Sparta – Třinec 5:2 (kon.) | Salzburg – Kloten 3:2 (kon.) | Mannheim – Eisbären 8:0 (kon.)
Davos – Okanagan 6:4 (kon.) | Rögle BK – Zürich 3:5 (kon.) | Třinec – Kloten 9:2 (kon.)
Sparta – Salzburg 1:8 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:2 (3:0, 0:0, 2:2)
HC Oceláři Třinec
Neděle 10.04.2016, 08:00Memoriál Jana Marka • Semifinále
Partner:
     
    Ode mě je to z tohoto utkání vše, díky za pozornost a u dalších hokejových přenosů se těším na počtenou. (10:03:24)
     
    Každopádně Sparta zvítězila i v pátém utkání na Memoriálu Jana Marka a zaslouženě si vybojovala postup do finále, ve kterém se utká od 15:30 s vítězem zápasu mezi Salcburkem a Klotenem. Na Třinec čeká souboj o třetí místo, ve stejný čas, s poraženým z druhého semifinále.
     
    Dnešní český souboj v semifinále je u konce a skončil opravdu pořádnou gólovou přestřelkou. Sparta dlouho držela vedení 3:0 a v poslední třetině v rozmezí tří minut mezi 54. a 57. minutou přidala další dva góly. Za rozhodnutého stavu možná lehce polevila koncentrace obrany Sparty a Třinec se dokázal také dvakrát střelecky prosadit.
     
    Konec zápasu.
     
    59:04
    Třinec právě vstřelil branku!
    S góly se nyní doslova roztrhl pytel! Necelou minutu před koncem se podařilo JAKUBU MICHÁLKOVI ještě snížit poté, co Mičan pouze vyrazil jeho první střelu a průbojný bek Třince se dostal zpět ke kotouči a prostřelil brankáře. Bez asistence.
     
    56:46
    Třinec právě vstřelil branku!
    Čestný úspěch pro Třinec! Brankář Mičan dnes poprvé kapituluje za již rozhodnutého stavu. MICHAL KVASNICE předvedl pěknou akci společně s Przybylou a podařilo se po dostat puk za Mičanova záda poté, co brankář šel do rozkleku. Asistence: Dan Przybyla.
     
    56:02
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak dlouho byl brankář Třince pro Spartu nepřekonatelný, že ve chvíli, kdy se ho podařilo domácím pokořit, tak ze sebe rychle sypají další přesný zásah! Hattrick zkompletoval JAKUB WOJNAR, jehož první střelu sice Ochman chytil, ale nedokázal puk udržet a Wojnar se probil k dorážce. Asistence: Martin Hugo Haš.
     
    54:47
    Zakázané uvolnění Sparty.
     
    53:04
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ale problémy byly zažehnány a Sparťané využívají početní převahu! ONDŘEJ HAVLÍN si nabruslil před branku, kam mu přiletěla perfektní nahrávka od Čajky přesně na hokejku a pro Havlína už nebyl problém usměrnit kotouč za Ochmanova záda. Asistence: Petr Čajka, Tomáš Nacházel.
     
    52:30
    Sparta má menší problémy usadit se v útočném pásmu.
     
    51:21
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Molin – 2 min., sekání).
     
    50:45
    Čech se střílenou přihrávkou pokusil najít před brankou Flídra, ale ten puk protečoval jen vedle branky soupeře.
     
    50:02
    Nebezpečně vypadající přechod do útoku Třince překazil úspěšným zákrokem Mičan.
     
    49:26
    Ochman drží ve výstroji střelecký pokus Hadamczika, kterého šikovně uvolnil nahrávkou Švarc.
     
    47:39
    Prakticky stejně dopadl před sparťanskou klecí Papaj. Domácí hokejisté se celkově ve třetí třeině více koncentrují na obranu a nepouští Třinec k takovým šancím, které si hosté vypracovali v třetině druhé.
     
    46:45
    A Sparta se dostala k rychlému přesunu přes střední pásmo! Švarc přihrál volnému Šišolákovi, jehož střela ale byla tečována vysoko přes plexisklo.
     
    46:35
    Na druhé straně Mičan zasahovat nemusel. Vochozka jen přestřelil.
     
    46:03
    Rameno třineckého brankáře vytěsnilo střelecký pokus Hadamczika, který chtěl svou střelu zápěstím zvednout pod břevno.
     
    44:03
    Sparta se snaží přidat čtvrtou branku, aby definitivně rozhodla o svém postupu do finále. Brankář Ochman ale předvádí jisté zákroky a nyní si vychutnal i pokus Havlína.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 3. ŠIšolák (Švarc), 5. Wojnar (Nacházel, Kropáček), 9. Wojnar (Nacházel, Kropáček), 54. Havlín (Čajka, Nacházel), 57. Wojnar (Haš) – 57. Kvasnica (Przybyla), 60. Michálek


    HC Sparta Praha: Mičan (Wolf) – Čajka, Čech, Dani, Flídr, Hadamczik, Haš, Havlín, Horský – Kropáček, Mach, Nacházel, Pika, Safin, Schwamberger, Šišolák, Švarc, Tůma, Vízner, Vorobjev, Wojnar.
    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (9. Ochman) – Rufer, Marguš, Brabec, Homola, Adámek, Michálek, Radzienciak, Patlevič – Kalus, Hladoník, Vochozka, Przybyla, Najsar, Molin, Papaj, Kvasnica, Indrst, Plandor, Peterek, Raška.
    bahis siteleri