Montreal – NY Rangers 2:5 (kon.) | Ottawa – Anaheim 3:4 (po pr.) | Tampa – Florida 2:5 (kon.)
Washington – St. Louis 0:4 (kon.) | Carolina – NY Islanders 3:4 (po pr.) | Toronto – Boston 1:3 (kon.)
Nashville – Columbus 5:1 (kon.) | Calgary – Chicago 1:4 (kon.) | Arizona – Philadelphia 2:1 (kon.)
Los Angeles – Edmonton 6:4 (kon.) | Carolina – New Jersey 3:2 (kon.)
konec
Calgary Flames
1:4 (0:0, 1:2, 0:2)
Chicago Blackhawks
Neděle 27.03.2016, 04:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Calgary a Chicago čeká v neděli v noci třetí vzájemné střetnutí, přičemž v předchozích dvou oba týmy zaznamenaly jedno vítězství. Úvodní duel z 16. listopadu v United Center ovládli domácí Blackhawks, kteří zvítězili 4:1. Skvělý zápas odehráli Patrick Kane a Marián Hossa, kteří shodně zaznamenali gól s asistencí. Ve Scotiabank Saddledome se o pět dní později událo větší drama, když utkání za stavu 1:1 došlo do prodloužení, které rozhodl Johnny Gaudreau. Gaudreau zaznamenal gól a asistenci, zatímco Karri Ramo v bráně předvedl 18 zákroků. Utkáním ze Scotiabank Saddledome Vás provede Tomáš Reiner.
     
    Calgary Flames:

    Do brány Calgary by se mohl vrátit Joni Ortio poté, co se Niklas Bäckström představil proti svému bývalému týmu a Flames podlehli Minnesotě 6:2. Calgary prohrálo dva zápasy v řadě a po Chicagu ho čeká čtyřzápasový trip. Mimo hrou jsou obránci Ladislav Šmíd (horní část těla) a Dennis Wideman (triceps). Jakub Nakládal v posledním utkání proti Wild strávil na ledě přes dvacet minut a vstřelil svůj druhý gól v úvodní sezóně NHL. Osmadvacetiletý český nováček vstřelil během úvodních 20 zápasů v nejlepší hokejové lize světa dva góly a celkem zaznamenal tři body.
    Hokejisté domácího Calgary Flames během rozbruslení.

     
    Chicago Blackhawks:

    Chicago Blackhawks prohrálo šest z posledních sedmi zápasů a v centrální divizi má před třetím Nashvillem Predators náskok pouhých dvou bodů. Blackhawks se s největší pravděpodobností budou muset obejít na ledě Calgary bez brankáře Coreyho Crawforda, který je mimo hru kvůli zranění v horní části těla. Do sestavy Chicaga se ovšem vrátí centr Marcus Krüger, který chyběl svému týmu kvůli zranění levého zápěstí. Krüger odehrál poslední zápas 19. prosince a proti Flames by se měl vrátit zpět do čtvrtého útoku.

     
    Vzájemné zápasy:

    21.11.15 Calgary Flames – Chicago Blackhawks 2:1
    16.11.15 Chicago Blackhawks – Calgary Flames 4:1
     
    Československá stopa v utkání:

    Michael Frolík (CGY) 16+17, +/- +1
    Jakub Nakládal (CGY) 2+1, +/- 6
    Marián Hossa (CHI) 12+19, +/- +10
    Tomáš Fleischmann (CHI) 13+11, +/- -4
    Richard Pánik (CHI) 5+2, +/- +5
    Michal Rozsíval (CHI) 1+9, +/- +2

    Hráči mimo hru:

    Ladislav Šmíd (CGY) 0+0, +/- -7
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Calgary Flames: Ortio (Hiller) – Giordano (C), Engelland (A), Brodie, D. Hamilton, Jokipakka, Nakládal – Gaudreau, Monahan (A), F. Hamilton – Brouma, Backlund, Frolík – Colborne, Bennett, Hathaway – Bollig, Stajan, Ferland. Hlavní trenér: Bob Hartley.

