Interobal Plzeň – Hradec Králové 3:6 (kon.) | Zruč n/S – Tango Brno 8:3 (kon.) | Vysoké Mýto – Sparta 1:3 (kon.)
Česká Lípa – Chrudim 0:10 (kon.) | Kladno – Slavia 1:5 (kon.) | Helas Brno – Rádio Krokodýl Brno 3:4 (kon.)
konec
FC Démoni Česká Lípa
0:10 (0:6)
FK Chrudim
Pátek 01.04.2016, 20:00 • Sportovní hala Česká Lípa • 1. Futsal liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Příjemný páteční večer při sledování textového online přenosu z utkání 22. kola Chance futsal ligy mezi týmy FC Démoni Česká Lípa a FK ERA-PACK Chrudim.
     
    FK ERA-PACK CHRUDIM


    Chrudim dlouhodobě patří k tomu nejlepšímu, co česká futsalová scéna nabízí. Nejinak je tomu také v letošní sezoně, jejíž základní část Východočeši zakončí na prvním místě, kde mají momentálně 60 bodů. ERA-PACK sice v dosud posledním utkání prohrál s Benagem, čímž zapsal první porážku v tomto ročníku, ale sebevědomí hráčů to nikterak nesníží.


    Chrudim se kromě prvenství po základní části může chlubit i nejlepším útokem (152 vstřelených gólů) a nejlepší obranou (26 inkasovaných branek).


    Nejlepším střelcem týmu je Radim Záruba, který zaknihoval už osmnáct přesných tref. Nejpilnějším nahrávačem je se sedmnácti asistencemi Felipe De Freitas. Nejproduktivnějším hráčem je Radim Záruba (18+15).

     
    FC DÉMONI ČESKÁ LÍPA


    Českolipští už poměrně dlouho ví, že nejvyšší futsalovou soutěž po roční anabázi opět opustí. Svěřenci trenéra Karla Kruliše nasbírali celkem jedenáct bodů, což stačí jen na jedenáctou pozici. V minulém duelu podlehli Démoni pražské Spartě 0:9.


    Zatímco Chrudim disponuje nejlepší defenzivou, tak Českolipští naopak tou nejhorší, neboť inkasovali už 156 gólů.


    Nejlepším střelcem mužstva je se čtrnácti zásahy Karel Kaňkovský, nejlepším nahrávačem je s jedenácti přihrávkami Stanislav Bejda. Českolipský kapitán je navíc i nejproduktivnějším hráčem (8+11).

     
    Úvodní sestavy:


    FC Démoni Česká Lípa: Bellada – Razák, Vobořil, Musil, Lakatoš, Bejda, Jäger, Havlásek, Hodač, Zemánek.


    FK ERA-PACK Chrudim:Ton (Žďánský ) – Záruba, R. Mareš, M. Mareš, Max, Koudelka, Dentinho, Sidnei, Kovács, Rodrigo, Rešetár (C), Slováček, Felipe.


    Rozhodčí: Milner, Čurda.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    02:45
    Rodrigo přenechal míč Radimu Zárubovi, který na nic nečekal a napálil mičudu směr Belladova branka. Vymezený prostor třemi tyčemi byl ale pro hostujícího hráče malý a domácí klec přestřelil.
     
    03:29
    Po rohovém kopu pálil Rodrigo, jehož pokus Bellada vyboxoval do bezpečí. K míči se vzápětí dostal také Sidnei, který místo branky málem trefil visící basketbalový koš.
     
    04:06
    V obrovské šanci se ocitl Rešetár, který však Belladovu svatyni vysoko přestřelil.
     
    04:14
    Chrudim právě vstřelila branku!
    LUKÁŠ REŠETÁR vzápětí úspěšně složil reparát. Sidnei mu předložil balon do výhodné pozice a chrudimský futsalista tváří v tvář Belladovi nezaváhal. Asistence: Sidnei.
     
    05:48
    Brankář Bellada chtěl rychle rozehrát, ale svou akci uspěchal a trefil pouze visící plachtu. Balónu se tak gratis zmocní hosté.
     
    06:38
    Roman Mareš našel na pravé straně hřiště naběhnutého Maxe, jehož pokus Bellada zneškodnil. Chrudim je od začátku zápasu jasně lepší.
     
    07:24
    Sidnei stál před úplně prázdnou brankou, ovšem v poslední chvíli se mu do cesty postavil Havlásek, který střelu Sidneiho zneškodnil.
     
