Slovensko – Rusko 0:6 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
5:2 (1:0, 1:0, 3:2) Stav série: 1:0
New York Rangers
Čtvrtek 14.04.2016, 02:00 • Consol Energy Center, Pittsburgh • Play-off NHL • Čtvrtfinále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Dlouho očekávaná chvíle je tu! Ve čtvrtek v noci se rozhoří boj o Stanley Cup, který v Consol Energy Center odstartuje utkáním mezi Piitsburghem Penguins a New Yorkem Rangers. Soubojem dvou týmů, které se v playoff potkávají potřetí během posledních tří sezón, Vás provede Tomáš Reiner.
    Základní část sezóny je minulostí. Teď začne ten pravý boj!
     
    Pittsburgh Penguins:

    Pittsburgh Penguins chce zapomenout na poslední dvě série a má jediný cíl, přes New York Rangers přejít do semifinále východní konference. Na loňský pátý a rozhodující zápas velice rád vzpomíná útočník Carl Hagelin, který sérii ukončil v prodloužení v čase 10:52. Penguins budou do duelu proti New Yorku Rangers vstupovat s patřičným sebevědomím poté, co v základní části vyhráli tři ze čtyř vzájemných střetnutí.

    Nejproduktivnější hráč v základní části:

    Sidney Crosby – 85 bodů
    Sidney Crosby – 36 gólů
    Kris Letang – 51 asistencí

    Vítěz Stanley Cupu:

    2009, 1992, 1991
    Carl Hagelin loni Pittsburgh popravil, nyní mu může pomoci.
     
    New York Rangers:

    Rangers v závěru základní části pohráli čtyři ze sedmi utkání, v prvním zápase playoff se ale do jeho brány zřejmě vrátí zkušenost jménem Henrik Lundqvist. Brankář Rangers se cítí být na sto procent připraven a může se stát klíčem k úspěchu poté, co v roce 2014 vychytal svému týmu v Consol Energy Center během čtyř utkání playoff čtyři výhry s průměrem 0,99 gólu na zápas a úspěšností zákroků 96,9 procent.

    Nejproduktivnější hráči v základní části:

    Mats Zuccarello – 61 bodů
    Derick Brassard – 27 gólů
    Keith Yandle – 42 asistencí

    Vítěz Stanley Cupu:

    1994, 1940, 1933, 1928
    Souboj mezi Pittsburghem a New Yorkem Rangers slibuje vyrovnanou sérii. Bilance obou týmů je velice vyrovnaná.

     
    Vzájemné zápasy v základní části:

    28.03.16 NY Rangers – Pittsburgh Penguins 2:3
    13.03.16 NY Rangers – Pittsburgh Penguins 3:5
    04.03.16 Pittsburgh Penguins – NY Rangers 4:1
    11.02.16 Pittsburgh Penguins – NY Rangers 0:3
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: Zatkoff (Jarry) – Määttä, Letang, Dumoulin, Daley, Cole, Schultz – Kunitz (A), Crosby (C), Hornqvist – Hagelin, Bonino (A), Kessel – Kühnhackl, Cullen (A), Fehr – Sheary, Sundqvist, Sestito. Hlavní trenér: Mike Sullivan.

    New York Rangers: Lundqvist (Raanta) – M. Staal (A), Girardi (A), Yandle, Klein, Skjei, Boyle – Miller, Brassard, Zuccarello – Kreider, Stepan (A), Nash (A) – E. Staal, Hayes, Fast – Glass, Moore, Stålberg. Hlavní trenér: Alain Vigneault.

    Rozhodčí: Jean Hebert, Tim Peel – David Brisebois, Pierre Racicot.
    Fanoušci už míří v hojném počtu do Consol Energy Center.

     
    Zajímavosti a příběhy prvního utkání:

    V bráně Pittsburghu Penguins se představí Jeff Zatkoff, kterému bude krýt záda dvacetiletý Tristan Jarry, který byl organizací Penguins draftován v roce 2013 a čeká v jejím týmu na svůj debut. Zatímco Penguins chybí zraněný brankář Marc-Andre Fleury, na straně New Yorku Rangers je největší ztrátou zranění kapitána Ryana McDonagha. Carl Hagelin má před sebou speciální zápas, když se dnes v dresu Pittsburghu představí proti svému bývalému týmu poté, co loni rozhodl v klíčovém pátém zápase prodloužení a posunul New York Rangers dále.
    Henrik Lundqvist popisuje nádhernou atmosféru playoff.