    Chicago Blackhawks: Darling (Leighton) – Keith (A), Hjalmarsson, Svedberg, Seabrook (A), van Riemsdyk, Rozsíval – Ladd, Toews (C), Hossa – Panarin, Anisimov, Kane – Fleischmann, Teräväinen, Pánik – Desjardins, Krüger, Shaw. Hlavní trenér: Joel Quenneville.

    Rozhodčí: Marc Joannette, Kevin Pollock – Ryan Galloway, Mark Wheler.
     
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Ve Scotiabank Saddledome právě dopadl puk na led a třetí a poslední utkání mezi Calgary Flames a Chicagem Blackhawks v letošní sezóně NHL mohlo začít.
     
    01:22
    Chicago Blackhawks se na levém křídle v blízkosti střídaček dostalo k nahození, které připravený Joni Ortio v pohodě ukryl ve své lapačce, a připsal si první zákrok.
     
    01:42
    Sam Bennett se na opačné straně ledové plochy dostal k první ostré střele, jeho následný pokus z pravého křídla od mantinelu ale zamířil vedle vzdálenější levé tyče.
     
    02:45
    Calgary na levé straně útočného pásma rozjíždělo pohlednou kombinaci a Matt Stajan už mohl střílet, nakonec se ale rozhodl pro diagonální přihrávku doprava, kterou Blackhawks mezi kruhy pro vhazování vystihli, a z útoku Flames nebylo nic.
     
    03:39
    Domácí hokejisté vstoupili do zápasu pořádně zostra a v levém kruhu pro vhazování se vzápětí dostali k jedovaté střele, která zamířila těsně nad bránu Scotta Darlinga.
     
    04:32
    Lance Bouma se pokusil v levém kruhu pro vhazování o stahovačku, která mu sice nevyšla, vzápětí se ale dostal puk po jeho přihrávce ke vzdálenější tyči, kde se z blízkosti snažil skórovat Dougie Hamilton, připraveného Scotta Darlinga ale v první velké brankové příležitosti nepřekonal!
     
    05:07
    Flames v úvodu utkání dominují a vytvořili si již několik střeleckých pozic, včetně jedné velké šance, gól ale zatím ve Scotiabank Saddledome nepadl.
     
    05:59
    Andrew Ladd ze středního pásma nahodil puk za bránu Joniho Ortia a Blackhawks se vzápětí na levém křídle útočného pásma podařilo zachytit vyhození Calgary, v souboji u mantinelu ale o puk přišli a k ohrožení domácí brány se nedostali.
     
    06:58
    Chicago se snaží převzít iniciativu a vytvořit si územní převahu, což se mu poměrně dobře daří, zatím se ale hosté nedokázali dostat do žádné vážné brankové příležitosti.

     
    07:49
    V Calgary dostala prostor krátká reklamní přestávka, po které už je hra opět v plném proudu. Zatím se hraje ve vysokém tempu a minimálně se přerušuje, což je pro plynulost hry dobře.
     
    08:32
    Blackhawks se na levém křídle dostali k první ostré střele, Joni Ortio byl ale pozorný a jejich pokus z ostrého úhlu pravým ramenem vyrazil mimo poté, co si dobře pokryl prostor u své pravé tyče.
     
    08:40
    Střela Chicaga opět z levého křídla byla sražena do ochranné sítě a v levém rohu útočného pásma Blackhawks se strhla menší potyčka, vylučovat se po ní ale nebude.
     
    09:35
    Do předchozí potyčky se zapojilo několik hokejistů, rozhodčí je ale roztrhli a vše vyřešili s domluvou.
     
    10:13
    Patrick Kane pěkně vybruslil zpoza brány a v blízkosti levé tyče zkusil vypálit bekhendem, Joni Ortio byl ale opět na svém místě a hrudí puk vyrazil.
     
