Bayern – Frankfurt 1:0 (kon.) | Hannover – Hamburg 0:3 (kon.) | Mohuč – Augsburg 4:2 (kon.)
Ingolstadt – Schalke 3:0 (kon.) | Darmstadt – Stuttgart 2:2 (kon.) | Dortmund – W. Brémy 3:2 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
3:2 (0:0)
Werder Brémy
Sobota 02.04.2016, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Dortmundu zvládli zápas s výběrem Werderu Brém a upevnili si druhou pozici, na vedoucí Bayern Mnichov však svěřenci Thomase Tuchela stále ztrácejí pět bodů. Brémy dnes v prvním poločase nepředvedly takřka nic, ale po změně stran favorizovaného soupeře zaskočili, když dokonce otočili nepříznivý vývoj ve svůj prospěch. Domácí tým ale potvrdil své kvality, vedení překlopil na svou stranu a připsal si vydřené, ale zasloužené tři body. (20:27:24)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hosté ještě v závěru zápasu kombinovali na polovině svých soupeřů, míč po centru, který následoval, sebral pohodlně ze vzduchu Bürki.
     
    90+1
    Nad rámec řádné hrací doby byly nastaveny tři minuty.
     
    90+1
    v první nastavené minutě dostal žlutou kartu za faul Gonzalo Castro (Borussia Dortmund).
     
    90
    Na opačné straně hrací plochy se do šance probojoval Zlatko Junuzovič, jeho střela však nebyla přesná a proletěla pouze vedle tyče.
     
    89
    Individuální akcí se chtěl prosadit Pierre-Emerick Aubameyang, ale defenziva Werderu mu vystřelit nedovolila.
     
    88
    Dortmund, konkrétně Henrikh Mchitarjan, rozehrával dva rohové kopy v krátkém časovém sledu. Ty ale čtvrtý zářez na pažbě dortmundského celku nepřinesly.
     
    86
    Střídání v týmu Werder Bremen: ze hřiště odstupuje také Anthony Ujah, nahradí ho Lukas Fröde.
     
    86
    Střídání v týmu Werder Bremen: ze hřiště odchází Sambou Yatabaré, přichází Melvyn Lorenzen.
     
    84
    Na hranici šestnáctky se ke střele odhodlal Christian Pulisic, svůj pokus ale mezi tři tyče nevměstnal.
    82. Adrián RAMOS - 3:2
     
    82
    Dortmund právě vstřelil branku!
    To jsou věci! Domácí příznivci mají opět důvod k radosti. Dortmund získal výhodu rohového kopu, k jehož rozehrávce se postavil Henrikh Mchitarjan. Ten svým povedeným centrem nalezl nabíhajícího ADRIÁNA RAMOSE, jenž svůj pokus hlavou umístil do levé části brány. Brankář Brém se na své obránce hodně zlobí, třetí inkasovaný gól už ale neodvrátí.
     
    80
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Christian Pulisic.
     
    80
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marcel Schmelzer, přichází Adrián Ramos.
    77. Šindži KAGAWA - 2:2
     
    77
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Neuběhly ani tři minuty a je opět vyrovnáno! Před Marcelem Schmelzerem se uvolnil prostor na levém křídle, čehož hráč Dortmundu využil prudkou přízemní přihrávkou do pokutového území, v němž našel nabíhajícího ŠINDŽIHO KAGAWU, jenž bez přípravy dokázal prostřelit brankáře Wiedwalda.
    75. Zlatko JUNUZOVIĆ - 1:2
     
    75
    Werder právě vstřelil branku!
    Hosté otáčejí nepříznivý vývoj ve svůj prospěch a poprvé v utkání se ujímají vedení! Öztunali se pokusil prodrat do šestnáctky z pravé strany a přestože byl svým strážcem přibrzděn, dokázal z trávníku rychle vstát a poté přesně přihrát ZLATKU JUNUZOVIĆOVI, který se po převzetí míče věděl rady.
     
    74
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Eric Durm, přichází Šindži Kagawa.
     
    72
    Rohový kop provedla také Borussia Dortmund, ta však při provedení tolik štěstí neměla.
    69. Alejandro GÁLVEZ - 1:1
     
    69
    Werder právě vstřelil branku!
    Zhruba dvacet minut před koncem řádné hrací doby je v Signal Iduna parku vyrovnáno! Po dalším rohovém kopu došlo uvnitř pokutového území k souboji, po němž se balon odrazil na kopačku ALEJANDRA GÁLVEZE, který neváhal a vypálil křižnou ránu, míč se do sítě dostal s přispěním jednoho z obránců, který si jej nešťastným způsobem srazil do vlastní brány.
     