    08
    Rešetár se snažil doslova dotlačit míč za Belladova záda, ale českolipský brankář tuto přetahovanou vyhrál a navíc byl hostujícímu hráči odpískán útočný faul.
     
    08:31
    Rodrigo se natahoval po přihrávce svého spoluhráče, ale k hracímu předmětu mu chyběl krok a Bellada tak mohl zůstat relativně v klidu.
     
    09:06
    První vážnější střelu Českolipských obstaral Milan Lakatoš, jenž Tonovu branku minul. Před malou chvílí měl slušnou šanci Záruba, ovšem síť za Belladou podruhé nerozvlnil.
     
    10:06
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Teď už to Chrudimským vyšlo. Sidnei přihrál RODRIGOVI, který střelou k tyči posílá svůj tým do dvoubrankového vedení. Asistence: Sidnei.
     
    10:42
    Vzápětí mohli hostitelé inkasovat potřetí, ale z levé strany pálící Michal Mareš zařízení netrefil.
     
    11:30
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Východočeši svou převahu vyjadřují také gólově. Michal Mareš nacentroval na MAXE, který jen nastavil nohu a usměrnil balón do českolipské branky. Asistence: Michal Mareš.
     
    12:45
    Unikající Lukáš Rešetár se elegantně zbavil svého protihráče, ale individuální akci nakonec ani nezakončil.
     
    13:21
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Pěknou kombinaci zakončenou gólem předvedli hosté z Chrudimi. RADIM ZÁRUBA adresoval pas Sidneimu, který mu míč záhy vrátil a Záruba pověsil balón pod klacek. Asistence: Sidnei.
     
    14:43
    Českolipský brankář Bellada si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže. Jeho bdělost teď prověřil autor zatím posledního gólu Chrudimi Záruba, ale tento minisouboj vyhrál Bellada.
     
    15:55
    Českolipští kombinují na své obranné polovině, ale hosté mají vysoko vysunutý presink a nepouští domácí k bezprostřednímu ohrožení branky.
     
    16:33
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Michal Mareš předložil kulatý nesmysl DENTINHOVI, který přesnou střelou k tyči ze středu hřiště nedal Belladovi sebemenší šanci. Asistence: Michal Mareš.
     
    17:28
    Jiří Musil si na vlastní obranné polovině vzal míč do své správy, přesprintoval skoro celé hřiště a jeho útočný výpad zastavil skluzem Roman Mareš.
     
    18:28
    Havlásek zachytil dlouhý centr, ale stál zády k brance, a tak nestačil přesněji a razantněji zakončit.
     
    19:17
    Východočeši byli blízko šestému gólu, ale Rešetár rozezvučel jen tyč Belladovy brány.
     
    19:55
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Do přestávky se Chrudimští prosazují ještě jednou. LUKÁŠ REŠETÁR dostal po přihrávce Sidneiho hodně prostoru, který využil k přesné střele do šibenice Belladovy klece. No, s touto brankou nebude mít uklízečka žádné starosti, tam je vymeteno! Asistence: Sidnei.
     
    20
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který jednoznačně opanovali hosté z Chrudimi. Od začátku potvrzují roli jasného favorita a do kabin si odnesli luxusní náskok v podobě šesti gólů. Dva z nich obstaral Lukáš Rešetár. Druhé dějství začne asi ve 20:55.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:42
    Českolipští začali druhou půli bez bázně a hany a Ton se měl co ohánět, aby míč neskončil za jeho zády.
     
    21:29
    Teď se ale hosté opět nastěhovali před Belladu, obléhání jeho branky zakončil nepřesným zakončením ve skluzu Dentinho.
     
    22:43
    U postranní lajny byl nedovoleně zastaven Razák a Démoni měli k dispozici volný přímý kop. Z této standardní situace však Tonovu branku nikterak neohrozili.
     
    23:27
    Dentinho chtěl dopředu vysunout Rešetára, ten ale jeho úmysl nepochopil a Chrudimští tak lacino přichází o míč.
     
    24:29
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Českolipští sice byli aktivnější než v první půli, ale svou agilní hru nedokázali přetavit v gól, naopak. Záruba z levé strany nacentroval před úplně prázdnou branku, kde stál nikým nekrytý SIDNEI, jenž neměl problém dopravit míč do branky. Asistence: Radim Záruba.
     
