Buffalo – Toronto 4:1 (kon.) | NY Islanders – Columbus 4:3 (kon.) | Carolina – NY Rangers 4:3 (kon.)
Pittsburgh – Nashville 5:2 (kon.) | Tampa – Montreal 0:3 (kon.) | Florida – New Jersey 3:2 (kon.)
Minnesota – Ottawa 2:3 (kon.) | Dallas – Arizona 4:1 (kon.) | Los Angeles – Calgary 3:0 (kon.)
San Jose – Vancouver 2:4 (kon.)
konec
Florida Panthers
3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
New Jersey Devils
Pátek 01.04.2016, 01:30 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Zdravím všechny hokejové příznivce u sledování textového přenosu z NHL! Na programu dnes máme souboj týmů Florida Panthers a New Jersey Devils, přeji příjemné počtení.

    #StarWars na Floridě. 😎😎

    Zveřejnil(a) NHL.cz dne 30. březen 2016
     
    Florida Panthers
    93 bodů a druhé místo v Atlantické divizi. To málokdo od Panterů před sezonou čekal, přesto to svěřenci kouče Gallanta dokázali. Skóre mají 218:189.

    Poslední utkání ale Floridě hrubě nevyšlo. Proti Javorovým listům z Toronta prohráli 2:5. Jonathan Huberdeau sice ve 27. minutě vyrovnal na 1:1, pak ale Toronto odskočilo na rozdíl tří branek. Následně snižoval Greg McKegg, ale to už Panterům nestačilo. Maple Leafs se totiž trefili ještě jednou, když Kadri dokonal hattrick.

    Nejproduktivnějším hráčem Floridy je český útočník jaromír Jágr, jenž nasbíral 59 bodů v 73 odehraných zápasech za 25 branek a 34 asistencí. Nejlepším střelcem je spolu s ním Vincent Trocheck, nejlepším nahrávačem poté Jonathan Huberdeau s 36 asistencemi.

    Brankářskou jedničkou je Roberto Luongo – 59 zápasů, 92.1%. Zdatně mu však sekunduje Al Montoya – 22 zápasů, 92.3%.
    Florida z farmy povolala Rocca Grimaldiho

    NEWS: Florida Panthers recall Rocco Grimaldi. http://bit.ly/GrimaldiRecalled

    Zveřejnil(a) The Florida Panthers dne 30. březen 2016
     
    New Jersey Devils
    Ďábly letos s největší pravděpodobností opět mine účast v play-off. Po odehrání 77 utkání totiž nasbírali 82 bodů a na postupující Philadelphii jich ztrácí sedm. Navíc Flyers mají jeden zápas k dobru.

    Naposledy si Devils doma poradili s Bostonem, ačkoliv Medvědi měli obrovskou střeleckou převahu (15:40). Keith Kinkaid byl v brance obrovskou oporou a New Jersey po gólech Zajaca a Bouchera zvítězilo 2:1.

    Nejproduktivnějším hráčem celku je Kyle Palmieri, jenž je s 29 góly i nejlepším střelcem. K tomu přidal ještě 25 asistencí, což dohromady dělá 54 bodů. Nejlepším nahrávačem je Travis Zajac s bilancí 14+28.

    Nejvíce prostoru v brance dostal Cory Schneider, jenž poslední dobou laboroval se zraněním. Celkem odchytal 55 zápasů s úspěšností zákroků 92.3%. Keith Kinkaid naskočil do branky ve 21 případech (90.4%), Scott Wedgewood ve 4 případech (95.7%) a Yann Danis ve 2 případech (77.8%).
    Devils letos srážela velká marodka

    Do konce základní části zbývá už jen 5 zápasů. Na dnešním tréninku se objevili i Tyler Kennedy, David Schlemko, Jacob...

    Zveřejnil(a) New Jersey Devils CZ/SK dne 30. březen 2016
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Florida Panthers: Montoya (Luongo) – Ekblad, Campbell, Kulikov, Kampfer, Gudbranson, Kindl – Huberdeau, Barkov, Jágr – Jokinen, Bjugstad, Smith – Purcell, Grimaldi, Hudler – Howden, MacKenzie, Thornton.

    New Jersey Devils: Kinkaid (Schneider) – Greene, Larsson, Moore, Warsofsky, Helgeson, Severson – Blandisi, Henrique, Smith-Pelly – Boucher, Zajac, Palmieri – Pietila, Kalinin, Sislo – Farnham, Gionta, Kennedy.

