Itálie – Německo 3:1 (kon.) | Rusko – Česko 5:0 (kon.) | Norsko – Švédsko 2:0 (kon.)
konec
Rusko
5:0 (1:0, 1:0, 3:0)
Česko
Úterý 05.04.2016, 15:00 • Östersund Arena, Östersund (SWE) • Mistrovství Evropy ve sledge hokeji
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Nejzajímavější utkání prvního hracího dne Mistrovství Evropy ve sledge hokeji 2016 se z pohledu českého fanouška odehraje od patnácti hodin. Čeští sledge hokejisté vstoupí do evropského šampionátu ve švédském Östersundu proti Rusku. Jak si naši v úvodním zápase povedou, Vám přiblíží Tomáš Reiner.
     
    Rusko:

    Ruská reprezentace se na mistrovství Evropy ve sledge hokeji představí podruhé. Rusové odehráli svůj první šampionát v roce 2007 v Itálii, kde nakonec z deseti týmů skončili sedmí poté, co v souboji o sedmé místo porazili hladce 7:1 Velkou Británii. O osudu utkání rozhodla prostřední část, ve které Rusko po bezbrankové první třetině vstřelilo čtyři góly.
     
    Česko:

    Česko má s mistrovstvím Evropy větší zkušenosti, když nechybělo na žádném ze tří dosavadních turnajů. Zajímavostí je, že vůbec první evropský šampionát se odehrál v roce 2005 v České republice, konkrétně ve Zlíně, kde naši skončili na nepopulárním čtvrtém místě. Další dva šampionáty v Itálii a Švédsku (2007, 2011) vyšli českým sledge hokejistům skvěle a z obou dvou si odvezli stříbrnou medaili, kterou by rádi obhájili.
     
    Úvodní sestavy:

    Rusko: Ivanov – Andrijanov, Varlakov, Lysov, Kuzminych, Seljukin, Kuzněcov, Peryškov – Panfilov, Lisov (C), Šichov, Amosov, Čuchontcev, Čalin, Sokolov, Petrov, Terentěv, Volkov. Hlavní trenér: Sergej Samojlov.

    Česko: Vápenka (Matoušek) – Berger, Kubeš, Hrbek, Doležal – Novák, Geier, Rául (C), Palát, Hábl, Krupička. Hlavní trenér: Jiří Bříza.

    Rozhodčí: Samuelsson – Rundstrom, Granath.
     
    Sledge hokejisté obou týmů už jsou připraveni a za malou chvíli se vydají na rozbruslení. Do začátku úvodního vystoupení české reprezentace na mistrovství Evropy zbývá necelých pět minut!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Utkání mezi Českem a Ruskem právě začalo! Úvodní vhazování vyhráli Rusové, kteří se po pravém křídle vrhl do prvního útoku.
     
    00:46
    Konstantin Šichov se ocitl v pravém kruhu pro vhazování v dobré střelecké pozici, jeho následná střela ale byla zablokována. Česko odolalo prvnímu náporu Rusů.
     
    01:22
    Dmitrij Lisov se vyhl dvojici českých obránců a poté napřáhl ke střele, která z mezikruží zamířila mimo.
     
    01:55
    Rusko právě vstřelilo branku!
    DMITRIJ LISOV skóruje a Rusové se hned z kraje utkání ujímají vedení!! Dmitrij Lisov se ocitl sám před bránou po pěkné zpětné diagonální přihrávce Jevgenije Petrova a přesnou střelou z mezikruží zamířil ke vzdálenější levé tyči. Asistence: Jevgenij Petrov, Ilia Volkov.
    01:55 Dmitrij LISOV - 1:0
     
    03:28
    Konstantin Šichov (RUS) dostal menší trest, 2 minuty bodnutí špičkou hole.
     
    04:43
    Rusové vlétli na český tým pořádně zostra a zatím na ledě dominují, přestože naši hrají přesilovou hru.
     
    05:16
    Čeští sledge hokejisté se málem postarali o vyrovnání, když na pravém křídle dvakrát nebezpečně vypálili od modré čáry a obě jejich střely mířily přesně k pravé tyči, jenže brankář Michajl Ivanov vytáhl v rychlém sledu dva pěkné zákroky!
     
    07:07
    Rusové se dostali na pravém křídle ke střele, brankář Michal Vápenka byl ale připraven a jejich pokus z pravého kruhu pro vhazování u své levé tyče zastavil.
     