    10:20
    Artem Anisimov se vzápětí dostal na vrcholu pravého kruhu pro vhazování k dorážce, jeho ostrá rána ale zamířila vedle pravého horního rohu brány a Joni Ortio nemusel zasahovat.
     
    11:46
    Z utkání je odehráno necelých dvanáct minut a ani jeden z týmů se zatím nedokázal prosadit, neznamená to ovšem, že bychom sledovali nezáživný hokej bez náboje a šancí.
     
    12:28
    Mark Giordano se na modré čáře pěkně otočil s pukem a poté napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, která zamířila vedle levého horního rohu brány Scotta Darlinga.
     
    13:37
    Michael Frolík z pravého křídla přenesl krásnou diagonální přihrávkou hru na Lance Boumu, který se v levém kruhu pro vhazování dostal ke střele zápěstím, jeho následný pokus byl ale zablokován a Scott Darling opět nemusel zasahovat.
     
    14:17
    Chicago Blackhaws se začalo ocitat opět pod větším tlakem a po nepřesné rozehrávce puk podél mantinelu u boxu časoměřičů zamířil na zakázané uvolnění.
     
    15:09
    Pokud bych měl vypíchnout jednoho hráče, který je v dnešním zápase velmi aktivní, tak je to Lauce Bouma.
     
    15:30
    Tomáš Fleischmann mohl necelých pět minut před koncem úvodní části prolomit bezbrankové skóre, když se k němu v blízkosti levé tyče od mantinelu za bránou Calgary odrazil puk a poté napřáhl bez přípravy k pohotové střele, Joni Ortio ale vytáhl spektakulární zákrok a po úžasném rozštěpu jeho pokus lapačkou přiloženou k pravému betonu vyrazil!
     
    15:58
    Johnny Gaudreau dobře vybruslil zpoza brány Chicaga a u mantinelu byl poté na pravém křídle zasažen holí do rukavice, rozhodčí se ale vylučovat nerozhodli.
     
    16:29
    Johnny Gaudreau byl nepříjemně zasažen zezadu do levé ruky a okamžitě zamířil na střídačku. Andrew Ladd byl zřejmě tím hráčem, který ho před pár okamžiky osekával jako strom.
     
    17:10
    Calgary po pravé straně rozehrálo parádní protiútok, po kterém se dostalo ke střele bekhendem a po zákroku Scotta Darlinga poté k dorážce, brankář Chicaga ale předvedl dva skvělé zákroky a puk za svá záda ani po jedné ze střel nepustil!
     
    17:26
    Matt Stajan po vyhraném vhazování z levého kruhu pro vhazování nebezpečně mířil na vzdálenější pravou tyč, Scott Darling si ale připsal další dobrý zákrok a jeho pokus levým betonem vyrazil.
     
    18:26
    Calgary je nebezpečnější, jenže Scott Darling vytáhl dva velmi důležité a výtečné zákroky, po kterých je stav stále bezbrankový.
     
    19:06
    Jonathan Toews se pokusil na pravém křídle ukázat své šikovné ruce, kolem jednoho z obránců Calgary se ale před bránu neprotáhl. Nakonec to byl zřejmě Johnny Gaudreau, který nepustil útočníka hostujícího celku do zakončení.
     
    19:39
    Joni Ortio ukryl nahození Blackhawks v lapačce a poté ho podržel, aby nepustil hosty k nějaké nebezpečné dorážce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Calgary vykročilo do utkání proti Chicagu správnou nohou a v průběhu první třetiny si vytvořilo dvě slibné brankové příležitosti, tu největší měl ale na opačné straně pět minut před zazněním první sirény Tomáš Fleischmann, ke kterému se od mantinelu za bránu Joniho Ortia odrazil puk a v blízkosti levé tyče napřáhl bez přípravy k pohotové střele, ta už mířila do sítě, jenže brankář Flames vytáhl úžasný zákrok a po parádním rozštěpu jeho pokus lapačkou přiloženou k pravému betonu vyrazil. Skóre po první třetině. Calgary Flames 0 Chicago Blackhawks 0.
    Přestávkový program patří útočníkovi Mikaelovi Backlundovi.

