Los Angeles – Dallas 2:3 (kon.) | Toronto – Detroit 2:3 (kon.) | Tampa – New Jersey 3:1 (kon.)
NY Rangers – Buffalo 3:4 (kon.) | Carolina – Columbus 1:5 (kon.) | Florida – Montreal 4:3 (kon.)
Nashville – San Jose 2:3 (0:1 po s.n.) | Edmonton – Calgary 0:5 (kon.) | Arizona – Washington 3:0 (kon.)
Chicago – Boston 6:4 (kon.) | Pittsburgh – Philadelphia 6:2 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
0:5 (0:1, 0:1, 0:3)
Calgary Flames
Neděle 03.04.2016, 04:00 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Edmonton a Calgary se v základní části NHL střetly čtyřikrát a oba dva týmy zaznamenaly dvě vítězství. Nejproduktivnějším hráčem v součtu všech letošních vzájemných duelů je Taylor Hall, který vstřelil dva góly a zaznamenal šest asistencí. Brankář Cam Talbot proti Flames odchytal tři utkání a ze dvou odešel jako vítěz. Brankář Oilers 17. ledna předvedl proti Calgary 31 zákroků a jeho tým po samostatných nájezdech zvítězil 2:1. Vítězné góly na straně Calgary zaznamenali Johnny Gaudreau a Michael Frolík. Jak dopadne páté klání mezi oběma týmy se dozvíme po skončení utkání, kterým Vás s radostí provede Tomáš Reiner.
     
    Edmonton Oilers:

    Edmonton Oilers se bude muset obejít proti Calgary Flames bez trojice zraněných hráčů – mimo hru jsou Ryan Nugent-Hopkins, Eric Gryba (koleno) a Benoit Pouliot (rameno). První dva jmenovaní hráči by se do sestavy Oilers měli vrátit v posledním domácím utkání, ve kterém Edmonton vyzve v kanadském souboji Vancouver Canucks. Velkou pozornost poutá mladík Connor McDavid, který se stal nejlepším nováčkem měsíce března, během něhož zaznamenal 16 kanadských bodů za 5 gólů a 11 asistencí, které si připsal během 15 zápasů. Bilance Connora McDavida by byla celkově ještě mnohem lepší, kdyby 37 utkání nemusel vynechat kvůli zranění, přesto je jedním z adeptů na Calder Trophy pro nejlepšího nováčka NHL.
    Pohled do Rexall Place, kde již probíhá rozbruslení obou týmů.

     
    Calgary Flames:

    Calgary vyhrálo během posledních šesti utkání pouze jeden zápas a po prohrách proti Anaheimu Ducks a Los Angeles Kings uprostřed týdne na ledě Edmontonu uzavře venkovní trip. Český útočník Michael Frolík je mimo hru a jeho návrat se očekává v pátek v noci, kdy Flames změří síly znovu s Los Angeles Kings, tentokrát ovšem na svém ledě. Brankář Joni Ortio v posledním utkání proti Kings předvedl 26 zákroků a proti Oilers by v bráně neměl chybět.
     
    Vzájemné zápasy:

    17.01.16 Edmonton Oilers – Calgary Flames 2:1
    28.12.15 Calgary Flames – Edmonton Oilers 5:3
    01.11.15 Edmonton Oilers – Calgary Flames 4:5
    18.10.15 Calgary Flames – Edmonton Oilers 2:5
     
    Československá stopa v utkání:

    Andrej Sekera (EDM) 6+24, +/- -15
    Jakub Nakládal (CGY) 2+2, +/- -7
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Sekera, Fayne, Oesterle, Reinhart, Nurse, Pardy – Maroon, McDavid, Eberle (A) – Hall (A), Draisaitl, Jakupov – Korpikoski, Nugent-Hopkins (A), Pakarinen – Hendricks, Letestu, Kassian. Hlavní trenér: Todd McLellan.

    Calgary Flames: Ortio (Hiller) – Brodie, Hamilton, Giordano (C), Engelland (A), Jokipakka, Nakládal – Gaudreau, Monahan (A), Shinkaruk – Bouma, Backlund, Colborne – Ferland, Bennett, Jooris – Bollig, Stajan, Grant. Hlavní trenér: Bob Hartley.