     
    Consol Energy Center se rozezněla hlasitá siréna a hráči Pittsburghu a NY Rangers přichází na ledovou plochu. Fanoušci se začátku playoff nemohli dočkat a někteří z nich byli na svých sedadlech připraveni více než hodinu před zápasem. Nikdo po celém světě si nechce tento velký a unikátní zápas nechat ujít!
     
    Před začátkem prvního utkání playoff proběhla v Consol Energy Center minuta ticha na uctění památky Eda Snidera, majitele Philadelphie Flyers, který zemřel 11. dubna 2016. Následuje americká národní hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Penguins vyhráli úvodní vhazování prvního zápasu playoff, jenže poté se jim nepodařilo rozehrát a jejich diagonální pas z blízkosti střídaček zamířil vedle pravé tyče Henrika Lundqvista na zakázané uvolnění.
     
    00:59
    V Consol Energy Center panuje fantastická atmosféra a v hledišti to vypadá jako ve včelím nebo vosím úlu, každý má na sobě žlutý dres.
     
    01:54
    Carl Hagelin nabral ve středním pásmu skvělou rychlost a krátce za útočnou modrou čárou přihrál doprava Philovi Kesselovi, který tvrdě vypálil v blízkosti vrcholu pravého kruhu pro vhazování na vzdálenější levou tyč, Henrik Lundqvist by ale připraven a jeho táhlou střelu letící těsně nad ledem vyrazil pravým betonem!
     
    02:13
    Sidney Crosby se ocitl v blízkosti pravé tyče ve velké brankové příležitosti a snažil se puk zvednout nad levé rameno Henrika Lundqvista, jeho následná střela ale zamířila nad a mimo!
     
    02:45
    Na opačné straně mohl udeřit z prostoru mezi kruhy pro vhazování J.T. Miller, který dobře mířil k levé tyči, Jeff Zatkoff byl u ní ale včas a rukavicí přitisknutou k pravému betonu jeho nebezpečnou střelu vytěsnil mimo!
     
    03:39
    Kevin Klein to vzápětí zkoušel na pravém křídle od mantinelu, jeho následná střela ale skončila pouze na hrudi Jeffa Zatkoffa, který se začíná dostávat do té správné provozní teploty.
     
    03:48
    Kevin Hayes se ocitl na hraně pravého kruhu pro vhazování v obrovské šanci a skvěle mířil do vzdálenějšího levého horního rohu brány, jenže Jeff Zatkoff byl znovu úspěšný, když jeho střelu pravou rukou těsně nad vyrážečkou vyrazil mimo! To byla zatím největší utkání a na svědomí ji měli Rangers.
     
    04:13
    Jesper Fast se s tím nemazlil a z levého kruhu pro vhazování vyslal na bránu Jeffa Zatkoffa další projektil, domácí brankář Penguins ale zamkl bránu na sto západů.
     
    05:16
    Derick Brassard vypálil tvrdě ze středního pásma a jeho následná pumelice mířila vedle pravého horního rohu, Jeff Zatkoff ale nic neriskoval a puk ukryl po pěkném zákroku pro diváky v lapačce.
     
    05:19
    Viktor Stålberg (NYR) dostal menší trest, 2 minuty zásah do oblasti hlavy.
     
    05:53
    New Yorku Rangers se podařilo dvakrát v rychlém sledu vyhodit a Penguins začínají svou přesilovou hru z obranného pásma a zatím v hodně pomalém tempu.
     
    06:18
    Eric Staal se málem prodral na levé straně ledové plochy v blízkosti boxu časoměřičů mezi dvěma protihráči do samostatného úniku, nakonec se mu to ale nepodařilo.
     
    06:47
    Kris Letang napřáhl na modré čáře k nádherné táhlé střele, která těsně nad ledem zamířila vedle levé tyče Henrika Lundqvista, který se za jeho střelou pouze ohlédl.
     
    07:35
    Rangers přečkali úvodní oslabení a po zákroku Jeffa Zatkoffa proti střele vyloučeného Viktora Stålberg z levého kruhu pro vhazování přichází na řadu první krátká reklamní přestávka.
    Obránce Brady Skjei je prvním nejmladším nováčkem New Yorku Rangers, který po Ryanovi McDonaghovi (2011) zasáhl do utkání playoff ve věku dvaadvaceti let nebo mladším.

     
    08:44
    Dan Boyle nepříjemně vypálil na vrcholu pravého kruhu pro vhazování po nahození Erica Staala, které se k němu dostalo podél hrazení z levé strany, tvrdě bez přípravy a jeho tvrdá rána byla těsně před bránou tečována a zamířila vedle vzdálenější levé tyče!
     
