Buffalo – Toronto 4:1 (kon.) | NY Islanders – Columbus 4:3 (kon.) | Carolina – NY Rangers 4:3 (kon.)
Pittsburgh – Nashville 5:2 (kon.) | Tampa – Montreal 0:3 (kon.) | Florida – New Jersey 3:2 (kon.)
Minnesota – Ottawa 2:3 (kon.) | Dallas – Arizona 4:1 (kon.) | Los Angeles – Calgary 3:0 (kon.)
San Jose – Vancouver 2:4 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
5:2 (1:1, 3:1, 1:0)
Nashville Predators
Pátek 01.04.2016, 01:05 • Consol Energy Center, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Základní část nám nabídne posledních pár kol. V posledních dnech skvěle hrající Pittsburgh Penguins přivítá na svém ledě jiného téměř potvrzeného účastníka play-off, Nashville Predators. Oba celky dělí pouze tři body, přičemž Pens jsou třetí a Predátoři na sedmém místě. Utkání v Consol Energy Center začíná pár minutek po jedné hodině ranní.
     
    Není to vůbec dlouho, co se Pittsburgh Penguins pohyboval mimo účast play-off a někteří fanoušci se strachovali, co je se snajprem Sidney Crosbym a jeho týmem. Tučnáci ovšem ukázali svojí sílu a během nějakého měsíce se vyhoupli až na třetí místo ligové tabulky. Právě osmadvacetiletý kanadský centr má v posledních zápasech výbornou formu. Penguins mají zasebou tři výhry v řadě.

    Nejproduktivnější hráči
    Sidney Crosby – 75 zápasů, 79 bod§ (31+48)
    Kris Letang – 66 zápasů, 59 bodů (15+44)
    Jevgenij Malkin – 57 zápasů, 58 bodů (27+31)
     
    Nashville Predators předvádí vyrovnané výkony po celou sezónu. Aktuálně jsou na sedmém místě a pět kol před koncem mají náskok devět bodů, takže jim v následujících zápasech stačí jediný bod. Predátoři mají aktuálně špatnou formu a obě svoje poslední zápasy nezvládli. Nestačili na Dallas (2:5) a Colorado (3:4).

    Nejproduktivnější hráči
    Filip Forsberg – 77 zápasů, 59 bodů (31+28)
    Roman Josi – 77 zápasů, 59 bodů (13+44)
    Ryan Johansen – 75 zápasů, 53 bodů (13+40)
     
    Letošní vzájemné utkání

    25.10.2015, Bridgestone Arena, Nashville
    Nashville Predators 1:2pp. Pittsburgh Penguins
    52. Neal (Ribeiro, Jackman) – 36. Kunitz (Malkin, Cullen), 61. Kessel (Malkin)

    Nashville Predators: Rinne (Hutton) – Weber, Josi, Jones, Jackman, Ellis, Ekholm – Neal, Fisher, Forsberg – Smith, Ribeiro, Wilson – Arvidsson, Hodgson, Bourque – Watson, Gaustad, Nyström.

    Pittsburgh Penguins: Fleury (Zatkoff) – Cole, Letang, Määttä, Lovejoy, Scuderi, Dumoulin – Hörnqvist, Crosby, Dupuis – Kessel, Malkin, Plotnikov – Sprong, Bonino, Kunitz – Perron, Cullen, Rust.
     
    Předpokládané sestavy

    Penguins: Fleury (Murray) – Letang, Daley, Lovejoy, Pouliot, Schultz, Cole – Hörnqvist, Crosby, Kunitz – Kessel, Bonino, Hagelin – Bennett, Cullen, Kühnhackl – Fehr, Sunqvist, Sheary.

    Zranění: Bryan Rust (zranění v dolní části těla), Brian Dumoulin (zranění v horní části těla), Olli Määttä (zranění v dolní části těla), Jevgenij Malkin (zranění v horní části těla), Kevin Porter (operovaný kotník), Scott Wilson (zranění v dolní části těla)

    Predators: Rinne (Hutton) – Weber, Josi, Elliott, Jackman, Granberg, Ekholm – Neal, Johansen, Järnkrok – Smith, Ribeiro, Forsberg – Arvidsson, Fisher, Salomäki – Watson, Sissons, Gaustad.