    Rozhodčí: Brad Meier, Jevgenij Romasko – Trent Knorr, Kiel Murchison.
    Oilers se zdraví se svými fanoušky během cesty na led.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Utkání mezi Edmontonem a Calgary začalo s větším zpožděním než je obvyklé, protože před zahájením zápasu se v Rexall Place představili děti organizace Connora McDavida, který není platný jen na ledové ploše.
     
    00:35
    Hokejisté Edmontonu se vydali na pravém křídle do nebezpečného útoku a Jordan Eberle od mantinelu napřáhl k prudké střele, kterou Joni Ortio maskou vyrazil mimo a vzápětí rychle zatřásl hlavou, zda mu drží na hlavě!
     
    01:22
    Jordan Eberle vzápětí spěchal za prudkým pukem a málem se řítil sám na bránu, brankář Joni Ortio ale situaci skvěle vyhodnotil a po dlouhém výjezdu ze své brány puk holí dopravil do bezpečí.
     
    02:05
    Edmonton Oilers vstoupil do domácího utkání v Rexall Place lépe a od úvodních minut je nebezpečnějším týmem. Jordan Eberle prožil skvělé střídání, během něhož se ocitl ve dvou šancích.
     
    02:29
    Anton Lander si sjel do levého kruhu pro vhazování a po zpětné bekhendové přihrávce svého spoluhráče napřáhl bez přípravy ke tvrdé střele s příklepem, která mířila do vzdálenějšího pravého horního rohu, jenže Joni Ortio vytáhl skvělý semafor a puk ukryl ve své lapačce!
     
    03:19
    Jordan Eberle ze střídačky naskočil na led a okamžitě se dostal do šance, když si z levého křídla sjel před bránu a byl faulován.
     
    03:19
    TJ Brodie (CGY) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
     
    03:36
    Mark Giordano mohl vstřelit gól v oslabení, jeho střela z levého kruhu pro vhazování ale zamířila pouze do hrudi brankáře Cama Talbota, který si připsal první úspěšný zákrok.
     
    03:51
    Calgary právě vstřelilo branku!
    MIKAEL BACKLUND střílí gól a v oslabení posílá Calgary Flames do vedení!! Josh Jooris na pravém křídle vybojoval puk a poté ho před bránu předložil Mikaelovi Backlundovi, který pod pravým betonem Cama Talbota zamířil bekhendem ke vzdálenější levé tyči. Asistence: Josh Jooris, Deryk Engelland.
    03:51 Mikael BACKLUND - 0:1
     
    05:00
    Calgary předvedlo velice agresivní hru v oslabení, během níž se Oilers k ničemu nedostali a navíc inkasovali.
     
    05:20
    Vyloučený TJ Brodie zpět na ledě a Calgary může být naprosto spokojené, nejen že úvodní oslabení v utkání přečkalo bez úhony, navíc se mu ale podařilo zásluhou Mikaela Backlunda skórovat.
     
    06:45
    Edmonton vycítil, že musí zabrat, a po inkasované brance okamžitě výrazně zvýšil obrátky.
     
    07:34
    Andrej Sekera tvrdě vypálil na levém křídle v blízkosti trestné lavice od modré čáry ke tvrdé střele, ta ale byla nepřesná a zamířila vedle bližší levé tyče.
     
    08:32
    Oilers z pravého křídla nahodili puk před bránu a jeden z domácích hokejistů mohl na vzdálenější levé tyči uklízet kotouč do odkryté části brány, jenže ho promáchl.
     
    09:27
    Pokud pomineme přesilovou hru Oilers, během které domácí inkasovali doposud jediný gól utkání, tak jsou svěřenci trenéra Todda McLellana mnohem lepší.
     
    10:21
    Connor McDavid na pravém křídle od modré čáry nahodil puk směrem na bránu Calgary a Joni Ortio ho vzápětí levým betonem v pohodě vyrazil do rohu ledové plochy.
     
    11:14
    Edmonton z levého kruhu pro vhazování prověřil pozornost Joniho Ortia střelou mířící do horní poloviny brány, brankář Flames byl ale připraven a po jeho zákroku přichází na řadu první krátká reklamní přestávka.
     
    12:49
    Tempo zápasu během posledních sekund trochu opadlo a ani jeden z týmů se nemůže dostat do žádné brankové příležitosti.
     
    13:19
    Cam Talbot ukryl nahození Flames ze středního pásma po rychlém zakleknutí ve svém náručí, ze které puk rychle vytřepal, aby mohl rozehrát.
     