    Rozhodčí: Jackson, Kozari – Shewchyk, Gibbs.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    Florida hned z první útočné akce zahrozila. Elitní formace si vytvořila dobrou šanci, když Huberdeau zpoza branky vybídl ke střele Barkova, který ovšem narazil na připravného Kinkaida.
     
    00:42
    Brian Campbell (FLA) fauloval unikajícího Blandisiho do protiútoku a na světě je první přesilovka, kterou si zahrají Devils. Dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    00:52
    Hned po vhazování střílel Kyle Palmieri, pro brankáře Montoyu šlo ale o velmi rutinní zákrok, kterým v poklidu přerušil hru.
     
    01:08
    Seversonův pokus před brankou tečoval Zajac těsně mimo tři tyče, bránící Kulikov se posléze postaral o výhoz puku.
     
    01:53
    Obrovská šance Panterů v oslabení! Aleksander Barkov se dostal do samostatného úniku, nicméně jeho bekhendovou kličku skvěle betonem zastavil Kinkaid!
     
    02:32
    David Warsofsky nabil na volej Sislovi, který vypálil bez váhání. Branku soupeře ovšem nedokázal trefit.
     
    02:42
    Domácí v plném počtu.
     
    03:45
    Kyle Palmieri se po pravé straně prodral do útočného pásma, kde ovšem vystřelil až příliš vysoko. Al Montoya byl tedy bez práce.
     
    04:06
    První přesilovou hru si zahrají i Panthers. Dvě minuty za hákování inkasuje švédský obránce Adam Larsson (NJD).
     
    04:19
    Jonathan Huberdeau obdržel pas na pravé křídlo a pokusil se o střelu. Ta ovšem postrádala přesnost, tudíž z toho nic nebylo.
     
    04:38
    Hostující obránce John Moore se zmocnil touše a bez většího váhání ho posílá přes všechny čáry.
     
    05:11
    Nick Bjugstad se po řadě přihrávek odhodlal k tvrdé střele, kterou stateční hráči Devils dokázali zblokovat v mezikruží.
     
    05:45
    Florida si zahraje 21 sekund v pěti proti třem! Stephen Gionta (NJD) se totiž provinil hákováním Barkova a usedá na trestnou lavici.
     
    05:52
    Nebezpečný pokus od modré vyslal Brian Campbell, Keith Kinkaid byl v pádu, takže by zřejmě nemohl zasahovat. Naštěstí pro něj šel puk mimo bránu.
     
    06:06
    Ihned po buly dokázal vyhodit Andy Greene a Ďáblové už jsou ve čtyřech hráčích.
     
    06:16
    Adam Henrique vyrazil do protiakce a pokoušel se nahrát právě na Larssona, jenž se vrátil z trestné lavice. Jussi Jokinen tomu však zdatně zabránil.
     
    06:50
    S vyloučeními se poměrně roztrhl pytel. Poměr sil na ledě se opět vyrovná, bude se nějakou dobu hrát čtyři na čtyři, jelikož se držením hole provinil Jiří Hudler (FLA).
     
    07:09
    Quinton Howden nedokázal dostihnout nahození Stevena Kampfera z obrany, a tak je odpískáno zakázané uvolnění domácího týmu.
     
    07:09
    A dokonce tu máme komerční přestávku, první v dnešním utkání.
     
    07:38
    Rocco Grimaldi, který byl potřetí v sezoně povolán z farmy, se dostal do útoku po levé straně. Pak už se ale nedokázal prosadit.
     
    07:45
    Hosté v plném počtu.
     
    08:30
    Devils právě vstřelili branku!
    New Jersey se až po nějaké dobře ve své zkrácené přesilové hře dostalo do útočného pásma, ale byla z toho gólová akce, takže mu to určitě nemusí vadit! MIKE SISLO se dostal v předbrankovém prostoru k održenému kotouči díky dobré práci Kalinina, jenž zabránil Gudbransonovi v odpalu kotouče. Bez váhání vystřelil zápěstím a Montoya byl bez šance, 1:0 pro Devils! Adam Henrique si připsal druhou asistenci, což pro něj znamená 200. bod v NHL! Asistence: Devante Smith-Pelly a Adam Henrique.
    08:30 Mike SISLO - 0:1
     
    09:25
    Panteři se okamžitě pokusili vyrazit do akce, ze které byl v ideálním případě přišlo vyrovnání. Nakonec z toho ale nebylo vůbec nic, což si domácí rozhodně nepředstavovali.
     
