Trnava B – Nitra 1:2 (kon.) | Dunajská Lužná – Nové Mesto n/V 1:2 (kon.) | B. Bystrica – Sereď 1:0 (kon.)
Pohronie – Borčice 0:1 (kon.) | Šaľa – Senec 2:0 (kon.) | Lok. Košice – L. Mikuláš 1:1 (kon.)
Spiš. N. Ves – R. Sobota 2:1 (kon.) | Teplička n. Váhom – Bardejov 0:1 (kon.) | Haniska – MFK Zvolen 1:2 (kon.)
Poprad – Prešov 2:2 (kon.)
konec
FK Poprad
2:2 (1:1)
FC Tatran Prešov
sk Neděle 20.03.2016, 15:00 • NTC Poprad • MONACObet liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    Prajem vám príjemné nedeľné popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z 21. kola DOXXbet ligy – Východ. FK Poprad dnes v NTC Poprad privíta 1. FC Tatran Prešov. Stretnutie sa začne o 15:00.

    FK Poprad
    Popradčania si remízou s Lokomotívou Košice pred dvomi týždňami skomplikovali cestu za ziskom miestenky v prvej šestke. Aktuálne im síce patrí postupová 6. priečka, no tú si delia o skóre s Bardejovom. Poprad má na konte 27 bodov a skóre 29:21. Naposledy sa v dohrávke 20. kola predstavil vo štvrtok v Rimavskej Sobote, ktorú však zlikvidoval jednoznačne 0:4.

    1. FC Tatran Prešov
    Prešovčania majú už isté miesto v prvej šestke, ktorá bude bojovať o postup do Fortuna ligy. Tatran má aktuálne na konte 36 bodov a výborné skóre 42:15, ktoré je v skupine Východ najlepšie. Prešovčania naposledy doma privítali Hanisku, ktorú vyprevadili s debaklom 6:0.

    Oba tímy v posledných zápasoch ligy svojim súperom nadeľovali vysoké čísla, a tak u nich prevláda dobrá atmosféra.
    V prvom zápase túto sezónu, ktorý sa odohral 26. septembra na ihrisku Prešova, Tatran zdolal Poprad 1:0.

    Sledujte teda s nami boj o postupovú priečku do nadstavby. Vybojovať si ju potrebuje Poprad a tento domáci zápas potrebuje vyhrať. Pekný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Huszárik – Streňo, Palša (C), Šuľa, Kica, Gruca, Bilas, Peciar, Marián Ferenc, Zápotoka, Ujčík
    Náhradníci: Malec, Lukáč, Gallovič, Janigloš, Palutka, Tropp, Jurčo

    1. FC Tatran Prešov: Talian – Petko, P. Jacko (C), Tamunoibiton, Macko, Dzurík, Katona, Keresteš, Micherda, Bartek, Luberda
    Náhradníci: Maroš Ferenc, Cicman, Hadžić, Hruška, D. Jacko

    Rozhodca: Mastiš – Hrčka, Hrmo.
     
    Prajem vám príjemné popoludnie z NTC v Poprade. Podmienky na futbal sú ideálne. Teplota vzduchu sa pohybuje okolo 6 °C a je takmer jasno. Trávnik vyzerá byť dobre pripravený na stretnutie. Ostaňte s nami a dozviete sa viac.
     
    Hráči vychádzajú zo šatní na ihrisko. Domáci futbalisti sa predstavia v bielych dresoch, hostia budú hrať v zelených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    K úvodnému výkopu stretnutia sa dostali futbalisti Popradu, ktorí začínajú prvý polčas z nášho pohľadu zľava doprava.
     
    2
    Popradčania sa dostali do prvej streleckej príležitosti. Po autovom vhadzovaní si loptu v šestnástke spracoval Szymon Gruca a strieľal z otočky. Namieril priamo do stredu brány, kde Talian bezpečne zachytil loptu do rúk.
     
    4
    Hráči sa zatiaľ oťukávajú a hľadajú si svoje miesto na ihrisku. Prešov mal teraz možnosť zaútočiť, ale nevyužil to. Aut pre domácich.
     