    Zranění: Gabriel Bourque (zranění v horní části těla), Ryan Ellis (zranění v horní části těla), Anthony Bitetto (zranění v dolní části těla), Ryan Ellis (nespecifikováno)

     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: Fleury (Murray) – Letang, Daley, Lovejoy, Pouliot, Schultz, Cole – Hörnqvist, Crosby, Kunitz – Kessel, Bonino, Hagelin – Bennett, Cullen, Kühnhackl – Fehr, Sunqvist, Sheary.

    Nashville Predators: Rinne (Hutton) – Weber, Josi, Elliott, Jackman, Granberg, Ekholm – Neal, Johansen, Järnkrok – Smith, Ribeiro, Forsberg – Arvidsson, Fisher, Salomäki – Watson, Sissons, Gaustad.

    Rozhodčí: Hebert, Rooney – Grandt, Barton.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Krásné aprílové ráno! Za nějakých dvacet minut se rozehraje utkání mezi Pittsburghem a Nashvillem. Oba celky budou chtít získat nějaké body, a zlepšit si tak pozici pro play-off. Uvidíme, jak se to celkům povede.
     
    Na ledě Consol Energy Center jsou hokejisté obou celků, kteří zanedlouho zahájí první třetinu dnešního utkání. V brankách budou týmové jedničky. Na straně Pittsburghu Marc-Andre Fleury a na straně Nashvillu to bude Pekka Rinne.
     
    Zazní ještě americká hymna z úst pěvce Jeffa Jimersona. Hned po ní bude následovat úvodní buly dnešního střetnutí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Kapitán domácího celku Sidney Crosby vyhrál úvodní buly čistě na obránce Pens. Ti zahajují první útočnou akci svého celku.
     
    00:50
    Jako první ovšem zaútočili hosté. Po přihrávce zpoza branky střílel z pravé strany Filip Forsberg, kterému se ale nepovedlo trefit branku.
     
    01:09
    První pokus musel řešit také finský brankář Predators. Ten zneškodnil střelu z pravého kruhu, která mířila k levé tyčce.
     
    01:45
    Následně se puk dostal opět za branku Predators, kteří tak zahajují útok zpoza svatyně svého brankáře. U puku je třetí formace.
     
    02:03
    Na druhé straně střílel hned po vyhrané buly z mezikruží James Neal. Jeho střela zápěstím byla ovšem bránícími hráči zblokována.
     
    02:40
    Zkoušeli to také domácí. Od modré čáry zkoušel štěstí Chris Kunitz, kterému se svým pokusem ovšem nepovedlo překonat brankáře.
     
    03:06
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak to byla opravdu skvělá akce! Justin Schultz se zmocnil puku na modré čáře a nikoho před sebou neměl. Celou situaci vylepšil přihrávkou na levý kruh, odkud se PHILU KESSELOVI povedlo do odkryté branky skórovat! Asistence:Justin Schultz, Nick Bonino.
    03:06 Phil KESSEL - 1:0
     
    03:38
    Penguins jsou i nadále aktivnější a svého soupeře aktuálně svírají svou aktivní hrou. Nashville neví, co proti houževnatému celku vymyslet.
     
    04:59
    Obléhání pokračovalo a zakončeno bylo průnikem Nicka Bonina po pravé straně až před branku, kde se mu ale Rinneho překonat nepovedlo.
     
    05:31
    Mattias Ekholm se vydal s pukem na útočný výlet, ale ten se mu nepovedlo zakončit ideální přihrávkou zpoza branky do střelecké pozice.
     
    05:59
    Následně byl druhé brance blízko Patric Hörnqvist, kterému se ale z blízkosti nepovedlo překonat pozorného Pekku Rinneho!
     
    06:25
    Je tu také první vyloučení v utkání. Na trestnou lavici míří domácí Carl Hagelin, který podrazil pronikajícího Mikea Ribeira.
     
    06:35
    Puk mezi kruhy dostal James Neal, který svou akci zakončoval rychlou střelou z otočky. Pozorného brankáře se mu ovšem překonat nepovedlo.
     
