Srbsko – Nizozemsko 2:3 (kon.) | Čína – Španělsko 0:2 (kon.) | Belgie – Srbsko 4:2 (kon.)
Island – Čína 7:4 (kon.) | Nizozemsko – Španělsko 3:2 (po pr.)
konec
Island
7:4 (3:2, 2:2, 2:0)
Čína
Neděle 10.04.2016, 16:30 • Pabellon de Hiello, Jaca, Španělsko • Mistrovství světa - II. A Divize • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z dnešního utkání je to vše, díky za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (18:55:48)
     
    Dnešní utkání sledovalo 250 diváků!
     
    Sledovali jsme velmi zajímavý zápas, ve kterém jsme se dočkali poměrně překvapivého průběhu a houževnatého odporu čínských hokejistů, kteří se čtyřmi góly ukázali své kvality. Island však byl, nutno podotknout, po většinu zápasu lepší a jen vlastními chybami pouštěl Číňany do šancí.

    O tom koneckonců dost vypovídá i poměr střel. Island přestřílel Čínu 47 – 21!
     
    Nejlepším hráčem na straně Islandu se stává zaslouženě Emil Alengard, který v dnešním střetnutí zaznamenal jednu branku. Za Čínu se ocenění za hráče zápasu dočkal C'-jang Ču, rovněž autor jedné branky.
     
    Islanďané dotáhli, možná překvapivě těžký zápas proti Číně, do vítězného konce, když ve třetí třetině už nepovolili svým soupeřům skórovat a z vyrovnanějšího vývoje skóre nakonec udělali vysoké vítězství 7:4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Zápas se ve své podstatě již jen dohrává.
    58:34 Bjorn SIGURDARSON - 7:4
     
    58:34
    Island právě vstřelil branku!
    Parádní kombinace hokejistů Islandu vede k definitivní tečce za zápasem! BJORN SIGURDARSON za brankou přihrál na Sigurdssonem, se kterým si vyměnil pozici, najel si do levého kruhu pro vhazování a obdržel zpětnou přihrávku, kterou přetavil v další využitou přesilovku! Asistence: Robert Sigurdsson.
     
    57:59
    Číně se daří vyhodit přes všechny čáry, Island však zakládá okamžitě nový přesun do útoku.
     
    57:42
    Ve své podstatě je o vítězi rozhodnuto. Dvě minuty za hákování totiž vyfasoval Pao a Čína takřka do konce bude hrát ve čtyřech.
     
    57:25
    Island je v plném počtu. Závěr oslabení navíc přežil v útočném pásmu daleko od vlastní klece.
     
    57:05
    Hedstrom, po návratu hry do obranné třetiny Islandu, drží kotouč ve výstroji.
     
    56:50
    Islanďané se dokonce dostali do přečíslení, ale šikovnou žabičku za obranu nedokázal využít Johannsson, který v podstatě ani nevystřelil.
     
    56:24
    Islandu se ale daří vytlačit soupeře do středního pásma.
     
    55:32
    Hned po vhazování chytá Hedstrom kotouč do své moci. Pro Čínu je tato přesilovka jednou z posledních šancí, jak se dostat do kontaktu se soupeřem.
     
    55:25
    Jang si vzal kotouč ve vlastní třetině, přebruslil neutrální zónu a při přechodu přes útočnou modrou si vymodlil faul na Eliassonovi, který ho podrazil.
     
    55:00
    Sun má puk pod lapačkou a přerušuje hru přesně pět minut před koncem.
     
    54:45
    Island přestřílel prozatím své soupeře ve třetí třetině 15 ku 5. Potvrzuje se tak celková střelecká převaha favorizovaného týmu.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 4. Leifsson (Andresson, R.Hedstrom), 13. Andresson (Gudnason, Sigrunarson), 18. Leifsson, 21. Sigurdarson (Sigurdsson, Jonsson), 25. Hedstrom (Helgason, Jonsson), 45. Alengard (Palsson), 59. Sigurdarson (Sigurdsson) – 13. Sia (Čchen), 20. Ču (Č.Čang, Jang), 28. Jang, 36. Č.Čang


    Island: Sigurbergsson (20. D. Hedstrom) – Arnason, Jonsson (C), Helgason, Palsson, Eliasson, Blondal, Einarsson – Sigurdsson (A), Mikaelsson, Sigurdarson – R. Hedstrom, Alengard (A), Leifsson – Gudnason, Sigrunarson, Andresson – Magnusson, Johannsson, Johannesson.
    Čína: Š. Sia (25. Sun) – Liou, Chu, Jang, Wen, Ť. Čang, Kuan, Wu – Čchuej, Č. Wang (C), C. Čang (A), Č. Li, T. Sia, Čchen (A), Ťi, Pao, Č. Čang, Ču, Lu, C. Čang, Ch. Li.

    Rozhodčí: Jurij Oskirko (RUS) – Sergio Biec (ESP), Daniel Hynel (CZE)

    Diváci: 250
    bahis siteleri