Turecko – Chorvatsko 0:1 (kon.) | Polsko – Sev. Irsko 1:0 (kon.) | Německo – Ukrajina 2:0 (kon.)
konec
Polsko
1:0 (0:0)
Severní Irsko
Neděle 12.06.2016, 18:00 • Stade de Nice, Nice • Mistrovství Evropy • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že dnešní utkání sledovalo 33 742 diváků se s vámi loučím. Přeji příjemný zbytek fotbalového večera! (19:59:29)
     
    Poslední akce Grosického už zakončení nepřinesla a záhy nato píská sudí konec! Dnešní zápas tedy končí výsledkem 1:0, který v 51.minutě zařídil Arkadiusz Milik. Nutno říci, že vítězství je to jednoznačně zasloužené, protože Severní Irsko směrem dopředu téměř nic nepředvedlo a v 90% zápasu bylo nastěhováno před vlastní šestnáctkou.

    Hráč zápasu: Grzegorz Krychowiak (POL)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Severní Irsko ale posléze ještě dostává šanci rozehrát volný kop. Míč je však až u rohového praporku u brány McGoverna.
     
    90+3
    Lewandowski výborně atakoval McAuleyho rozehrávku a nepustil Severní Irsko dále než na dvacet metrů od brány McGoverna.
    Lafferty se před malou chvílí pokusil překvapit Szczęsnyho zakončením přes hlavu, příliš se mu to však nepovedlo a míč skončil mimo tři tyče.

     
    90+3
    Minutu nyní trvalo ošetřování obou polských hráčů a po odkopu Szczęsného navíc budou hrát Poláci, neboť jeden z nich byl faulován.
     
    90+1
    Szczęsny si došel pro dalekonosný centr, ale při zákroku loktem sundal Piszczeka! Zaváhání Polska však Severní Irsko nedokázalo potrestat a míč zamířil za brankovou čáru.
     
    90+1
    Polsko míč po vhazování od laviček rychle ztratilo a Severní Irové se tak pochopitelně okamžitě přesouvají na útočnou polovinu.
     
    90
    Nad rámec řádných devadesáti jsou nastaveny průměrné tři minuty.
     
    90
    Severní Irsko zahrávalo standardku ze solidního místa, ale příliš přetažený míč zamířil až za brankovou čáru. Navíc je máván a pískán ofsajd.
     
    89
    Łukasz Piszczek (POL) se snažil za každou cenu zastavit Dallase a to se povedlo. Žluté kartě za evidentní faul ale polský obránce neunikne.
     
    88
    Po skvělém výkonu ze hřiště odchází devatenáctiletý Bartosz Kapustka. Na trávník vbíhá o poznání zkušenější Sławomir Peszko.
     
    87
    Povedenou ránu vyslal Grzegorz Krychowiak! Záložník Sevilly si nachystal míč na bombu zpoza velkého vápna a bránu McGoverna minul jen o kousíček!
     
    87
    Hned pět hráčů nyní zvedalo ruku nad hlavu, ale nakonec to je Polsko, kterému je přisouzeno vhazování. Mezitím se chystá třetí střídání polské reprezentace.
     
    86
    Skvělý signál teď předvedlo Severní Irsko. Volný kop rozehraný po zemi doputoval až k Davisovi, avšak ten míč v těžké pozici trefit nedokázal!
     
    85
    Hodně důležitý souboj nyní zvládl Pazdan, na kterého dotíral Lafferty. Po vhazování Severní Irové ztratili míč, ale Lewandowski se u půle prezentoval faulem.
     
    84
    I tak se ale Poláci dostávají k ofenzivním výpadům. Grosicki se snažil kombinovat s Jodłowiecem, nicméně míč si to namířil do zámezí.
     
    83
    Po pár chvilkách se do ofenzívy dostali také Severní Irové, ale na levé straně vše končí jen vhazováním ve prospěch Polska. Polští reprezentanti se teď hodně soustředí na obranu.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 51. Milik (Błaszczykowski)

    Karty:   65. Kapustka (POL), 89. Piszczek (POL) – 69. Cathcart (NIR)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 7:1. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:12.
    Polsko: Szczęsny – Piszczek, Glik, Pazdan, Jędrzejczyk – Błaszczykowski (80. Grosicki), Krychowiak, Mączyński (78. Jodłowiec), Kapustka (88. Peszko) – Milik – Lewandowski (C).
    Náhradníci: Boruc, Fabiański – Cionek, Jodłowiec, Linetty, Grosicki, Stępiński, Wawrzyniak, Peszko, Salamon, Zieliński, Starzyński.

    Severní Irsko: McGovern – C. McLaughlin, Cathcart, J. Evans, McAuley – McNair (46. Dallas), Norwood, S. Davis (C), Baird (76. J. Ward), Ferguson (66. Washington) – K. Lafferty.
    Náhradníci: R. Carroll, Mannus – McGinn, Grigg, Washington, C. Evans, Dallas, McCullough, Hughes, J. Ward, Magennis, Hodson.

    Rozhodčí: Ovidiu Haţegan – Octavian Șovre, Sebastian Gheorghe (vš. ROU)

    Diváci: 33 742
    bahis siteleri