Česko – Francie 4:0 (kon.)
konec
Česko
4:0 (1:0, 3:0, 0:0)
Francie
Sobota 19.03.2016, 12:00 • Zimní stadion Ludvíka Koška, Turnov • Reprezentace žen
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:07
    A zase obrovská škoda! Bára Patočková dostala puk v přečíslení, jenže ani její zakončení neskončilo za zády Lambertové.
     
    58:15
    Dvě tutovky české reprezentace! Vanišová ujela do dalšího nájezdu, ale bekhendem potom kotouč netrefila. No a Polenská si marně pokoušela rozhýbat gólmanku!
     
    56:08
    Lambertová ho ale dopustit nechce, teď do Herzigová zkusila takovým padáčkem. Nevím, zda ho gólmanka vytáhla maskou, nebo jí ještě pomohl břevno!
     
    54:41
    Gwendoline Gendarmeová (FRA) celkem zbytečně přibrousila před brankou a povalila Kláru Hymlárovou. Dvě minuty za nedovolené bránění a osmá přesilovka českého týmu.
     
    54:25
    Zíková bohužel nemůže pokračovat ve hře. Nevím, kam ránu pukem schytala, buď taky do ruky, nebo do těla.
     
    53:42
    Ale už ten strach sklepala a Rozierová dorážela hodně nebezpečně! Dvořáková musela pohotově zakročit. Ještě předtím schytala další ránu pukem Anna Zíková.
     
    52:06
    Třetí oslabení české reprezentace. Kateřina Bukolská (CZE) je vyloučena za sekání.
     
    50:11
    Už už se za obranu dostávala Bára Patočková, ale v poslední chvíli jí soupeřky zablokovaly hokejku! Škoda.
     
    46:41
    Francie je kompletní, když vtom přišla střelecká pozice Pavlíny Horálkové, ale rána jí vůbec nesedla. Dorážka Anety Terajlové pak nebyla přesná.
     
    44:35
    Neviděl jsem, o jak zaviněnou srážku šlo u naší modré čáry, každopádně z ní plyne česká přesilovka. Alenu Polenskou sundala tělem Audrey Lager Lacombeová (FRA).
     
    42:03
    Podruhé v zápase si vyzkoušíme oslabení. Kateřina Bukolská (CZE) pyká za hru tělem, Dvořáková se může těšit na nějakou tu práci.
     
    41:38
    A znovu Tereza Vanišová v akci. Francouzky nejdřív zblokovaly její přihrávku v přečíslení, potom proti její ráně vytáhla parádní zákrok lapačkou Caroline Lambertová!
     
    39:50
    Ou! Tečovaná rána Pacalové se obloučkem málem snesla do branky.
     
    36:49
    Francouzky zatlačily na naše brankoviště a musím říct, že to z jejich pohledu vůbec nebylo marné! Jenže česká sestava s Dvořákovou tuhle situaci ustála.
     
    36:19
    Poprvé v zápase si vyzkoušíme oslabení. Alena Polenská (CZE) si odsedí dvě minuty – aspoň doufáme že kompletní – za sekání.
     
    36:03
    Už tím pádem nemohla vidět, jak mezi kruhy dorážela Patočková a potom mohla střílet Polenská. Zase nám chybělo hodně málo.
     
    35:28
    Vendula Přibylová si leduje loket a v doprovodu naší fyzioterapeutky Anny Šulcové a lékaře Vojty Třebického odchází do kabin.
     
    32:47
    Přibylová už dojela na střídačku. Dostala možná do lokte? Snad bude v pořádku, ale to se teprve uvidí.
     
    32:47
    Ale ne. Tohle není vůbec dobré. Pavlína Horálková napálila Vendulu Přibylovou, která se na ledě svíjí v bolestech.
     
    32:36
    Nahození Lédlové z levé strany projelo před brankou, kde ho netrefila Vanišová.
     
    30:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    No a fanoušci v Turnově jásají počtvrté, přesně tohle chtěli vidět! Český tým zvyšuje skóre nejkrásnější akcí dnešního zápasu. VENDULA PŘIBYLOVÁ po přejezdu modré čáry přiťukla doprava Tereze Vanišové, která jí v pravý moment puk vrátila. Přibylová zblízka poslala puk do růžku a potvrdila, že s touhle útočnou trojkou musejí na mistrovství počítat všichni soupeři – 4:0! Asistence: Tereza Vanišová, Aneta Lédlová.
     
    29:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je tam třetí! Rázem to skóre vypadá líp, jen by to chtělo takhle pokračovat. MICHAELA PEJZLOVÁ se dostala ke kotouči na pravém kruhu a natáhla ke střele. Trefila ji krásně do bližšího růžku, lapačka Lambertové máchla naprázdno a je to 3:0! Asistence: Kateřina Bukolská.
     
    29:09
    Pěkná střela Barbory Patočkové donutla Lambertovou vykopnout špičku levého betonu!
     
    28:45
    Tereza Vanišová poslala puk zpoza brány do přehuštěného prostoru, kde měla k dorážce nejblíž Aneta Lédlová. Jenže když vám na brankovišti stojí pět Francouzek, je to prostě těžké!
     