    10:13
    Reilly Smith nebezpečně pálil zápěstím od levého mantinelu, bránící kapitán Andy Greene, který hraje 307. zápas v řadě, však jeho pokus zblokoval do ochranné sítě. Následuje komerční přestávka.
     
    11:02
    Steven Kampfer si přebral ve středním pásmu volný puk a už ve své hlavě vymýšlí, jak založí útočnou akci svého celku.
     
    11:22
    Nezaložil ji nijak špatně, jenomže jeho spoluhráči v útočném pásmu se nedokázali prosadit. Devils se pustili do protiútoku, jenž skončil ofsajdem.
     
    11:40
    Střela Davida Warsofskyho od modré čáry se od jednoho z bránících hráčů Floridy odrazila mimo branku a Montoya si zcela jistě ulevil, jelikož toho moc neviděl.
     
    12:49
    Ke střele se nyní dostal miláček českých fanoušků Jaromír Jágr, Keith Kinkaid ale zachoval dobrou připravenost a zasáhl!
     
    13:13
    Blake Pietila si před vlastní brankou nepočínal zrovna nejlépe, když ho dobře napadal Jiří Hudler. Naštěstí pro New Jersey z toho ale český útočník nic nevytěžil.
     
    13:33
    Ďáblové se pokusili projít do útočného pásma, bylo z toho ovšem odpískané ofsajdové postavení.
     
    14:19
    Nick Bjugstad nahodil kotouč po levé straně dopředu, ale domácí celek z toho nic nevytěžil. Hrací předmět posléze skončil na střídačce, hra tedy byla přerušena.
     
    14:47
    Palmieri se prokličkoval do útočného pásma a krátce za modrou čárou vystřelil po zemi, aby nachytal Ala Montoyu. Ten byl ovšem v pozoru a kotouč za svá záda nepropustil.
     
    14:52
    Tyler Kennedy se dostal ke dvěma střeleckým pokusům. Nejprve po zemi vyprášil betony Montoyi, posléze nedokázal trefit soupeřovu klec.
     
    15:05
    A znovu pálil Kennedy, jenž se do sestavy vrátil po zranění. Tentokráte se kotouč po jeho ráně odrazil od zadního mantinelu, aby jej posléze pokryl domácí gólman.
     
    15:31
    Aleksander Barkov v útočném pásmu ztratil puk, a tak si pro něj dojel Jaromír Jágr. Ten svedl souboje u mantinelů, ale neuspěl.
     
    15:46
    Finský šikula s ruskými kořeny Aleksander Barkov to udělal hodně šikovně, když mezi kruhy nahrál na Jonathana Huberdeaua, který v nadějné pozici ale zamířil jen do Keitha Kinkaida!
     
    16:05
    Strážce hostující svatyně po následné akci pro jistotu podržel puk pod svou lapačkou, aby přerušil a uklidnil hru.
     
    16:31
    Mike Sislo se po nedůsledné rozehrávce Jakuba Kindla, který byl aktivně napadán, dostal k odraženému puku. Ten ale napálil mimo.
     
    16:51
    Rocco Grimaldi poslal na Kinkaidovu klec skákající kotouč, nicméně brankář Ďáblů ho dokázal pokrýt, a přerušit tak hru.
     
    16:57
    Krátce po vhazování se u pravého mantinelu ke střeleckému pokusu odhodlal pilíř obrany Panterů Aaron Ekblad, Keith Kinkaid si ale připsal další úspěšný zákrok.
     
    17:06
    Florida si zahraje další přesilovou hru. Damon Severson (NJD) se při obranné hře provinil hrou vysokou holí v obličeji Jokinena, dostává tedy dvě trestné minuty.
     
    17:25
    Andy Greene ve spolupráci s Adamem Henriquem posílají kotouč za branku Ala Montoyi, kde ho nyní Devils vidí nejraději.
     
    17:52
    Před brankou stál Reilly Smith, jenž dokázal tečovat kotouč po střeleckém pokusu Jussiho Jokinena. Kinkaid přesto zareagoval a hru přerušil dobrým zásahem!
     
    17:59
    A znovu podobná akce, tentokráte se však vyměnili hráči. Pálil Barkov a tečoval Jágr, puk ale dokázal vyškrábnout Kinkaid do bezpečí!
     