    5
    Bilas hľadal mäkkým centrom na pravom krídle Streňa. Prešov získal loptu, ale iba nakrátko. Opätovne sa však Podtatrancom nepodarilo zaútočiť.
     
    6
    Príležitosť pre domácich a obrovská! Gruca si spracoval loptu na pravej strane vo vápne a prihrával tesne spred čiary. Sklzom sa snažil loptu do bránky dokopnúť Ferenc, ale nakoniec sa mu odrazila iba mimo brány!
     
    7
    Mackovi sa na ľavej strane už ukazoval Katona. Macko však mierne zbrzdil akciu a hráča Tatrana si už domáci dokázali pokryť.
     
    8
    Zápotokovi vbehol do jazdy Keresteš. Hlavný rozhodca stal dva metre od incidentu a domáci futbalista si pýtal faul. Zákerný zákrok to však rozhodne nebol.
     
    9
    Tamunoibiton sa rozbehol za loptou na hrote, ale v jej spracovaní mu zabránil Šuľa, ktorý však následne nerozohrával dopredu presne.
     
    10
    Bilas si prihral loptu so Zápotokom a následne hľadal jemným centrom niekoho zo svojich spoluhráčov v šestnástke. Ukázal sa mu však iba brankár Talian.
     
    11
    Bilas odohral rohový kop pre svoj tím. Akcia sa však skončila zásahom od hráča Prešova. Vzápätí ešte Poprad vrátil loptu pred bránu. Gruca prihrávkou v malom vápne našiel Zápotoku, ale od jeho nohy sa lopta iba odrazila nepresne.
     
    12
    Prešovčania rozprúdili útočné vlny. Katona posunul loptu pred pokutovým územím Jánovi Dzuríkovi, ktorý vypálil, ale z veľkej vzdialenosti bránu trafiť nedokázal.
     
    13
    Sme svedkami prvého kartového trestu. Ujčík posunul loptu dopredu Ferencovi, ktorého však nedovolene zastavil Jacko, ktorý je potrestaný.
     
    15
    Zápotoka si všimol v strede poľa voľného Bilasa, ale loptu mu včas nedokázal posunúť. Trafil napokon iba hráča Tatrana.
     
    16
    Ferenc sa na ľavej strane pokúšal pretlačiť loptu cez Micherdu, ktorý však zareagoval sklzom a teda nepustil domácich ďalej útočiť.
     
    17
    Peciar rozohral loptu po faule súpera nakrátko na Zápotoku, ktorý sa rozhodol vystreliť z väčšej vzdialenosti. Strela letela pekne, ale mimo bránky.
     
    19
    Gruca vybehol po pravej strane, šikovnou hlavičkou prekabátil Petka a bežal dopredu. Prihral Zápotokovi, ktorý sa mu snažil vrátiť, ale už to bolo nepresné.
     
    20
    Dzurík prihrával do príležitosti Tamunoibitonovi, ktorý sa dostal do pokutového územia, ale jeho následná prihrávka už našla iba hráčov Popradu.
     
    22
    Micherda si pobehol za loptou po pravej strane a ešte pár centimetrov pred bránkovou čiarou ju stihol dať Tamunoibitonovi, ktorého následný pokus o strelu už bol zablokovaný.
     
    23
    Bilas peknou prihrávkou do medzery našiel Grucu, ktorý mohol ísť do dobrej šance, ale loptu si kvalitne nespracoval.
     
    24
    Peter Katona sa snažil vytvoriť si streleckú pozíciu na úrovni šestnástky. Priestor tam však bol prehustený a nakoniec sa Prešovčanom vystreliť nepodarilo.
     
    25
    Zápotoka šiel do súboja s Luberdom, ktorého fauloval. Zákrok na prvý pohľad vyzeral likvidačne, ale nakoniec ani nebol. Luberda bez problémov vstal a pokračoval v hre.
     
    26
    Dzurík hľadal na ľavej strane v pokutovom území Macka, ktorý však bol dobre obsadený a pokrytý Streňom. Roh pre Tatran.
     