    07:16
    Domácí se sice osvobodili, ale hosté se kvapem dostali do útočného pásma, kde nyní kombinují a vymýšlí další akci.
     
    07:54
    Vymyslet se jim ovšem nic nepovedlo a z přesilovky zbývá už jen její poslední čtvrtina. Penguins se daří puk vyhodit z obrany.
     
    08:38
    Domácí hokejisté hrají v plném počtu už nějakou dobu. Aktuálně vidíme vyrovnanou hru spíše ve středním pásmu.
     
    09:49
    Domácí se dostali do tlaku, ale nepovedlo se jim přidat druhou branku. Blízko byl Phil Kessel, kterému se ale nepovedlo zakončit.
     
    10:07
    Do úniku se po levé straně dostal Calle Järnkrok, který svou akci zakončoval střelou k pravé tyčce. Marc-Andre Fleury proti jeho pokusu ovšem skvěle zakročil!
     
    10:50
    Následně se hra přerušila, což znamená druhou komerční přestávku v první třetině.
     
    11:06
    Středem hřiště se prodral Connor Sheary, kterému se ale svou střelou brankáře překvapit nepovedlo. Střela byla ztečována vedle branky.
     
    12:02
    Následně se do útoku dostali hosté. James Neal zavezl puk do útočné třetiny a přenechal jej Johansenovi. Ten svým pokusem branku přestřelil.
     
    12:33
    Od modré čáry to zkoušel na branku Rinneho forvard Chris Kunitz, ale jeho pokus na branku neletěl. Puk byl ztečován vedle branky.
     
    13:20
    Aktuálně se hraje v obranné třetině domácího celku, kde se Predátoři snažejí kombinovat. Bránící hráči Pens ale přistupují rychle.
     
    14:19
    Tvrdá střela obránce Webera skončila v lapačce pozorného brankáře. Hostující kapitán nastřeloval puk ze středního pásma.
     
    14:29
    Po vhazování to zkoušel od modré čáry Roman Josi. Švýcarský zádak mířil do pravé šibenice, ale jeho střela byla lehce tečována vedle.
     
    15:10
    Nashvillští zkoušeli projít po levé straně, ale po nahození puku na branku se touše ujímají domácí, jenž rozjíždějí útočnou akci.
     
    16:10
    Domácí měli výhodu a dlouho svého soupeře tlačili. Na trestnou lavici jde Mattias Ekholm, který nedovoleně bránil Phila Kessela.
     
    16:21
    Domácím se nepovedlo udržet se v útočném postavení a následně puk ztratili. Hosté jej tak vyhazují za branku.
     
    17:11
    Rychlá akce Pens byla zakončena přihrávkou na pravý kruh, odkud pálil Trevor Daley. Tomu se ale rychlou střelou nepovedlo překonat přesouvajícího se brankáře.
     
    17:41
    Sidney Crosby puk následně do pásma zavezl a odhodlal se ke střele. Od modré čáry se mu ale finského brankáře překonat nepovedlo.
     
    17:50
    Po střele Krise Letanga následoval před brankou Rinneho velká závar, který ale druhou brankou v jeho síti zakončen nebyl.
     
    18:11
    Po levé straně se prodral až do zakončení Letang, kterému se svým bekhendem ovšem nepovedlo překonat připraveného brankáře.
     
    18:47
    Následně se do útok dostali také hosté, kterým se povedlo vybojovat alespoň vhazování před domácím brankářem.
     
    19:00
    Nashville právě vstřelil branku!
    Povedená akce na začátku poslední minuty znamená vyrovnání! James Neal našel přihrávkou zpoza branky volného RYANA JOHANSENA, kterému se povedlo střelou do odkryté branky překonat dezorientovaného brankáře! Asistence: James Neal, Filip Forsberg.
    19:00 Ryan JOHANSEN - 1:1
     
    19:41
    Rychlá akce Preds byla zakončena přihrávkou Romana Josiho na najíždějícího spoluhráče, kterému se ale puk nepovedlo zachytit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina končí. Penguins byli mnohem lepší a radovali se již na začátku, kdy šli do vedení po střele Phila Kessela. Následovaly i další šance domácího celku, které ale zůstaly nevyužity. V poslední minutě se tak prosadil Ryan Johansen. Do druhé třetiny se tak jde za stavu 1:1.