    18:27
    Nyní se ke střele po chvilce váhání odhodlal Jaromír Jágr sám, brankář Devils byl však opět pozorný.
     
    18:47
    Ekblad nabil na volej Bjugstadovi, který střele zapomněl dodat velice důležitý parametr jménem přesnost!
     
    18:54
    Při pokusu o založení další akce se Panteři provinili ofsajdovým postavením, na úspěch tedy v tomto případě nemohli pomýšlet.
     
    19:06
    Hosté v plném počtu.
     
    19:21
    Shawn Thornton nevěděl co s kotoučem, a tak podle rčení "když nevíš co, tak vystřel", vystřelil. Puk se od mantinelu odrazil k Howdenovi, jenž mezi kruhy našel dobře postaveného Dereka MacKenzieho, který naštěstí pro New Jersey zamířil pouze do Kinkaida!
     
    19:42
    Zakázané uvolnění Floridy, hra se stěhuje do útočného pásma před Ala Montoyu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně ve 2:36.
     
    První část utkání je minulostí. New Jersey zatím vede 1:0, když jedinou branku v této třetině zaznamenal během přesilové hry útočník Mike Sislo. Florida ale rovněž několikrát byla velmi nebezpečná, a tak nás ještě čeká zajímavých 40 minut!

    Střely: 13:7
     
    Hráči obou týmů už jsou na hrací ploše, druhá třetina začne zhruba za minutu, tak se opět pohodlně usaďte!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Ihned po vhazování nahodila do útočného pásma puk Florida, ale prosadit se už nedokázala, obrana Devils totiž byla plně koncentrovaná.
     
    20:34
    Aleksander Barkov nahrával na modrou čáru Kampferovi, který byl ale dostatečně tísněný, a tak se k ničemu nedostal.
     
    20:51
    Nebezpečně nyní zápěstím střílel Dmitrij Kulikov, před Kinkaidem stálo hned několik hráčů a jeden z nich byl pukem zasažen, takže z toho nic nebylo.
     
    21:30
    Devante Smith-Pelly se po pravém křídle propracoval do dobré střelecké příležitosti, branku Montoyi ale nedokázal trefit.
     
    21:57
    Devils vyrazili do nadějné útočné akce. Joseph Blandisi nahrával do lepší pozice Warsofskymu, který byl ale o krůček rychlejší. Jeho střela tedy nebyla povedená.
     
    22:26
    Teddy Purcell se obtáčel okolo branky Ďáblů, jenomže k ohrožení Keitha Kinkaida nakonec vůbec nedošlo.
     
    23:13
    Panteři jsou zatím útočně aktivnější, ale obrana New Jersey prozatím pracuje na jedničku. Často hatí útoky soupeře již v zárodku.
     
    23:49
    New Jersey vyrazilo do přečíslení tři na dva. David Warsofsky si na střelu nevěřil, nahrál tedy Pietilovi, jehož pokus z levého křídla mezi své betony Al Montoya nepropustil.
     
    24:20
    Po přistrčení od Jágra se v mezikruží ke střele z první dostal Aleksander Barkov, který ale zamířil až příliš vysoko.
     
    24:52
    Devante Smith-Pelly dostal nabito na modré čáře od Damona Seversona, před brankou byl puk ještě nebezpečně tečován, ale naštěstí pro domácí mimo branku!
     
    25:40
    Jussi Jokinen se vracel do obrany a stal se nechtěným adresátem přihrávky z hole Henriquea, takže do útoku míří jeho celek.
     
    26:04
    A na modré dostal prostor ke střele Jakub Kindl, jenže kotouč nedorazil až k brankáři Kinkaidovi kvůli teči jednoho z bránících hokejistů.
     
    26:34
    Jiří Hudler se dostal před branku a zakončoval z bezprostřední blízkosti pouze do připraveného brankáře Keitha Kinkaida!
     
    27:16
    Mike Sislo aktivně napadal rozehrávajícího Stevena Kampfera, ten ale odvedl dobrou práci, a dokázal tak založit akci svého týmu.
     