    13:40
    Mikael Backlund skóroval po necelých čtyřech minutách v oslabení a Calgary před blížícím se závěrem první třetiny vede na ledě Edmontonu stále těsně 1:0, Oilers jsou přitom jasně lepším týmem.
     
    14:30
    Jyrki Jokipakka se v blízkosti levé tyče dostal v rychlém sledu ke dvěma střelám, obě dvě ale zablokoval dobře postavený Mark Fayne a brankář Cam Talbot zasahovat nemusel.
     
    14:43
    Před bránou Cama Talbota se strhla menší potyčka a během další krátké reklamní přestávky se dozvíme, zda se bude vylučovat.
     
    Rozhodčí od sebe oba kohouty roztrhly a vypadá to, že po reklamní přestávce se bude pokračovat ve hře 5 na 5.
     
    15:47
    Connor McDavid v závěru dlouhého zámku z pravého křídla a ostrého úhlu posílal před bránu nebezpečnou přihrávku, jenže na vzdálenější levé tyči nebyl žádný z jeho spoluhráčů, který by puk mohl usměrnit do sítě.
     
    16:03
    Mark Giordano zkusil před pár sekundami tvrdě vypálit od modré čáry a jeho střela s příklepem mířila k levé tyči, jenže Cam Talbot si s ní hravě poradil a pravým betonem ji vyrazil mimo.
     
    17:21
    Cam Talbot se vydal za bránu, aby zastavil nahození Flames, jenže zůstal na půl cesty poté, co se puk od mantinelu za jeho svatyní nečekaně a nebezpečně odrazil do pravého kruhu pro vhazování. Calgary se vzápětí ke střele ale nedostalo.
     
    17:35
    Nail Jakupov (EDM) dostal menší trest, 2 minuty vysoká hůl.
     
    17:53
    Dougie Hamilton nebezpečně vypálil z pravého kruhu pro vhazování a jeho pokus se zřejmě od bližší pravé tyče odrazil zpět do hry! Obránce Calgary v přesilové hře dobře mířil do pravého horního rohu brány, Cama Talbota ale zachránila tyč.
     
    18:24
    Dougie Hamilton tvrdě vypálil do modré čáry a jeho následná střela zapadla přesně k levé tyči. Cam Talbot nic neviděl a navíc byl atakován Joem Colbornem. Hlavní trenér Oilers Todd McLellan si vzal správně Coach Challenge, po které gól Calgary nebyl kvůli nedovolenému bránění brankáře uznán!
     
    19:00
    Do konce zajímavé první třetiny zbývá odehrát jedna minuta a na druhý gól si zřejmě budeme muset několik minut počkat, protože v úvodní části už s největší pravděpodobností nepadne.
     
    19:36
    Nail Jakupov naskočil zpět na led a Edmonton po přečkání druhé přesilové hry Calgary hraje v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Edmonton byl během první části výrazně lepší a vytvořil si několik šancí. Tlak domácích hokejistů byl v úvodu utkání umocněn přesilovou hrou, během ní se ale paradoxně Oilers k ničemu nedostali a navíc inkasovali, když se v oslabení postaral o doposud jediný gól utkání Mikael Backlund. Flames v závěru úvodní části využili druhou přesilovou hru, když se střelou od modré čáry prosadil Dougie Hamilton, jeho gól ale nebyl kvůli nedovolenému bránění brankáře v podání Joea Colbornea správně uznán. Skóre po první třetině. Edmonton Oilers 0 Calgary Flames 1.

     
    Další třetina začne přibližně v 5:07.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    V Rexall Place právě začala druhá třetina utkání mezi Edmontonem a Calgary, do které domácí hokejisté vstupují s jednobrankovým mankem poté, co se v úvodu utkání prosadil v oslabení Mikael Backlund.
     
    20:53
    Joe Colborne se snažil dostat mezi kruhy pro vhazování k dorážce po zablokované střele TJ Brodieho od modré čáry, mezi tři tyče ale vzápětí zamířit nedokázal.
     
    21:45
    Během úvodní části utkání se potvrdilo, že Edmonton má velice silný útok, co mu ale dělá starosti, tak to je defenziva.
     
    22:39
    Calgary se v úvodu prostřední části utkán snaží být směrem vpřed aktivní, aby domácí hokejisty nepustili do nějakého souvislého tlaku jako tomu bylo v první třetině.
     
