Itálie – Německo 3:1 (kon.) | Rusko – Česko 5:0 (kon.) | Norsko – Švédsko 2:0 (kon.)
konec
Norsko
2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Švédsko
Úterý 05.04.2016, 18:00 • Östersund Arena, Östersund, Švédsko • Mistrovství Evropy ve sledge hokeji
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný podvečer všem příznivcům zimních, a zvláště ledních sportů! Ve švédském Östersundu startuje Mistrovství Evropy ve sledge hokeji. První hrací den uzavře vystoupení domácího týmu! Švédsko totiž od 18 hodin změří své síly se severským rivalem z Norska!
     
    Evropský šampionát

    Evropský šampionát ve sledge hokeji se letos koná už počtvrté! První měření sil proběhlo v roce 2005 ve Zlíně. Další souboj evropských reprezentací hostilo o dva roky později Pinerolo a zatím poslední šampionát pořádala v roce 2011 švédská Solloftea! Skrz Mistrovství Evropy se jednotlivé reprezentace mohou probojovat na Mistrovství světa nebo až na Paralympijské hry!
     
    Švédsko

    Pro švédskou reprezentaci je pořádání šampionátu obrovskou výzvou! Na prvních dvou turnajích ve Zlíně a v Pinerolu vyšli sledge hokejisté Tre Kronor bez medaile! Na minulém mistrovství před svými diváky však dosáhli na kov nejcennější! Na následných světových šampionátech však Švédsko znovu vyšlo bez medaile!
     
    Norsko

    Norská reprezentace patřila dlouhou dobu k absolutní světové špičce. Vždyť mezi lety 1996 – 2009 získali Norové na Mistrovství světa čtyři stříbrné a jednu zlatou medaili! Na předchozím evropském šampionátu Norové skončili na třetím místě hned za českým týmem.
     
    Úvodní sestavy:

    Norsko: Groenlie (Hamar) – Vaernes, Nordstoga, Avdal, Oiseth – Pedersen, Kirstistuen, Svee, Rivera, Boqle, Sorheim, Solberg, Hamre, Bakke, Jacobsen

    Švédsko: U. Nilsson (Jonsson) – Ingvarsson, Lundgren – Holm, P. Nilsson, Kasperi, Petterson, Meng, Ojala, Rakos

    Rozhodčí: Rapak – Nothegger, Lundén.
     
    Ještě před začátkem utkání probíhá na ledové ploše slavnostní ceremoniál k zahájení evropského šampionátu!
     
    Zástupci všech zúčastněných zemí se v doprovodu asistentek s vlajkami jednotlivých států vydali na symbolické kolečko a sklidili obrovský aplaus!
     
    Slavnostní ceremoniál právě skončil. Na ledě už jsou připraveny zahajovací formace Norska i Švédska. Utkání může začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Na úvodním vhazování se strhla obrovská přetahovaná o ležící kotouč. Silnější byl nakonec Ojala a Švédové se okamžitě natlačili do útočného pásma.
     
    00:57
    Bude se poprvé vylučovat! Přesilovou hru si zahraje Švédsko. Vaernes si jde odpočinout za zdržování hry.
     
    01:15
    Švédům se zatím v přesilové hře příliš nedaří. Norové se totiž dostali k puku a vyhodili jej až za branku svého soupeře.
     
    01:44
    Až nyní se Švédsku podařilo zakončit. Brankář Groenlie si připsal první jistý zákrok, když kryl slabou střelu z levého kruhu. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    02:14
    Kotouč je znovu v moci norského brankáře! Po mele v rohu útočného pásma se kotouč odrazil před branku a Groenlie jej raději ukryl.
     
    02:57
    Vaernes je zpátky na ledové ploše. Hlavní rozhodčí pro změnu signalizuje vyloučení na straně švédské reprezentace.
     
    03:30
    A vylučovat se nyní bude na straně Švédska. Na dvě minuty si půjde odpočinout obránce Inqvarsson! Ten si odsedí trest za hrubost.
     