    09:55
    Puk byl ve středním pásmu nad boxem časoměřičů sražen do hlediště a jeden z fanoušků získal cenný suvenýr.
     
    10:07
    Další neposedný puk zamířil mimo ledovou plochu, tentokrát na střídačku jednoho z týmů a v Consol Energy Center dostává prostor další krátká přestávka. Jeff Zatkoff zatím chytá skvěle, stejně jako na opačné straně Henrik Lundqvist, a tak je skóre zatím nerozhodné 0:0.
    Záplava zlaté barvy v zaplněném Consol Energy Center.

     
    10:47
    Dvířka na trestné lavici New Yorku Rangers se otevřela a rozhodčí u boxu časoměřičů diskutují o tom, koho vyloučit.
     
    10:47
    Viktor Stålberg dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    10:47
    Viktor Stålberg usedl na trestnou lavici po tvrdém hitu na Iana Colea za bránou Jeffa Zatkoffa, zatímco jeden z rozhodčích s pomocí láhve s pitím a sněhem zpravil díru v ledu.
     
    11:51
    Chris Kunitz se ocitl v pravém kruhu pro vhazování po přihrávce Krise Letanga ve střelecké pozici, nakonec se ale místo zakončení rozhodl pro zpětný oblouk k modré čáře.
     
    12:02
    Chris Kunitz se po pár sekundách dostal znovu k puku a tentokrát už z vrcholu pravého kruhu pro vhazování napřáhl ke střele, ta ovšem byla zablokována.
     
    12:59
    Henrik Lundqvist zastavil nahození Penguins od modré čáry a Eric Fehr ho osprchoval po zabrždění těsně před ním sprchou sněhu, za což by měl být podle nových pravidel vyloučen.
     
    12:59
    Eric Fehr (PIT) dostal menší trest, 2 minuty nesportovní chování.
     
    13:53
    Carl Hagelin odvedl v obranném pásmu dobrou práci a poté podél mantinelu vyhodil puk až za bránu Henrika Lundqvista.
     
    14:12
    Kris Letang mohl v oslabení skórovat, když krásnou střelou z vrcholu levého kruhu pro vhazování mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány a jeho pokus těsně před bránou tečoval nad horní tyč projíždějící Carl Hagelin!
     
    15:18
    Chris Kunitz se v blízkosti pravé tyče dostal po nahození z levého křídla do obrovské šance a skvělou tečí usměrňoval puk k pravé tyči, jenže Henrik Lundqvist vytáhl spektakulární zákrok a jeho pokus po bleskovém přesunu vyrazil mimo!
     
    Zajímavost:

    Alain Vigneault se stal prvním trenérem v historii New Yorku Rangers, který organizaci dovedl osmkrát do playoff.
     
    16:04
    Eric Staal na pravém křídle nabral rychlost a už si sjížděl před bránu, jenže byl vytlačen ze střeleckého úhlu a skončil za bránou.
     
    16:39
    Eric Staal dostal krásnou přihrávku z pravého křídla od Kevina Kleina a vzápětí se z ostrého úhlu natlačil před bránu, propasírovat puk pod betony Jeffa Zatkoffa se mu ale nepodařilo.
     
    16:53
    Eric Fehr mohl na opačné straně udeřit prudkou střelu z pravého křídla, Henrik Lundqvist měl ale skvělý výhled a levým betonem jeho pokus vykopl ve stoje mimo.
     
    17:02
    Henrik Lundqvist využil přerušení hry k tomu, aby si na střídačku dojel upravit výstroj, konkrétně hůl, která byla obvázána páskou.
     
    18:00
    Do konce úvodní třetiny zbývají odehrát přesně dvě minuty a zatím jsme se gólů nedočkali, hraje se ovšem ve velmi vysokém tempu a šance střídá šanci.
     
    18:16
    Trevor Daley tvrdě vypálil od modré čáry a jeho střela mířila přesně do vzdálenějšího pravého horního rohu, jenže Henrik Lundqvist dokázal nějakým zázračným způsobem jeho pokus vytáhnout tygřím skokem vpřed mimo!
     
    19:05
    Chris Kunitz tvrdě vypálil v blízkosti levé tyče, Henrik Lundqvist byl ale opět na svém místě a jeho pokus vyrazil hrudí mimo!
     
    19:12
    Marc Staal nepříjemně dloubl Henrika Lundqvista špičkou hole do oka, zkušený brankář Rangers ale přesto dokázal proti střele Penguins od modré čáry zasáhnout a hrudí ji zastavil! Brankář New Yorku Rangers už je u střídačky, kde dochází k jeho ošetření.
     