    23:18
    Edmonton Oilers se sice snaží útočit, a to zejména po levém křídle, jenže Calgary Flames dobře brání a Joni Ortio je již několik minut bez zákroku, stejně jako na opačné straně Cam Talbot.
     
    24:08
    Mark Giordano si najel na zpětnou přihrávku svého spoluhráče a krátce za modrou čárou napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, která byla nepřesná a zamířila vedle vzdálenějšího pravého horního rohu brány. Cam Talbot se za ní jen ohlédl.
     
    25:12
    Jyrki Jokipakka se dostal v blízkosti modré čáry na levém křídle k puku a z otočky ho nahodil na bránu, kde ho jeden z jeho spoluhráčů dobře tečoval, kotouč se ale od jeho hole odrazil vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    25:46
    Hráčka lavice Edmontonu Oilers dostala menší trest, 2 minuty příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    26:02
    Mark Giordano v úvodu přesilové hry tvrdé vypálil na pravém křídle z úhlu, jeho střela ale byla před Camem Talbotem sražena mimo.
     
    27:44
    Calgary se usadilo na několik sekund v útočném pásmu, jenže vzápětí jeho akci zastavila nepřesná přihrávka, po které Oilers vyhodili puk až k bráně Joniho Ortia.
     
    28:12
    Joni Ortio ukryl nahození Edmontonu od modré čáry v lapačce a po nevyužité přesilové hře Calgary Flames přichází na řadu krátká reklamní přestávka, po které bude utkání pokračovat za stavu 1:0 pro hosty.
     
    29:13
    TJ Brodie na pravém křídle od modré čáry nahodil puk na bránu Edmontonu a Cam Talbot jeho nahození ukryl v lapačce. Přál bych Vám poté vidět výraz ve tváři TJ Brodieho, který jako by říkal: "Achjo".
     
    30:50
    Ryan Nugent-Hopkins nebezpečně vypálil na pravém křídle z ostrého úhlu a na vzdálenější levé tyči mohl puk do odkryté části brány dorážet po zákroku Joniho Ortia obránce Adam Pardy, jeho následný pokus ale skvěle zablokoval Mikael Granlund!
     
    31:26
    Darnell Nurse (EDM) dostal menší trest, 2 minuty hákování.
     
    32:14
    Johnny Gaudreau se dostal v blízkosti modré čáry na pravém křídle k puku a nahodil ho na bránu, jeho následné nahození ale bylo zablokováno.
     
    33:02
    Hosté vzápětí zkusili vypálit na pravém křídle od modré čáry, jejich následná tvrdá rána ale zamířila vedle pravé tyče.
     
    33:44
    Connor McDavid mohl potrestat Calgary za nevyužití přesilové hry, když z levého kruhu pro vhazování dobře mířil do horní části brány, jeho následný pokus se ale od tyče odrazil zpět do hry!
    Trojnásobný vítěz Stanley Cupu Craig Muni byl během úvodního ceremoniálu oceněn za své služby Edmontonu.

     
    35:00
    Do konce prostřední části utkání zbývá odehrát přesně pět minut a zatím marně čekáme na druhý gól.
     
    35:13
    Calgary právě vstřelilo branku!
    JOE COLBORNE se prosazuje v závěru druhé třetiny a posílá Calgary Flames do dvoubrankového vedení!! Mikael Backlund krásnou diagonální přihrávkou z pravého křídla našel před bránou najíždějícího Joea Colbornea, který do jeho pasu vložil hůl a puk usměrnil mezi betony bezmocného Cama Talbota. Asistence: Mikael Backlund, Jyrki Jokipakka.
    35:13 Joe COLBORNE - 0:2
     
    36:48
    Patrick Maroon se v blízkosti levé tyče ocitl v obrovské šanci, jenže Joni Ortio proti němu dobře vyjel z brány a jeho následnou střelu ukryl po skvělém semaforu v lapačce!
     
    36:55
    Matt Hendricks (EDM) dostal menší trest, 2 minuty sekání.
     
    37:36
    Mark Giordano vypálil z vrcholu mezikruží, jeho následná střela po ledě se ale od brusle Darnella Nurse odrazila mimo.
     
    38:44
    Edmonton odpálil puk za bránu Joniho Ortia a vypadá to, že ani čtvrtá přesilová hra Calgary v řade nebude využita.
     