    Střely na branku: 14:11
     
    Oba celky se vracejí na ledovou plochu, a tak může co nevidět začít druhých dvacet minut dnešního střetnutí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Hned po vhazování nahodili domácí puk do útočné třetiny, kde jej ale neudrželi. U puku jsou tak hosté.
     
    20:47
    Ani následný útok Tučňákům nevyšel, a tak se gumového touše ujímají opět hráči Nashvillu.
     
    21:14
    Pens si do první akce třetiny najeli po levé straně. Střela jednoho z hráčů byla ovšem zblokována bránícím hráčem.
     
    21:42
    Po pravé straně se proháčkoval před branku finského brankáře Derrick Pouliot, kterému se ale z nulového úhlu nepovedlo puk zvednout.
     
    22:11
    Po levé straně se do rychlého útoku dostal obránce Trevor Daley. Ten střílel do pravé šibenice, odkud ale vzdálenější šibenici minul.
     
    22:29
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Následně se ale domácí již daří skórovat! Přihrávku na svou hokejku obdržel ze středního pásma PHIL KESSEL, kterému se střelou z pravého kruhu povedlo trefit levou šibenici! Asistence: Trevor Daley, Oskar Sundqvist.
    22:29 Phil KESSEL - 2:1
     
    23:36
    Do útoku se tak dostávají poprvé v této třetině také hosté, kteří budou chtít s tímto nepříznivým stavem něco udělat.
     
    24:04
    Pittsburgh má ovšem formu a před play-off jim to skvěle šlape. Obrana je pozorná a hosty k ničemu nepouští.
     
    24:24
    Pens se následně prodrali do útočného pásma, kde se jim svižnou střelou na branku Rinneho povedlo vybojovat pásmo.
     
    25:01
    Phil Kessel si následně najel do útočného pásma a přihrávkou z levého kruhu na pravý oslovoval spoluhráče. Ten jeho přihrávku nezachytil.
     
    25:43
    Po pravé straně unikal Oskar Sundqvist, kterému ale puk ujel a skončil v lapačce Rinneho. Úmysl to sice nebyl, ale i tak se domácím povedlo vybojovat pásmo.
     
    26:06
    Po levé straně zkoušel zahrozit Ryan Johansen, kterému ale puk utekl a ten skončil u bránících hráčů domácího celku.
     
    26:40
    Po levé straně se do nebezpečné akce dostával Filip Forsberg. Tomu byl ale puk v době střely odebrán.
     
    27:15
    Po komerční přestávce jsou hosté na puku hodně aktivní a nejspíše se pokusí o vytvoření nějakého tlaku.
     
    27:45
    To se ovšem nepovedlo a hodně nebezpečný byl dnes již dvougólový Phil Kessel. Tomu se ale z blízkosti povedlo trefit jen betony brankáře.
     
    28:07
    Do protiútoku dvou na jednoho se prodrali domácí. Oskar Sundqvist celou situaci zakončoval individuálně střelou z pravé strany. Skvěle ovšem zasáhl brankář Rinne!
     
    28:54
    Do první velké šance večera se prodral Sidney Crosby. Ten si najel před branku, ale bekhendem mezi betony nedokázal přidat třetí branku!
     
    29:24
    Conor Sheary se následně proháčkoval mezi hráči, ale byl v tomto zajímavém snažení faulován. Dvě minuty inkasuje Petter Granberg.
     
    29:30
    Predátorům se ovšem povedlo hned vybojovat puk, který za branku poslali nejrychleji, co to šlo.
     
    29:58
    Ani druhé útočné snažení domácích nebylo úspěšné, a tak se i nyní musejí vracet pro puk za svojí branku.
     
    30:23
    Pens se aktuálně nedaří projít do útočného pásma. Nyní to ovšem vypadá, že by se tam konečně mohli udržet.
     