    19:12
    Nešťastný moment s dobrým koncem!

    Marc Staal teď málem nešťastným způsobem připravil svůj tým o brankáře, Henrik Lundqvist je ale v pořádku a domluvil se na střídačce Antti Raantou, že to zkusí, a když by něco nebylo v pořádku, tak ho pustí do brány.
     
    19:42
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    PATRIC HORNQVIST osmnáct sekund před koncem úvodní části utkání skóruje a střílí první gól série, kterým posílá Penguins do vedení!! Conor Sheary krásně vyjel zpoza brány a vzápětí puk v blízkosti levé tyče nahazoval z více než z nulového úhlu před bránu, kde ho Henrik Lundqvist vyrazil vyrážečkou před sebe a Derick Brassard ho čelem ke své bráně promáchl, čehož využil dojíždějící Patric Hornqvist a mezi betony Henrika Lundqvista puk poslal do brány. Asistence: Conor Sheary, Kris Letang.
    19:42 Patric HORNQVIST - 1:0
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    New York Rangers si vytvořil v úvodu utkání obrovský tlak, jenže Jeff Zatkoff všechny střely hráčů Rangers dokázal pochytat a během pár sekund si připsal tři dobré zákroky. Klíčové okamžiky přišly během závěrečné minuty první třetiny, když Marc Staal nejprve nepříjemně dloubl do oka svého brankáře Henrika Lundqvista, který se sice po krátkém ošetření vrátil do brány, vzápětí ale inkasoval po střele Patrica Hornqvista mezi betony. Na straně Rangers se odehrály dva nešťastné momenty, z nichž první skončil dobře, ten druhý už ale nikoliv. Skóre po první třetině. Pittsburgh Penguins 1 New York Rangers 0.
    Klíčový muž úvodní části utkání playoff brankář Jeff Zatkoff.

     
    Druhá třetina začne přibližně ve 3:11.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    V Consol Energy Center začala druhá třetina, před jejímž zahájením došlo na straně New Yorku Rangers k podstatné změně, brankáře Henrika Lundqvista po zranění v oblasti oka nahradil Antti Raanta.
     
    20:09
    Chris Kreider (NYR) dostal menší trest, 2 minuty nedovolené bránění.
     
    20:38
    Penguins mají k dispozici třetí přesilovou hru a Phil Kessel ji chtěl rychle využít střelou z pravého křídla, jeho táhlý pokus zápěstím ale od mantinelu zamířil vedle levé vzdálenější tyče.
     
    21:33
    Nick Bonino ve středním pásmu nabral puk na bekhendem a poté ho zvedl do obličeje vracejícího se Tannera Glasse.
     
    21:54
    Sidney Crosby našel mezi kruhy pro vhazování přihrávkou z pravého křídla Chrise Kunitze, který mohl skórovat v přesilové hře, jenže jeho nádherná střela mířící do vzdálenějšího horního rohu brány se od spojnice a tyče odrazila zpět do hry!
     
    22:10
    Vyloučený Chris Kreider se vrátil zpět na led a New York Rangers přečkal třetí přesilovou hru Pittsburghu v dnešním utkání, při té poslední měl ovšem obrovské štěstí, když Anttiho Raantu zachránila po krásné střele Chrise Kunitze tyč.
     
    23:53
    Marc Staal na levém křídle v blízkosti střídaček dvakrát tvrdě vypálil od modré čáry, obě dvě jeho střely s příklepem ale na bránu Jeffa Zatkoffa neprošly a byly sraženy mimo.
     
    24:43
    Eric Fehr se pokoušel mezi kruhy pro vhazování protáhnout mezi dvojicí protihráčů do zakončení, jenže puk zapomněl za sebou a jeho následná akce nic nepřinesla.
     
    25:10
    Kevin Klein na opačné straně ledové plochy od modré čáry v blízkosti boxu časoměřičů nahazoval puk na bránu a jeho následné nahození bylo přizvednuto do ochranné sítě.
     
    25:33
    Patric Hornqvist se na pravém křídle k ničemu nedostal, protože puk byl sražen mimo ledovou plochu a skončil na střídačce New Yorku Rangers.
     
    25:33
    Tanner Glass byl vykázán rozhodčími z ledové plochy, protože krvácí z obličeje. Útočníkovi New Yorku Rangers se to sice nelíbilo, vzápětí ale poslušně zamířil na ošetřovnu, aby mu to zašili.
     