    39:12
    Je tomu skutečně tak. Matt Hendricks je zpět na ledě a Calgary vede necelou minutu před koncem druhé třetiny 2:0.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Calgary si ve druhé třetině zahrálo tři přesilové hry v řadě, ani během jedné z nich se ale prosadit nedokázalo a Edmonton za to mohl hostující hokejisty potrestat, jenže Flames podržel několikrát skvěle chytající Joni Ortio. Prostřední část utkání spěla ke svému konci a vypadalo to, že žádný gól nenabídne, necelých pět minut před zazněním druhé sirény ale zdvojnásobil vedení Calgary Joe Colborne. Skóre po 40 minutách. Edmonton Oilers 0 Calgary Flames 2.
    Souboj o Albertu vyznívá po dvou třetinách lépe pro Calgary!

     
    Třetí třetina začne přibližně v 6:00.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:06
    V Rexall Place začala závěrečná část utkání mezi Edmontonem a Calgary, do které svěřenci hlavního trenéra Boba Hartleyho vstupují s dvoubrankovým vedením 2:0.
     
    41:28
    Velkou zásluhu na vedení Calgary má brankář Joni Ortio, který během dosavadního průběhu utkání předvedl přesně 20 zákroků.
     
    42:55
    Edmonton se několikrát vydal po pravém křídle do útoku, jenže se mu nedaří zamířit mezi tři tyče a ohrozit bránu Joniho Ortia.
     
    43:11
    Calgary právě vstřelilo branku!
    JOHNNY GAUDREAU procedil puk do brány a Calgary Flames vede v Rexall Place nad Edmontonem již 3:0!! Micheal Ferland se dostal v blízkosti pravé tyče do slibné šance a jeho střela se od levého betonu Cama Talbota odrazila k Johnnymu Gaudreauovi, který sice na poprvé neuspěl, když orazítkoval vnější oblouk brány, na podruhé už ale kotouč za záda ležícího brankáře Oilers propasíroval. Asistence: Micheal Ferland, Sean Monahan.
    43:11 Johnny GAUDREAU - 0:3
     
    45:00
    Edmonton byl v první třetině velmi nebezpečný, v té druhé ale jeho ofenzivní snažení trochu opadlo, no a v té třetí se zatím do žádné slibné šance nedostal.
     
    45:59
    S každým inkasovaným gólem šlo sebevědomí Oilers rapidně dolů a Calgary má otěže utkání pevně ve svých rukou.
     
    46:31
    Griffin Reinhart (EDM) dostal menší trest, 2 minuty krosček.
     
    47:00
    Calgary Flames má v dnešním utkání pátou přesilovou hru v řadě, zatím nevyužilo ani jednu a senzací je, že naopak udeřilo v oslabení.
     
    47:21
    Calgary právě vstřelilo branku!
    JOHNNY GAUDREAU nádherným způsobem využívá přesilovou hru a svým druhým gólem v utkání zvyšuje na 2:0!! Joe Colborne si na pravém křídle krásně vyměnil puk s Johnny Gaudreauem, který předvedl nádherný bekhendový blafák a poté puk zasunul za zmateného brankáře Cama Talbota, který nevěděl, kde mu hlava stojí. Asistence: Joe Colborne, Sean Monahan.
    47:21 Johnny GAUDREAU - 0:4
     
    49:52
    Další gól v síti Edmontonu znamená další nepříjemný úder už do tak pošramoceného sebevědomí domácích hokejistů, které je za současného stavu utkání na bodě mrazu.
     
    50:35
    Sam Bennett (CGY) dostal menší trest, 2 minuty hákování.
     
    50:46
    U levé tyče Calgary vznikl menší závar, hosté ale dokázali situaci přečkat a vyhodili puk do zóny Edmontonu Oilers.
     
    50:57
    Taylor Hall se ocitl po krásné diagonální přihrávce svého spoluhráče z pravého křídla v blízkosti levé tyče ve skvělé šanci a snažil se zamířit mezi betony Joniho Ortia, ten ale po několikáté v zápase předvedl výtečný zákrok a podržel svůj tým!
     
    51:33
    Calgary už dnes jeden gól v oslabení vstřelilo a Mark Giordano se pokusem od modré čáry pokusil přidat další, Cam Talbot ale jeho prudký pokus mířící k levé tyči vyrazil.
     