    68
    Zlatko Junuzovič vyprodukoval ostrý střelecký pokus, který obránce Borussie srazil na roh. Po uvedení míče do hry se nic podstatného nestalo.
     
    65
    Střídání v týmu Werder Bremen: po hodině hry ze hřiště odchází Santiago García, místo něhož na trávník přichází Levin Öztunali.
     
    64
    Dortmundští po chvíli o míč přišli a po jeho ztrátě se útočného faulu dopustil Henikh Mchitarjan. Hosté si tedy alespoň na chvíli mohou oddechnout.
     
    62
    A ještě jeden kop od rohového praporku. Standardní situace byla tentokrát rozehrána prostřednictvím krátké přihrávky, po které domácí hráči kombinují na útočné polovině.
     
    61
    Domácí tým vybojoval další rohový kop, nicméně i tentokrát se hostující celek mohl spolehnout na svou defenzivu.
     
    60
    Centr Henikha Mchitarjana odvrátila pozorná obrana hostujícího celku do bezpečí. Borussia však stále zůstává u míče.
     
    59
    Navýšit náskok svého mužstva mohl Erik Durm. Ten si totiž uvnitř pokutového území zpracoval přihrávku a zakončil z bezprostřední blízkosti. Vyběhnuvší Wiedwald však jeho pokus z mírného úhlu dokázal vyrazit mimo bránu.
     
    58
    Borussia má herně jednoznačně navrch, tým z Brém zaujal obranné postavení a vyrovnat bude pro něj obtížný úkol.
     
    56
    Dalekonosný pokus se nebál vyprodukovat Marco Reus, neměl ale dostatečně přesně seřízena mířidla a bránu tak netrefil.
     
    53
    Za nedovolený zákrok byl karetně napomenut Alejandro Gálvez (Werder Bremen).
    53. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 1:0
     
    53
    Dortmund právě vstřelil branku!
    K obrovské radosti příznivců domácího týmu se Dortmundští ujímají vedení! Mchiterjan vymyslel chytrou přihrávku pro PIERRE-EMERICKA AUBAMEYANGA, který obráncům hostujícího celku ukázal záda a uháněl vpřed. Počkal, až Wiedwald vyběhne ven z brány a pak ho překonal dokonalým lobem.
     
    52
    Fotbalisté Brém se po zisku míče vydali vpřed, ale v ofsajdu se pohyboval Anthony Ujah.
     
    50
    Sambou Yatabaré (Werder Bremen) byl v souboji o míč ve středu hřiště příliš pozdě a Weigla atakoval nebezpečným skluzem, za který mu hlavní arbitr neváhal udělit žlutou kartu.
     
    49
    Poté, co se domácí prokombinovali k šestnáctce, se přihrávkou za obranu pokusil zahrozit Castro, ale balon zachytila právě defenziva Werderu.
     
    47
    Po centru z pravé strany se k akrobatickému zakončení v rohu malého vápna dostal Henrikh Mchitarjan, nohu však zvedl příliš vysoko, málem zasáhl soupeře a byl mu tedy odpískán útočný faul.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Na trávník už přicházejí také svěřenci kouče Thomase Tuchela, druhý poločas tak může začít.
     
    Fotbalisté Brém už jsou zpět na hrací ploše a znovu se rozcvičují, na příchod hráčů Dortmundu se zatím čeká.
    Statistiky úvodní půle, v níž dominoval favorizovaný Dortmund
     
    V úvodním poločase se žádnému z celků nepodařilo vstřelit gól, přestože několikrát k tomu měl blízko tým z Dortmundu. Domácí po celý průběh prvního dějství potvrzovali svou kvalitu a defenzivu Werderu zaměstnávali mnoha centry a nebezpečnými střeleckými pokusy. Hosté byli v osobních soubojích nevýrazní a tahali za kratší konec pomyslného provazu. Pokud svou taktiku nezmění, budou mít po změně stran problém nadějný stav udržet.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    44
    Netrvalo to dlouho a míč získali domácí. Z pravé strany se blýskl nadýchaným centrem Erik Durm a akrobatické zakončení Pierre-Emericka Aubameyanga byl zblokováno jedním z obránců.
     
    43
    Hra se přesunula do středu hřiště, kde míč drží na kopačkách hráči v zelených dresech. Ti rozvážně kombinují okolo středového kruhu a trpělivě vyčkávají na svou šanci.
     
    41
    Gólman hostujícího týmu musel zasahovat až nyní, když vychytal Castrův střelecký pokus z hranice pokutového území.
     
    39
    V závěru úvodního dějství si fotbalisté Dortmundu vytvořili slibnou šanci! Pierre-Emerick Aubameyang se z pravé strany prezentoval centrem na zadní tyč, kde číhal Marcel Schmelzer. Ten se do balonu opřel bez přípravy a odeslal ho kousek vedle levé tyče Wiedwaldovy svatyně.
     