    25:58
    Viktor Stålberg na levém křídle nabral rychlost a poté střelou letící těsně nad ledem mířil k bližší levé tyči, u ní byl ale připraven Jeff Zatkoff, který jeho pokus pravým betonem vyrazil mimo.
     
    26:21
    Kevin Hayes vypálil od modré čáry a jeho následná střela byla těsně před Jeffem Zatkoffem přizvednuta do ochranné sítě. Po přerušení hry následuje krátká reklamní přestávka.
    Kris Letang a Sidney Crosby těsně před začátkem druhé části.

     
    27:12
    Derick Brassard hledal před bránu Dereka Stepana, jeho přihrávka ale byla zablokována a Penguins mohli přejít do rychlého protiútoku.
     
    27:21
    Rick Nash se vzápětí dostal na levém křídle k puku a z ostrého úhlu ho nahazoval před bránu, Jeff Zatkoff ale pohlídal prostor mezi třemi tyčemi a jeho pokus vytěsnil mimo.
     
    28:38
    Během posledních sekund oba týmy výrazně zvýšily obrátky a pořádně do toho šlápli. Z hlediště Consol Energy Center se ozývá hlasitý pokřik: "Let's go Pens!".
     
    29:30
    Eric Fehr se v blízkosti pravé tyče ocitl v obrovské šanci a dobře mířil pod horní tyč, jenže Antti Raanta předvedl úžasný zákrok a zřejmě pravým ramenem jeho pokus vyrazil mimo!
     
    30:02
    Justin Schultz se ocitl vzápětí v šanci ve stejném místě jako před ním Eric Fehr, ani on ale na brankáře Anttiho Raantu vyzrát nedokázal. Následuje krátká přestávka.
     
    30:02
    Dominic Moore (NYR) dostal menší trest, 2 minuty držení.
     
    30:24
    Phil Kessel posílal před bránu z vrcholu levého kruhu pro vhazování střelu na teč, jeho pokus byl ale zablokován a brankář Antti Raanta zasahovat nemusel.
     
    31:00
    Pittsburgh Penguins si od úvodních sekund přesilové hry vytvořil obrovský tlak, zatím se ale nedokázal žádné obrovské brankové příležitosti, která by zaváněla gólem.
     
    31:13
    Sidney Crosby vypálil na pravém křídle od modré čáry a těsně před bránou jeho pokus tečoval Phil Kessel, od jehož hole se puk odrazil nad horní tyč! To byla obrovská šance.
     
    31:46
    Trevor Daley (PIT) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
     
    32:38
    Derick Brassard nedostal na pravém křídle v blízkosti modré čáry ani trochu prostoru poté, co proti němu skvěle vystartoval Nick Bonino.
     
    32:54
    Mats Zuccarello nepříjemně vypálil z levého kruhu pro vhazování a Jeff Zatkoff měl co dělat, aby jeho pokus letící těsně nad ledem pravým betonem vyrazil mimo!
     
    33:47
    Vyloučený Trevor Daley se vrátil zpět na led a Pittsburgh Penguins po zkrácené přesilové hře New Yorku Rangers hraje opět v plném počtu.
     
    34:35
    Do konce prostřední části utkání zbývá odehrát necelých šest minut a fanoušci v Consol Energy Center viděli zatím jeden jediný gól, o který se v závěru první části postaral Patric Hornqvist.
     
    34:49
    Ben Lovejoy napřáhl v mezikruží ke střele, jeho pokus ale mezi dvěma protihráči neprošel a obránci Rangers ho zablokovali.
     
    35:44
    Jeff Zatkoff se chystal zasáhnout a byl podražen svým spoluhráčem, naštěstí pro Penguins ale střela Rangers zamířila vedle pravého horního rohu brány.
     
    36:06
    Viktor Stålberg předvedl v levém kruhu pro vhazování krásnou stahovačku a poté z blízkosti mířil pod horní tyč, jenže Jeff Zatkoff jeho pokus zastavil hrudí a vzápětí si poradil s jeho dorážkou, která skončila v jeho lapačce!
     
    36:22
    Jeff Zatkoff od úvodních minut chytá výtečně a během úvodního zápasu playoff proti New Yorku Rangers předvedl 20 zákroků.
     
    36:55
    Dominic Moore se chystal na pravém křídle proniknout do útočného pásma a také tak učinil, jenže následnou akci Rangers zastavilo postavení mimo hru.
     
    37:39
    Chris Kreider podél hrazení vyhazoval puk ze zóny Rangers a kotouč se od zad Sidneyho Crosbyho odrazil na střídačku.
     