    52:35
    Calgary právě vstřelilo branku!
    MIKAEL BACKLUND střílí parádní gól a také on v dnešním utkání zaznamenává druhou branku!! Jordan Eberle nedokázal proměnit svůj samostatný únik a na opačné straně mu vzápětí ukázal, jak se to dělá, Mikael Backlund, který předvedl krásný blafák a poté bekhendem vymetl z blízkosti levý horní roh brány. Bez asistence.
    52:35 Mikael BACKLUND - 0:5
     
    53:36
    Ryan Nugent-Hopkins (EDM) dostal menší trest, 2 minuty hákování.
     
    54:07
    Jakub Nakládal se před boxem časoměřičů pustil do potyčky s jedním z hokejistů Edmontonu, rozhodčí hru ale nechali překvapivě plynout dál.
     
    54:17
    Brandon Bollig (CGY) dostal osobní trest, 10 minut nesportovní chování.
     
    54:17
    Matt Hendricks (EDM) dostal osobní trest, 10 minut nesportovní chování.
     
    55:38
    Brandon Bollig a Matt Hendricks si po udělení trestů v dnešním utkání už nezahrají a předčasně zamířili do útrob Rexall Place.
     
    56:05
    Hra byla přerušena a do konce utkání zbývají odehrát necelé čtyři minuty. Calgary Flames ve třetí třetině smetlo Edmonton třemi góly v řadě a Oilers prohrávají na svém ledě vysoko 5:0.
     
    57:28
    Vypadá to vypadá, že už se v dnešním utkání žádné branky nedočkáme, ne že bychom jich ale viděli málo. Pro nezaujatého diváka je ovšem škoda, že má utkání tak jednoznačný průběh.
     
    58:36
    Joe Colborne:

    Joe Colborne na začátku druhé třetiny zvyšoval na 2:0 a ve své kariéře NHL zaznamenal jubilejní 100. kanadský bod, ke kterému v třetí části přidal další, když asistoval na čtvrtém gólu Flames, který vstřelil po krásné souhře Johnny Gaudreau.
     
    59:20
    Do konce utkání zbývá odehrát 40 sekund a oba týmy už dohrávají zápas pouze z povinnosti. O osudu souboje o Albertu už je dávno rozhodnuto.
     
    Konec zápasu.
     
    Calgary Flames se stává vítězem souboje o Albertu poté, co v Rexall Place předvedlo soustředěný výkon, který byl ještě podpořen fantastickým výkonem brankáře Joniho Ortia, který vychytal shutout. Hosté vstupovali do třetí části utkání s dvoubrankovým náskokem, který ještě vylepšili třemi góly v řadě Johnny Gaudreau a Mikael Backlund. Oba dva střelci během jednoznačně se vyvíjejícího se utkání zaznamenali shodně dvě branky. Konečný výsledek. Edmonton Oilers 0 Calgary Flames 5.

     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Mikael Backlund (CGY) 2+1
    2. Joni Ortio (CGY) 28 zák., 0 gólů, 100,0%
    3. Johnny Gaudreau (CGY) 2+0
     
    Československá stopa v utkání:

    Andrej Sekera (EDM) 0+0, 4 střely, čas na ledě 19:18
    Jakub Nakládal (CGY) 0+0, 2 střely, čas na ledě 19:38 (06:47:51)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 4. Backlund (Jooris, Engelland), 36. Colborne (Backlund, Jokipakka), 44. Gaudreau (Ferland, Monahan), 48. Gaudreau (Colborne, Monahan), 53. Backlund


    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Sekera, Fayne, Oesterle, Reinhart, Nurse, Pardy – Maroon, McDavid, Eberle (A) – Hall (A), Draisaitl, Jakupov – Korpikoski, Nugent-Hopkins (A), Pakarinen – Hendricks, Letestu, Kassian. Hlavní trenér: Todd McLellan.
    Calgary Flames: Ortio (Hiller) – Brodie, Hamilton, Giordano (C), Engelland (A), Jokipakka, Nakládal – Gaudreau, Monahan (A), Shinkaruk – Bouma, Backlund, Colborne – Ferland, Bennett, Jooris – Bollig, Stajan, Grant. Hlavní trenér: Bob Hartley.

    Rozhodčí: Brad Meier, Jevgenij Romasko – Trent Knorr, Kiel Murchison

    Diváci: 16839
    bahis siteleri