    03:58
    Další vyloučení! Na trestnou lavici odjíždí i číslo tři z norského týmu. Pedersen se taktéž provinil proti pravidlům a rovněž dostává dvouminutový trest.
     
    04:22
    Obrovská šance Norska na vstřelení úvodní branky! Bakke převzal puk v útočném pásmu, objel branku a předložil puk Avdalovi! Ten z dobré pozice trefil tyč!
     
    05:30
    Inqvarsson si odpykal svůj dvouminutový trest a vrací se zpátky na ledovou plochu.
     
    05:58
    Svůj trest má za sebou také Pedersen. Pokračuje se v plné síle na obou stranách. Úvod utkání je zatím hodně opatrný.
     
    06:13
    Norům se povedla rozehrávka středem vlastního obranného pásma. Puk si na modré čáře převzal Vaernes, jenže se s ním nedokázal otočit.
     
    06:45
    Puk se zničeho nic odrazil mezi kruhy k úplně volnému Solbergovi. Norský útočník však nedokázal zakončit, jelikož mu cestu zkřížil jeden ze Švédů.
     
    07:26
    Norové tlačí na pilu! Obrat za brankou soupeře provedl aktivní Bakke, ale bekhendovým pokusem pod břevno trefil pouze švédského brankáře.
     
    09:14
    Další zmatek před brankou Švédska! Solberg si sjel mezi kruhy a prověřil brankáře švédské reprezentace! Od něj se puk ještě odrazil do klubka hráčů, ale Švédové puk nakonec nějak zalehli!
     
    09:42
    Krásná akce Norska! Hamre přihrávkou zpoza branky vybídl ke skórování Riveru. Ten se neunáhlil a vyslal jedovatou střelu, která končí jen v lapačce brankáře!
     
    10:18
    Pedersen přešel přes modrou čáru, aniž by jej někdo ze soupeřů atakoval. Norský střelec poté nahodil kotouč na branku Švédska. Vhazovat se bude po Nilssonově pravici.
     
    10:42
    A právě Pedersen nyní zkoušel vysunout spoluhráče. Pedersen mu chtěl uvolnit prostor a přenechal kotouč za sebou, ale jeho kolega jeho myšlence neporozuměl.
     
    11:32
    Pedersen si hodně prodloužil střídání a znovu se vrhl do obrany švédského celku. Pedersenovi však už chyběly síly a zatím nejlepší hráč Norska přišel o puk.
     
    11:52
    Bude se znovu vylučovat! Přesilovou hru si zahraje Norsko! Dvě minuty za dostává švédský kapitán Peter Ojala.
     
    12:46
    Ani Norsku zatím početní převaha příliš nevychází! Švédové se dokonce v oslabení vrhli do útoku, nicméně Petterson příliš brzy přejel útočnou modrou. Ofsajd.
     
    13:00
    Bogle neváhal a ihned po vyhraném vhazování se opřel do kotouče! Jeho povedená střela minula branku švédského týmu opravdu o kousek.
     
    13:48
    Pedersen se znovu probíjel před švédskou branku. Tentokrát pouze poslal kotouč po mantinelu na modrou čáru, kde puk Vaernes udržel jen s vypětím všech sil.
     
    13:52
    Kapitán Švédska Ojala se vrátil zpět na led! Závěrečná minutka první třetiny se může dohrát v kompletním složení na obou stranách,
     
    14:28
    Po delší době o sobě dali vědět také Švédové! Ránu Kasperiho z nebezpečného prostoru schoval Groenlie v lapačce. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce! Úvodních dvacet minut přineslo spíše opatrnou podívanou. O něco aktivnější byli přeci jen Norové, kteří si vytvořili několik nadějně vyhlížejících situací. V největší z nich však Avdal poslal puk pouze do tyče, a proto na světelné tabuli svítí dvě nuly!
     
    Další třetina začne přibližně v 18:49.
     