    27:57
    Florida právě vstřelila branku!
    Z ní sice Panteři nic neměli, posléze však zaútočili znovu a už se jim podařilo vyrovnat na 1:1! Aaron Ekblad a Kyle Palmieri se srazili ve středním pásmu, díky čemuž se dotal kotouč k Shawnu Thorntonovi. Ten dobrou přihrávkou vyslal do šance JONATHANA HUBERDEAUA, který se přes obránce Johna Moorea protlačil do zakončení, na nějž byl Keith Kinkaid krátký! Panthers se tedy poprvé v dnešním utkání prosadili a na ledovou plochu od diváků přiletělo několik umělých krys. Asistence: Shawn Thornton a Aaron Ekblad.
    27:57 Jonathan HUBERDEAU - 1:1
     
    28:17
    Aleksander Barkov se pokoušel mezi bránícími hráči prorazit do další akce, nicméně Tyler Kennedy ho dokázal zastavit.
     
    29:02
    Adam Henrique založil útočnou akci Devils, která ale neměla dlouhého trvání, Aaron Ekblad totiž výtečně bránil. Posléze skončil puk na střídačce hostí, což vede k přerušení hry.
     
    29:02
    A prostor nyní dostává komerční přestávka.
     
    29:02
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Joseph Blandisi.
     
    29:11
    Teddy Purcell se u mantinelu na levém křídle odhodlal ke střeleckému pokusu, který ovšem postrádal přesnost.
     
    29:27
    Finský útočník Jussi Jokinen parádně nahrál na Reillyho Smithe, který se díky skvělé rychlosti dostal sám před Kinkaida, kde ho ovšem zradila střelecká přesnost!
     
    30:02
    Aleksander Barkov se pokoušel u pravé tyče o forhendové zakončení, ale nebylo mu to dovoleno, obránci Devils odvedli dobrou práci.
     
    30:20
    Nyní Barkov velmi nebezpečně pálil z voleje, zamířil ovšem pouze do připraveného Keitha Kinkaida! Dobrý zákrok brankáře Devils.
     
    30:34
    A další, nyní vyrážečkou vytěsnil kotouč do ochranné sítě po střele Aarona Ekblada. Vhazovat se bude po jeho levé straně.
     
    31:02
    Hosté v plném počtu.
     
    31:25
    Po průniku Huberdeaua se na modré čáře dostal ke střele ofenzivně laděný obránce Aaron Ekblad, puk ale poslal mimo branku.
     
    31:50
    Velké nebezpečí před bránou Keitha Kinkaida! Český obránce Jakub Kindl se dostal k odraženému kotouči, ale trefil jen brankáře Devils! Tomu posléze spadla maska, a tak sudí pro jistotu přerušili hru.
     
    31:50
    Komerční přestávka.
     
    32:33
    Ďáblům se rodila zajímavá útočná akce, ale pas Davida Warsofskyho šikovně zastavil bránící Kindl, tudíž z toho nebylo nic.
     
    33:04
    Po neúspěšné akci Jiřího Hudlera do protiútoku zamířil Mike Sislo, který pálil zápěstím po zemí. Mimo, Montoya zasahovat nemusel.
     
    33:10
    Nyní ale pro jistotu domácí gólman podržel touš pod svou lapačkou, aby přerušil hru. Následuje buly po jeho levici.
     
    33:17
    Blake Pietila se před bránou dostal k puku, než si ho ale srovnal na střelu, tak o něj byl připraven.
     
    34:00
    Po zblokovaném střeleckém pokusu Travise Zajaca vyrazila Florida do protiútoku, který ale skončil nepřesným pasem Smithe.
     
    34:13
    Aaron Ekblad vyslal na Kinkaidovu klec 22. střelu svého celku, hostující brankář byl ale připraven. Následuje komerční přestávka.

    Jen pro zajímavost doplním, že New Jersey na branku vystřelilo prozatím pouze devětkrát.
     
    34:41
    Kyle Palmieri vystřelil dobře zápěstím po zemi, beton Ala Montoyi byl ovšem přesně tam, kde měl být.
     
    35:17
    Erik Gudbranson sice ještě udržel kotouč v útočném pásmu, nic víc z toho už ale nebylo, jelikož spoluhráči byli poměrně dezorientováni.
     
    35:24
    Ofsajd floridských Panterů nyní přerušil hru a zastavil vznikající akci již v zárodku.
     
    35:40
    Aleksander Barkov to udělal velmi dobře a svou individuální akci na levém křídle dokonce i zakončil, nicméně nezamířil zrovna nejlépe.
     
    36:19
    Do zajímavé střelecké příležitosti obdržel přihrávku Steven Kampfer. Bez nějakého rozmýšlení tedy vystřelil, Keith Kinkaid byl ale pozorný!
     