    30:57
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Usadili a následně z toho byla třetí branka pro Pens! Chris Kunitz poslal puk z pravého kruhu na modrou čáru volnému KRISU LETANGOVI, který svou dělovkou dokázal překonat bezmocného brankáře! Asistence: Chris Kunitz, Sidney Crosby.
    30:57 Kris LETANG - 3:1
     
    31:38
    Nyní to pro hosty moc dobře nevypadá. Predators dostali třetí branku a i nadále jsou pod tlakem skvěle hrajícího Pittsburghu. Rinneho vystřídal Carter Hutton.
     
    32:17
    Po komerční přestávce uvidíme přesilovku. Conor Sheary za brankou finského brankáře podrazil jednoho z hostů, a tak jde na dvě minuty pykat.
     
    32:24
    Domácím se hned po vyhraném vhazování povedlo puk vyhodit za branku hostujícího brankáře.
     
    32:58
    Až nyní se Predátorům povedlo usadit se v útočném pásmu, kde budou chtít vymyslet něco, co by vedlo ke snížení skóre.
     
    33:45
    Tam se sice dostali, ale puk hned ztratili. Následně se do pásma dostali, ale po další kombinaci jim byl odpískán ofsajd.
     
    33:49
    Po vyhraném buly puk nahodil za branku Pens Mattias Ekholm. Domácí se ovšem kotouče zmocnili a vyhodili jej.
     
    34:24
    Nashville právě vstřelil branku!
    Po konci přesilovky to hostům ale vyšlo! Nejdříve JAMES NEAL z levé strany neuspěl. Následně ale dostal puk mezi kruhy, odkud se mu střelou o tyčku povedlo snížit! Asistence: Mattias Ekholm, Ryan Johansen.
    34:24 James NEAL - 3:2
     
    35:15
    Po buly v obranné třetině se domácí hnali do útoku. Přihrávka na Crosbyho byla ovšem nepřesná, a tak se píská zakázané uvolnění.
     
    35:42
    Po levé straně se prodíral hostující Craig Smith, kterému se ale branku Fleuryho nakonec nepovedlo trefit.
     
    36:24
    Do šance se dostával také Patric Hörnqvist, ale tomu se svým pokusem z mezikruží nepovedlo překonat připraveného brankáře.
     
    37:05
    Penguins jsou aktivní v útočném pásmu, kde svého soupeře svírají. Uvidíme, co se povede domácímu celku vymyslet.
     
    37:34
    Nebezpečně byl u mantinelu dohrán domácí Cole. Viktor Arvidsson za tento zákrok, který byl posouzen jako držení, inkasuje dvě minuty.
     
    37:55
    Kris Letang nepřihrál přesně na krátkou vzdálenost Kunitzovi. Hostům se tak povedlo puk vyhodit za branku.
     
    38:24
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Ovšem i tato přesilovka končí gólovým úspěchem! Střela Trevora Daleyho z pravého kruhu byla před brankářem tečována PATRICEM HÖRNQVISTEM, jenž přidal další přesilovkou trefu. Asistence: Trevor Daley, Kris Letang.
    38:24 Patric HÖRNQVIST - 4:2
     
    39:27
    Nashville musí opět dotahovat. Uvidíme, jestli se hostům ještě povede srovnat krok s dnes skvěle hrajícím Pittsburghem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina nenudila. Domácí se dostali do dvoubrankového vedení po brankách Phila Kessela a Krise Letanga. Hostům se sice po trefě Jamese Neala povedlo snížit, ale v závěru přidal klid na hokejky domácích Patric Hörnqvist. Do třetí třetiny se tak půjde za stavu 4:2.

    Střely na branku: 29:16
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Po pravé straně zahrozil James Neal, kterému se ale jeho střelou nepovedlo překonat pozorného brankáře.
     
    40:26
    Po této střele se ovšem lehce pošťuchovali Chris Kunitz s Callem Järnkrokem. Oba hráči za tuto akci dostávají tresty.
     
    40:45
    V přesilovce ovšem hrají hosté, kteří mají šanci na snížení. Zatím se jim ovšem nedaří udržet se v útoku.
     
    41:27
    Mike Ribeiro nyní najel do útočné třetiny, kde se bude pokoušet založit přesilovkou akci.
     