    27
    Prešovčania si ho rozohrali nakrátko a až následne prišiel center od Katonu na bližšiu žrď, kde zbiehal Bartek, ale zakončiť už nedokázal.
     
    29
    Poprad dal gól!
    Popradčania sa ujímajú vedenia v zápase! Gruca dostal ideálnu loptu na pravú stranu a vypálil na Taliana. Ten nemal loptu pod kontrolou a k dorážke z malého vápna sa dostal RÓBERT UJČÍK, ktorý dorážkou k opačnej žrdi strelil úvodný gól zápasu!
    29. UJČÍK - 1:0

    29' Róbert Ujčík 1:0

    Posted by Bielomodrí fans Poprad on Sunday, 20 March 2016
     
    31
    Prešovčania si nerozumeli pri rýchlej rozohrávke. Loptu získal Ujčík, ktorý sa snažil krátkou prihrávkou vysunúť do behu Ferenca, ale prešovský obranca bránil dobre.
     
    32
    Šanca pre Poprad! K ďalekonosnej strele spoza pokutového územia sa dostal Ján Zápotoka. Vypálil do brvna, lopta sa odrazila na bránkovú čiaru a následne von z brány. Diváci sa už tešili z gólu, no ten podľa verdiktu arbitrov strelený nebol!
    32. Ján Zápotoka (PPD)

    Strela Jána Zápotoku z 32' ... Ťažko povedať ... Stav nezmenený 1:0

    Posted by Bielomodrí fans Poprad on Sunday, 20 March 2016
     
    34
    Peciar našiel v šestnástke Grucu, ktorý posúval Zápotokovi. Zápotoka sa snažil vybojovať si faul. Vrazil naschvál do Petka, čo mu hlavný rozhodca nezjedol.
     
    37
    Popradčania získali rohový kop. Loptu do šestnástky poslal Bilas, ale domáci futbalisti si následne šancu nevypracovali. Ostávajú však pri šestnástke.
     
    38
    Po ďalšom Bilasovom cenetri sa k lopte dostal Zápotoka až pri opačnej strane pokutového územia. Posielal jemný center, ktorý adresáta nenašiel.
     
    39
    Prešov dal gól!
    A je vyrovnané! Prešovčania poslali loptu do pokutového územia. Spracoval si ju PETER KATONA, prešiel cez obrancu a cez ležiaceho Huszárika vypálil k opačnej žrdi!
    39. KATONA - 1:1

    39' Peter Katona 1:1

    Posted by Bielomodrí fans Poprad on Sunday, 20 March 2016
     
    41
    Prešovčania pokračujú v útočnej aktivite. Po loptu bežal do pokutového územia Katona, ale k následnej strele sa už nedostal. Znemožnil mu to Palša.
     
    43
    Šuľa nakopol loptu na úroveň vápna, kde sa ju snažil spracovať Gruca, ale prešovská defenzíva bola okamžite v pohotovosti a loptu získala.
     
    45
    Zápotoka si narazil loptu s Ferencom, ktorému ponúkal možnosť zakončiť. K strele však napokon nedošlo.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme videli dynamický futbal, ktorý priniesol aj dva góly. V 29. minúte otvoril skóre Ujčík, no o 10 minút vyrovnával stav stretnutia Katona.
    Druhý polčas sa začne približne o 16:01.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Cez polčas sa v základných jedenástkach neudiali žiadne zmeny. Po výmene strán majú výkop hráči Prešova.
     
    47
    Gruca si spracoval prihrávku na pravej strane a snažil sa loptu presúvať do vnútra pokutového územia. Lopta však k žiadnemu zo spoluhráčov neprenikla.
     
    49
    Ferenc bežal s loptou po ľavej strane, dostal sa do kontaktu s Bartekom, ktorý ho prekabátil a získal aut pre svoj tím.
     