    25:49
    Tomáš Vobořil se důrazně dral do zakončení, které mu však překazil jeden z bránících hráčů. Vobořil se následně u rozhodčího Čurdy dožadoval odpískání faulu, ale Čurda jeho přání nevyslyšel.
     
    27:17
    Slováček vyrazil do rychlého protiútoku, načež oslovil svým pasem dobře naběhnutého Maxe, jehož zakončení Bellada vystihl.
     
    28:23
    Slováček tentokrát vzal zakončení přímo na sebe, ale ze středu hřiště trefil pouze visící erb města Česká Lípa, který je umístěn za Belladovou svatyní.
     
    28:51
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Hosté útočí na pověstnou desítku. Další krok ke splnění tohoto dílčího cíle udělal po přihrávce Sidneiho FELIPE, který bez problémů poslal kulatý nesmysl do českolipské branky. Asistence: Sidnei.
     
    30:19
    Jäger sice pokazil rozehrávku, ale jeho zaváhání nedokázal potrestat Sidnei. Chrudimský hráč trefil pouze boční síť.
     
    30:39
    Také Rešetár si při rozehrávce nepočínal zrovna jistě, ale Hodač stál proti přesile dvou hráčů, a tak nestihl ani vystřelit.
     
    31:45
    Bejda vyrazil dopředu, načež přihrál Hodačovi, který vzápětí vrátil balon Bejdovi, ale ten už nedokázal přesně zamířit. Nicméně to byla dobrá šance pro domácí, kterak poprvé překonat Tona.
     
    32:23
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Když svou šanci nevyužili Démoni, udeřilo na druhé straně. Slováček vybídl ke skórování MAXE, který šancí nepohrdl. Asistence: Matěj Slováček.
     
    33:38
    Michal Mareš se napřáhl a jeho střelu na první dobrou ukryl "do koše" brankář Bellada. Taková rána musela hodně štípnout.
     
    34:16
    Ve středu hřiště do sebe ťukli Michal Mareš a Štěpán Hodač, oba hráči se ale oklepali a budou pokračovat ve hře.
     
    35:32
    Chrudimští zahájili zajímavou kombinaci, kterou ale pokazil Rodrigo, který nedokázal udržet míč ve hře.
     
    36:03
    Tomáš Vobořil svůj centr krapet přehnal a záhy se spoluhráčům omlouval, že jim neadresoval přihrávku o něco přesněji.
     
    36:58
    Felipe ukázal zajímavou ekvilibristiku s míčem a svůj pokus nasměroval do tyče! Teď při Démonech stáli všichni futsaloví svatí.
     
    38:01
    Slováček chtěl obejít Belladu, ale nakonec se s míčem dostal až příliš do strany a Českolipští získali aut.
     
    39:09
    Už běží poslední minuta a Východočeši se stále snaží vstřelit desátý gól.
     
    39:35
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Tak se to Chrudimi přeci jen povedlo. Slováček naservíroval míč před úplně prázdnou branku MAXOVI, který jej posunul za brankovou čáru. Asistence: Matěj Slováček.
     
    Konec zápasu.
     
    Je za námi utkání posledního kola základní části mezi Českou Lípou a Chrudimí. Hosté potvrdili u Ploučnice roli jasného favorita a zvítězili vysoko 10:0. Hattrickem se blýskl Max. Chrudim tak postupuje do play-off z prvního místa, zatímco pro Českou Lípu sezona končí a v příštím ročníku bude hrát "jen" druhou ligu.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přízeň, kterou jste online přenosům z České Lípy po celou sezonu zachovali. Mějte se moc hezky, hezký víkend a někdy u dalších online přenosů opět na počtenou. (21:36:49)

    Michal Šandor

    Branky: 5. Rešetár (Sidnei), 11. Rodrigo (Sidnei), 12. Max (M. Mareš), 14. Záruba (Sidnei), 17. Dentinho (M. Mareš.), 20. Rešetár (Sidnei), 25. Sidnei (Záruba), 29. Felipe (Sidnei), 33. Max (Slováček), 40. Max (Slováček)


    FC Démoni Česká Lípa: Bellada – Razák, Vobořil, Musil, Lakatoš, Bejda, Jäger, Havlásek, Hodač, Zemánek.
    FK Chrudim: Ton (Žďánský ) – Záruba, R. Mareš, M. Mareš, Max, Koudelka, Dentinho, Sidnei, Kovács, Rodrigo, Rešetár (C), Slováček, Felipe.

    Rozhodčí: Milner, Čurda
    thejrc.org