    08:14
    Sergej Panfilov krásně objel bránu a poté zpětnou přihrávkou našel Andreje Sokolova, který se z blízkosti snažil překonat Michala Vápenku, ten ale podržel český tým výborným zákrokem!
     
    09:16
    Rusové mají k dispozici širší tým, což je pro vývoj utkání velice důležité, protože čeští reprezentanti na ledě musí vydat více sil a častěji střídat.
     
    10:20
    Česko se ubránilo pouze za cenu zakázaného uvolnění a vhazovat se bude po pravici Michala Vápenky.
     
    11:01
    Rusové sice mají k dispozici širší kádr, do dnešního utkání ale nastoupili jen s jedním tradičním brankářem.
     
    11:46
    Michal Vápenka si skvěle pokryl prostor u své levé tyče, kde vzápětí volný puk ukryl pod sebou. Dobrou práci odvedli dva čeští sledge hokejisté, kteří před ním vytvořili basketbalovou clonu, aby se náhodou Rusové nedostali k dorážce.
     
    12:39
    Maksim Kuzminych už napřahoval na vrcholu kruhů pro vhazování ke střele, včas k němu ale přistoupil jeden z našich.
     
    13:41
    Ivan Kuzněcov nepříjemně clonil před bránou a vzápětí se dostal ke střele, Michal Vápenka ale jeho pokus z blízkosti zastavil!
     
    14:16
    Konstantin Šichov na levém křídle pronikl mezi dvěma hráči českého týmu a snažil se z úhlu vypálit, zakončení mu ale neumožnil skvěle clonící Zdeněk Hábl, který ho vytlačil za bránu.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Rusové na český tým pořádně vlétli a po necelých dvou minutách se ujali vedení, když se po zpětné přihrávce Jevgenije Petrova prosadil Dmitrij Lisov. Češi se během pár sekund dostali v rychlém sledu ke dvěma střelám, oba dvě ale skončily na výstroji připraveného a zatím bezchybného brankáře Michajla Ivanova. Rusko přestřílelo Česko 8:3 a zaslouženě vede. Skóre po první třetině. Rusko 1 Česko 0.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:14
    V Östersund Areně začala druhá třetina, do které Češi vstupují po fyzicky velice náročné první části s jednobrankovým mankem.
     
    15:43
    Michal Geier napřáhl od modré čáry k nádherné táhlé střele, která mířila přesně k levé tyči, Michajl Ivanov ji ale dokázal skvělým zákrokem vytěsnit mimo!
     
    16:43
    Rusko právě vstřelilo branku!
    KONSTANTIN ŠICHOV skóruje a posílá Rusko do dvoubrankového trháku!! Rusko prožilo opět skvělý vstup do třetiny poté, co Konstantin Šichov po krásné přihrávce Nikolaje Terenteva na vzdálenější pravé tyči uklidil puk z blízkosti do prázdné brány. Asistence: Nikolaj Terentěv.
    16:43 Konstantin ŠICHOV - 2:0
     
    16:58
    Dvojice českých sledge hokejistů vyvolala před bránou Ruska obrovský zmatek a jeden z Rusů fauloval.
     
    16:59
    Ivan Kuzněcov (RUS) dostal menší trest, 2 minuty hákování.
     
    17:16
    Češi mohli rychle využít přesilovou hru, brankář Michajl Ivanov ale vytáhl skvělý zákrok, když střelu jednoho z našich hráčů vyrážečkou vytěsnil vedle levého horního rohu své brány!
     
    19:00
    Vyloučený Ivan Kuzněcov je zpět na ledě a Rusové hrají v plném počtu.
     
    19:58
    Češi v dnešním utkání hráli již dvě přesilové hry, ani během jedné z nich se jim skórovat nepodařilo.
     
    20:58
    Michal Vápenka zastavil střelu Rusů mířící k pravé pravé tyči a přerušil hru. Také ve druhé třetině se hraje ve vysokém tempu. Hra se ale postupem času vyrovnala.
     
    22:03
    Českému týmu se nepodařilo rozehrát a podél hrazení u boxu časoměřičů puk jeho hráči vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    22:42
    Během posledních sekund není v Östersund Areně slyšet nic jiného než "icing". Rusům se třikrát nepodařilo rozehrát a třikrát v rychlém sledu poslali puk na zakázané uvolnění.
     