    50
    Prešov dal gól!
    Tatran otáča stav stretnutia a dostáva sa do vedenia! Prešovčania po aute rozohrali rýchlu akciu na polovici súpera. K strele spoza šestnástky sa dostal VILIAM MACKO, ktorý tvrdou krásnou strelou z diaľky prekonal bezmocného Huszárika!
     
    51
    Bilas hľadal po štandardke na vzdialenejšej žrdi Palšu, ktorý sa snažil ešte prihrať lepšie postavenému Ferencovi. Prešovčania však čítali hru a loptu vypichli.
     
    52
    Až po niekoľkých sekundách, odkedy ostal na trávniku ležať prešovský futbalista Petko hlavný rozhodca hru pozastavil, čo sa však zjavne nepáčilo hosťom.
     
    53
    Po následnom aute pre Poprad sa k strele dostal Peciar spoza pokutového územia, ale odtiaľ bránu netrafil.
     
    54
    Bilasovi sa vpredu mierne ukazoval Ferenc, a tak sa mu pokúsil loptu poslať, no bol to nepodarený pokus.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 578 divákov.
     
    56
    Po popradskom rohovom kope mali Prešovčania problémy s uprataním lopty do bezpečia. Nakoniec sa im to po nepodarenej strele od domácich podarilo.
     
    57
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Ján Zápotoka, prichádza Marko Lukáč.
     
    59
    Popradčania nakopli loptu po krídle dopredu. Zablokoval ju však Jacko a mierne teda zbrzdil popradskú akciu.
     
    60
    Katona vyštartoval do protiútoku s Dzuríkom, ktorému sa snažil loptu prihrať do šestnástky. Palša sa však dobre postavil a zablokoval prihrávku.
     
    61
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Marián Ferenc, prichádza Jozef Tropp.
     
    62
    Obrovská šanca pre Poprad! Bilas vypálil spoza šestnástky. Strela bola tečovaná a Talian ju nemal v moci. K dorážke sa dostal Ujčík, ale v stopercentnej tutovke trafil iba do brankára a prepálil tak túto šancu!
     
    65
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Hector Tamunoibiton, prichádza Pavol Cicman.
     
    66
    Zaujímavejšie než na hracej ploche to pred niekoľkými minútami vyzeralo aj v sektore hostí, ktorí pustili svetlicu a dostali sa do incidentu s políciou. Neprispôsobivých fanúšikov policajti vykázali von z tribúny a sektor hostí sa teda preriedil.
     
    68
    Ďalšia príležitosť pre Poprad! Gruca poslal center na hlavičku pre Lukáča, ktorý však z tesnej blízkosti triafal mimo bránky. Domáci v posledných minútach stupňujú tlak.
     
    69
    Gruca si nabiehal do súperovej šestnástky po loptu z kopačky Palšu, ale v obkľúčení dvoch hráčov Tatrana si teda veľmi nedovolil.
     
    70
    Prešovčania sa po dlhšom čase ukázali vo väčšom počte pred súperovou šestnástkou, no nakoniec sa to všetko skončilo na Dzuríkovi, ktorého prihrávka bola nepresná.
     
    71
    Lukáč s Ujčíkom si pekne vo dvojici rozobrali prešovskú defenzívu a nakoniec sa k strele spoza vápna dostal Ujčík, ktorého strela letela tesne nad bránku.
     
    72
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Viliam Macko, prichádza Nermin Hadžić.
     
    73
    Domáci sa opäť rozostavali pred pokutovým územím, ale nádejná šanca z toho teda nebola. Streňo prihral Bilasovi za vápnom a následne Bilas strieľal, no pálil nerazantne a nepresne.
     
    75
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Róbert Ujčík, prichádza Dávid Gallovič.
     
    76
    Prešovčania v tejto chvíli zbierali cenné sekundy na útočnej polovici. Poprad sa chcel čo najrýchlejšie oslobodiť po strane, ale Lukáč loptu nespracoval.
     
    77
    Keresteš zahrával rohový kop pre Tatran. Hráči Popradu sa vo vlastnej šestnástke dobre zorganizovali a loptu odpratali do bezpečia.
     
