USA – Paraguay 1:0 (kon.) | Kolumbie – Kostarika 2:3 (kon.)
konec
USA
1:0 (1:0)
Paraguay
Neděle 12.06.2016, 01:00 • Lincoln Financial Field, Philadelphia (kapacita: 69 176) • Copa América • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji Vám hezký zbytek víkendu. Někdy příště se u fotbalu zase budu těšit na počtenou! (03:14:45)
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 3:8. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 20:16.
     
    Je dobojováno, Američané porážejí Paraguay tím nejtěsnějším možný rozdílem, a zajišťují si tak postup do čtvrtfinále, naopak La Albirroja si musí balit kufry! Sledovali jsme parádní utkání, oba celky hrály velmi ofenzivně, k vidění byla řada pohledných fotbalových momentů, fanoušci museli být potěšeni. V úvodní pětačtyřicetiminutovce byli mírně aktivnějším celkem domácí, kteří se v sedmadvacáté minutě zaslouženě ujali vedení, když se po Zardesově pasu prosadil Clint Dempsey! Těsně před odchodem do šaten mohlo být zničehonic vyrovnáno, Lezcano však v samostatném úniku na Guzana nevyzrál.

    Druhý poločas byl hodně ovlivněn situací z jeho úvodu. DeAndre Yedlin totiž předvedl dva naprosto zbytečně fauly v rozmezí dvaceti vteřin, Američané se tak už od osmačtyřicáté minuty museli bránit v deseti. S nabídnutou přesilovkou Díazova družina příliš dobře nenaložila, nějaké šance tam sice byly, Paraguay však dnes scházel větší klid v zakončení, domácí výběr navíc hned několikrát podržel dnes výborně chytající Brad Guzan. Jak již bylo zmíněno, tým vedený Jürgenem Klinsmannem tedy postupuje mezi osmičku nejlepších, ve čtvrtfinále na něj bude čekat vítěz skupiny B, tuto pozici zatím drží Brazílie, o všem ale rozhodnou až zítra hraná utkání.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Dnes nepříliš viditelný Derlis González podnikl dravý výpad vstříc americké šestnáctce, ovšem měl proti sobě hned trojici protivníků a z této situace opravdu úspěšně vyjít nemohl.
     
    90+4
    Hodně kostrbatě to teď hosté provedli, i tak se však dostali ke střele. Rojas zvedl hlavu a přenesl hru k volnému Ayalovi, jenž se nijak nerozpakoval a ihned vypálil, blokující Brooks však vyrovnání nepřipustil.
     
    90+3
    Polovina z nastaveného času je fuč, Američané si nyní počínají velice zkušeně a chytře, Bradley nikam nespěchá, v rohu hřiště drží balon proti přesile, a získává tak k dobru cenné vteřinky.
     
    90+2
    Rychlonohý Iturbe z levé strany vykouzlil další nabídku před branku USA, na hranici malého vápna se pro balon natahoval Dario Lezcano, k zasáhnutí kulatého nesmyslu mu však chyběl krok.
     
    90+1
    Dnešní utkání se prodlouží o šest minut! Vzhledem k dlouhým diskuzím po Yedlinově červené kartě a ošetřování hlavního sudího je to naprosto pochopitelné.
     
    90
    Američané se snad poprvé v druhém poločase usadili na útočné polovině, Bradley vymyslel parádní kolmici pro Grahama Zusiho, jehož technická rána se nakonec, i s přispěním lehké teče jednoho z hostujících hráčů, stočila vedle.
    89. Neuznaná branka z ofsajdu
     
    89
    Míč je v americké brance, Paraguayci se však radují zcela zbytečně. Další z Ayalových centrů prodloužil Benítez na volného stopera Gómeze, který ale stál v drobném ofsajdu, a jeho přesná trefa tak pochopitelně nemohla být uznána.
     
    88
    Aktivní Irube vybojoval pro Los Guaraníes další volný přímý kop. Důvěru od spoluhráčů opět dostal Víctor Ayala, který tentokráte dal místo střely přednost centru, americká obrana si ale i tentokráte věděla rady.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Jermaine Jones (USA).
     
    86
    Paraguayci se opět nepohodli v kombinaci, načež se kupředu vydal Gyasi Zardes. Mladičký křídelník to udělal parádně, když celou akci nejprve lehce zbrzdil, poté ale přesným pasem oslovil střídajícího Beckermana, který vypálil zhruba z pětadvaceti metrů, prostor mezi třemi tyčemi ale nezasáhl.
     
    85
    Po autovém vhazování si ale pro faul došel Rojas. Zodpovědnost při standardní situaci na sebe opět vzal Víctor Ayala, jehož kroucená rána přes zeď nebyla úplně špatná, balon ovšem zamířil nad branku, a Guzan se tak nijak strachovat nemusel.
     
    84
    Iturbe se na levé straně rozhodl kombinovat se Samudiem, nakonec si ale oba dva příliš neporozuměli, a z nadějně vypadající akce tak vytěžili jen a pouze autové vhazování.
     
    83
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Bobby Wood, přichází Kyle Beckerman.
    82. Fantastický Guzan v brance USA

    Vojtěch Tůma

    Branky: 27. Dempsey (Zardes)

    Karty:   47. Yedlin (USA), 59. Bradley (USA), 71. Wood (USA), 79. Orozco (USA), 87. Jones (USA) – 13. Ortiz (PAR), 71. Rojas (PAR), 78. V. Ayala (PAR)   48. Yedlin (USA)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 3:8. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 20:16.
    USA: Guzan – Yedlin, Cameron, Brooks, Johnson – Bedoya (75. Zusi), Bradley (C), Jones – Zardes, Dempsey (50. Orozco), Wood (83. Beckerman).
    Náhradníci: Horvath, Howard – Birnbaum, Besler, Nagbe, Orozco, Beckerman, Kitchen, Pulisic, Wondolowski, Zusi, Castillo.

    Paraguay: Villar (C) – Balbuena (46. Iturbe), G. Gómez, P. da Silva, Samudio – González, V. Ayala, Ortiz (55. Rojas), Almirón – A. Sanabria (64. J. Benítez), Lezcano.
    Náhradníci: A. Silva, D. Barreto – Piris, B. Valdez, J. Benítez, Rojas, É. Benítez, B. Riveros, Iturbe, N. Valdez, Piris Da Motta.

    Rozhodčí: Julio Bascuñán – Carlos Astroza, Christian Schiemann (všichni Chile)
    bahis siteleri