Arménie – Dánsko 1:3 (kon.) | Skotsko – Sev. Irsko 3:1 (kon.) | Rumunsko – Wales 2:1 (kon.)
Lucembursko – Bulharsko 0:0 (kon.) | Slovensko – Turecko 5:0 (kon.) | Rakousko – Faerské ostrovy 1:0 (kon.)
Malta – Česko 0:7 (kon.) | Andorra – Itálie 0:1 (kon.) | Rusko – Německo 0:2 (kon.)
konec
Skotsko
3:1 (0:1)
Severní Irsko
Úterý 29.03.2016, 17:00 • Saint Mirren Park, Paisley (SCO) • Kvalifikace ME U21 • Skupina 3
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Jeden z fotbalistů Skotska se ocitl úplně sám na pravé straně šestnáctky a z blízkosti mohl zakončovat, ještě ale chtěl celou akci vyšperkovat přihrávkou pod sebe, kterou hosté odvrátili za postranní čáru.
     
    89
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází McKay, přichází Polworth.
     
    84
    Střídání v týmu Severní Irsko: ze hřiště odchází McCartan, přichází McDaid.
     
    82
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Cummings, přichází Henderson.
     
    79
    Střídání v týmu Severní Irsko: ze hřiště odchází Duffy, přichází Cooper.
    78. Jason CUMMINGS - 3:1
     
    78
    Skotsko právě vstřelilo branku!
    JASON CUMMINGS se prosazuje podruhé v utkání a posílá Skotsko do dvoubrankového vedení!! Stephen Kingsley nádherně odcentroval z levého křídla poté, co jednomu z protihráčů nasadil jesličky, a na vzdálenější pravé tyči našel nabíhajícího Jasona Cummingse, který z blízkosti dorazil míč do pravého horního rohu brány.
     
    75
    Ryan Christie mohl vstřelit pojišťující druhý gól, když na pravé straně šestnáctky napřáhl k pěkné přízemní střele, která mířila k bližší tyči, Conor Brennan byl ale včas na zemi a jeho pokus vyrazil mimo! Brankář Severního Irska dnes chytá úžasný zápas.
     
    69
    Střídání v týmu Severní Irsko: ze hřiště odchází Kennedy, přichází Sendles-White.
    64. Jason CUMMINGS - 2:1
     
    64
    Skotsko právě vstřelilo branku!
    JASON CUMMINGS se vykupuje po neproměněné penaltě a otáčí výsledek utkání na stranu Skotska, které po přestávce vstřelilo rychle dvě branky a vede nad Severním Irskem 2:1!! Conor Brennan fantastickým zákrokem zneškodnil střelu Skotska, jenže vzápětí se dostal na pravé straně šestnáctky k míči Ryan Christie, který ho poté předložil před bránu Jasonovi Cummingsovi, a ten ho na vzdálenější levé tyči z blízkosti dorazil do prázdné brány.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Love (Skotsko).
     
    60
    Ryan Christie mohl otočit výsledek na stranu Skotska, když z hranice šestnáctky napřáhl k nebezpečné přízemní střele, která mířila přesně ke vzdálenější levé tyči, Conor Brennan ji ale skvělým zákrokem vytáhl na rohový kop!
    58. Oliver MCBURNIE - 1:1
     
    58
    Skotsko právě vstřelilo branku!
    Střídající OLIVER MCBURNIE se prosazuje krátce po příchodu na hřiště a vyrovnává na 1:1!! Ryan Christie rozehrál na pravé straně hřiště standardní situaci a nádherným pasem našel za obranou Olivera McBurnieho, který si míč prvním dotykem zpracoval a poté ho před jedním z protihráčů z blízkosti poslal k pravé tyči.
     
    53
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Nicholson, přichází McBurnie.
     
    52
    Ryan Gauld se vzápětí blýskl nádherným lobem, který málem zapadl ke vzdálenější pravé tyči, nakonec ale skončil mimo a Jason Cummings ho ve skluzu poslal pouze do boční sítě!
    51. Domácí selhali v další obrovské šanci.
     
    51
    Ryan Gauld napřáhl zpoza šestnáctky ke krásné táhlé střele, která mířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, nakonec ale skončila těsně nad!
     