    Střely: 6 – 3
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:10
    Pedersen neuspěl na úvodním vhazování prostřední periody. Švédové se okamžitě dostali do útočného pásma, kde dlouho nevydrželi.
     
    15:33
    Do útočného pásma soupeře se natlačili také Norové. Bakke napadal rozehrávku soupeře zbytečně, Švédové se udrželi u puku.
     
    15:59
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Ale nyní už to Norsku vyšlo! Sám před brankářem Ulfem Nilssonem se objevil osamocený ROLF EINAR PEDERSEN, který měl spoustu času na zakončení a z blízkosti se nemýlil! Asistence: Audun Bakke, Knut Andre Nordstoga.
    15:59 Rolf Einar PEDERSEN - 1:0
     
    16:47
    Švédsko se okamžitě hnalo za vyrovnáním, nicméně Norové získali kotouč před vlastní brankou a poslali jej přes celé kluziště až k Nilssonovi.
     
    17:12
    Norsko mohlo dokonce navýšit své vedení! Před Nilssonem z ničeho nic vyplaval Rivera, ale kotouč mu na poslední chvíle sjel z hole a zamířil mimo branku!
     
    18:16
    Nordstoga si za vlastní brankou zbytečně zkomplikoval situaci, když příliš dlouho otálel s rozehrávkou. K norskému obránci přijel Petterson a málem jej obral o puk.
     
    19:14
    Bakke pelášil za dlouhou přihrávkou do útočného pásma. Peter Nilsson měl ke kotouči podstatně kratší vzdálenost a bez větších problémů jej sebral.
     
    20:17
    Nordstoga s potížemi udržel kotouč na modré čáře před dotírajícím soupeřem a nahozením o mantinel jej poslal za branku Švédska. Norsko stále zůstává u puku.
     
    20:31
    A Norové si navíc vyzkoušejí další hru v početní převaze! Svůj druhý dvouminutový trest za faul v rohu obranného pásma vyfasoval Ingvarsson!
     
    20:42
    A Norům se okamžitě podařilo ohrozit branku Švédska! Po vyhraném vhazování zkusil štěstí od modré čáry Vaernes. Ulf Nilsson lapil puk lapačkou.
     
    21:12
    Švédsko mohlo v oslabení srovnat stav hry! Po vyhraném vhazování před brankou Norska se do puku opřel Kasperi a jeho pokus prolétl kolem horního rohu!
     
    22:29
    Síly na ledě se na dvě sekundy vyrovnají a Švédové si poté zahrají přesilovou hru! Thomas Jacobsen totiž dostal dvě minuty za nedovolené bránění!
     
    22:31
    Hosté v plném počtu.
     
    23:15
    Také Švédsku se ale v přesilové hře moc nedaří. Norové dostali puk až za branku Ulfa Nilssona a hned dvojice norských bojovníku za brankou získala cenné vteřinky.
     
    23:45
    Norové mohli podruhé v utkání udeřit! Do samostatného úniku se dostal Sorheim, jež mohl ještě přihrávat, ale zvolil střelu, kterou nakonec minul branku!
     
    24:29
    Rovněž Jacobsen už je zpátky na ledě! Švédové si ale za pár chvil zahrají další přesilovku, jelikož rozhodčí už signalizuje vyloučení.
     
    24:51
    Je tomu skutečně tak! Autor první branky Rolf Einar Pedersen si odpyká dvouminutový trest za sekání!
     
    25:22
    Švédsku se nevydařil přechod do útočného pásma. Petterson byl příliš netrpělivý a přejel přes modrou čáru dříve než kotouč. Ofsajd.
     
    25:49
    Norsku se navíc daří vyhodit puk přes všechny čáry. Ulf Nilsson musel dávat pozor na padající kotouč. Oblouček z obranného pásma Norska mířil na švédskou branku.
     
    26:16
    Bude se znovu vylučovat! Další trest na norské straně! Magnus Bogle odchází na dvě minuty za nedovolené bránění!
     