    38:07
    Trevor Daley nepříjemně vypálil od modré čáry a jeho s největší pravděpodobností tečována střela mířila k pravé tyči, Antti Raanta ale skvěle zareagoval a jeho pokus levým betonem vyrazil mimo!
     
    38:56
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    SIDNEY CROSBY potvrzuje své kvality a po bleskově sehraném protiútoku zvyšuje v závěru druhé části parádním zakončením na 2:0!! Dan Girardi na pravém křídle vypálil od modré čáry a jeho střela byla zablokována. Patric Hornqvist se vzápětí rychle zorientoval a krásnou kolmou přihrávkou vyslal do samostatného úniku Sidneyho Crosbyho, který nad lapačkou Anttiho Raanty zamířil pod horní tyč, od které se zřejmě nakonec puk odrazil do brány. Asistence: Patric Hornqvist.
    38:56 Sidney CROSBY - 2:0
     
    39:50
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát pouhých deset sekund a Pittsburgh bude odcházet do kabin po skončení prostřední části utkání spokojenější poté, co se mu podařilo podruhé udeřit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Antti Raanta naskočil po přestávce do brány místo Henrika Lundqvista, který byl vlastním spoluhráčem Marcem Staalem zasažen v závěru první části špičkou hole do oka, a předvedl šest zákroků, ani on ale čisté konto v dnešním utkání neudrží poté, co ho těsně před koncem druhé třetiny překonal nádhernou střelou po samostatném úniku kapitán Penguins Sidney Crosby, kterého našel parádní kolmou přihrávkou po zablokované střele Dana Girardiho střelec úvodní branky Patric Hornqvist. Skóre po 40 minutách. Pittsburgh Penguins 2 New York Rangers 0.

     
    Třetí třetina začne přibližně ve 4:11.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Derek Stepan mohl třináct sekund po zahájení závěrečné části prvního utkání playoff vrátit Rangers zpět do utkání, když v blízkosti pravé tyče skvěle tečoval nahození Matse Zuccarella z pravého křídla, jeho následný pokus se ale od bližší tyče odrazil za zády Jeffa Zatkoffa zpět do hry!
     
    41:26
    Rangers se v kabině určitě dohodli na tom, že na Penguins ve třetí třetině vlétnout, což se jim podařilo, Jeff Zatkoff ale stále drží čisté konto poté, co ho zachránila tyč.
     
    42:08
    Eric Staal se ocitl ve skvělé brankové příležitosti a z mezikruží mířil přesně ke vzdálenější levé tyči, Jeff Zatkoff ale vytáhl skvělý zákrok a vyrážečkou puk letící těsně nad ledem vytěsnil mimo!
     
    42:08
    Carl Hagelin (PIT) dostal dvojitý trest, 2+2 minuty vysoká hůl.
     
    42:08
    Ian Cole (PIT) dostal menší trest, 2 minuty nedovolené bránění.
     
    42:25
    Rangers mají k dispozici přesilovou hru 5 na 3, kterou rychle mohl využít Derek Brassard, Jeff Zatkoff ale jeho pokus levým betonem vyrazil mimo!
     
    43:10
    Rangers právě vstřelili branku!
    DEREK STEPAN využívá přesilovou hru 5 na 3 a po nádherné kombinaci vrací Rangers zpět do hry!! Derick Brassard našel u pravé tyče volného Ricka Nashe, který zvedl hlavu a přihrávkou přes šířku brankoviště našel na vzdálenější levé tyči Dereka Stepana, který z blízkosti uklidil puk nad holí Jeffa Zatkoffa do prázdné brány. Asistence: Rick Nash, Derick Brassard.
    43:10 Derek STEPAN - 2:1
     
    44:37
    Rangers dokázali využít přesilovou hru 5 na 3 a nyní mají ještě přes minutu a půl k dispozici tradiční přesilovou hru. To je ideální příležitost na to, aby hosté smazali dvoubrankové manko.
     
    45:31
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    TOM KÜHNHACKL skóruje v oslabení a vrací Penguins zpět dvoubrankové vedení!! To jsou věci! Kris Letang nádhernou kolmou přihrávkou podél střídaček z obranného pásma našel v zóně Rangers rozjetého Nicka Bonina, který parádní přihrávkou přenesl hru po přečíslení dva na jednoho na Toma Kühnhackla a ten z blízkosti bez přípravy zamířil nad levým betonem přesouvajícího se Anttiho Raanty zamířil k pravé tyči. Asistence: Nick Bonino, Kris Letang.
    45:31 Tom KÜHNHACKL - 3:1
     
    46:22
    Sidney Crosby se pokusil rychle navýšit vedení Pittsburghu na rozdíl tří branek, jeho tvrdá rána z mezikruží ale zamířila vedle pravého horního rohu brány Anttiho Raanty.
     