    23:12
    Jak byla hra plynulá, tak během posledních okamžiků se hodně kouskuje a žádný z týmů se nemůže dostat do šance.
     
    23:53
    Michal Geier nedokázal na obranné modré čáře zastavit přihrávku Rusů, kteří se vzápětí na levém křídle dostali do zakončení, jejich prudká střela ale minula vzdálenější pravou tyč a brankář Michal Vápenka nemusel zasahovat.
     
    24:48
    Nikolaj Terentev se snažil prosadit v pravém kruhu pro vhazování, jeden z českých sledge hokejistů ale jeho pokus zablokoval.
     
    25:17
    Hráči české reprezentace se vydali na levém křídle do protiútoku, jejich následnou akci ale zastavilo postavení mimo hru. Češi se marně snaží ohrozit bránu Michajla Ivanova.
     
    26:22
    Jevgenij Petrov se ocitl u pravé tyče v obrovské šanci a jeho střela mířila mezi tři tyče, Michal Vápenka ale vytáhl skvělý zákrok a jeho pokus vyrazil!
     
    26:54
    Svěřenci hlavního trenéra Sergeje Samojlova nestihli vyklidit útočné pásmo a jejich následnou akci zastavilo postavení mimo hru.
     
    27:28
    Sborná vyhrála první třetinu na střely 8:3 a nelze očekávat, že tomu bude po skončení druhé třetiny jinak. Musíme uznat, že Rusové jsou lepší a vedou naprosto zaslouženě.
     
    28:12
    Český tým si také vytvořil nějaké šance, jenže je nedokázal proměnit.
     
    28:55
    Andrej Sokolov se dostal v blízkosti levé tyče mezi dvěma protihráči do zakončení, jeho střelu z blízkosti ale připravený Michal Vápenka zastavil! To byla slibná šance.
     
    29:04
    Jiří Bříza zatím nemůže být příliš spokojený. Český tým se během drtivé většiny času pouze brání a směrem dopředu vede hodně klikatá cesta.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Český tým přežil několik nebezpečných šancí Ruska, problém je ale v tom, že mu ani v jednom případě nevyšel vstup do třetiny. Svěřenci Jiřího Břízy v první i druhé části inkasovali po necelých dvou minutách a Konstantin Šichov poslal Rusy do dvoubrankového vedení. Skóre po 30 minutách. Rusko 2 Česko 0.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:02
    Český tým si v každé třetině zahrál jednu přesilovou hru, jenže nedokázal využít ani jednu a po špatných vstupech do úvodních dvou částí utkání prohrává s Ruskem 2:0.
     
    31:02
    Nikolaj Terentev nedokázal v blízkosti pravé tyče překonat Michala Vápenku, na kterého si vzápětí nepřišel z dorážky ani kapitán Dmitrij Lisov!
     
    31:24
    Dmitrij Lisov je velice rychlým a nebezpečným hráčem, který navíc dokáže nebezpečně vypálit, což už dnes jednou ukázal, když vstřelil úvodní gól zápasu.
     
    31:40
    Rusko právě vstřelilo branku!
    ILIA VOLKOV napřáhl k nádherné střele a Rusové vedou nad Českem už 3:0!! Ilia Volkov napřáhl v blízkosti modré čáry k parádní střele, kterou vymetl přesně vzdálenější levý horní roh brány. Asistence: Dmitrij Lisov, Jevgenij Petrov.
    31:40 Ilja VOLKOV - 3:0
     
    32:41
    Rusům se nepodařilo po vstřelení třetího gólu rozehrát na pravém křídle a puk podél střídaček zamířil na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po pravici Michajla Ivanova.
     
    33:32
    Sergej Panfilov zakvedlal s pukem mezi kruhy pro vhazování jako šikovná kuchařka s kvedlačkou a před bránu posílal nebezpečný puk, který po ledě zamířil bez teče vedle levé tyče.
     
    33:54
    Rusko právě vstřelilo branku!
    KONSTANTIN ŠICHOV střílí ve svém úvodním zápase na mistrovství Evropy svůj druhý gól a posílá Rusko do čtyřbrankového vedení!! Konstantin Šichov po přihrávce Andreje Sokolova napřáhl v mezikruží ke střele, kterou vymetl přesně pravý horní roh brány. Asistence: Andrej Šichov.
    33:54 Konstantin ŠICHOV - 4:0
     
    34:44
    Michal Vápenka předvedl zákrok, po kterém mu spadla z hlavy maska a hra byla okamžitě přerušena.
     