    26:47
    Švédům se sice podařilo uzamknout Norsko před Groenliem, jenže střela od modré trefila pouze sledge jednoho z obránců a Norsko poté vyhodilo přes všechny čáry.
     
    27:17
    Švédsko zatím trápí obrovské problémy s rozehrávkou. Lundgren vysouval podél mantinelu Pettersona, ale druhý jmenovaný měl k přihrávce daleko. Puk končí za zakázaném uvolnění.
     
    28:16
    Norsko je znovu kompletní! Vedoucí tým ustál dvojnásobnou přesilovou hru soupeře a může dohrát poslední minuty druhé části v plném počtu.
     
    29:00
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Norové zvyšují svůj náskok na 2:0! Norsku se povedlo prosadit v závěru prostřední části! Do samostatného úniku se dostal ROLF EINAR PEDERSEN, který zamíchal s pukem před brankoviště a zkušeně přidal svou druhou trefu v zápase! Asistence: Thomas Jacobsen, Morten Vaernes.
    29:00 Rolf Einar PEDERSEN - 2:0
     
    29:40
    Norsku to stále nestačí! Solberg převzal puk na útočné modré čáře a vrhl se do obrany soupeře. Nikdo ze spoluhráčů jej nepodpořil a Solberg pouze nahodil puk.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část končí! Norsko v ní dokázalo vstřelit dvě branky a do poslední třetiny vstoupí s náskokem 2:0! Oba zásahy Norska obstaral Rolf Einar Pedersen! První branku vsítil po skvělé přihrávce před branku a druhý gól přidal minutu před přestávkou, když ujel obraně Švédska a vychutnal si Rolf Nilssona!
     
    Další třetina začne přibližně v 19:30.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:10
    Do třetí třetiny vstoupili na vhazování lépe Norové. Jejich akci po pravém křídle okamžitě zastavuje postavení mimo hru. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    30:41
    Švédové bojovali o puk v rohu útočného pásma. Do shluku hráčů přijel norský obránce Nordstoga, který získal kotouč a ještě jej vyvezl pryč.
     
    31:14
    Bude se vylučovat! Rozhodčí viděl nedovolený zákrok v rohu útočného pásma Švédska! Švédové si zahrají přesilovou hru. Dvě minuty za držení si totiž odpyká Thomas Jacobsen.
     
    31:14
    Norové si stěžovali na nečistoty za svou brankou. Hlavní rozhodčí vzal do rukou lopatu a prostor za Groenlieho brankou upravil.
     
    31:23
    Norové však uspěli na vhazování v obranném pásmu a Svee okamžitě poslal puk středem kluziště až k brance Švédska.
     
    32:26
    Pedersen se dokonce ve vlastním oslabení vydal do útoku! Dvoubrankový střelec Norska se vrhl kolem posledního obránce, jenže puk mu uletěl do rohu.
     
    33:14
    Vyloučený Jacobsen je zpátky na ledě, Norové hrají v plném počtu. Švédsku se početní hra nevydařila, v podstatě se nedostalo do útočného pásma.
     
    33:50
    Ale ani Norové nejsou neomylní. Avdal rozehrával z obranného pásma na červenou čáru, kde nenašel nikoho v červeném. Po zakázaném uvolnění se vhazuje před Groenliem.
     
    34:40
    Hamre sice zastavil pomalou rozehrávku Švédska, ale na modré čáře se nepohodl s vlastním spoluhráčem. Norové musejí vyklidit útočné pásmo.
     
    35:00
    Zakázané uvolnění také na druhé straně. Rozehrávka se nepovedla ani Norsku a po zakázaném uvolnění se hra přesune před Ulfa Nilssona.
     
    35:30
    Boqle se ve středním pásmu nepříjemně srazil se soupeřem. Hlavní rozhodčí neposoudil střet jako nedovolený, pokračuje se ve hře.
     