     
    Druhá třetina začne přibližně v 5:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    V Calgary právě začala druhá třetina utkání mezi domácími Flames a Chicagem Blackhawks. Týmy vstupují do prostřední části zápasu za bezbrankového stavu 0:0.
     
    20:56
    Omlouváme se za technické problémy, kvůli nimž se nezobrazil průběh úvodní části zápasu, a byly s největší pravděpodobností způsobeny posunem času.
     
    21:56
    Pokud jste začali sledovat dnešní střetnutí mezi Calgary a Chicagem až nyní, tak věřte, že jste o žádný gól nepřišli a v průběhu první části byla k vidění pouze jedna obrovská šance, kterou měl na holi po odrazu od mantinelu za bránou Tomáš Fleischmann.
     
    22:45
    Oba týmy hrají stejně jako v průběhu úvodní části zápasu ve vysokém tempu, jejich střely ale zatím končí mimo.
     
    23:10
    Sam Bennett (CGY) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
     
    24:01
    Duncan Keith na modré čáře napřáhl ke tvrdé ráně s příklepem, která nad ledem mířila ke vzdálenější pravé tyči, Joni Ortio ale vytáhl výtečný zákrok a po krásném rozštěpu puk ukryl v lapačce!
     
    24:14
    Artěmij Panarin krásně vypálil z pravého kruhu pro vhazování na bližší tyč a Joni Ortio měl co dělat, aby jeho pokus vytěsnil mimo!
     
    25:51
    Chicago právě vstřelilo branku!
    ANDREW LADD potrestal obrovskou chybu Calgary Flames a otevřel skóre dnešního zápasu!! TJ Brodie na levé straně obranného pásma tak dlouho váhal s rozehrávkou, až puk namazal na hůl forčekujícího Andrewa Ladda, který z mezikruží střelou zápěstím zamířil nad pravým betonem Joniho Ortia k levé tyči. Bez asistence.
    25:51 Andrew LADD - 0:1
     
    27:00
    Ze druhé třetiny je odehráno přesně sedm minut a Chicago Blackhaws vede v Scotiabank Saddledome 1:0.
     
    28:07
    Chicago Blackhawks se vydalo na pravém křídle do útoku, který zastavilo postavení mimo hru. Hosté mohou být ale spokojeni, protože zásluhou Andrewa Ladda vedou před krátkou reklamní přestávkou na ledě Calgary Flames 1:0.
     
    28:29
    Duncan Keith se pokusil vypálit na levém křídle od mantinelu a jeho střela zápěstím mířila mezi tři tyče, před bránou ale byl jedním z hráčů Calgary Flames sražena mimo.
     
    29:32
    Marcus Krüger mohl prožít fantastický návrat do sestavy Blackhawks, když se po zpětné přihrávce Artěmije Panarina zpoza brány ocitl mezi kruhy pro vhazování ve slibné střelecké pozici, jeho následný pokus bez přípravy ale zamířil pouze do hrudi Joniho Ortia a poté skončil v jeho lapačce!
     
    30:37
    Chicago v úvodní části zápasu tahalo za kratší konec lana, v té druhé ale na ledové ploše jasně dominuje.
     
    31:35
    Sean Monahan od modré čáry nahodil puk na bránu hostujícího Chicaga a pozorný Scott Darling ho po rychlém zakleknutí zastavil.
     
    32:12
    Mikael Backlund mohl vyrovnat stav utkání na 1:1, když se v pravém kruhu pro vhazování ocitl ve slibné střelecké pozici, jeho následná střela po nabrání velké rychlosti ale zamířila vedle vzdálenější levé tyče!
     