    26:30
    Francie je kompletní, v závěru přesilovky měla dobrou pozici Aneta Lédlová. Z levé strany ale těsně minula vzdálenější růžek.
     
    24:28
    Vzápětí nás čeká pátá početní výhoda. Lara Escuderová (FRA) je vyloučena za sekání.
     
    24:18
    Pozor, první těžká práce pro Dvořákovou! Jouannyová rychle prchala dopředu, střílela ke druhé tyčce, ale česká gólmanka rychle vykopla levý beton.
     
    23:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Vaniš! Konečně!! V početní výhodě naše jednadvacítka konečně zlomila střelecké prokletí a zvyšuje na rozdíl dvou gólů! Petra Herzigová vypálila od modré a TEREZA VANIŠOVÁ se dostala k dorážce. Neuspěchala ji, puk si z bekhendu fantasticky stáhla na forhend a zakončila do prázdné brány! To jsou ručičky – 2:0! Asistence: Petra Herzigová, Vendula Přibylová
     
    22:44
    Právě Manhartová se svým pohybem zasloužila o čtvrtou přesilovku naší reprezentace. Mylene Goncalvesová (FRA) – 2 minuty za podražení.
     
    17:53
    Dvě velké kamarádky Kateřina Bukolská s Michaelou Pejzlovou si bleskově přiťukly, druhá jmenovaná poslala puk těsně vedle druhé tyčky!
     
    16:58
    Už to zase začíná! Vanišová byla opět sama před gólmankou, chtěla ji rozhýbat forhendovým blafákem, ale to se jí nepovedlo!
     
    16:32
    Ránu Tejralové dorážela před brankovištěm Anna Zíková. Teď byla evidentně zahákovaná, ale Francie do tří nejde.
     
    16:07
    Střídání zakončila znovu Pejzlová bekhendem, který Lambertová schovala pod lapačkou. Clara Rozierová (FRA) – 2 minuty za sekání.
     
    15:46
    Nádherně se Míša Pejzlová prosmýkla z pravé strany až před gólmanku, už tam byla sama, ale háček jí zakončení hodně ztížil!
     
    12:30
    Přesně šest sekud po první brance mohla přijít druhá, hned po buly se do sóla dostala Tereza Vanišová. Střílela k první tyčce, ale Lambertová poslala vyrážečkou puk do ochranné sítě!
     
    12:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    Na úvodní gól jsme čekali jenom o trochu kratší dobu než včera, konečně se nám povedlo rozklousknout ten klíč! Lucie Manhartová chytře vypálila z levé strany, Lambertová vyrazila puk betonem před sebe, kde dojížděla ALENA POLENSKÁ. Pro naši kapitánku už nebyl sebemenší problém dorazit ho do brány – 1:0! Asistence: Lucie Manhartová.
     
    09:46
    Tečovaná dělovka Anny Zíkové skončila také těsně mimo tyčku, možná ho lapačkou vyškrábla Lambertová.
     
    09:11
    Další střela se vznesla do vzduchu a když spadla, puk smečovala Lucie Manhartová. Jenom kousek vedle!
     
    06:58
    ...Alena Polenská se obtočila kolem branky, ale místečko u tyčky zmizelo v poslední možné chvíli.
     
    05:43
    Druhý faul soupeřek. Martina Zedníková se prosmýkla po levém hrazení, ale Betty Jouannyová (FRA) ji poslala k ledu a pyká za hákování.
     
    04:47
    Tečovaná rána Anety Tejralové skončila těsně vedle branky! Zase – Češky hrají od začátku víceméně přesilovou hru, Francie se ještě nedostala k puku.
     
    03:32
    A vynikající střídání nabídlo hned další šanci! Přibylová se obtočila kolem soupeřek a naservírovala puk Vanišové, jenže ta byla před odkrytou klecí v tísni.
     
    03:22
    Francie je kompletní, když vtom střílela Horálková a puk se snažila tečovat Lédlová. Lambertová ale zasahuje betonem.
     
    01:16
    Zároveň nás čeká první přesilovka. Jade Vixová (FRA) – 2 minuty za hákování.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 13. Polenská (Manhartová), 24. Vanišová (Herzigová, Přibylová), 30. Pejzlová (Bukolská), 31. Přibylová (Vanišová, Lédlová)


    Česko: Dvořáková (Peslarová) – Tejralová, Zíková, Herzigová, Horálková, Zedníková, Pacalová – Manhartová, Hymlárová, Polenská "C" – Lédlová, Přibylová, Vanišová – Patočková, Bukolská, Pejzlová. Trenér: Jiří Vozák.
    Francie: Lambertová (Baldinová) – Villiotová, Gendarmeová, Parmentová, Boucheová "C", Bouetz Andrieuová, Lager Lacombeová, Goncalvesová, Lisa Delcroixová – Escuderová, Jouannyová, Vixová – Aurardová, Rozierová, Fohrerová – Cuasnetová, Rihetová, Obreová – Lucie Delcroixová, Coeuruová. Trenér: Grégory Tarle.

    Rozhodčí: Malá – Novotná, Štefková.
    bahis siteleri