    41:32
    Následně střílel od modré čáry Roman Josi, ale jeho možná gólový pokus tečoval Mike Ribeiro nad branku Fleuryho.
     
    42:13
    Krásná kombinace hostů byla zakončena střelou od modré čáry, která skončila ovšem jen nad brankou domácího brankáře.
     
    42:57
    Hosté i po konci početní výhody zůstávají u puku a aktuálně s ním kombinují za svojí brankou, což ale nebudou chtít moc dlouho praktikovat.
     
    43:23
    Následně se dostali do útočného pásma, které se jim povedlo vybojovat. Následovat bude buly před domácím brankářem.
     
    43:43
    Následné snažení ovšem Nashvillu nevyšlo, a tak se píská po nepřesné přihrávce zakázané uvolnění.
     
    44:14
    Predátoři se opět prodírali do útočného pásma, kde se jim ovšem ani nyní nepovedlo cokoliv vymyslet.
     
    45:06
    Delší dobu se bojovalo o puk v útočné třetiny Nashvillu. Puk se nakonec dostal na hokejku bránícího hráče Pens.
     
    45:48
    Z levé strany to následně zkoušel jeden z domácích. Ten ovšem svým rychlým pokusem branku Rinneho nedokázal trefit.
     
    46:30
    V této třetině vidíme hodně neatraktivní hokej. Pens nechtějí udělat chybu a směrem dopředu se již moc neženou.
     
    47:11
    Snažení domácího celku bylo zakončeno přihrávkou po pravé straně, která skončila jen na zakázaném uvolnění.
     
    47:36
    Trevor Daley ze středního pásma nahodil za branku Huttona, ale pro puk si nikdo nedojel, a tak jej mají hosté.
     
    48:14
    Craig Smith se dostal k puku mezi kruhy, ale z této pozice se mu nepovedlo brankáře překonat. V těžké pozici zamířil jen vedle.
     
    48:54
    Nashville ale i nadále aktivní v útočném pásmu. Domácím se v této třetině ještě nepovedlo pořádně vystřelit.
     
    49:35
    Hned po následném buly nahodil puk na branku jeden z domácích. Hutton tento netečovaný pokus ukryl v lapačce.
     
    49:35
    Sidney Crosby byl ale po buly seknut. Colton Sissons tak oslabuje svůj celek a míří na trestnou lavici.
     
    49:47
    Sidney Crosby jde ale nyní také na trestnou lavici. Cartera Huttona podkopl nešťastně bruslí a za nedovolené bránění jde na trestnou lavici.
     
    50:25
    Nashville kombinuje na vlastní polovině a následně se bude chtít do útočného pásma prodrat.
     
    50:51
    To se jim nepovedlo a u puku je Kris Letang, který s pukem krouží osamocený na vlastní polovině.
     
    51:16
    Filip Forsberg najel s pukem do útočné třetiny a následně jej dával na modrou čáru. Mattias Ekholm ovšem nedokázal snížit.
     
    52:04
    Oba celky hrají v plném počtu. Sidney Crosby nyní vybojoval v obraně puk a následně rozjel útočnou akci svého celku.
     
    52:38
    Carter Hutton musel řešit nebezpečnou střelu Conora Shearyho z mezikruží. Puk ukryl v lapačce, a tak se bude po komerční pauze vhazovat po jeho levici.
     
    52:55
    Nebezpečné nahození před branku domácího brankáře se nakonec odrazila příhodněji pro domácí celek. Preds jsou ovšem i nadále u puku.
     
    53:38
    Hostům ovšem nevyšel ani další útok. Puk se dostal do středního pásma, kde se jej opět hosté ujali.
     
    54:05
    K puku se dostal na levé straně Mike Fisher, kterému se svým pokusem povedlo trefit jen břevno domácí branky!
     
    54:58
    Nesledujeme ovšem utkání v rychlém tempu. Ani jeden celek aktuálně nepředvádí hru podle představ svých fanoušků.
     
    55:14
    Následně se po pravé straně prodral jeden z hostů. Ten byl v dobré pozici, odkud se mu ale Fleuryho překonat nepovedlo.
     