    78
    Poprad dal gól!
    Domáci futbalisti ešte nestrácajú nádej! Prešov pochybil a Poprad sa dostal do prečíslenia. MARKO LUKÁČ smeroval dopredu s Peciarom. Postupoval po ľavej strane, prenikol na stred a pekným oblúkom k ľavej žrdi prekonal Taliana!
     
    80
    Prešovčania sa snažili chvíľu zatlačiť súpera, ale následne už majú loptu na kopačkách domáci, ktorí potrebujú posledných desať minút poriadne zabrať.
     
    81
    Keresteš rozohrával štandardku pre Tatran, ktorá však dobre nedopadla. Do protiútoku vyrazili domáci, pozíciu na strelu si vytváral Streňo, no nakoniec to až moc prekombinoval a pálil iba do vracajúcich sa protihráčov.
     
    83
    Szymon Gruca sa pokúšal o individuálny prienik, obhodil si jedného hráča Prešova, ale ďalšieho už nepremohol.
     
    84
    Peciar sa s centrom až moc poponáhľal a zahnal do behu Streňa, ktorý pristúpil až ku brankárovi a pravdepodobne ho aj zasiahol. Talian si totižto nechal nejaký čas na zdržovanie.
     
    86
    Hadžić sa v šestnástke súpera vrhol na Troppa, ktorého poslal k zemi a rozhodca musel tento faul odpískať. Zahráva Huszárik. Popradu sa kráti čas.
     
    87
    Lukáč sa s brankárom Talianom zrazil v pokutovom území. Bilas chcel následne aut zahrávať čo najrýchlejšie, ale hlavný rozhodca pískol do píšťalky a šiel sa presvedčiť, či je hráč Popradu v poriadku.
     
    89
    Bilas rozohrával štandardku. Loptu nasmeroval však iba priamo do rúk brankára Taliana, ktorý okamžite odkopával.
     
    90
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Peter Katona, prichádza Lukáš Hruška.
     
    90+1
    Nadstavujú sa štyri minúty.
     
    90+1
    Do príležitosti spoza šestnástky sa dostal Jozef Tropp, rozbehol sa dobre, ale jeho koncovka smerovala nad Talianovu bránu.
     
    90+2
    Streňo sa pretlačil do pokutového územia, nastrelil hráča Prešova a následne teda Poprad získal rohový kop.
     
    90+3
    Domáci sa k priamej hlavičke nedostali. Následne si však loptu rozohrali, ale k strele nedošlo. Prešovčania sa dobre postavili a chránili všetky medzery.
     
    90+4
    Popradskí futbalisti mali nádej na posledný útok, Gruca však pridlho čakal a Prešovčania ho zbavili lopty.
     
    90+4
    Žltú kartu dostáva Petko (1. FC Tatran Prešov).
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    V druhon polčase sme videli dva góly. V 50. minúte strelil gól Macko a Prešov viedol. Domácim sa však ešte podarilo vyrovnať gólom Lukáča zo 78. minúty. Stretnutie sa teda skončilo 2:2.
    Popradčania si teda touto remízou skomplikovali cestu za postupom a majú k dispozícii už iba jeden zápas.

    Ďakujem za pozornosť a prajem pekný deň. (16:53:12)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 29. Ujčík, 78. Lukáč – 39. Katona, 50. Macko

    Karty:   13. P. Jacko (PRE), 90+4. Petko (PRE)


    FK Poprad: Huszárik – Streňo, Palša (C), Šuľa, Kica, Gruca, Bilas, Peciar, Marián Ferenc, Zápotoka, Ujčík
    Náhradníci: Malec, Lukáč, Gallovič, Janigloš, Palutka, Tropp, Jurčo

    FC Tatran Prešov: Talian – Petko, P. Jacko (C), Tamunoibiton, Macko, Dzurík, Katona, Keresteš, Micherda, Bartek, Luberda
    Náhradníci: Maroš Ferenc, Cicman, Hadžić, Hruška, D. Jacko

    Rozhodčí: Mastiš – Hrčka, Hrmo

    Diváci: 578
    bahis siteleri