrangelo "A", Parayko, Shattenkirk, Edmundson, Bortuzzo – Schwartz, Lehterä, Tarasenko – Fabbri, Stastny "A", Brouwer – Berglund, Backes "C", Jaškin – Upshall, Brodziak, Pääjärvi. Trenér: Ken Hitchcock.

    Rozhodčí: Jackson, McIsaac – Knorr, Pancich

    Diváci: 16 839
    bahis siteleri