    36:50
    Florida se dostala do přečíslení dva na jednoho! Odpovědnost na sebe vzal Derek MacKenzie, jeho střelu ale dokázal Keith Kinkaid vyrazit do bezpečí!
     
    37:20
    A máme tu další ofsajd v podání Panthers.
     
    37:29
    Brian Campbell posunul v útočném pásmu kotouč do míst, kde stál Jussi Jokinen. Tomu ale nebylo umožněno vystřelit.
     
    37:53
    Mike Sislo se z rohu útočného pásma snažil přihrát Kalininovi, což bránící hráči přečetli dopředu. Úspěšně tomu tedy zabránili.
     
    38:30
    Zakázané uvolnění Panthers vrátí hru do útočného pásma New Jersey Devils, které má problémy s dostáváním se ke střeleckým příležitostem.
     
    39:08
    Rocco Grimaldi dobře pronikal po levém křídle a nahodil kotouč před bránu, kde se k němu dostával Teddy Purcell. Na něj už zívala odkrytá klec, ale domácí útočník si nezpracoval touš ideálně!
     
    39:45
    A další velké šance přišly po obrovském tlaku elitní formace Panterů! Nejprve se okolo branky obtočil Jágr, bez úspěchu. Poté měl ještě větší šanci Aleksander Barkov, který si dokonce položil Keitha Kinkaida, ale z úhlu branku soupeře přestřelil!
     
    39:52
    Ďáblové se zpod tlaku vymanili výhozem na zakázané uvolnění.
     
    39:58
    A ještě jeden icing, tentokráte po výhozu Reida Bouchera. Vhazování se tedy bude opakovat na stejném místě.
     
    39:58
    Zajímavý krok! Domácí to nyní zkusí bez brankáře se šesti hráči, jelikož mají buly v útočném pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně ve 3:32.
     
    Panteři se ale v útočném pásmu již nedokázali prosadit, a druhá třetina tedy končí za stavu 1:1. O vyrovnání se ve 28. minutě postaral Jonathan Huberdeau a nutno konstatovat, že Florida si ho zasloužila. Na ledě je jasně lepším týmem, o čemž vypovídá i střelecký poměr.

    Střely: 31:10 (18:3 v této třetině)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Kyle Palmieri byl faulován v šanci, Devils tedy čeká přesilová hra. Sekáním se provinil obránce Dmitrij Kulikov (FLA).
     
    40:51
    Smith-Pelly zaváhal ve středním pásmu a v oslabení se do šance dostal Reilly Smith, jeho tvrdou přízemní ránu ale Kinkaid vyrazil.
     
    41:27
    A další příležitost při početní nevýhodě. Jokinen a Barkov společně založili útočnou akci. Finská spolupráce nebyla vůbec špatná, leč úspěch postrádala.
     
    42:15
    Ďáblům se přesilová hra vůbec nedaří, v útočném pásmu se nemohou prosadit.
     
    42:30
    Domácí v plném počtu.
     
    42:54
    Bobby Farnham se pokusil zaskočit Montoyu střeleckým pokusem zpoza klece, ale brankář Panthers byl pozorný.
     
    43:13
    Florida právě vstřelila branku!
    A domácí tým se poprvé v dnešním utkání dostává do vedení! Konečně se mu podařilo zúročit velkou útočnou aktivitu gólem na 2:1. U levého mantinelu si kotouč po přistrčení od Jaromíra Jágra vzal na svou hokejku JONATHAN HUBERDEAU, který se propracoval do předbrankového prostoru a protlačil kotouč za Keitha Kinkaida! Asistence: Jaromír Jágr a Brian Campbell.
    43:13 Jonathan HUBERDEAU - 2:1
     
    43:13
    Pantery ale nyní čeká hra v oslabení. Fanoušci totiž i po této brance zaházeli led umělými krysami, za což nyní tým dostává dvě trestné minuty za zdržování hry. Trest odpyká Quinton Howden (FLA).
     
    43:30
    Puk skončil v ochranné síti nad brankářem Alem Montoyou, hra je tedy přerušena a následuje buly před útočným pásmem Devils.
     
    43:58
    Brian Campbell posílá kotouč až k brankáři Kinkaidovi, domácí tedy mohou na ledovou plochu poslat čerstvé síly.
     
    44:49
    New Jersey bude hrát 24 sekund dlouhou přesilovku pět na tři, jelikož Steven Kampfer (FLA) se provinil podražením Sergeje Kalinina.
     