    32:47
    Calgary právě vstřelilo branku!
    DOUGIE HAMILTON se prosazuje po přihrávce svého bratra Freddieho a vyrovnává na 1:1!! Freddie Hamilton krásnou diagonální přihrávkou našel na levém křídle volného Dougieho Hamiltona, který z úhlu vymetl přesně bližší levý horní roh brány. Asistence: Freddie Hamilton, Johnny Gaudreau.
    32:47 Dougie HAMILTON - 1:1
     
    33:41
    Spolupráce dvou sourozenců slavila úspěch a u střídačky se poté strhla obrovská mela, kterou tentokrát již rozhodčí bez trestu nenechají.
     
    33:41
    Andrew Shaw (CHI) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    33:41
    Garnet Hathaway (CGY) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    34:21
    Před bránou Chicaga se strhla další potyčka a na trestnou lavici usednou další dva hráči! V Calgary to začíná vřít.
     
    34:21
    Jonathan Toews (CHI) dostal dvojitý trest, 2+2 minuty hrubost.
     
    34:21
    Dougie Hamilton (CGY) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    35:03
    Johnny Gaudreau se ocitl u levé tyče ve velké šanci, jenže se ke střele neodhodlal a Scott Darling zasahovat nemusel.
     
    36:01
    Andrew Shaw (CHI) dostal menší trest, 2 minut sekání.
     
    36:40
    Sean Monahan vybruslil zpoza brány a přihrál svému spoluhráčovi, který bez přípravy pálil do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Scott Darling ale vytáhl úžasný zákrok, když mezi rukou a tělem jeho pokus zastavil!
     
    38:00
    Do konce prostřední části zbývají odehrát přesně dvě minuty. Calgary Flames hraje na domácím ledě s Chicagem 1:1.
     
    39:11
    Chicago právě vstřelilo branku!
    ANDREW SHAW se prosazuje nádhernou tečí a posílá Chicago Blackhawks zpět do vedení!! Michal Rozsíval na pravém křídle vypálil od modré čáry po ledě a jeho následnou střelou s příklepem těsně před bránou tečoval Andrew Shaw, od jehož hole se puk odrazil pod horní tyč. Asistence: Michal Rozsíval, Andrew Ladd.
    39:11 Andrew SHAW - 1:2
     
    39:59
    Scott Darling ještě zastavil nahození Flames a ve druhé třetině, která nabídla tři góly, už se toho více nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Lepší vstup do druhé části měli Blackhawks, kteří se po obrovské chybě TJ Brodieho v rozehrávce ujali vedení, když jeho chybu nekompromisně potrestal Andrew Ladd. Calgary se ale na začátku druhé poloviny utkání podařilo odpovědět. Dougie Hamilton využil nádherné diagonální přihrávky svého bratra Freddieho a vyrovnal stav utkání na 1:1. Už to vypadalo, že oba týmy budou odcházet do kabin opět za nerozhodného stavu, jenže 49 sekund před koncem druhé části se prosadil skvělou tečí Andrew Shaw a Michal Rozsíval si připsal asistenci. Skóre po 40 minutách. Calgary Flames 1 Chicago Blackhawks 2.

     
    Třetí třetina začne přibližně v 5:56.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Michael Frolík se přesně půlminuty po zahájení závěrečné části zápasu dostal do zakončení, jeho střela ale na překonání pozorného Scotta Darlinga nestačila.
     
    41:27
    Flames jsou sice střelecky aktivnější, na góly ovšem vedou hosté z Chicaga. Aktuálně vítězný gól vstřelil Andrew Shaw.
     
    42:13
    Trevor van Riemsdyk na pravém křídle zavezl puk do útočného pásma a poté napřáhl rychle ke střele, která nad ledem zamířila do náruče Joniho Ortia.
     
    42:50
    Marián Hossa krásně objel bránu a u levé tyče se snažil puk po ledě zasunout za záda Joniho Ortia, ten ale skvěle zareagoval vleže puk zastavil! Jonathan Toews se po dorážce natahoval marně.
     
