Zwolle – Nijmegen 2:0 (kon.) | Utrecht – Graafschap 0:2 (kon.) | Heracles – Feyenoord 2:2 (kon.)
Twente – Excelsior 2:0 (kon.) | Heerenveen – Ajax 0:2 (kon.)
konec
FC Utrecht
0:2 (0:1)
BV De Graafschap
Středa 20.04.2016, 18:30 • Stadion Galgenwaard (Utrecht) • Nizozemská Eredivisie • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    V samotném závěru zápasu Sébastian Haller (FC Utrecht) ještě jednou fauloval, když skluzem srazil k zemi Cicka, za což uviděl žlutou kartu.
     
    89
    Střídání v týmu BV De Graafschap: ze hřiště odchází Dean Koolhof, na závěrečné minuty si přichází zahrát Youssef El Jebli.
     
    80
    Kum centrem z levé strany posadil balon na hlavu Hallera, který však vyběhnuvšího Jurjuse nepřekonal. Míč skončil vedle brány a od ní tak bude proveden pouze odkop.
     
    78
    BV De Graafschap střídá: z hrací plochy odstupuje Cas Peters, místo něhož na trávník přichází Piotr Parzyszek.
    75. Willem Janssen (UTR)
     
    75
    Gólovou šanci měl na hlavě Janssen, který po Striederově nabídce umístil balon jen několik centimetrů od vzdálenější tyče. Tahle nevyužitá příležitost může Utrecht hodně mrzet...
     
    71
    Druhé střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Andreas Ludwig, jeho místo zaujme Rubio Rubin.
     
    69
    Hosté mohli svým soupeřům odskočit na rozdíl tří branek! Po centru Drivera došlo uvnitř pokutového území ke skrumáži, ze které v nepřehledné situaci nebezpečně vypálil Vermeij. Brankář Utrechtu ale svůj tým podržel.
     
    66
    Boymans vzdušným pasem z levé strany oslovil Janssena, jehož hlavičkový pokus z bezprostřední blízkosti vyrazil Jurjus nohou. Tohle byl pozoruhodný zákrok dvaadvacetiletého brankáře.
    59. Vincent VERMEIJ - 0:2
     
    59
    Graafschap právě vstřelil branku!
    Tohle je pro domácí mužstvo, které v posledních minutách svého soupeře doslova válcovalo, velká rána! Po rychlém protiútoku si na Willův nadýchaný centr zprava na penaltovém puntíku naskočil nikým nehlídaný VINCENT VERMEIJ a trefil se do levé části brány. Bednarek zůstal jako zkoprnělý a po míči se jen ohlédl. Autor gólu má tímto zaděláno na hattrick.
     
    51
    Domácí ještě jednou nebezpečně zahrozili, když přízemní projektil vyprodukovaný z dílny střídajícího Ramselaara zamířil těsně vedle levé tyče.
    49. Andreas Ludwig (UTR)
     
    49
    Utrecht založil útočnou akci po pravé straně a v blízkosti kraje šestnáctky byl jeho výpad zastaven faulem. Chytrým provedením nařízeného přímého kopu se prezentoval Ludwig, který balon zakroutil k bližšímu hornímu rohu brány, avšak Jurjus výtečným zákrokem uchránil svůj celek od inkasovaného gólu.
     
    46
    Domácí vstoupili do druhého poločasu s jednom změnou. Na lavičce se usadil Ruben Ligeon, místo něhož nastoupil do hry Bart Ramselaar.
    38. Vincent VERMEIJ - 0:1
     
    38
    Graafschap právě vstřelil branku!
    Hosté se překvapivě ujímají vedení! Po centru z přímého kopu vracel míč do předbrankového prostoru van de Pavert a VINCENT VERMEIJ už měl snadnou úlohu, když kulatý nesmysl odeslal do sítě z bezprostřední blízkosti.
    34. Sébastian Haller (UTR)
     
    34
    Téměř gólové parametry pak měla střela Hallera. Hráč domácího týmu si zpracoval míč na prsou a poté z rohu velkého vápna vyslal ránu na přední tyč. Míč sice síť rozvlnil, avšak pouze její boční stranu.
     
    30
    Haller před sebou uviděl volný prostor, takže se rozhodl provést individuální akci. Zastavil ho však Ted van de Pavert (BV De Graafschap), který za podražení inkasoval žlutou kartu.
    19. Ruud Boymans (UTR)
     
    19
    Rušno bylo také na opačné straně. Joosten vyprodukoval centr zleva na zadní tyč, kde se ke střele dostal Boymans a jeho pokus výtečně vyrazil Jurjus.
     
    17
    Otevřít gólový účet mohl Vermeij, na jehož hlavu byl posazen míč po centru z levé strany, avšak talentovaný útočník De Graafschapu z hranice malého vápna zamířil nad břevno.
    4. Velká šance De Graafschapu
     
    4
    První velkou šanci si vytvořil hostující celek! Míč po střele zpoza šestnáctky trefil horní část břevna!

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 38. Vermeij, 59. Vermeij

    Karty:   90+3. Haller (UTR) – 30. van de Pavert (GRA)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 12:7. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:7.
    FC Utrecht: Bednarek – Letschert, Leeuwin, Kum – Ligeon (46. Ramselaar), Strieder, W. Janssen (C), Ludwig (71. Rubin), Joosten – Boymans, Haller.
    Náhradníci: Nijhuis – Troupee, S. Amrabat, Ramselaar, Nganioni, van der Maarel, Rubin.

    BV De Graafschap: Jurjus – Will, R. Pröpper, van de Pavert (C), Çiçek – Smeets, Diemers, Driver – Koolhof (89. El Jebli) – Peters (78. Parzyszek), Vermeij.
    Náhradníci: Verstappen – Bouma, Kaak, Straalman, Tarfi, El Jebli, Parzyszek.

    Rozhodčí: Kamphuis – Simons, de Nas
    bahis siteleri