Bulharsko – Izrael 3:5 (kon.) | Mexiko – KLDR 5:3 (kon.)
konec
Mexiko
5:3 (0:1, 3:0, 2:2)
KLDR
Sobota 16.04.2016, 03:00 • Ice Dome, Mexico City, Mexiko • Mistrovství světa - II. B Divize • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany to bude všechno. Dnešní utkání je za námi, současně s ním i letošní mistrovství světa 2. divize skupiny B. Ještě jednou zmiňujeme, že z postupu do vyšší divize se raduje Austrálie, sestup však potkal Bulharsko.

    Jménem všech kolegů Vám děkuji za sledování textových přenosů z tohoto šampionátu! Těšíme se na Vás u dalších zápasů na Onlajnech, na počtenou! (05:43:32)
     
    NEJLEPŠÍ HRÁČI JEDNOTLIVÝCH TÝMŮ (vybírali trenéři)
    Austrálie: Wehebe Darge – 5 zápasů, 11 gólů, 13 asistencí
    Bulharsko: Bogdan Stefanov – 5 zápasů, 0 gólů, 0 asistencí
    Izrael: Yuval Rosenthal – 5 zápasů, 4 góly, 1 asistence
    Mexiko: Alexander Gutierrez – 5 zápasů, 1 gól, 1 asistence
    Nový Zéland: Richard Parry – 5 zápasů, 16 inkasovaných branek, úspěšnost zásahů 88.73%
    KLDR: Chol Hyok An – 5 zápasů, 2 góly, 2 asistence
     
    NEJLEPŠÍ HRÁČI TURNAJE
    Brankář: Anthony Kimlin (Austrálie) – 5 zápasů, 10 inkasovaných branek, úspěšnost zásahů 90.83%
    Obránce: Paul Baranzelli (Austrálie) – 5 zápasů, 3 góly, 7 asistencí
    Útočník: Hector Majul (Mexiko) – 5 zápasů, 7 gólů, 6 asistencí
     
    KONEČNÁ TABULKA
    1. Austrálie – 14 bodů, 58:10
    2. Mexiko – 13 bodů, 30:13
    3. Izrael – 6 bodů, 22:33
    4. Nový Zéland – 6 bodů, 27:19
    5. KLDR – 6 bodů, 24:42
    6. Bulharsko – 0 bodů, 8:52
     
    Nejlepší hráči zápasu: Brian Arroyo (3+0) – Chol Hyok An (0+0)
     
    Utkání sledovalo celkem 1000 diváků!
     
    A máme hotovo, domácí Mexiko se se šampionátem rozloučilo vítězstvím nad Korejskou lidově demokratickou republikou v poměru 5:3!

    Skóre přitom v šesté minutě otevřeli hosté, když se prosadil Chun Rim Hong. První třetina toho už více nenabídla.

    Na další branku jsme čekali až do 33. minuty, když se v oslabení prosadil Hector Majul. A to roztrhlo pytel s góly, na počátku 37. minuty totiž skóroval Brian Arroyo a Mexiko vedlo. O 68 sekund později poslal domácí reprezentaci do vedení o dva góly Hector Majul.

    Když ve 45. minutě podruhé v utkání skóroval Brian Arroyo, zdálo se býti hotovo. O necelou minutu později ale odpověděl Man Gum Kang a následně ještě na rozdíl jediného gólu snížil Chun Rim Hong. Definitivní tečku za zápasem ale v průběhu 57. minuty udělal Brian Arroyo, který proměnil trestné střílení.

    Mexiko tedy vyhrálo 5:3!

    Střely: 28:17 (6:6, 11:4, 11:7)
     
    Konec zápasu.
     
    59:29
    Korejci to ještě zkusí bez brankáře, Kuk Chol Pak usedá na střídačku a asijský celek má o dva muže v poli navíc!
     
    59:29
    A další vyloučení. Domácí kapitán Fernando Ugarte (MEX) dostává dvě trestné minuty za vražení protihráče na hrazení.
     
    59:14
    Ještě tu máme vzájemné dvouminutové tresty. Pong II Ri (PRK) je vyloučen za nafilmovaný pád, Hector Majul (MEX) za nedovolené bránění.
     
    59:00
    Zápas se pomalu, ale jistě, blíží do svého konce. Zdá se, že Mexiko se s domácím turnajem rozloučí vítězstvím.
     