    38
    Míč do předbrankového prostoru vyslal Henrikh Mchitarjan, ale defenziva Werderu Brémy byla zkonsolidovaná a žádné nebezpečí tak nepřipustila.
     
    37
    Łukasz Piszczek se teď objevil v roli centrujícího hráče, když z pravé strany poslal vzdušný pas na zadní tyč. Tam ale nejvýše vyskočil obránce Theodor Gebre Selassie, jenž balon před útočícím soupeřem úspěšně odhlavičkoval na roh.
     
    36
    Přihrávku na nabíhajícího Erika Durma vymyslel Łukasz Piszczek, bohužel pro Dortmund byl jeho přízemní pas příliš prudký a balon se tak došoural až za koncovou čáru.
     
    34
    Jen, co byl míč znovu uveden do hry, se balonu opět zmocnili svěřenci Thomase Tuchela, kteří by se svým fanouškům za vytrvalé povzbuzování rádi odvděčili vstřeleným gólem.
     
    33
    Agilní Pierre-Emerick Aubameyang se prezentoval střeleckým pokusem z hranice velkého vápna, kterým brankáře Wiedwalda donutil k zákroku na zemi.
     
    31
    Za námi je už třetina zápasu a stav je zatím bezbrankový. Podle očekávání mají více ze hry fotbalisté favorizovaného Dortmundu, defenziva Brém však odvádí dobrou práci a brání zodpovědně.
     
    29
    Exekutorem nařízeného rohového kopu se stal Henrikh Mchitarjan, jemuž se ale uvnitř pokutového území nepodařilo nalézt žádného z nabíhajících spoluhráčů.
    28. Pohled na zaplněný Signa Iduna Park
     
    28
    Dortmund se snažil zaútočit pomocí dlouhého nákopu směřujícího na Erika Durma. Ten si ale míč nezpracoval ideálně, odkopl si ho od nohy. Poté se k balonu dostal obránce a odkopl ho na roh.
     
    26
    Další ofenzivní tažení fotbalistů Werderu bylo zastaveno kvůli ofsajdu, v něm se ocitl Yatabaré.
     
    23
    Ohrozit hostujícího brankáře se pokusil také Erik Durm, avšak i jeho střelecký pokus byl nepřesný a mezi tři tyče se tedy nevešel.
     
    21
    Z uctivé vzdálenosti se opět snažil prosadit Pierre-Emerick Aubameyang, tentokrát ale vypálil ze záklonu a míč po jeho střele dopadl daleko za bránu, kterou hájí Wiedwald.
     
    20
    Domácí borci rohový kop rozehráli krátkou přihrávkou, žádný centr ani střelu však nevymysleli.
    19. Pierre-Emerick Aubameyang (DOR)
     
    19
    Zpoza pokutového území se odhodlal k razantní střele Pierre-Emerick Aubameyang. Jeho prudký pokus hostujícího brankáře pořádně protáhl, ten totiž míč musel vyrazit na roh.
     
    18
    Ofenzivní akce Werderu Brémy byla zastavena z důvodu porušení pravidla o ofsajdu, v něm byl přistižen Anthony Ujah.
     
    16
    Jako blesk z čistého nebe ze za zády obránců Brém zjevil Erik Durm, před nímž stál už pouze Wiedwald. Gólman hostujícího týmu si počkal na střelu a míč letící doprostřed brány zneškodnil.
     
    15
    Prvním potrestaným hráčem žlutou kartou je za skluz uprostřed hracího pole Santiago García (Werder Bremen).
     
    14
    Dortmundští si vypracovali střeleckou pozici, ve které se uvnitř pokutového území objevil Pierre-Emerick Aubameyang. Ten vyprodukoval tvrdý projektil, který prosvištěl jen těsně vedle levé tyče.
     
    11
    První ofsajd byl odmáván a následné i odpískán také hostujícímu týmu, když si přihrávku za linií přebíral Anthony Ujah.
     
    9
    Centrem se pokutového území Borussie se prezentoval Yatabaré, ale proti míči vystartoval Bürki a po tom, co ho ukryl ve svých rukavicích, rozdal balon svým spoluhráčům v poli.
     
    7
    Dortmund se pokusil zahrozit dlouhou přihrávkou směřující za obranu, ale akci domácího týmu zastavil zdviženým praporkem asistent rozhodčího, který v postavení mimo hru přistihl Pierre-Emericka Aubameyanga.
     
    5
    Hosté teprve podruhé v zápase získali míč a ihned upalovali kupředu. K útoku zavelel Felix Wiedwald, jehož následná přihrávka správného adresáta nenalezla.
     