    55:29
    Z pravého kruhu to střelou po ledě zkoušel Filip Forsberg. Švédskému forvardovi se ovšem ani nyní nepovedlo skórovat.
     
    55:49
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Po následném vhazování přichází rozhodující branka! Střelu od modré čáry před brankou chtěl poslat do branky Carl Hagelin, ale to se mu nepovedlo. Puk se dostal k pravé tyčce, kde se dokázal svým pokusem prosadit NICK BONINO! Asistence: Carl Hagelin, Ian Cole.
    55:49 Nick BONINO - 5:2
     
    55:49
    Peter Laviollete si ještě vyžádal coach challenge z důvodu postavení útočícího hráče v brankovišti. Sudí utkání ovšem branku uznal, a tak Preds přišli o timeout!
     
    56:27
    Nyní se bude utkání spíše dohrávat. Pittsburgh pátou brankou své vítězství v tomto utkání potvrdil. Bude to čtvrtá výhra pro Pens v řadě.
     
    57:09
    Domácí aktuálně kombinují ve vlastní třetině a nikam se moc neženou. Pens to již dohrají v poklidném tempu.
     
    57:47
    Carter Hutton byl ještě donucen hru přerušit svým zákrokem. Kutálející se puk u jeho branky ukryl ve své lapačce.
     
    58:22
    Preds zkoušeli ještě nahozením ze střední třetiny vybojovat pásmo, ale to se jim nakonec nepovedlo.
     
    58:47
    Domácí jsou s pukem za svojí brankou a čekají na konec utkání. Fanoušci si závěr utkání užívají.
     
    59:16
    Bránící hráči Pens touš z pásma vyhodili do středu ledové plochy, kde se jej ujali hráči Preds, jenž přidají třetí porážku v řadě.
     
    59:44
    Conor Sheary se ještě prodíral středem hřiště, ale přes dvojici hráčů se mu projít nepovedlo. Utkání tak končí za stavu 5:2.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec, Pens přidávají čtvrtou výhru v řadě!
    Penguins byli od začátku mnohem lepším celkem a radovali se již na začátku první periody, kdy šli do vedení po střele Phila Kessela. Následovaly i další šance domácího celku, které ale zůstaly nevyužity. V poslední minutě se tak prosadil Ryan Johansen.

    Druhá třetina nenudila. Domácí se dostali do dvoubrankového vedení po brankách Phila Kessela a Krise Letanga. Hostům se sice po trefě Jamese Neala povedlo snížit, ale v závěru druhé dvacetiminutovky přidal klid na hokejky domácích Patric Hörnqvist. Do třetí třetiny se tak půjde za stavu 4:2.

    Třetí třetina již moc půvabná nebyla. Predators to zkoušeli, ale nic se jim vymyslet nepovedlo. V šestapadesáté minutě tak definitivně rozhodl Nick Bonino.

    Střely na branku: 41:24
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Phil Kessel (PIT) 2+0
    2. Nick Bonino (PIT) 1+1
    3. Trevor Daley (PIT) 0+2
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Přeji vám krásné vstávaní a u NHL zase napočtěnou. (03:40:36)
    Další výhra Tučňáků.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 4. Kessel (Schultz, Bonino), 23. Kessel (Daley, Sundqvist), 31. Letang (Kunitz, Crosby), 39. Hörnqvist (Daley, Letang), 56. Bonino (Hagelin, Cole) – 19. Johansen (Neal, Forsberg), 35. Neal (Ekholm, Johansen)


    Pittsburgh Penguins: Fleury (Murray) – Letang, Daley, Lovejoy, Pouliot, Schultz, Cole – Hörnqvist, Crosby, Kunitz – Kessel, Bonino, Hagelin – Bennett, Cullen, Kühnhackl – Fehr, Sunqvist, Sheary.
    Nashville Predators: Rinne (32. Hutton) – Weber, Josi, Elliott, Jackman, Granberg, Ekholm – Neal, Johansen, Järnkrok – Smith, Ribeiro, Forsberg – Arvidsson, Fisher, Salomäki – Watson, Sissons, Gaustad.

    Rozhodčí: Hebert, Rooney – Grandt, Barton
    bahis siteleri