    48
    Severní Irsko rozehrálo na levé straně rohový kop, po kterém Liam Donnelly málem dopravil míč do sítě, o gól se ale nakonec nejednalo a hostům byl navíc odpískán útočný faul!
    41. Kingsleyho hlavičku z bezprostřední blízkosti dokázal Brennan skvělý zákrokem vyrazit mimo tři tyče.
     
    41
    Barrie McKay rozehrál na levé straně v blízkosti šestnáctky standardní situaci a po jeho krásném centru se na vzdálenější pravé tyči dostal do zakončení Stephen Kingsley, brankář Conor Brennan ale vytáhl úžasný zákrok a následná dorážka Ryana Christieho z hranice malého pokutového území byla sražena nad!
     
    39
    Fantastickou práci nyní odvedl v blízkosti šestnáctky Samuel Nicholson, který obral jednoho z obránců Severního Irska o míč a poté ho zpětnou přihrávkou servíroval Jasonovi Cummingsovi, tomu ale dnes zřejmě není přáno, protože jeho přízemní střela z pravé strany pokutového území zamířila daleko vedle pravé tyče.
    32. Cummingsovu střelu k levé tyči dokázal Brennan skvělým zákrokem vyrazit mimo tři tyče.
     
    32
    Sám Jason Cummings se postavil k rozehrání penalty a přízemní střelou mířil k levé tyči, jenže Conor Brennan výtečně vystihl směr jeho rány a míč vytěsnil mimo tři tyče!
    31. Donnelly zahrál ve vlastním vápně rukou a domácí tak budou zahrávat pokutový kop.
     
    31
    Kapitán Liam Donnelly chtěl ve skluzu zablokovat centr Jasona Cummingse z levého křídla, jenže během něho nešťastně zasáhl míč ve vzduchu rukou. Následovat bude penalta!
    14. Seamus MCCARTAN - 0:1
     
    13
    Skotsko právě vstřelilo branku!
    SEAMUS MCCARTAN rozehrál standardní situaci a kontroverzním způsobem posílá Severní Irsko do vedení!! Seamus McCartan poslal z dálky do pokutového území pěkný centr, který brankář Jack Hamilton nedokázal zachytit, a míč zapadl k překvapení všech ke vzdálenější pravé tyči.
     
    8
    Seamus McCartan rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop a krásným centrem posadil míč na hlavu Liama Donnellyho, který na vzdálenější pravé tyči dobře hlavičkoval do protipohybu skotského brankáře, domácí ale zachránil na brankové čáře jeden z jeho spoluhráčů, který míč odkopl do bezpečí!
    3. Christie z dobré střelecké pozice nedokázal prostřelit Brennana.
     
    3
    Barrie McKay dostal na levém křídle krásnou přihrávkou do běhu a poté poslal míč v blízkosti levé strany šestnáctky pod sebe, vzápětí zkusil z ostrého úhlu vypálit levačkou Ryan Christie, jehož rána byla sice prudká, zamířila ale pouze doprostřed brány, kde ji pozorný brankář Conor Brennan vyrazil na rohový kop!

    Tomáš Reiner

    Branky: 58. McBurnie, 64. Cummings, 78. Cummings – 13. McCartan

    Karty:   61. Love (SCO)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:10.
    Skotsko: Hamilton – Love, McGhee (C), Souttar, Kingsley – Storie, Gauld – Nicholson (53. McBurnie), Christie, McKay (89. Polworth) – Cummings (82. Henderson). (rozestavení 4-2-3-1)
    Náhradníci: Henly, Hyam, Findlay, Smith. Trenér: Richard Sbragia (SCO).

    Severní Irsko: Brennan – Dummigan, L. Donnelly (C), Johnson, Conlan – McLaughlin, Maloney, Gorman, Duffy (79. Cooper) – McCartan (84. McDaid), Kennedy (69. Sendles-White). (rozestavení 4-4-2)
    Náhradníci: Mitchell, Sharpe, McKinght, J. Donnelly. Trenér: Jim Magilton (NIR).

    Rozhodčí: Craig Pawson. Asistenti: John Brooks, Lee Betts. Čtvrtý rozhodčí: Paul Tierney (všichni ENG)
    bahis siteleri