    3
    Po zisku míče se vpřed vydal Theodor Gebre Selassie, ale jeho individuální útočný pokus byl v souladu s pravidly zastaven pozornou obranou domácího týmu.
     
    2
    Fotbalisté Dortmundu jsou od úvodních vteřin u míče, s nímž kombinují na útočné polovině a snaží se nalézt mezery v defenzivě svých protivníků.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Fotbalisté obou celků už jsou na hrací ploše, úvodní výkop tak bude proveden za okamžik.
    Fotbalisté domácího týmu při předzápasové rozcvičce
     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Ginter, S. Bender, Schmelzer – Mchitarjan, Weigl, G. Castro – Durm, Aubameyang, Reus.
    Náhradníci: Weidenfeller – Park, Leitner, Şahin, Pulisic, Ramos, Kagawa.

    Werder Bremen: Wiedwald – Gebre Selassie, Gálvez, Vestergaard, Santiago García, Sternberg – S. Yatabaré, Fritz, Grillitsch, Junuzović – Ujah.
    Náhradníci: Tremmel – Öztunali, Kleinheisler, Bartels, Lorenzen, Eggestein, Fröde, Tremmel.

    Rozhodčí: Welz – Foltyn, Schaal.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Posledních pět vzájemných utkání

    Dortmund – Brémy (4 – 0 – 1), skóre 13:6

    31.10.2015 Werder Brémy – Borussia Dortmund 1:3
    23.05.2015 Borussia Dortmund – Werder Brémy 3:2
    20.12.2014 Werder Brémy – Borussia Dortmund 2:1
    08.02.2014 Werder Brémy – Borussia Dortmund 1:5
    23.08.2013 Borussia Dortmund – Werder Brémy 1:0
    Dějištěm utkání bude Signal Iduna park v Dortmundu
     
    Werder Brémy

    Celek z Brém se nachází až na šestnáctém místě a na svém kontě má pouhých osmadvacet bodů. Klub z Brém tak sice má záchrannářské starosti, ale spodní polovina tabulky je velmi vyrovnaná a v konečném zúčtování bude o sestupujícím s největší pravděpodobností rozhodovat rozdíl jednoho bodu. V předchozím kole fotbalisté Brém přivítali hráče Mohuče, se kterými sice prohrávali, ale v závěru prvního dějství dokázali vyrovnat na 1:1. Vzhledem k tomu, že po změně stran už gól nepadl, rozešla se obě mužstva smírně.
     
    Borussia Dortmund

    Fotbalisté Dortmundu mají na druhém místě čtyřiašedesát bodů a jejich ztráta na vedoucí Bayern Mnichov je sedm kol před koncem ligové soutěže pětibodová. Před reprezentační pauzou cestovali svěřenci trenéra Thomase Tuchela na hřiště Augsburgu, kde po čtvrthodině hry sice prohrávali, ale ještě do přestávky dokázali vyrovnat a po změně stran přidat ještě dva góly. Z Bavorska si tak nakonec odvezli tři body za vítězství 3:1.
     
    Příjemné sobotní odpoledne přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům. Německá Bundesliga má na programu 28. kolo, v jehož rámci proti sobě nastoupí Borussia Dortmund a Werder Bremen. Utkáním, jehož úvodní výkop je stanoven na 18:30, vás prostřednictvím textového online přenosu provede Lukáš Jasoněk. Přeji vám příjemný sportovní zážitek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 53. Aubameyang (Mchitarjan), 77. Kagawa (Schmelzer), 82. Ramos (Mchitarjan) – 69. Gálvez, 75. Junuzović (Öztunali)

    Karty:   90+1. G. Castro (DOR) – 15. Santiago García (BRM), 50. S. Yatabaré (BRM), 53. Gálvez (BRM)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 12:4. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 13:6.
    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Ginter, S. Bender, Schmelzer (80. Ramos) – Mchitarjan, Weigl, G. Castro – Durm (74. Kagawa), Aubameyang, Reus (80. Pulisic).
    Náhradníci: Weidenfeller – Park, Leitner, Şahin, Pulisic, Ramos, Kagawa.

    Werder Brémy: Wiedwald – Gebre Selassie, Gálvez, Vestergaard, Santiago García (65. Öztunali), Sternberg – S. Yatabaré (86. Lorenzen), Fritz, Grillitsch, Junuzović – Ujah (86. Fröde).
    Náhradníci: Tremmel – Öztunali, Kleinheisler, Bartels, Lorenzen, Eggestein, Fröde.

    Rozhodčí: Welz – Foltyn, Schaal

    Diváci: 81359
    bahis siteleri