    36:24
    Obrovská šance Norska! Solberg přenechal kotouč za sebou pro Sorheima, který ještě přihrával před branku osamocenému Bakkemu, jež na prudkou přihrávku nedosáhl!
     
    37:01
    Oiseth zkusil vystřelit od modré čáry. Jeho ránu sice obrana Švédska zablokovala, nicméně k puku se ještě dostal Solberg, ale trefil jen vnější oblouk branky.
     
    38:24
    Po delší době se ozvali i Švédové! Ojala postupoval vpřed po levém křídle a ještě předložil puk před volnou branku, kde Rakos nedokázal zakončit.
     
    39:13
    Tempo hry oproti prvním dvěma třetinám hodně opadlo. Oba týmy se v posledních minutách střídají v rozehrávce, ale soustavný tlak si nedokáže vypracovat ani jeden.
     
    39:47
    Groenlie raději sáhl holí do nahození mířícího vedle jeho pravé tyče. Brankář Norska nechtěl riskovat špatný odskok a raději odrazil puk do rohu.
     
    40:52
    Až teď se Švédsko na delší dobu usadilo před brankou svého severského rivala. Brankář Groenlie však nemusel zasahovat. Všechna nahození byla hodně nepřesná.
     
    40:59
    Bude se vylučovat! Švédové přeci jen dostávají ještě jednu možnost na zdramatizování zápasu! Dvě minuty za hákování dostal Svee.
     
    41:30
    Jenže u odraženého kotouče v rohu kluziště byl nejrychleji Vaernes, který neváhal a okamžitě vyhodil puk přes všechny čáry.
     
    42:19
    Ani z další švédské akce žádné nebezpečí pro norskou branku nevzejde! Kapitán Ojala si převzal kolmou přihrávku až za modrou čarou. Ofsajd.
     
    42:19
    Švédský trenér ještě neskládá zbraně a bere si oddechový čas! Švédsku zbývají na vyrovnání necelé tři minuty!
     
    42:59
    Vyloučený Svee je zpátky na ledě! Norové přečkali i toto oslabení. Švédsko dnes v přesilových hrách zrovna nezářilo.
     
    43:18
    Ale Švédové nadále zůstanou před brankou severského rivala. Po zakázaném uvolnění vedoucího celku se bude vhazovat po Groenlieho pravici.
     
    43:36
    Pedersen mohl zaútočit na hattrick! Nejlepší norský hráč v dnešním utkání ale ještě zvolil přihrávku před branku na Hamreho, který místo puku dopravil do sítě svou maličkost!
     
    44:04
    Na konci zápasu se dočkáme ještě jednoho vyloučení! Holm si necelou minutu před koncem odpočine na trestné lavici. Norové by to už měli zvládnout.
     
    44:34
    Hra se přeci jen ještě vrátí před norskou svatyni. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před Groenliem. Diváci už opouštějí svá místa.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Norsko při svém úvodním vystoupení na evropském šampionátu poráží domácí Švédsko 2:0! Norové byli lepším týmem od začátku utkání. Svou převahu přetavili v prostřední části ve dvě branky! Norským hrdinou je dnes Rolf Einar Pedersen, který hýřil aktivitou a sám zaznamenal dvě branky! V poslední třetině už se zápas jen dohrával a Norsko si svůj náskok s přehledem pohlídalo.
     
    Střely na branku: 15 – 8
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (19:59:42)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 16. Pedersen (Bakke, Nordstoga), 29. Pedersen (Jacobsen, Vaernes)


    Norsko: Groenlie (Hamar) – Vaernes, Nordstoga, Avdal, Oiseth – Pedersen, Kirstistuen, Svee, Rivera, Boqle, Sorheim, Solberg, Hamre, Bakke, Jacobsen
    Švédsko: U. Nilsson (Jonsson) – Ingvarsson, Lundgren – Holm, P. Nilsson, Kasperi, Petterson, Meng, Ojala, Rakos

    Rozhodčí: Rapak – Nothegger, Lundén
    bahis siteleri