    45:03
    Adam Henrique vracel kotouč Palmierimu, čemuž ale bránící Gudbranson velice dobře zabránil!
     
    45:13
    Domácí už jsou ve čtyřech.
     
    45:42
    David Warsofsky vybídl ke střele Kylea Palmieriho, pokus nejlepšího střelce Ďáblů ale nebyl úspěšný, Montoya zakročil!
     
    46:02
    Floridě se konečně podařilo dostat puk alespoň do středního pásma a prostřídat pár hráčů.
     
    46:27
    Tlak New Jersey je opravdu mohutný a velice aktivní je Palmieri! Opět vyslal dvě nebezpečné střely, jenomže Al Montoya udržel Pantery ve vedení!
     
    46:49
    Domácí v plném počtu.
     
    47:00
    Domácí hala bouří a žene své oblíbence, zatímco byl odpískán ofsajd hráčů celku z Newarku a nařízena komerční přestávka.
     
    47:41
    Mike Sislo nedostihl nahození do útočného pásma, pramení z toho zakázané uvolnění.

    Nabízím jednu zajímavost ze statistik – Kyle Palmieri má na kontě osm střel z celkem 16 hostujícího celku!
     
    48:19
    Panthers kombinovali v útočném pásmu, o střely se pokoušeli jak Brian Campbell, tak Aleksander Barkov. Kotouč ale nakonec skončil pod lapačkou Kinkaida.
     
    48:38
    Od modré čáry vyslal nebezpečnou ránu Andy Greene, kotouč ale zamířil pouze do míst, kde stál Al Montoya!
     
    49:35
    Devils potřebují minimálně jeden gól, a tak se snaží zvyšovat svoji útočnou aktivitu. Obranná hra Floridy je dnes ovšem na výborné úrovni.
     
    50:20
    Joseph Blandisi pálil z pravého křídla, ale zapomněl seřídit svá mířidla.
     
    50:50
    Panteři už se ani moc nesnaží útočit, ale zatím jim to bohatě stačí, poněvadž se hraje převážně ve středním pásmu.
     
    51:22
    Ďáblové se ovšem nyní dostali do toho útočného. Zleva střílel Travis Zajac, trefil ale jen Montoyovu hruď a bránící hráči poté odpálili puk na icing.
     
    51:50
    Aleksander Barkov nahrával před bránu Jaromíru Jágrovi, před nímž ale puk poskakoval. Finský útočník se k němu tak posléze dostal sám, ale zakončení už ideální nebylo!
     
    52:39
    Před napadajícím Nickem Bjugstadem pro jistotu pokryl kotouč brankář New Jersey Keith Kinkaid. Nařízena je komerční přestávka.
     
    Střely: 35:19
     
    52:59
    Shawn Thornton vnikl po levé straně do útočného pásma a zkusil své střelecké štěstí bekhendem. Nepochodil, Kinkaid byl pozorný.
     
    53:40
    Damon Severson šikovně vybojoval kotouč pro aktivního Palmieriho, ale Devils z toho nic nevytěžili.
     
    54:02
    Panteři založili rychlou protiakci, z níž nakonec vzešlo přečíslení dva na jednoho! Rocco Grimaldi ho ovšem zakončil střelou mimo bránu.
     
    54:20
    Dmitrij Kulikov vyslal další nebezpečný pokus, který tentokráte zamířil vysoko nad branku. Prostor nyní dostane poslední komerční přestávka v utkání.
     
    55:00
    Do konce zápasu zbývá pět minut a New Jersey je v těchto momentech aktivnější, ačkoliv po většinu zápasu tomu bylo obráceně.
     
    55:30
    John Moore obdržel přihrávku na modrou čáru a vyslal šikovný střelecký pokus, který naštěstí pro Floridu skončil mimo branku.
     
    56:06
    A znovu Moore. Tentokráte mu na modrou čáru nabil Stephen Gionta, jenže na konci celé této útočné akce stála lapačka Ala Montoyi.
     
    56:55
    Reid Boucher vysílal do útočné akce Palmieriho, který se snažil prokličkovat skrze dva bránící hráče, což ovšem bylo až příliš velké sousto.
     
    57:18
    Do útoku se také na chvíli vydala Florida, jenomže brankář Keith Kinkaid její útočný výpad dokázal zastavit.
     
    57:35
    Smith-Pelly nahrál na modrou čáru Warsofskymu, jenž ale mířil nepřesně.
     