    43:18
    Blackhawks začínají utahovat šrouby. Hosté vypálili z vrcholu kruhů pro vhazování, jejich pokus ale skončil v lapačce Joniho Ortia, který si připsal pěkný zákrok.
     
    44:09
    Jakub Nakládal krásně vypálil od modré čáry a jeho střela po ledě mířila přesně k levé tyči, Scott Darling ale vytáhl skvělý zákrok, když jeho pokus pravým betonem vykopl mimo!
     
    44:59
    Jakub Nakládal:

    Jakub Nakládal v dresu Calgary odehrál 20 zápasů, během nichž vstřelil dva góly a zaznamenal jednu asistenci, celkem tedy tři kanadské body. Druhý a poslední gól vstřelil český nováček proti Minnesotě, když vymetl přesně levý horní roh brány.
     
    45:47
    Chicago se snažilo prosadit na levém křídle, jmenovitě Marián Hossa, slovenský útočník ale u mantinelu o puk přišel.
     
    46:58
    Garnet Hathaway se ocital v levém kruhu pro vhazování ve slibné střelecké pozici, jeho následný pokus byl ale zablokován.
     
    47:02
    Garnet Hathaway (CGY) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
     
    47:55
    Brent Seabrook tvrdě vypálil na levém křídle v blízkosti střídaček od mantinelu, Joni Ortio si ale pohlídal prostor u své pravé tyče a jeho následný pokus po ledě pravým betonem vyrazil.
     
    48:40
    Patrick Kane v pravém kruhu pro vhazování zamíchal s pukem a poté se snažil zamířit mezi betony Joniho Ortia, ten je ale včas sevřel a jeho střelu vyrazil.
     
    50:12
    Scott Darling ukryl puk po nahození Flames ve své lapačce a po přerušení hry přichází na řadu krátká reklamní přestávka. Chicago Blackhawks vede v Calgary stále těsně 2:1.
     
    50:41
    Blackhawks se v blízkosti boxu časoměřičů dostali k nahození a následnou žabičku chytil do lapačky pozorný Joni Ortio.
     
    51:17
    Chicago se tentokrát dostalo k nahození na levém křídle útočného pásma, Joni Ortio byl ale opět připraven.
     
    52:16
    Flames se po delší odmlce dostali k nebezpečné střele, když jeden z domácích hokejistů od modré čáry mířil střelou po ledě přesně ke vzdálenější levé tyči, Scott Darling ale vytáhl skvělý zákrok a pravým betonem puk vykopl mimo tři tyče!
     
    53:48
    Utkání se blíží ke svému konci a pomalu se blíží čas, kdy to Calgary Flames zkusí ve hře bez brankáře. Samozřejmě za předpokladu, že Chicago bude stále ve vedení.
     
    54:28
    V závěru utkání se sice hra přelévá ze strany na stranu, na čtvrtý gól zápasu ale na jedné nebo druhé straně zatím čekáme marně.
     
    55:13
    Jonathan Toews na pravém křídle nabral rychlost a poté napřáhl ke střele, která minula bližší horní roh brány a skončila v ochranné síti.
     
    56:11
    Johnny Gaudreau krásně objel bránu a poté před ní hledal Seana Monahana, který se málem dostal ke střele do odkryté části brány, jenže puk ve velké šanci promáchl!
     
    56:51
    Nechybělo mnoho a Sean Monahan mohl necelé čtyři minut před koncem poslat dnešní zápas do prodloužení.
     
    57:15
    Poslední utkání mezi Calgary a Chicagem právě v Scotiabank Saddledome skončilo v normální hrací době 1:1, dnes to ale zatím na prodloužení příliš nevypadá.
     
    58:10
    Richard Pánik našel mezi kruhy pro vhazování Duncana Keitha, který pálil k pravé tyči, Joni Ortio ale jeho pokus levým betonem vyrazil! To byl skvělý a důležitý zákrok.
     