    47:03
    Chris Kunitz napřáhl na pravém křídle z ostrého úhlu k nebezpečné střele, Antti Raanta ale proti ní vytasil skvěle svůj teleskop a rukavicí ji vytěsnil mimo tři tyče!
     
    47:35
    Eric Staal (NYR) dostal menší trest, 2 minuty nedovolené bránění.
     
    48:02
    Pittsburgh právě vstřelil branku, která je po prozkoumání videa uznána!
    PATRIC HORNQVIST se prosazuje z dorážky a střílí svůj druhý gól v playoff!! Sidney Crosby tvrdě vypálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a na vzdálenější levé tyči trefil skvěle clonícího Phila Kessela, od kterého se puk odrazil za záda Anttiho Raanty. Brankář Rangers se snažil rychle zorientovat, jenže než tak učinil, tak Patric Hornqvist z blízkosti odrazil puk k pravé tyči. Asistence: Phil Kessel, Sidney Crosby.
    48:02 Patric HORNQVIST - 4:1
     
    48:41
    Jeff Zatkoff zastavil střelu Rangers od modré čáry a ukryl ji ve své lapačce. Brankář Penguins dnes sice čisté konto neudrží, podstatné ale pro jeho tým je, že v úvodním utkání čtvrtfinále, chcete-li prvním kole, vede se svými spoluhráči nad Rangers již 4:1.
     
    50:11
    Rangers právě vstřelili branku!
    DEREK STEPAN z dorážky střílí svůj druhý gól v dnešním utkání a vykřesává ještě naději pro Rangers, kteří znovu prohrávají o dva góly!! Mats Zuccarello ve středním pásmu od mantinelu krásně přihrál zadovkou do jízdy Danovi Boyleovi, který si potáhl puk doprava a poté napřáhl ke střele, která mířila do pravého horního rohu brány. Jeff Zatkoff sice jeho pokus skvělým zákrokem zastavil, proti následné dorážce Dereka Stepana, který v blízkosti pravé tyče zamířil nad jeho lapačku, už byl ale bezmocný. Asistence: Dan Boyle, Mats Zuccarello.
    50:11 Derek STEPAN - 4:2
     
    50:51
    Trochu jsem se bál, abychom se dnes nedočkali jednoho nebo maximálně dvou gólů, protože to tak hodně dlouho vypadalo, ve třetí části je ale k vidění nádherný hokej a také hodně gólů. Třetí část nabídla již čtyři branky.
     
    51:22
    Carl Hagelin mohl potopit svůj bývalý tým pátým gólem, když si mezi kruhy pro vhazování srovnal puk na střelu a poté chtěl zamířit mezi betony Anttiho Raanty, ten ale včas zavřel vrátka a připsal si úspěšný zákrok!
     
    52:12
    Patric Hornqvist:

    Až se po utkání budou vyhlašovat tři hvězdy utkání, tak mezi nimi určitě nebude chybět Patric Hornqvist, který dnes vstřelil dva góly (první a doposud poslední) a přidal k nim jednu asistenci.
     
    52:46
    Rangers vytvořili před bránou Jeffa Zatkoffa obrovský závar a brankář Penguins skončil po skvělém zákroku na boku, vypadalo to, jako by snad ležel u televize, jenže brankář domácího celku odvedl skvělou a těžkou práci, po které měl co dělat, aby se dezorientovaný včas postavil zpět na nohy!
     
    54:00
    Do konce nádherného utkání zbývá odehrát přesně šest minut a Pittsburgh vede v nádherném utkání nad New Yorkem Rangers 4:2. Skvělé utkání hrají Sidney Crosby, Kris Letang a Patric Hornqvist, zatímco Rangers zazářil Derek Stepan.
     
    54:50
    Derek Stepan, Sidney Crosby a Kris Letang během dosavadního průběhu utkání zaznamenali shodně dva kanadské body. Kapitán Penguins za gól a asistenci.
     
    56:00
    Rangers v závěru úvodního utkání playoff zvýšili obrátky, zatím se jim ale nedaří podruhé před bránou Jeffa Zatkoffa vyvolat závar.
     
    57:05
    Antti Raanta vystartoval na střídačku a New York Rangers to zkouší bez brankáře v šesti hráčích v poli!
     