    56:59
    Hokejisté Korejské lidově demokratické republiky si vyžádali oddechový čas, s utkáním totiž ještě něco zkusí udělat.
    56:03 Brian ARROYO - 5:3
     
    56:03
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Trestného střílení se tedy ujal BRIAN ARROYO, který korejského gólmana dokázal překonat, a dovršil tak svůj hattrick! Mexiko se dostává do vedení 5:3.
     
    56:03
    Chol Hyok An se provinil podražením unikajícího Arroya, je nařízeno trestné střílení pro Mexiko!
     
    53:19
    Domácí na snížení jejich náskoku reagují oddechovým časem. Trenér Diego de la Garma se pokusí své svěřence nabudit k lepšímu výkonu.
    53:19 Chun RIM HONG - 4:3
     
    53:19
    KLDR právě vstřelila branku!
    Tak tohle bude ještě dramatická koncovka zápasu! Brankář Alfonso de Alba nemá zrovna svůj den, jelikož inkasuje třetí branku, ačkoliv na něj Korejci moc střel nevyslali. Nyní se však dokázal prosadit nejlepší střelec svého národního týmu CHUN RIM HONG. Je to pro něj druhý gól v utkání a sedmý na turnaji! Asistence: Chol Min Ri.
     
    52:31
    Dvouminutové oslabení Korejci přečkali, soupeři toho ani moc neumožnili a znovu hrají v plném počtu.
     
    50:31
    Domácí národní tým čeká přesilová hra. Pong II Ri (PRK) je potrestán dvěma minutami za hákování.
     
    50:00
    Mexiko je stále aktivnějším týmem, na střely vede již 23:13. Brankář Kuk Chol Pak má tedy značně více práce než jeho protějšek Alfonso de Alba.
    45:27 Man GUM KANG - 4:2
     
    45:27
    KLDR právě vstřelila branku!
    Korejci se ale vzápětí dočkali snížení na rozdíl dvou gólů! Po přihrávce od Song Jin Paka se poprvé na tomto mistrovství prosadil MAN GUM KANG! Je to 2:4, máme zaděláno na menší zápletku. Asistence: Song Jin Pak.
    44:32 Brian ARROYO - 4:1
     
    44:32
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    A máme tu druhého dvougólového střelce! Mexiko se dostává do tříbrankového vedení, když se podruhé v utkání a posedmé na šampionátu prosadil BRIAN ARROYO! Asistenci u této branky si připisuje Jorge Perez, jenž v prozatímním průběhu mistrovství nebodoval. Asistence: Jorge Perez.
     
    43:30
    Korejci nadále živí naděje, jelikož toto oslabení dokázali ubránit. In Hyok Kang se po svém třetím trestu na turnaji vrací na ledovou plochu a může pokračovat ve hře.
     
    41:30
    Mexiko si zahraje přesilovou hru. In Hyok Kang (PRK) se provinil sekáním, za které dostává dvě trestné minuty.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Dvacetiminutovka s pořadovým číslem dvě je za námi. Mexičané se po dlouhém dobývání Pakovy branky konečně probrali a díky třem gólům během necelých pěti minut zvrátili skóre ve svůj prospěch. Úřadoval hlavně Hector Majul, který dal dvě branky a na jednu přihrál. Jeho aktuální bilance na turnaji je tak 7+6.

    Střely: 17:10 (6:6, 11:4)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    37:09 Hector MAJUL - 3:1
     
    37:09
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Tak se podívejme, co odstartovala první branka Mexičanů v utkání. Domácí se konečně probudili a nyní již vedou o dva góly. Svůj třetí bod v zápase a třináctý na letošním mistrovství registruje HECTOR MAJUL, který navyšuje na 3:1! Bez asistence.
    36:01 Brian ARROYO - 2:1
     
    36:01
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Přesilová hra je využita již za 16 sekund jejího průběhu, domácí se dostávají do vedení! BRIAN ARROYO překonal gólmana Kuk Chol Paka, a dočkal se tak rovněž své šesté branky na letošním šampionátu! Asistence: Hector Majul a Adrian Cervantes.
     
    35:45
    A další komplikace pro KLDR ja na světě. Chun Rim Hong (PRK) je totiž vyloučen za hákování. Střelec zatím jediné branky svého mužstva v tomto zápase si odsedí dvě minuty.
     