    58:30
    Joni Ortio je na střídačce a Calgary to zkouší minutu a půl před koncem při hře bez brankáře.
     
    58:48
    Chicago právě vstřelilo branku!
    ANDREW LADD skóruje do prázdné brány a s největší pravděpodobností pečetí vítězství Blackhawks v dnešním zápase!! Johnny Gaudreau si hrál na obranné modré čáře tak dlouho s pukem, až mu vypíchl Andrew Ladd a poté puk poslal do prázdné klece. Bez asistence.
    58:48 Andrew LADD - 1:3
     
    59:24
    Scott Darling se ocitl u své levé tyče pod obrovským tlakem, brankář Chicaga ho ovšem přečkal a Calgary si vyžádalo oddechový čas, po kterém Joni Ortio opět zůstal na střídačce.
     
    59:49
    Chicago právě vstřelilo branku!
    TEUVO TERÄVÄINEN střílí další gól do prázdné brány a ve Scotiabank Saddledome je hotovo! Teuvo Teräväinen zavezl puk středem ledové plochy do útočného pásma a krátce za modrou čárou napřáhl ke střele zápěstím, která zaplula mezi tři tyče prázdné brány. Asistence: Patrick Kane, Niklas Hjalmarsson.
    59:49 Teuvo TERÄVÄINEN - 1:4
     
    Konec zápasu.
     
    Calgary podruhé v řadě na svém ledě Chicago porazit nedokázalo. O nakonec hladké výhře Blackhawks rozhodl po střele Michala Rozsívala ve druhé třetině Andrew Shaw, který do jeho rány vložil skvěle hůl a puk se od jeho hokejky odrazil pod horní tyč. Definitivní pojistku hosté z Chicaga přidali v samotném závěru utkání, kdy se do prázdné brány prosadili Andrew Ladd a Teuvo Teräväinen. Konečný výsledek. Calgary Flames 1 Chicago Blackhawks 4.

     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Scott Darling (CHI) 31 zák., 1 gól, 96,9%
    2. Joni Ortio (CGY) 23 zák., 2 góly, 92,0%
    3. Andrew Shaw (CHI) 1+0
     
    Československá stopa v utkání:

    Michael Frolík (CGY) 0+0, 1 střela, čas na ledě 17:56
    Jakub Nakládal (CGY) 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:03
    Marián Hossa (CHI) 0+0, 0 střel, čas na ledě 15:26
    Tomáš Fleischmann (CHI) 0+0, 1 střela, čas na ledě 10:20
    Richard Pánik (CHI) 0+0, 3 střely, čas na ledě 10:18
    Michal Rozsíval (CHI) 0+1, 0 střel, čas na ledě 16:47 (06:54:12)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 33. D. Hamilton (F. Hamilton, Gaudreau) – 26. Ladd, 40. Shaw (Rozsíval, Ladd), 59. Ladd, 60. Teräväinen (Kane, Hjalmarsson)


    Calgary Flames: Ortio (Hiller) – Giordano (C), Engelland (A), Brodie, D. Hamilton, Jokipakka, Nakládal – Gaudreau, Monahan (A), F. Hamilton – Brouma, Backlund, Frolík – Colborne, Bennett, Hathaway – Bollig, Stajan, Ferland. Hlavní trenér: Bob Hartley.
    Chicago Blackhawks: Darling (Leighton) – Keith (A), Hjalmarsson, Svedberg, Seabrook (A), van Riemsdyk, Rozsíval – Ladd, Toews (C), Hossa – Panarin, Anisimov, Kane – Fleischmann, Teräväinen, Pánik – Desjardins, Krüger, Shaw. Hlavní trenér: Joel Quenneville.

    Rozhodčí: Marc Joannette, Kevin Pollock – Ryan Galloway, Mark Wheler

    Diváci: 19289
    bahis siteleri