    57:10
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    PATRIC HORNQVIST kompletuje svůj první hattrick v playoff a korunuje tak svůj fantastický výkon, který fanoušci podle tradice odměnili sprchou čepic, které dopadají na ledovou plochu!! Sidney Crosby našel po zisku puku a přihrávce Trevora Daleyho na pravém křídle Patrica Hornqvista, který u boxu časoměřičů vyhrál osobní souboj a poté puk poslal ze středního pásma do prázdné brány. Asistence: Sidney Crosby, Trevor Daley.
    57:10 Patric HORNQVIST - 5:2
     
    59:00
    Do konce prvního utkání série mezi Pittsburghem a New Yorkem Rangers zbývá odehrát jedna minuta. Fanoušci vstávají a točí nad hlavami šálami. Dámy a pánové, tohle je atmosféra playoff!
     
    59:32
    Gól do prázdné brány sebral Rangers vítr z plachet a zbytek utkání už se dohrává pouze z povinnosti. Je jasné, že úvodní utkání ovládnou v Consol Energy Center k radosti jásajících domácích fanoušků hráči Pittsburghu Penguins.
     
    Konec zápasu.
     
    Pittsburgh vstupoval do třetí části s dvoubrankovým vedením poté, co udeřil v závěru první a druhé třetiny. Rangers ale na svého soupeře vlétli s tím, že nemají co ztratit, a Derek Stepan v přesilové hře 5 na 3 vrátil svůj tým zpět do utkání, jenže během následné tradiční početní výhody se prosadil v oslabení Tom Kühnhackl a s nadějemi hostů to nevypadalo příliš růžově, obzvlášť, když vzápětí v přesilové hře Penguins udeřil podruhé v utkání Patric Hornqvist. Svěřenci Alaina Vigneaulta sice ještě dokázali vykřesat naději, když svůj druhý gól v utkání vstřelil také Derek Stepan, definitivní tečku za úvodním zápasem playoff udělal Patric Hornqvist, který skóroval do prázdné brány a vstřelil svůj první hattrick v playoff. Konečný výsledek. Pittsburgh Penguins 5 New York Rangers 2.

     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Patric Hornqvist (PIT) 3+1
    2. Jeff Zatkoff (PIT) 35 zák., 2 góly, 94,6%
    3. Sidney Crosby (PIT) 1+2
    Patric Hornqvist se stal prvním hráčem Penguins, který vstřelil v playoff hattrick od 29. dubna 2014, kdy proti Columbusu Blue Jackets dosáhl v jednom utkání tří branek Jevgenij Malkin.

     
    Série mezi Pittsburghem a New Yorkem Rangers bude pokračovat v sobotu večer v Consol Energy Center. Penguins vedou po vyhře 5:2 v sérii 1:0. Druhý zápas začne v příhodném čase 21:00 hod.
    Sidney Crosby se dokázal zapsat mezi střelce.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 20. Hornqvist (Sheary, Letang), 39. Crosby (Hornqvist), 46. Kühnhackl (Bonino, Letang), 49. Hornqvist (Kessel, Crosby), 58. Hornqvist (Crosby, Daley) – 44. Stepan (Nash, Brassard), 51. Stepan (Boyle, Zuccarello)


    Pittsburgh Penguins: Zatkoff (Jarry) – Määttä, Letang, Dumoulin, Daley, Cole, Schultz – Kunitz (A), Crosby (C), Hornqvist – Hagelin, Bonino (A), Kessel – Kühnhackl, Cullen (A), Fehr – Sheary, Sundqvist, Sestito. Hlavní trenér: Mike Sullivan.
    New York Rangers: Lundqvist (21. Raanta) – M. Staal (A), Girardi (A), Yandle, Klein, Skjei, Boyle – Miller, Brassard, Zuccarello – Kreider, Stepan (A), Nash (A) – E. Staal, Hayes, Fast – Glass, Moore, Stålberg. Hlavní trenér: Alain Vigneault.

    Rozhodčí: Jean Hebert, Tim Peel – David Brisebois, Pierre Racicot

    Diváci: 18588
    Pittsburgh 4 1 NY Rangers
    #1 Čtvrtek 14.04.2016 • 02:00
    Pittsburgh - NY Rangers 5:2
    #2 Sobota 16.04.2016 • 21:20
    Pittsburgh - NY Rangers 2:4
    #3 Středa 20.04.2016 • 01:00
    NY Rangers - Pittsburgh 1:3
    #4 Pátek 22.04.2016 • 01:00
    NY Rangers - Pittsburgh 0:5
    #5 Sobota 23.04.2016 • 21:20
    Pittsburgh - NY Rangers 6:3
    bahis siteleri