    35:35
    A domácí již hrají v plném počtu. Jak lze usoudit, pětiminutové oslabení jim ani žádné velké problémy nepřidělalo. Na střely vede Mexiko 14:10, na góly je to zatím 1:1.
    32:44 Hector MAJUL - 1:1
     
    32:44
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Mexičané se konečně dočkali a zúročili svoji aktivitu ve vyrovnávací gól, ačkoliv hrají v oslabení! Po přihrávce od de la Vegy se prosadil HECTOR MAJUL, pro něhož je to šestá branka na tomto turnaji! K tomu má navíc ještě pět asistencí. Asistence: Luis Alberto de la Vega.
     
    32:00
    Před utkáním se skutečně dalo očekávat, že padne hodně branek. Rozhodně více než jedna za polovinu utkání. Doufejme, že se ve zbytku zápasu tento potenciál ještě naplní.
     
    30:35
    Domácí Carlos Gomez (MEX) míří předčasně do kabiny! Narazil totiž protihráče na mantinel tak tvrdě, až si za to vysloužil pětiminutový trest a trest do konce utkání. Na trestné ho odsedí opět Carlo Tommasi.
     
    28:00
    A stav je stále beze změny. KLDR podává kvalitní defenzivní výkon, až lze těžce uvěřit, že tento celek inkasoval v posledním utkání 22 gólů.
     
    25:00
    Zatím se nám v této třetině nestalo nic zajímavého. Mexiko tak nadále marně dobývá defenzivu soupeře, jenž drží vedení 1:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Dvacet minut hry je za námi. Poměrně překvapivě po nich vedou reprezentanti KLDR, kteří otevřeli skóre již v šesté minutě. Od té doby byl průběh utkání vyrovnaný, o čemž vypovídá i střelecký poměr 6:6. Mexiko bude muset ve druhé dvacetiminutovce zcela jistě zabrat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:59
    Majulovi vypršel již i osobní trest, a tak se znovu může zapojit do hry. Stav zápasu je stále 1:0 pro KLDR, na střely jsou o jednu aktivnější Mexičané (6:5), zatím ale nenašli recept na brankáře soupeře.
     
    15:00
    Korejci nadále drží nadějný výsledek a snaží se ho navýšit. Brankáři de Alba a Kuk Chol Pak ale zatím chytají zodpovědně, obranné hry obou týmů jsou rovněž na dobré úrovni.
     
    13:00
    Na střely je to zatím vyrovnané 4:4. Mexiko se zcela jistě bude chtít rozloučit s fanoušky vítězstvím, k tomu ale bude potřebovat ještě hodně zabrat.
     
    11:44
    Tu se ale využít nepodařilo, na hrací ploše už je také Chol Min Ri a oba celky hrají v plném počtu.
     
    10:59
    Menší Majulův trest již vypršel. Carlo Tommasi, který ho odpykával, je tak zpět na ledové ploše a domácím začíná zkrácená přesilovka.
     
    09:44
    Poměr sil na ledě se ale vyrovná. Chol Min Ri (PRK) totiž dostává dvouminutový trest za nedovolené bránění, Korejci si přesilovku neužili ani minutu.
     
    08:59
    A máme tu první přesilovou hru. Hector Majul (MEX) se provinil zásahem do oblasti hlavy nebo krku a inkasuje dvě trestné minuty, navrch navíc desetiminutový osobní trest. Menší trest odpyká Carlo Tommasi.
    05:19 Chun RIM HONG - 0:1
     
    05:19
    KLDR právě vstřelila branku!
    Pozor, máme tu překvapivé vedení! V šesté minutě totiž skóre zápasu otevřeli reprezentanti Korejské lidově demokratické republiky! Prosadil se CHUN RIM HONG, a to již pošesté na tomto šampionátu! Asistence: Hyok Ju Kim a Pong II Ri.
     
    02:00
    Alfonso de Alba a Kuk Chol Pak – tento brankářský souboj přinese dnešní duel mezi Mexikem a KLDR. Domácímu borci je 31 let a v reprezentaci chytá již velmi dlouho, hostujícímu brankáři je 24 let, ale rovněž již odchytal několik sezon v národním dresu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Začátek zápasu se zatím opožďuje, pár minut na něj již vyčkáváme.
     
    Celkem na tomto turnaji padla desítka již v pěti zápasech. Pravděpodobnost, že se ji dočkáme i dnes, není nijak malá. Ostatně, na mistrovstvích světa nižších divizí tomu tak často bývá.
     