    35:36
    Ilia Volkov se dostal v blízkosti české brány ke dvěma střelám, ani po jedné z nich ale výborného Michala Vápenku nepřekonal!
     
    36:03
    Zdálo se, že puk z hole jednoho z českých hráčů zamíří na zakázané uvolnění, zřejmě tam ale byla teč, takže Rusové museli hrát.
     
    38:00
    Dmitrij Lisov z pravého křídla hledal na vzdálenější levé tyči Ilia Volkova, ten ale v obrovské šanci puk promáchl a nedokázal ho z blízkosti dopravit do prázdné brány!
     
    38:17
    Ilia Volkov se vzápětí mezi dvěma protihráči protáhl do samostatného úniku, který se snažil v blízkosti pravé tyče zakončit střelou po ledě, brankář Michal Vápenka ale vytáhl další skvělý zákrok a vleže jeho velkou šanci zlikvidoval!
     
    38:37
    Třetí velká šance Rusů během necelých 60 minut už skončila gólem, ten ovšem nebyl hlavním rozhodčím uznán.
     
    40:05
    Dvojice Rusů se ocitala před bránou v další obrovské příležitosti, jenže puk před nimi podržel ve své výstroji Michal Vápenka, kterému patří poslední okamžiky utkání.
     
    40:55
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Suverénní jízda Rusů za prvním vítězstvím pokračuje a ALEXEJ AMOSOV zvyšuje na 5:0!! Alexej Amosov zamířil z pravého kruhu pro vhazování přesně k bližší tyči a vstřelil pátý gól Ruska, které je k nezastavení. Asistence: Nikolaj Terentěv.
    40:55 Alexej AMOSOV - 5:0
     
    42:31
    Rozhodčí signalizovali ofsajd a Češi museli rychle vyklidit útočné pásmo, kam se dostávají jen zřídka.
     
    44:00
    Do konce utkání zbývá odehrát jedna minuta.
     
    44:36
    Dmitrij Lisov na pravém křídle nabral rychlost a snažil se zamířit nad levé rameno Michala Vápenky, jenže puk nedokázal dostatečně podebrat a český brankář si připsal dobrý zákrok.
     
    44:56
    Češi vyhodili puk na zakázané uvolnění a ještě jednou se bude vhazovat po pravici Michala Vápenky.
     
    Konec zápasu.
     
    Česká reprezentace, která obhajuje na letošním šampionátu stříbrné medaile ze Švédska, nestačila na Rusko, které předvedlo suverénní jízdu a družinu Jiřího Břízy zničila pěti góly, když se ve třetí části postupně prosadili Ilia Volkov, Konstantin Šichov a Alexej Amosov. Rusové si mohou vychutnat vítězství a svou národní hymnu, zatímco Česko bude muset v utkání proti Itálii zabrat. Konečný výsledek. Rusko 5 Česko 0.
    Rusové si po vysoké výhře mohou vychutnat národní hymnu.

     
    Nejlepší hráči utkání:

    Konstantin Šichov (RUS) 2+0
    Michal Vápenka (CZE) 33 zák., 5 gólů, 86,84%
     
    Pro dnešek je to ode mne vše. První hrací den Mistrovství Evropy ve sledge hokeji 2016 ale nabídne večer ještě jedno utkání, kterým Vás provede jeden z mých kolegů. Mějte se krásně! Na shledanou. (16:43:03)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 2. Lisov (Petrov, Volkov), 17. Šichov (Terentěv), 32. Volkov (Lisov, Petrov), 34. Šichov (Sokolov), 41. Amosov (Terentěv)


    Rusko: Ivanov – Andrijanov, Varlakov, Lysov, Kuzminych, Seljukin, Kuzněcov, Peryškov – Panfilov, Lisov (C), Šichov, Amosov, Čuchontcev, Čalin, Sokolov, Petrov, Terentěv, Volkov. Hlavní trenér: Sergej Samojlov.
    Česko: Vápenka (Matoušek) – Berger, Kubeš, Hrbek, Doležal – Novák, Geier, Rául (C), Palát, Hábl, Krupička. Hlavní trenér: Jiří Bříza.

    Rozhodčí: Samuelsson – Rundstrom, Granath
    bahis siteleri