    57:52
    Florida právě vstřelila branku!
    Velice důležitá branka pro Pantery byla opravdu parádně sehraná, lví podíl na tom má legendární útočník Jaromír Jágr! Ten totiž obral o kotouč Davida Warsofskyho a společně s ALEKSANDEREM BARKOVEM zamířil do přečíslení dva na jednoho. Nejprve naznačil střelu, poté si předal kotouč na bekhend a poslal ho před odkrytou branku právě finskému útočníkovi, který už měl lehkou úlohu! Parádní Jágrova práce. Asistence: Jaromír Jágr.
    57:52 Aleksander BARKOV - 3:1
     
    57:52
    A znovu tu máme vyloučení za naházení předmětů na ledovou plochu, domácí fanoušci jsou nepoučitelní! Ďábly čeká další přesilová hra.
     
    58:20
    Keith Kinkaid míří ze své branky, Ďáblové hrají přesilovku šest na čtyři!
     
    58:55
    Blandisi nahrával před bránu, kam si najížděl Reid Boucher. Od brusle jednoho z bránících hráčů se puk ale odrazil do bezpečí.
     
    59:18
    Panteři vyhazovali hrací předmět přes všechny čáry, konkrétně to byl Brian Campbell, ale puk zasáhl branku jen zboku!
     
    59:42
    Gudbranson se dostal k volnému puku a nekompromisně ho posílá až za branku New Jersey.
     
    59:52
    Domácí v plném počtu.
     
    59:54
    Devils právě vstřelili branku!
    Fanoušci už slavili vítězství, Ďáblové se však ještě prosazují! Devante Smith-Pelly z pravého křídla velice šikovně nahodil kotouč před branku, kde se k dorážce dostal BLAKE PIETILA. Regulérnost branky ještě potvrdil videorozhodčí. Útočník s číslem 56 na zádech se tak prosazuje poprvé v NHL! Bez asistence.
    59:55 Blake PIETILA - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce a vítězství dnes slaví floridští Panteři!

    Do vedení se sice jako první dostali v čase 8:30 hosté, když se prosadil Mike Sislo, nicméně od té doby byla lepší Florida a po zásluze otočila skóre ve svůj prospěch. Dvakrát se prosadil Jonathan Huberdeau, důležitý a hlavně vítězný gól si do 58. minuty po parádní akci Jágra schoval Aleksander Barkov. Šest sekund před koncem třetí třetiny ještě svým prvním gólem v NHL snížil Blake Pietila, ale to bylo ze zápasu všechno.

    Nutno konstatovat, že Panthers vyhráli zaslouženě.

    Střely: 40:25 (13:7, 18:3, 9:15)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jonathan Huberdeau (FLA) 2+0
    2. Al Montoya (FLA) 23 zák., 2 góly, 92%
    3. Jaromír Jágr (FLA) 0+2
     
    Československá stopa v utkání:
    Jaromír Jágr (FLA) 0+2, 3 střely, čas na ledě 18:44
    Jiří Hudler (FLA) 0+0, 2 střely, čas na ledě 11:27
    Jakub Kindl (FLA) 0+0, 3 střely, čas na ledě 15:11
     
    Z mé strany to bude všechno, děkuji za pozornost a přeji dobrou noc či dobré ráno! (04:20:08)
    Jonathan Huberdeau si zlepšil osobní maximum.

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 28. Huberdeau (Thornton, Ekblad), 44. Huberdeau (Jágr, Campbell), 58. Barkov (Jágr) – 9. Sislo (Smith-Pelly, Henrique), 60. Pietila


    Florida Panthers: Montoya (Luongo) – Ekblad, Campbell "A", Kulikov, Kampfer, Gudbranson, Kindl – Huberdeau, Barkov, Jágr – Jokinen "A", Bjugstad, Smith – Purcell, Grimaldi, Hudler – Howden, MacKenzie "A", Thornton. Trenér: Gerard Gallant.
    New Jersey Devils: Kinkaid (Schneider) – Greene "C", Larsson, Moore, Warsofsky, Helgeson, Severson – Blandisi, Henrique "A", Smith-Pelly – Boucher, Zajac "A", Palmieri – Pietila, Kalinin, Sislo – Farnham, Gionta, Kennedy. Trenér: John Hynes.

    Rozhodčí: Jackson, Kozari – Shewchyk, Gibbs

    Diváci: 15 803
    bahis siteleri