    Reprezentanti korejské země budou mít co napravovat. Naposledy totiž od Austrálie dostali 22 gólů a prohráli opravdu ostudně.

    Mexiko do včerejšího dne živilo naději na postup, nicméně poté, co Austrálie zvítězila 6:2 nad Novým Zélandem, se o postupujícím rozhodlo. Mexičané tedy se stoprocentní jistotou skončí na druhém místě, ať už dnešní zápas dopadne jakkoliv.
     
    Úvodní sestavy:

    Mexiko: de Alba (de la Garma) – Ugarte "C", Rosette "A", Escandon, Colas, Padilla, de la Vega, Martinez, Pineyro, Duenas – Majul, Cervantes "A", Chabat, Gutierrez, Carrero, Arroyo, Gomez, Gonzalez, Smithers, Tommasi, Perez.

    KLDR: K. Pak (II Pak) – An, P. Ri, S. Kim "C", N. Kim, S. Pak, Ch. Kim – Hong "A", Ch. Ri, H. Kim, M. Kim, I. Kang, K. H. Kim, U. Ri, M. Kang, K. Ch. Kim, K. Ri.

    Rozhodčí: Maillet (CAN) – Korte (NED), van den Acker (BEL).
     
    Aktuální tabulka
    1. Austrálie (14 bodů)
    2. Mexiko (10 bodů)
    3. Izrael (6 bodů)
    4. Nový Zéland (6 bodů)
    5. KLDR (6 bodů)
    6. Bulharsko (0 bodů)

    Ve skupině je tedy o všem podstatném rozhodnuto! Austrálie se stává vítězem a postupuje do vyšší divize, do té nižší naopak sestupuje Bulharsko.
     
    KLDR – obecné představení
    Korejská lidově demokratická republika je členem IIHF od srpna roku 1963, tudíž o více než 20 let déle než Mexiko. Přesto je na tom v žebříčku IIHF hůře, když je na 42. místě. A ve své zemi má pouze tři kryté hokejové stadiony.

    KLDR hrála poslední čtyři roky MS ve III. divizy. Loni díky 17 bodům získaným v šesti utkáních postoupila do této divize, ve které si dala jasný cíl – zachránit se. A to se jí díky dvěma výhrám již podařilo.
     
    Mexiko – obecné představení
    Tento stát ležící na americkém kontinentu vstoupil do organizace IIHF na konci dubna 1985. Momentálně je v pořadí žebříčku na 32. místě a v jeho zemi se nachází dohromady 23 krytých hokejových stadionů. Tím největším je Ice Dome, v němž se právě koná letošní MS II. divize skupiny B.

    Již čtyři roky v řadě hrají Mexičané v této divizi a jejich výkony se rok od roku lepší. V roce 2012 skončili čtvrtí, nicméně následný rok skončili na třetím místě a poté dokonce na druhém. Loni se opět vrátili na bronzovou pozici, v letošním roce ale budou chtít na domácí půdě zabojovat o postup do vyšší divize.
    Zde se odehrává letošní MS 2. divize skupiny B

     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky a fanynky u sledování zápasu mistrovství světa 2. divize skupiny B, v rámci něhož se utkají reprezentace Mexika a KLDR! Přeji příjemné počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 33. Majul (de la Vega), 37. Arroyo (Majul, Cervantes), 38. Majul, 45. Arroyo (Perez), 57. Arroyo (TS) – 6. Hong (H. Kim, P. Ri), 46. M. Kang (S. Pak), 54. Hong (Ch. Ri)


    Mexiko: de Alba (de la Garma) – Ugarte "C", Rosette "A", Escandon, Colas, Padilla, de la Vega, Martinez, Pineyro, Duenas – Majul, Cervantes "A", Chabat, Gutierrez, Carrero, Arroyo, Gomez, Gonzalez, Smithers, Tommasi, Perez. Trenér: Diego de la Garma.
    KLDR: K. Pak (II Pak) – An, P. Ri, S. Kim "C", N. Kim, S. Pak, Ch. Kim – Hong "A", Ch. Ri, H. Kim, M. Kim, I. Kang, K. H. Kim, U. Ri, M. Kang, K. Ch. Kim, K. Ri. Trenér: Chol Ho Pak.

    Rozhodčí: Maillet (CAN) – Korte (NED), van den Acker (BEL)

    Diváci: 1000
    bahis siteleri