Itálie – Německo 3:1 (kon.) | Rusko – Česko 5:0 (kon.) | Norsko – Švédsko 2:0 (kon.)
konec
Rusko
5:0 (1:0, 1:0, 3:0)
Česko
Úterý 05.04.2016, 15:00 • Östersund Arena, Östersund (SWE) • Mistrovství Evropy ve sledge hokeji
Partner:
     
    Pro dnešek je to ode mne vše. První hrací den Mistrovství Evropy ve sledge hokeji 2016 ale nabídne večer ještě jedno utkání, kterým Vás provede jeden z mých kolegů. Mějte se krásně! Na shledanou. (16:43:03)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Konstantin Šichov (RUS) 2+0
    Michal Vápenka (CZE) 33 zák., 5 gólů, 86,84%
    Rusové si po vysoké výhře mohou vychutnat národní hymnu.

     
    Česká reprezentace, která obhajuje na letošním šampionátu stříbrné medaile ze Švédska, nestačila na Rusko, které předvedlo suverénní jízdu a družinu Jiřího Břízy zničila pěti góly, když se ve třetí části postupně prosadili Ilia Volkov, Konstantin Šichov a Alexej Amosov. Rusové si mohou vychutnat vítězství a svou národní hymnu, zatímco Česko bude muset v utkání proti Itálii zabrat. Konečný výsledek. Rusko 5 Česko 0.
     
    Konec zápasu.
     
    44:56
    Češi vyhodili puk na zakázané uvolnění a ještě jednou se bude vhazovat po pravici Michala Vápenky.
     
    44:36
    Dmitrij Lisov na pravém křídle nabral rychlost a snažil se zamířit nad levé rameno Michala Vápenky, jenže puk nedokázal dostatečně podebrat a český brankář si připsal dobrý zákrok.
     
    44:00
    Do konce utkání zbývá odehrát jedna minuta.
     
    42:31
    Rozhodčí signalizovali ofsajd a Češi museli rychle vyklidit útočné pásmo, kam se dostávají jen zřídka.
    40:55 Alexej AMOSOV - 5:0
     
    40:55
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Suverénní jízda Rusů za prvním vítězstvím pokračuje a ALEXEJ AMOSOV zvyšuje na 5:0!! Alexej Amosov zamířil z pravého kruhu pro vhazování přesně k bližší tyči a vstřelil pátý gól Ruska, které je k nezastavení. Asistence: Nikolaj Terentěv.
     
    40:05
    Dvojice Rusů se ocitala před bránou v další obrovské příležitosti, jenže puk před nimi podržel ve své výstroji Michal Vápenka, kterému patří poslední okamžiky utkání.
     
    38:37
    Třetí velká šance Rusů během necelých 60 minut už skončila gólem, ten ovšem nebyl hlavním rozhodčím uznán.
     
    38:17
    Ilia Volkov se vzápětí mezi dvěma protihráči protáhl do samostatného úniku, který se snažil v blízkosti pravé tyče zakončit střelou po ledě, brankář Michal Vápenka ale vytáhl další skvělý zákrok a vleže jeho velkou šanci zlikvidoval!
     
    38:00
    Dmitrij Lisov z pravého křídla hledal na vzdálenější levé tyči Ilia Volkova, ten ale v obrovské šanci puk promáchl a nedokázal ho z blízkosti dopravit do prázdné brány!
     
    36:03
    Zdálo se, že puk z hole jednoho z českých hráčů zamíří na zakázané uvolnění, zřejmě tam ale byla teč, takže Rusové museli hrát.
     
    35:36
    Ilia Volkov se dostal v blízkosti české brány ke dvěma střelám, ani po jedné z nich ale výborného Michala Vápenku nepřekonal!
     
    34:44
    Michal Vápenka předvedl zákrok, po kterém mu spadla z hlavy maska a hra byla okamžitě přerušena.
    33:54 Konstantin ŠICHOV - 4:0

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 2. Lisov (Petrov, Volkov), 17. Šichov (Terentěv), 32. Volkov (Lisov, Petrov), 34. Šichov (Sokolov), 41. Amosov (Terentěv)


    Rusko: Ivanov – Andrijanov, Varlakov, Lysov, Kuzminych, Seljukin, Kuzněcov, Peryškov – Panfilov, Lisov (C), Šichov, Amosov, Čuchontcev, Čalin, Sokolov, Petrov, Terentěv, Volkov. Hlavní trenér: Sergej Samojlov.
    Česko: Vápenka (Matoušek) – Berger, Kubeš, Hrbek, Doležal – Novák, Geier, Rául (C), Palát, Hábl, Krupička. Hlavní trenér: Jiří Bříza.

    Rozhodčí: Samuelsson – Rundstrom, Granath
    bahis siteleri