Tampa – Detroit 5:2 (kon.) | Florida – NY Islanders 3:1 (kon.) | St. Louis – Chicago 2:3 (kon.)
Anaheim – Nashville 2:3 (kon.) | Pittsburgh – NY Rangers 2:4 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
2:4 (0:0, 1:3, 1:1) Stav série: 1:1
New York Rangers
Sobota 16.04.2016, 21:20 • Consol Energy Center, Pittsburgh • Play-off NHL • Čtvrtfinále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S přáním klidné noci a příjemného zbytku víkendu se s Vámi loučím. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy budu těšit na počtenou! (00:27:04)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. J.T. Miller (NYR) 0+3
    2. Derick Brassard (NYR) 1+2
    3. Phil Kessel (PIT) 2+0
     
    Je dobojováno, dnešní utkání lépe zvládli Rangers, a do Madison Square Garden se tak tato série stěhuje za nerozhodného stavu 1:1 na zápasy! Sledovali jsme velmi zajímavé utkání, rozhodující part v něm nakonec sehrála dvojice hostujících útočníků ve složení Brassard – Miller, oba hráči totiž zaznamenali tři kanadské body.

    V první periodě byla hra velice vyrovnaná, ani jeden z celků toho druhého nikterak výrazně nepřehrával. Velkou šanci měl v šesté minutě Derek Stepan, jeho samostatný únik vstříc Zatkoffovi ale gólem neskončil. I Henrik Lundqvist se vyznamenal jedním parádním zákrokem, když v souboji tváří v tvář vychytal svého krajana Hörnqvista.

    V prostřední dvacetiminutovce se s brankami roztrhl pytel, diváci v Consol Energy Center viděli hned čtyři góly, bohužel pro ně ale hned tři padly do sítě Pens. Přitom to pro Pittsburgh ze začátku vůbec nevypadalo zle, nabídnutou přesilovku totiž po parádní kombinační akci zúročil Phil Kessel. Poté už se ale trefovali pouze Newyorčané, pro konečný výsledek utkání se jako velmi důležité ukázaly býti dvě slepené trefy v rozmezí osmnácti vteřin, nejprve se prosadil Keith Yandle, nedlouho nato poslal Rangers do vedení Derick Brassard. Od svěřenců Alaina Vigneaulta to ještě nebylo všechno, nejprve sice mohli Tučňáci srovnat, Rust ale svůj nájezd v branku nepřetavil a v čase 36:52 hosté zásluhou Matse Zuccarella odskočili na rozdíl dvou gólů!

    Vstup do závěrečné periody vyšel Blueshirts parádně, už po devětatřiceti vteřinách se po Daleyho zaváhání v rozehrávce prosadil Chris Kreider. Díky druhému přesilovkovému zásahu v podání Phila Kessela dokázali Pens závěr utkání ještě lehce zdramatizovat, všechny jejich zbylé příležitosti ale eliminoval dnes výborně chytající Henrik Lundqvist.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Tohle určitě šlo proměnit! Matt Cullen si všiml před brankou trestuhodně volného Shearyho, jenž přízemní ranou z první protáhl Lundqvista, ten ale zbytečné drama nepřipustil.
    Závar před brankou Rangers
     
    59:25
    Kessel našel na modré čáře nehlídaného Letanga, po jehož nahození a odrazu od mantinelu se puk odrazil k Patricu Hörnqvistovi, ten ale v souboji tváří v tvář Lundqvistovi neuspěl.
     
    59:00
    Běží poslední minuta třetí třetiny a dost možná i celého utkání!
     
    58:21
    Domácímu týmu se nedaří vypracovat si nějaký delší a souvislejší tlak, další akci Tučňáků zabrzdil Malkinův ofsajd.
     
    57:58
    Kesselovo nahození tečoval Crosby pouze vedle, načež se k puku dostal Dan Boyle, jenž jej po mantinelu poslal a k rozjetému Zuccarellovi, ten ale prázdnou brankou ranou ze středního pásma minul.
     
    57:37
    Hostující pětice bojovníků už zřejmě byla hodně unavená, Alain Vignealut si tedy u rozhodčích vyžádal oddechový čas k zmobilizování zbylých sil.
     
    57:37
    Kessel si vybruslil zpoza branky a zkusil překvapit Lundqvista, ten byl ale na svém místě. O dorážku se ještě snažil Sidney Crosby, dobrou obrannou práci ale odvedl Dylan McIlrath. Následně ale Newyorští vyhazují na icing.
     
    57:13
    Zatkoff zamířil na střídačku, Pittsburgh své štěstí zkouší v šesti!
     
    56:55
    Marc Staal to udělal velice chytře, z hranice červené čáry nahodil puk na Zatkoffa, který jej díky dotírajícímu Mooreovi raději ponechal ve své lapačce a rozhodl se nerozehrávat.
     
    56:47
    Po Cullenově nikterak nebezpečném nahození puk na střídačku Rangers poslal Keith Yandle, vhazovat se tedy bude ve středním pásmu.
     
    56:13
    Zakázané uvolnění v podání Rangers, Yandle si v rozehrávce neporozuměl se Zuccarellem. Vhazování po levé ruce Henrika Lundqvista.
     
    55:51
    Kevin Hayes výborně napadal rozehrávku domácího celku, nakonec puk zvládl vybojovat a společně s Ericem Staalem za brankou Jeffa Zatkoffa získal několik cenných vteřinek k dobru pro Blueshirts.
     
    55:08
    Crosby vyhrál buly na Letanga, po jehož přízemním nahození se puk od zadního mantinelu odrazil do prostoru před brankou, dotírajícímu Hörnqvistovi ale v zakončení zabránil Skjei.
     
    54:44
    Derick Brassard se vydal vstříc podobné situaci jako před několika okamžiky Staal, na rozdíl od svého kolegy ale neměl tolik sil, a proto puk jen nahodil do obranného pásma Tučňáku a odjel střídat.

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 24. Kessel (Daley, Bonino), 46. Kessel (Bonino, Malkin) – 33. Yandle (Miller, Brassard), 33. Brassard (Miller, Skjei), 37. Zuccarello (Miller), 41. Kreider (Brassard)


    Pittsburgh Penguins: Zatkoff (Jarry) – Määttä, Letang, Dumoulin, Daley, Cole, Lovejoy – Kunitz, Crosby, Hörnqvist – Sheary, Malkin, Rust – Hagelin, Bonino, Kessel – Kühnhackl, Cullen, Fehr Trenér: Mike Sullivan.
    New York Rangers: Lundqvist (Raanta) – M. Staal, Klein, Yandle, McIlrath, Skjei, Boyle – Miller, Brassard, Nash – Kreider, Stepan, Zuccarello – E. Staal, Hayes, Fast – Stalberg, Moore, Glass Trenér: Alain Vigneault.

    Rozhodčí: Steve Kozari, Marc Joannette – Jonny Murray, Steve Barton

    Diváci: 18 614 (vyprodáno)
    Pittsburgh 4 1 NY Rangers
    #1 Čtvrtek 14.04.2016 • 02:00
    Pittsburgh - NY Rangers 5:2
    #2 Sobota 16.04.2016 • 21:20
    Pittsburgh - NY Rangers 2:4
    #3 Středa 20.04.2016 • 01:00
    NY Rangers - Pittsburgh 1:3
    #4 Pátek 22.04.2016 • 01:00
    NY Rangers - Pittsburgh 0:5
    #5 Sobota 23.04.2016 • 21:20
    Pittsburgh - NY Rangers 6:3
    bahis siteleri