Schalke – Augsburg 1:1 (kon.) | Mönchengladbach – Leverkusen 2:1 (kon.) | Hamburg – Wolfsburg 0:1 (kon.)
Stuttgart – Mohuč 1:3 (kon.) | Frankfurt – Dortmund 1:0 (kon.) | Kolín nad Rýnem – W. Brémy 0:0 (kon.)
Hannover – Hoffenheim 1:0 (kon.) | Hertha – Darmstadt 1:2 (kon.) | Ingolstadt – Bayern 1:2 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
2:1 (1:1)
Bayer Leverkusen
Sobota 07.05.2016, 15:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Německá Bundesliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    88
    Domácí se mohli hnát do zajímavě vypadající protiakce, Jedvaj ale zatáhl za záchrannou brzdu a fauloval unikajícího Wendta. Jasná žlutá karta.
     
    87
    Záměr této změny je jasný – posílit defenzivu. Pro dnešek už má odpracováno Raffael, místo něhož se na trávníku představí zkušený stoper Stranzl.
     
    83
    Se střídáními se nám v posledních minutách roztrhl pytel. Toto je ale vynucené, Topraka trápí křeče, proto jej nahrazuje Marlon Frey.
     
    81
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Hakan Çalhanoğlu, přichází Admir Mehmedi.
     
    80
    Máme tu další střídání na straně Gladbachu. Za bouřlivého potlesku z ochozů stadionu trávník opouští dnes výborně hrající Traorého, jehož post zaujme Patrick Herrmann.
    79. André HAHN - 2:1
     
    79
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Borussia-Park se otřásá v základech, domácí se deset minut před koncem dostávají do vedení! Střídající Hazard roztáhl hru na Wendta, jehož přízemní a nikterak prudký centr skrze vápno k překvapení všech doputoval až do míst, kde číhal ANDRÉ HAHN, který tvrdou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě!
     
    78
    Očekávaná změna je tu. Domácí trenér ze hry stahuje Dahouda, kterého nahrazuje výrazně ofenzivněji laděný Thorgan Hazard.
     
    76
    Henrichs zvedl hlavu a pěknou kolmici hodlal vpřed vyslat Çalhanoğla, ten byl ale jasně přidržen Traorém, který zcela oprávněně vidí žlutou kartu.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Oscar Wendt (Borussia Mönchengladbach).
     
    59
    Obrovská šance Bayeru! Domácí hráči zaspali při návratu do obrany, po pravé straně jim navíc pláchl Kruse, jehož přetažený centr doputoval až k Çalhanoğlovi. Jeho první ránu ještě zablokoval Nordtveit, tu následnou se štěstím zastavil brankář Sommer. Opakovaný záběr ovšem ukázal, že domácí obránce v pokutovém území hrál rukou, sudí teď Bayeru upřel jasnou penaltu!
     
    55
    Traoré dnes hraje velký zápas! Domácí záložník předvedl svou typickou a velmi svižnou akci, na jejímž konci udělal kličku směrem ke středu a vypálil, brankář Leno měl co dělat, aby kulatý nesmysl vytěsnil alespoň na roh!
     
    46
    Do druhého poločasu vstupují hosté s jednou změnou. Dnes nepříliš viditelného Kramera, vystřídá mladičký stoper Tin Jedvaj.
     
    44
    Hosty inkasovaný gól, zdá se, pořádně vykolejil! Obrana Bayeru si špatně rozebrala hráče a úplně zapomněla na Hahna, který se prohnal okolo nic netušícího Ramalha, v dobré šanci však zacílil pár centimetrů vedle pravé tyče Lenovy branky!
    43. André HAHN - 1:1
     
    43
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Zničehonic máme srovnáno, přesně tohle domácí na konci poločasu potřebovali! Na pravé straně pokutového území dobrou práci odvedl Traoré, který se i s trochou štěstí dokázal dostat ke střele, Leno sice stačil zasáhnout, míč ovšem vyrazil pouze k ANDRÉMU HAHNOVI a ten už si se zakončením věděl rady!
     
    30
    Hahn chtěl balon prostrčit na Wendta, trefil ale pouze ruku Larse Bendera, který za své počínání dostává žlutou kartu. Jak domácí s přímým kopem naloží?
    20. Charles ARÁNGUIZ - 0:1
     
    20
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Nemůžeme říci, že by to bylo zasloužené, Bayer se ale ujímá vedení! Lví podíl na této brance má Çalhanoğlu, který perfektně načasovaným pasem na Hernándeze vyřadil ze hry hned několik protihráčů. Mexický útočník se v šestnáctce neunáhlil a ještě našel lépe postaveného CHARLESE ARÁNGUIZE, který prostřelil Sommera!
     
    11
    Vedoucí gól nebyl daleko, teď měl Gladbach štěstí jako hrom! Kießling zachoval chladnou hlavu a ve vápně míč předložil lépe postavenému Krusemu, jehož dělovku vytěsnil Sommer na břevno, od nějž se kulatý nesmysl odrazil k volnému Çalhanoğlovi, i s jeho dorážkou si ale bleskurychlý domácí gólman věděl rady!
     
    10
    Ou, tohle musí být gól! Granit Xhaka vymyslel fantastickou uličku pro sprintujícího Traorého, který se z úhlu řítil úplně sám na brankáře Lena, jeho svatyni ale v obrovské tutovce o vlásek přestřelil!
     
    2
    Borussia předvedla raketový nástup do utkání! V závěru poměrně nenápadně vypadající akce přenesl Dahoud míč na levou stranu šestnáctky, kde číhal Oscar Wendt, který sice prostřelil brankáře Lena, jeho gólové radosti ale zabránila pravá tyč!

    Vojtěch Tůma

    Branky: 43. Hahn, 79. Hahn – 20. Aránguiz (J. Hernández)

    Karty:   60. Wendt (MNC), 76. Traoré (MNC) – 30. L. Bender (LEV), 88. Jedvaj (LEV)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 10:9. Střely mimo: 4:8. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 17:9.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Christensen, Nordtveit – Traoré (80. Herrmann), Dahoud (78. T. Hazard), Xhaka (C), Wendt – Hahn, Stindl – Raffael (87. Stranzl).
    Náhradníci: Sippel – Brouwers, Herrmann, T. Hazard, M. Schulz, J. Hofmann, Stranzl.

    Bayer Leverkusen: Leno – L. Bender (C), Ramalho, Toprak (83. Frey), Henrichs – R. Kruse, Aránguiz, Kramer (46. Jedvaj), Çalhanoğlu (81. Mehmedi) – Kießling, J. Hernández.
    Náhradníci: Krešić – Mehmedi, Jedvaj, Frey.

    Rozhodčí: Bastian Dankert – Harm Osmers, René Rohde
    bahis siteleri